Találatok a következő kifejezésre: A görögök úgy (12 db)

A görögök is úgy eszik a gyrost, ahogy Magyarországon árulják: pitában, tálon, ugyanilyen hozzávalókkal?

Legjobb válasz: Mi Kretan voltunk naszuton,es az elso dolgunk az volt hogy gyrost ettunk.pitaban szinte ugyan ugy csak ott a joghurtos foghagymas savanyu ubis szoszt ontik ra.a fuszerezese is erosebb .Isteni,de nagyabol hasonlit.

Mi Kretan voltunk naszuton, es az elso dolgunk az volt hogy gyrost ettunk.pitaban szinte ugyan ugy csak ott a joghurtos foghagymas savanyu ubis szoszt ontik ra.a fuszerezese is erosebb .Isteni, de nagyabol hasonlit.
A gorog finomabb, mert kecskehúsból csinálják, és jobb a fûszerezés. Nekem keresztanyum hozta haza görögbõl, mert imádom a gyrost.
én krétán voltam, hát valami borzalmas zsíros húst adtak egy kenyérízû papírvékonyságú dologban ketcuppel és mustárral -.- soha többet ilyen szart..
Görögként egy dolgot tudok következtetni! Azokon a településeken volt szar ahol igazábból a legolcsóbb leutazni, a szegény túristák helye, aki Olimpic beachen vagy paraliára utazik az nem igazi görögországot kap, ízre legalább is biztosan nem! Egyébként mi Görögök nem így eszük, a pita valóbban úgy van tekerve mint a palacsinta de jóval sósabb és fúszeresebb mint az itten pita, sok benne a sültkrumpli is! Úgy egyébként maga a Gyros az a hús neve ami körbe megy, szóval Gyros pita a nagyábból megfelelõ neve, egyébként szuvlaki-nak hívják ami a nyárson sült húsra utal amivel szintén lehet kapni a "Gyrost", egyébként én azt jobban szeretem! És ahány szuvlakis(Gyroszos magyarosan) anyi változat, de mindenhol lehet kérni most már akár mustárral vagy kechuppal, de ahol csak ez a 2 szósz van ott valami tényleg nem stimmel! Persze én már voltam olyan helyen is Görögbe ahol elkezdtem kérni és a púlt mögött a lány közölte velem hogy nem beszél Görögül, sem õ sem más alkalmazott, sem a tulajdonos!
Hmmm amikor Görög orszàgban voltam, akkor pitàban adtàk, husi, sültkrunpli, paradicsom, hagyma plussz jo sok fokhagymàs öntet. Még mindig itt van az ize a szàmban. Nyami
Én Olympic beachen ettem...hát az vmi borzadály volt:SA pitája leginkább a palacsintatésztához hasonlított..kaptunk bele egy kis sültkruplit 1-1- db paradicsomot meg uborkát.És nem szósz volt rajta, hanem mustár és ketchup. Én az itthonit 1000X jobban bírom:)
Tavalyelõtt Parálián ettem gyrost, az olyan szar volt, mint annak a rendje. Ugyan úgy készítették mint ahogy az elõttem szóló Olympiken mesélte. Anno amikor 10 éve voltam kint, ugyanott, akkor nagyon tuti volt! Joghurtos szósszal, pitában kaptuk. De ott is olcsóbb és egyszerûbb az a megoldás hogy kecsap és mustár.
Hát, amit Koson ettünk, az utánozhatatlan. Soha olyan finom gyrost még nem ettem. Minden nap visszajártunk.
Sarti-n van az isteni gyros! ahol eddig jártunk(görögbe), ettünk mindenhol, de itt a legfinomabbbbbb:-)
Görögországban ahol én ettem a gyrost ott nem adtak hozzá sült krumplit, hanem több volt benne a saláta meg egy kicsivel a hús. Szerintem így a legjobb.
Pasi - pasi felállásban csak
Szerintem nõi-férfi felállásban is ismerték. Szorulás ellen nagyon is bevált:D
Ez tényleg hülyén hangzik :D Szerinted nem jöttek rá, hogy a nõknek is van feneke? :D Annyi, hogy a férfi-férfi felállás volt a csúcs, mert úgy fogták fel, hogy akkor két magasabbrendû homo sapiens egyesülésérõl van szó.
A görögöknél a nõ arra kellett, hogy a családot "megteremtse", igazgassa, stb és gyereket szüljön. De a férfi, a legnagyobb lény társa csak egy másik férfi lehet. Õ áll vele egy értelmi és szellemi szinten így a szerelem mûvelésében is csak egy férfi szerelme lehet a legjobb. Szóval kérdésedre a válasz férfi-férfi.
Négyes! Te valamit összekeversz, mert a görögöknél a nõ nem volt egy másodrangú lény. :S Egyenlõ félként kezelték.
Nekem még anno töri órán ezt tanították úgy 7-8 éve :)
Férfi-férfi között volt csak.Úgyhogy ez a férfiak játéka csak.
NEM!
miért ne lehetne..csak sikeresebb ha telel..
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Hát valakinek telelni kell helyette!!
gorogteknos.hu tudom hogy ez görög teknõs de mindent leirnak róla


Honnan ered (népmese, vagy van szerző) és mi a címe annak a mesének, amelyben egy csónak szerepel és annak révésze, aki csak úgy szabadulhat meg, ha az evezőket oda adja valakinek? Esetleg a görög mitológiából származik-e?

Egy írásomban utaltam az esetre metaforaként, de összemostam a Styx-folyóval a fejemben, ami valószín?leg hibás, de szeretnék biztos lenni. Köszönet.

Legjobb válasz: én úgy tudom hogy ez a Griffmadár tolla népmesében van

én úgy tudom hogy ez a Griffmadár tolla népmesében van
Nem.
Görögországban a macedónok kisebbségben vannak.
A mai görög nyelv és betük nem azonosak az ókori göröggel.
Macedónia a volt Jugoszláviából kivált önálló ország, de létezik Görög Macedónia is, Görögországon belûl. Large cities: Thessaloniki, Kozani, Kavala, Kastoria, Katerini, Veria. http://holidays-in-greece.com/macedonia/
Bocsánat, félreolvastam.
Az ókori görögöket nem hívták makedónoknak, az egy másik nép volt...
A mai macedónok szlávok, a nyelvük a szerbekéhez hasonló. Az ókori görögöket leigázták a makedónok, a királyuk volt Nagy Sándor. A mai görög nyelv (újgörög) se azonos az ókorival.
A régi és a mai macedónoknak nem sok közük van egymáshoz, leszámítva néhány macedón történészt, akik ennek ellenkezõjét állítják. Már alapból az elnevezésük is tévesztõ, a régi macedónok ugyanis alapvetõen a görögökkel voltak rokon népek, nagyon hasonló nyelvet beszéltek, hasonló kulturális szokásokkal. A beözönlõ szlávok "felvették" a macedón nevet, de valójából õk inkább szlávok már.
Volt valaha egy kolléganõm (rég meghalt már), õ a görög kommunista felkelés idején menekült Magyarországra, akkor tizenhat éves volt, itt ment férjhez, itt is tanult. A testvérei és a mamája a jugoszláviai Macedóniában éltek. Görög betûkkel levelezett a családjával, de tiltakozott, ha azt mondták, hogy görög, õ macedón, csodás akcentussal beszélt magyarul. Nagyon szerettük. Az apját 28 évvel késõbb látogatta meg, akkor kerültek elõ az iratai is. Hivatalosan ki volt tiltva Görögországból.
Elképzelhetõ, hogy az ismerõsöd Macedónaiában élõ görög, mivel elég jelentõs ott a görög népesség. A macedónok egy, a bolgárhoz nagyon hasonló szláv nyelvet beszélnek, és cirill betûkkel írnak. Külsõre nem nagyon lehet megállapítani, hogy ki a görög, ki a macedón, a keveredés miatt nagyjából homogén a génállománya az ottaniaknak. De ha az illetõ görögnak vallja magát, akkor valószínûleg görög, csak macedón állampolgár. Megesik az ilyesmi a Balkánon... Pl. egy szerbiai magyar sem lesz szerb attól, hogy szerb állampolgár...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, várok még válaszokat. Van egy férfi aki azt mondja, hogy õ görög, de Macedóniából jött, és a nyelve elég szlávos. Ezért gyanús lett nekem, hogy õ tényleg görög e. Néztem az útlevelét, és a betûk hasonlítottak az orosz betûkhöz, ezért is gondoltam, hogy szláv nyelv lehet, és nem értettem, h gy mért nem látok iskolában tanult görög betûket. Bár lehet tévedek. Ott a macedónok a kisebbségek? Vagy miért titkolhatja?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm.

Kérlek valaki cáfolja meg. Ugye nemigaz, hogy a Görög tehetség Romolo-AKA POLYPHONIA. Motor balesetben elhunyt?

Kb 1 honapja Futótüzként terjed a neten. Azoknak akik nem tudnák Dark psychedelic trance, killer. Müfajában az egyik leg kiemelked?bb tehetségr?l beszélünk.

Legjobb válasz: Nekem az egyik ismerõsöm nagy fanatik, sok ilyen elõadóval beszélt már személyesen is partikon(KDD, Orestis, Cosmo, Highko és a többi)...õ is azt mondta, hogy meghalt szegény Polyphonia...mai világban soha nem tudhatjuk, mit hoz a "jövõ". üdv 25/F LastOne.left

Nekem az egyik ismerõsöm nagy fanatik, sok ilyen elõadóval beszélt már személyesen is partikon(KDD, Orestis, Cosmo, Highko és a többi)...õ is azt mondta, hogy meghalt szegény Polyphonia...mai világban soha nem tudhatjuk, mit hoz a "jövõ". üdv 25/F LastOne.left
A kérdező hozzászólása: Nem nagyon akarom elhinni..Ez rettenetes : ***(( (még Liv-ban is csak egyszer volt hozzá szerencsém itt hazánkban ..az is kur*a zárt hejen volt na mind 1..Én is nagy fanja vagyok a többieknek (Kashyyyk, Sator Arepo, Dark whisper, ZIK, Megalopsy, Kulu, Fractal noise, Farctal cowboys, Mubali, Penta, Parus, Furious, Kindzadza, Khaos Sektor, Mind Toxic....THE NOMMOS aka Goa gil&Arine...És hát napestig sorolhatnánk...No mindegy jövöre ismét beiktatok egy PSYCROWDELICÁ-t..ha minden jolmegy és lesz rá keret..köszönöm válaszodat
A kérdező hozzászólása: Kár érte :(.nyugod békében cherry.. ૐ

A görög államcsőd nem befolyásolja a nyaralásunkat ugye?

Legjobb válasz: Á, nem kell elhinni mindent a TV-ben... Az a nagy-nagy tömeg amit mutatnak idõnként, az szétoszlik majd elõttetek, ha arra mentek. Majd hivatkozzatok a Gyakori kérdésekre, ha megkergetnek...

Á, nem kell elhinni mindent a TV-ben... Az a nagy-nagy tömeg amit mutatnak idõnként, az szétoszlik majd elõttetek, ha arra mentek. Majd hivatkozzatok a Gyakori kérdésekre, ha megkergetnek...
nem, hacsak véletlen nem görögországba akartok menni
még nincs államcsõd. De ha lesz, akkor fogja.
vasárnap jöttem haza görögországból 1 hétig voltunk és semmi gáz nem volt

Ahol lakom, se ott se a körzetében nincsenek görög katolikus misék és azt szeretném megtutdni, hogy lehet-e bérmálni, úgy hogy római katolikus szertartásokra járok, és nem kell áttérnem? Vagy ez hogy megoldható?

Legjobb válasz: Nem tudom, jól értelmezem-e, segíts. Tehát görög katolikus vagy, és szeretnél bérmálkozni, de a közeledben nincs sehol görög katolikus templom/pap/közösség. Az a kérdésed, hogy ha római szertartás szerint bérmálkozol, attól még görög katolikus maradsz-e? Tehát nem akarsz rítust váltani, de most nincs lehetõséged a sajátod szerint bérmálkozni?

Nem tudom, jól értelmezem-e, segíts. Tehát görög katolikus vagy, és szeretnél bérmálkozni, de a közeledben nincs sehol görög katolikus templom/pap/közösség. Az a kérdésed, hogy ha római szertartás szerint bérmálkozol, attól még görög katolikus maradsz-e? Tehát nem akarsz rítust váltani, de most nincs lehetõséged a sajátod szerint bérmálkozni?
Ha görög katolikus vagy, nincs szükséged külön bérmálkozásra, ugyanis a görög katolikusok a bérmálás szentségét a keresztséggel egyszerre veszik fel a keresztelõ paptól.
A kérdező hozzászólása: oké :) köszönöm szépen. viszont elsõ áldozó se voltam. és azt lehet úgy ? igen . egyáltalán semmi görög katolikus nincs a körzetemben.
A keleti szertartásnál a keresztelés után bérmálnak és áldoztatnak is. Láttam hogy vannak a hagyománnyal ellentétesen "elsõ álmozások", de úgy tudom nem mindenütt. Vagy én tudom rosszul és ez teljesen elterjedt, 100%-os gyakorlat a görög katolikus egyházban ? Liturgiára járni áldozás nélkül is lehet. Amúgy jól kérdezgess végig a környékedet, mert pl nálunk is van havonta egyszer liturgia az egyik római templomban. Vagy lehetne kérelmezned hogy legyen, ha nem csak egyedül vagy hívõ.
Az igenis górog joghurt !!! Márpedig DE!!
Én nem..
de figyeljetek már:? rá van írva h: Danone Görög Kekszízû, élõflárás.... nem tom mit kell értetlenkedni...
én most épp GÖRÖG joghurtot eszek. és ne kössetek belém, mert ez van ráírva:D
15:36 os vagyok:D Mit nézzek rajta??? tudom hogy görög és nem górog:D ezt írtam:D
A kérdező hozzászólása: a bemondó akcentussal mondja, rosszul.
jó a vén asszony azt mondja, de a bemondó mit mond...? :D
A kérdező hozzászólása: házifeladat végignézni a hitetleneknek http://www.youtube.com/watch?v=02QN5XOakFU
A kérdező hozzászólása: 15:36 te is :)
A kérdező hozzászólása: 15:32 hallgasd végig a reklámját :)
itt van a kezembe a joghurt..GÖRÖG NEM GÓROG
A kérdező hozzászólása: nem hazudok :)
górog joghurt :D
én nem tudom mirõl beszéltek, de elhiszem :)
az tényleg görög joghurt volt, ne hazudj!
A kérdező hozzászólása: na errõl van szó!!!!
A kérdező hozzászólása: reméltem is
ja és végig hallgattam a reklámját. kétszer is görögnek mondják...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!