Találatok a következő kifejezésre: A gépemen az (8855 db)

Ha veszek egy full új gépet, akkor elvileg kellene adniuk a géphez egy olyan dugaszt, amivel bekötjük a gépbe az áramot?

Mert én nem kaptam :/

Legjobb válasz: Ha készre szerelt gépet veszel, akkor járhatna hozzá, vagy ha mégsem, akkor szólniuk kell, hogy az nem jár hozzá (mint anno nekem a nyomtatónál rögtön mondták, hogy kábel nem jár hozzá, így vegyek azt is mellé). Ha a gépet összerakattad, akkor attól is függhet, hogy dobozos vagy zacskós (oem) tápot rendeltél-e mellé. A dobozoshoz jár kábel a zacskóshoz nem...

Ha készre szerelt gépet veszel, akkor járhatna hozzá, vagy ha mégsem, akkor szólniuk kell, hogy az nem jár hozzá (mint anno nekem a nyomtatónál rögtön mondták, hogy kábel nem jár hozzá, így vegyek azt is mellé). Ha a gépet összerakattad, akkor attól is függhet, hogy dobozos vagy zacskós (oem) tápot rendeltél-e mellé. A dobozoshoz jár kábel a zacskóshoz nem...
A kérdező hozzászólása: Készre szerelt gép, és nem kaptam... Köszi a segítséget! :)

Letöltöttem a gépemre az AVAST-ot pár napja. Azóta a gépem vacakabb, mint valaha. Mi lehet az oka?

Itteni javaslatok alapján választottam az AVAST vírusirtót, úgyhogy most nem értem mi lehet a gond, miért ilyen marha lassú a gépem. Ezt töltöttem le:

Legjobb válasz: Mivel a géped az Avast telepítése után lett xar, gondolom, rájöttél, hogy az a gond forrása. Ha esetleg vetted volna a fáradságot, és felnéztél volna a hivatalos oldalra, látnád, hogy az már rég elavult, nem régen jött ki a 6, ha Avast-ot akarsz, akkor frissíts rá (töröld a régit, tedd fel az újat (mióta kijözz az 5, a 4.8-al csak a gondok vanak, aki egy percig is foglalkozik vele, lecseréli), programon belül két kattintással regisztrálhatod, természetesen ugyanúgy ingyen, ahogy az elõzõeket feltéve, hogy az ingyenest szedted le). Egyébként én nem ajánlom, mert nagyon fogja a gépet, a sandbox még mindig bugos, és jól kell beállítani, hogy megfelelõen mûködjön (akkor is jobban lassít, mint az AVG), egyéb ingyenesek, amik jók lehetnek: AVG 2011 free (nálam õ van fent, Avastról váltottam, ég és föld a különbség, bár kell hozzá egy erõsebb vas) MSE (ha eredeti a windowsod, és nincs kedved hosszasan állítgatni, tökéletes, a felismerése nagyon jó) Avira (ha gyengébb a géped, õt tedd fel) Panda Cloud (szintén gyenge gépre) Vannak még bõven, a felsoroltaknál alább viszont a helyedben nem adnám, névre gugli mindegyik hovatalos oldalát kidobja.

Mivel a géped az Avast telepítése után lett xar, gondolom, rájöttél, hogy az a gond forrása. Ha esetleg vetted volna a fáradságot, és felnéztél volna a hivatalos oldalra, látnád, hogy az már rég elavult, nem régen jött ki a 6, ha Avast-ot akarsz, akkor frissíts rá (töröld a régit, tedd fel az újat (mióta kijözz az 5, a 4.8-al csak a gondok vanak, aki egy percig is foglalkozik vele, lecseréli), programon belül két kattintással regisztrálhatod, természetesen ugyanúgy ingyen, ahogy az elõzõeket feltéve, hogy az ingyenest szedted le). Egyébként én nem ajánlom, mert nagyon fogja a gépet, a sandbox még mindig bugos, és jól kell beállítani, hogy megfelelõen mûködjön (akkor is jobban lassít, mint az AVG), egyéb ingyenesek, amik jók lehetnek: AVG 2011 free (nálam õ van fent, Avastról váltottam, ég és föld a különbség, bár kell hozzá egy erõsebb vas) MSE (ha eredeti a windowsod, és nincs kedved hosszasan állítgatni, tökéletes, a felismerése nagyon jó) Avira (ha gyengébb a géped, õt tedd fel) Panda Cloud (szintén gyenge gépre) Vannak még bõven, a felsoroltaknál alább viszont a helyedben nem adnám, névre gugli mindegyik hovatalos oldalát kidobja.
Egyértelmü. Tölsd le az AVG vírus írtó 2011-es verzióját! Hidd el nagyon beválik.
Én se nagyon ajánlom az avast!-ot annyira - a többi ingyenesnek jobb a felismerése, stabilabbak, stb. Bár, a 6-os már jobb, mint az 5-ös verziók voltak, és ha nem Win7 64 a rendszered, talán nem fogja annyira lassítani. http://download.cnet.com/3001-2239_4-10019223.html?spi=0c067.. Ha ezt választod, akkor tudok segíteni privátban. Ha szeretnéd, majd adok egy e-mailt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a hozzászólást. Megfogadom a tanácsot, letörlöm az AVAST-ot, és leszedem az AVG-t. Remélem sikerrel járok.

Miért nem ismeri fel a gépem az One tach pop C7-et és a smart mini 4 telfonokat? Milyen program kell hozzá?

windows 8 van a gépen.

Legjobb válasz: alapból látnia kéne a gépnek a telefonokat, és a telefonon is megjelenik egy usb-s választó menü, vagy értesítõ felület hogy csatlakoztatva van a géphez. Ahhoz hogy a fájlokat is lásd be kell kapcsolni a megjelenõ gombbal az elérést, de most fejbõl nem tudom mi a gomb neve. Ha sehogy se látja a gép a telefonokat próbáld meg másik adatkábellel, vagy másik USB portba dugni a gépen. Nekem volt olyan hibás kábelem, amivel csak tölteni volt hajlandó minden telefon, az adatátvitel sehogy se mûködött vele.

alapból látnia kéne a gépnek a telefonokat, és a telefonon is megjelenik egy usb-s választó menü, vagy értesítõ felület hogy csatlakoztatva van a géphez. Ahhoz hogy a fájlokat is lásd be kell kapcsolni a megjelenõ gombbal az elérést, de most fejbõl nem tudom mi a gomb neve. Ha sehogy se látja a gép a telefonokat próbáld meg másik adatkábellel, vagy másik USB portba dugni a gépen. Nekem volt olyan hibás kábelem, amivel csak tölteni volt hajlandó minden telefon, az adatátvitel sehogy se mûködött vele.

Akadozik a gépemen az online film, meg néha a youtube is, ha HD-ban nézem. Mit lehetne ezzel tenni? Mármint új hardver vásárlása nélkül?

Elég régi gépem van, 1gb ram

Legjobb válasz: A flash évek alatt lassult, jobb gép kel hozzá. Vagy veszel gépet, vagy letöltöd a flash videókat és a videófájlt nézed meg amit még visz a géped.

A flash évek alatt lassult, jobb gép kel hozzá. Vagy veszel gépet, vagy letöltöd a flash videókat és a videófájlt nézed meg amit még visz a géped.
Fejlõdik a világ, nem tudsz mit tenni.
A kérdező hozzászólása: esetleg opera böngészõ nem fogyaszt kevesebb cpu-t mint az elõbb említettek?
nem , új kép kell ha hd videót akarsz nézni

Miben jobbak a gépek az embereknél?

Legjobb válasz: Nemrég hallottam, hogy az ember 95%-os pontossággal tudja megmondani egy arcképrõl, hogy az férfi vagy nõi arc-e. Állítólag csináltak gépet, ami jobb eredményt, 98%-ot ér el ugyanitt. Nem tudok forrást adni.

Nemrég hallottam, hogy az ember 95%-os pontossággal tudja megmondani egy arcképrõl, hogy az férfi vagy nõi arc-e. Állítólag csináltak gépet, ami jobb eredményt, 98%-ot ér el ugyanitt. Nem tudok forrást adni.
Nem pofáznak vissza, logikusan mûködnek, ha valamit nem úgy csinálnak, ahogy szeretnéd, akkor tuti te vagy a hibás, de ki tudod javítani, van rajtuk visszavonás funkció, csak akkor kell velük foglalkozni, ha éppen használni akarod õket, stb...
+ milliárdnyi számítást végeznek másodpercenként
Precizitás és kiszámíthatóság. Nem pofázik vissza, nem tart fél óránként cigiszünetet, nem sztrájkol. Cserébe nem kreatív, ha egy csavart másik irányba kell becsavarni mint korábban akkor arra külön fel kell készíteni.
Kizárólag olyan dolgokat tudnak csinálni melyekhez nem kell semmi keratív gondolkodás. Vagyis buta de gyors. Valamikor látszólag gondolkodnak pl. sakk. Amúgy a mai szuperszámítógépek jobban sakkoznak mint a világ legbriliánsabb elméjû nagy sakk mesterei. Hiba nélkül tudnak dolgozni, gyorsabban számolnak mint az ember és lényegében mindig csak számolnak. Pontosabban emlékeznek, próbáld megverni a gépet egy memóriajátékba pl a szavakra kell visszaemlékezni, ha nincs lebutítva a program és olyan memóriajáték ami nem függ a szerencsétõl vagyis nincs benne véletlen döntés akkor lehetetlen megverni. Vagy pl. próbálj versenyezni vele prímfaktorizációba semmi esélyed.
Algoritmizálható (durván fogalmazva: egyszerû) feladatok tömeges elvégzésében. Jelenleg a mesterséges intelligencia fejlõdésének iránya, hogy az ilyen értelemben vett "egyszerûség" egyre nehezebb és összetettebb feladatokra terjed ki.
A kérdező hozzászólása: nem vagyok hülye, nem ilyen triviális és általános dolgokra gondoltam, hanem mondjuk: sakkban, malomban, backgammonban igen de goban, beszélgetésben mondjuk nem.
A kérdező hozzászólása: ez az arcfelismerés érdekes kérdés, de nem triviális a valószínûségek értelmezése, és az arcok készlete. Ami engem illet, mint ember, az általam látott arcoknak biztos, hogy több mint 95%-áról tudom eldönteni. Volt már olyan arc életemben, amikor nem tudtam eldönteni, de ez kb 10 évente egy. Ha valaki 95%-ot hozott ki, akkor biztos, hogy fura arcokat válogatott össze, tehát ez relatív.

Ha bent van az aksi a Notebook-ba akkor lefagy a gép. Az aksi lehet a probléma vagy a géppel van a gond?

Van 1 Acer aspire 1650 NOTEBOOK-om. És ha beteszem az aksit akkor a gép a windows betöltése után lefagy vagy teljesen be lassul, szaggat az egér meg ienek. Már többször is újra telepíttettem minden OP. rendszerrel ugyan az a probléma. De ha kiveszem az akkumulátort akkor semmi baja. Most az aksival lehet a baj vagy a géppel? Másik aksival nem tudom kipróbálni mert nincs. Ha meg veszek újat 20000Ft körül megy az ára. akkor meg nehogy besüljek vele mert mégis a gép a baj. Volt már valaha ien problémátok? Köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Jobban jársz, ha felhívsz egy Acer szervizt, és tõlük kérdezed meg. Lehet baja az akksinak is, de a gépnek is. De inkább a gépnek. Az EC-CO az egyetlen hivatalos márkaszervize az Acernek. Õket kérdezd.

Jobban jársz, ha felhívsz egy Acer szervizt, és tõlük kérdezed meg. Lehet baja az akksinak is, de a gépnek is. De inkább a gépnek. Az EC-CO az egyetlen hivatalos márkaszervize az Acernek. Õket kérdezd.

Az uj windows7 van fent, de nem birja a gépem. Viszatehetem az Xp-t a gépemre? Azt jobban birta picit. Egyfolytában zúg a gépem, a másik szobába is áthallanai, felidegel a gép.

A multkor feltelepitettem a xp-t de nem volt netem igy semit sem tudtam csinálni. Mit csináljak hogy legyen? És miket kel letöltenem ahoz hogy legyen hang meg nagyob felbontás...ilyesmi. Laikus vagyok.

Legjobb válasz: tegyél rá ubuntut :)

tegyél rá ubuntut :)
Nem teljesen idevág, de kérdeznék valamit? Miért isteníti mindenki a Windows 7-et? Oké, hogy jobban néz ki grafikailag, de én kipróbáltam és kész voltam tõle. Drivereket a gépemben lévõ videókártyához, alaplaphoz stb képtelenség volt találni a neten, olyat ami win7-el kompatibilis. Azoknak a programoknak amiket használok csak a töredéke kompatibilis win7-el, játékokról már ne is beszéljünk (gondolok itt a pár megásokra, nem az ilyen Crysis, Sims, NFS, WOW kategóriára). Ráadásul állandóan feltesz ilyen plusz kérdéseket, hogy biztos elindítom-e ezt vagy azt, szal még lassabban is lehet vele haladni bármit csinálsz. Én ezt szûrtem le win7-el kapcsolatban. Tényleg nem kötözködni akarok, csak kérdezem, hátha én is megértem miért olyan jó, mert biztos van akinek jó különben nem dícsérnék annyian. Másik, ami kicsit jobban idevág. Ha úgy árulnak boltban laptopot, hogy van rajta valamilyen oprendszer, attól én még rakhatok rá másmilyet? Vagy csak azt a fajtát fogja elfogadni. Barátnõm nemrég kapott egy laptopot amire nem lehetett XP-t tenni csak win7-et, ez mitõl függ?
sztem az ubuntut sokkal nehezebb telepíteni mint XP-t vagy Win7-et, de amúgy a kérdezõ azt kérdezte hogy visszarakhatja-e az xp-t és igen visszarakhatja... mér kell azt írni folyamatosan hogy vegyél újat, vegyél újat? az is 1 megoldás de ha csak netezésre kell akk minek vegyen másikat? nekem is 478-as gépem van egy 2, 4-es pentium procival, 512 rammal és egy mx440-es kártyával... netezésre pont elég :D mondjuk én jáccani is szeretnék, de azt nem fogok ezen a gépen :D
A kérdezõ gépe a képek tanúsága szerint is jó régi, kérdés, meddig lehet megúszni a cserét. Ha már rossz a videókártya, a hálókártya, a vinyó, a táp stb. akkor nincs más megoldás. Persze betárcsázós internetre még jó ez a gép is, de csak annak, aki szereti, ha fél óra alatt tölti be pl. a böngészõket. Szélessávra alkalmatlan.
Win7 azért isteníti mindenki mert egy 2 éves gépen már az xp csak kinlódik nem tudja kihasználni a mai gépek erõforrásait.Ráadásul sok mindent már alapból tud a win7 amihez xp alá ugy kell telepiteni szoftvert, pl a ma divatos mozgóalakatrész nélküli vinyót /ssd/ is rosszul kezeli az xp.Lehetne róla egésznap példákat irni.Egy a lényeg egy új konstrukcios számítógépen már az xp csak kínlódik.
Nálam egy éves telepítés az XP, egy éves a gép is, mégsem kínlódik az XP. Nekem nem hiányzik a Windows7, megvagyok az XP_vel. Csicsás, sok memória kell hozzá, trendi és?
vegyél 500 ezer ftért egy új MacBook Airt! sztem megéri, mert nekem az van:P
Utolsónak: kõgazdagok ne osszák itt az észt.
13 10: Ha egyszer van már gépe, ha régi is, akkor van telepítõje is, legfeljebb nem eredeti. Megvettem az új gépet és felraktam rá a saját XP-met. Frissitések és driverek netrõl, Eset Smart Security próbaverzió újságkóddal, ennyi. A többi mind ingyenesen letölthetõ (böngészõ, levelezõ, CD-DVD író, playerek stb.). Olcsón meg lehet oldani, nem kellett hozzá lehúzós szervíz.
"Nálam egy éves telepítés az XP, egy éves a gép is, mégsem kínlódik az XP. Nekem nem hiányzik a Windows7, megvagyok az XP_vel. Csicsás, sok memória kell hozzá, trendi és?" Aha és huszonháromezer frissitést kér minden újabb progi az xp alatt/cc++ , windows installer, direct x, stb/.Plusz mondom egy csomó minden nem úgy mûködik alatta ahogy kellene már.Én most vagyok a váltás elõtt mert ssd-t veszek xp alatt meg nem megy a trim azaz 1 hónap alatt akár tönkremehet az ssd.
"Ezt a gépet baromira nem érdemes fejlesztgetni. Meg kell várni, amíg valami végleg tönkre megy benne, és az egy nagyon jó ok az új gép vásárlására" de elõ is lehet segíteni azt hogy vmi tönkremenjen benne pl üsd ki a vidikártyát, forrald fel a procit, nyírd ki az alaplapot, meg ilyesmi finomságok
minek kell ahoz tönkre tenni a gépet hogy vegyen egy másikat? vegyél egy új korzerübb gépet ezt meg ajándékozd oda valami szegény gyereknek.. mert eladni ezt már úgysem fogod tudni senkinek
Ja oprendszer nélkül...Aztán nem hozzáértõ meg majd feltudja telepiteni az oprendszert meg a drivereket magától.Ezeket direkt azért adják ennyiért oprendszer nélkül hogy még leszednek 10-15k-t tesztelés és oprendszer telepités majd esetleg még a helyszínen hálózatbeállitás címén.Ha ismerõs szaki nincs ezt is nyugodtan hozzá lehet számolni.
55 ezer ft. Ennyiért modern, új kis gépet lehet kapni, három év garancia, márkaszervíz, még részletre is adják. http://www.qwerty.hu/shop/product/925/qwerty-lite+-tobbet-ke..
épeszû ember véletlenül se tenne fel 7-et egy ilyen gépre...
A kérdező hozzászólása: Komoly? Csak mert nem én tettem fel. Én ujraakartam teni megint az xp-t de nem ment, igy jött haverom és inkáb a win7-et tette. De érezhetõen szarabba gépem!! persze nem mondom hogy az õ hibája. Miért nem olyan jo a gépem mi kell bele más?
Driver-eket kellene ahhoz letöltened az XP-hez, hogy mûködjön. Inkább vidd el a gépet egy olyan emberhez aki ért hozzá.
"Miért nem olyan jo a gépem mi kell bele más?" Szintem minden. Egy s478 -as foglalatú Pentium 4-es gépet meg totál értelmetlen fejleszteni, csak azért, hogy a Win 7 elviselhetõ sebességgel fusson rajta. Szóval én inkább egy új gépre szavazok, ha Win 7-ezni akarsz.
A kérdező hozzászólása: Nem kell win 7. Nekem még a win95 is jo lenne. XDDD csak netezhessek.
mondom: linux.. nem fagy le , gyorsabb és jobb. nekem, is az van, virusokat nem szedi :D
478/3, 00 P4 512+1024 ram/400 7600GT agp - Asus alap ----- ennyi és hasít - a procit húztam 3, 31-re és lássatok csodát majdnem minden megy.....:) Proc:4, 3 - Ram:4, 3 - Aero:5, 2 - Vga:4, 8 Hdd:5, 8 Arra jó amire használom :) B.i.L ui : aki nemérti kérdezzen !!!!!
A kérdező hozzászólása: Én nem értem:) Vegyél úgy engem mint egy idõs nagyit aki azt sem tudja mi az a processor:) Szóval. Nem tul drágán szeretnék kijönni a dologból. Egy picit szeretnék a gépen gyorsítani. Mit cseréljek ki benne? (név szerint ird le légyszi és ne röviditveXD) Köszike
Kedves idõs néni! :D Ezt a gépet baromira nem érdemes fejlesztgetni. Meg kell várni, amíg valami végleg tönkre megy benne, és az egy nagyon jó ok az új gép vásárlására. Windows oldalon a W7 a legeslegjobb operációs rendszer, sokszorosan felülmúlja az elõdjeit. Mint ahogy azt az elõttem szólók is íták, én is egy Linux rendszert tennék a gépre, ami ingyenes, jogtiszta, tartalmaz mindent amire szükség lehet, és még ezen az öreg masinán is kényelmesen elmegyeget, drivervadászat nélkül. Itt egy olvasmányos link az Ubuntu rendszerhez, ahol azt le is lehet tölteni.
Ha csak netezésre kell a gp, akkor én is beállok a linuxosok sorába, célnak teljesen megfelel, ingyenes, legális, és telepíteni legalább olyan egyszerû, mint a win 7-t, viszont felbontáshoz ott is szükség lehet drivervadászatra egyes gépeknél, ubuntu fórumokon viszont okosok mindent nagoyn szépen, szájbarágósan leírnak, annyira, hogy még én is össze tudtam kaparni, amit kellett full kezdõ linuxosként. De, ha nem tudod, mik azok a driverek (haverod meg jól [email protected] veled, hogy azokat nem tette fel, ha már újratette a gépet), jobb, ha hozzáértõhöz viszed a gépet, beadod neki az xp telepítõlemezt (ha azt akarsz rá tenni), olcsó pénzért felteszi (a legdrágább helyen, amerre jártam 4000-t kértek el érte), és még a driverek is a helyükön lesznek. Legolcsóbban így jöhetnél ki belõle, de ha valami tönkre megy a gépben, ne javítgasd tovább, mert nem érdemes, legjobban egy új géppel járnál.
Hát ez a gép harmatgyenge, az én tavaly lecserélt 9 éves gépem is erõsebb volt ennél. Nem is érdemes fejleszteni, Windows7-hez pedig sokkal több memória kellene. Én mindent leszednék róla és feltelepiteném újra az XP-t (ha azt szoktad meg, a Linux más). Ha viszont van egy kis pénzed, vegyél használt, de mûködõképes gépet, vagy újat rakass össze. Ez már nem sokáig lesz használható. http://www.cylex-tudakozo.hu/ceg-info/avocomp-9719.html
A Lehel csarnok galériáján ilyen új gépet vettünk az öcsémnek (ott rakták össze, lehetett alaplapot választani hozzá és új). Alaplap: Asrock alaplap Processzor: Celeron Dual Core E3300 (2, 5 GHz, 800 Mhz, 1 MB) RAM: 1 GB DDR2. 800 Mhz Optikai meghajtó: DVD író-olvasó Videókártya: Integrált 64 MB (+PCI-E foglalat) Hangkártya: AC97 Integrált5.1 csatornás Hálózati kártya: Gigabot integrált Ház: Codegen/Mercury 55 ezer volt. Windows7-et tettem fel rá, kiválóan fut.

Ez a gép az újabb játékokat mennyi fps-el bírná elfuttatni?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Kb az összes 30-40 FPS között. De csak játékra használnád? Mert akkor 3x jobban TÉLLEG megéri asztalit venni. Egy ilyen gépet asztaliba meg kapsz 160-ba nem 230-ba("Akciósan").

Kb az összes 30-40 FPS között. De csak játékra használnád? Mert akkor 3x jobban TÉLLEG megéri asztalit venni. Egy ilyen gépet asztaliba meg kapsz 160-ba nem 230-ba("Akciósan").
A kérdező hozzászólása: Igen tudom, hogy pc-ben ebbõl az árból már egy nem rosszat összelehetne rakni, csak hát nekem laptop kell.
Ezt így nehéz megmondani és konkretizálni, hogy mennyi képkocka per másodperces képet kapnál, mivel minden játék máshogy van optimalizálva.Szerintem ezzel a laptoppal a stabil 30-40 fps simán meglehet, de ezt tényleg az adott játék válogatja.Pl a GTA 4 nagyon rosszul lett optimalizálva és még az erõsebb gépeknek is meggyûlik vele a baja.(tudom leírtad, de ennyibõl már egy elég durva házat össze tudnál rakni ami a nexgen játékoknak is bõven elég lenne és nem is kéne lecserélned vagy 3 évig)Viszont ez a laptop szerintem maximum még másfél évig ha elfuttatja rajta a következõ generációs játékokat és persze nem full grafikával!De a listádon szereplõket gond nélkül fogja futtatni.
A kérdező hozzászólása: Én pc-nek örülnék a legjobban ha az lehetne de sajnos nem...
Na és miért nem lehet pc-d?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!