Találatok a következő kifejezésre: A gátseb jó a (10 db)

A gátsebre mi a jó? Eléggé fáj múlt szombaton szültem.

Legjobb válasz: többnyire a körömvirágkrémet ajánlják, mert természetes gyógynövényalapú, ezért remélhetõleg nem csíp.Én is ezzel készülök, remélem hatásos, bár a barátnõmnek jó volt, pedig ülni sem tudott. Kezelés mellett is fájhat pár hétig, arra azért készülj fel, hiiszen elég kényes sebrõl van szó.A rossmannban beszerezheted, bár biztos máshol is kapható..

többnyire a körömvirágkrémet ajánlják, mert természetes gyógynövényalapú, ezért remélhetõleg nem csíp.Én is ezzel készülök, remélem hatásos, bár a barátnõmnek jó volt, pedig ülni sem tudott. Kezelés mellett is fájhat pár hétig, arra azért készülj fel, hiiszen elég kényes sebrõl van szó.A rossmannban beszerezheted, bár biztos máshol is kapható..
Az elején Hypermangános oldattal kellett volna öblögeni milél többször. Tabletta formályában kaphtó a patikában. Még nem késõ! Ez mellett pedig körömvirág krém, Aloe LFP-s spray, vagy ha tudsz szerezni Biopton lámpát az a leges legjobb. Én azzal kezeltem. Mielõbbi gyógyulást kívánok. 4, 5 hós kislány anyukája
Nekem azt mondta a doki, hogy minél többször zuhanyzok, annál könnyebben gyógyul. Akár napjában ötször is. Persze nekem a gyerek mellett nem nagyon volt rá idõm. De ha van segítséged... Állítólag az intim torna is segít.
Nekem az Aloe First spray nagyon bevált, már másnap alig éreztem a fájdalmat.
Én is FLP-s Aloe First-tel fujtam elsõ naptól, másnap törökülésben ültem, mára nyoma sincs:-)
Én elég gyakran zuhanyoztam (minden WC után) Lactacid Feminával, és elég gyorsan alig éreztem fájdalmat.
A kérdező hozzászólása: köszike a válaszokat van körömvirágkenõcsöm akkor kipróbálom azt
Szia! Szerintem a legjobb a kammilla tea. Én azt fõztem és napjában többszõr azzal öblítettem a sebet. Nagyon hamar meggyógyult, pedig sokáig még ülni sem tudtam:(

Milyen betét a legjobb szülésnél? Ami nem bántja gátsebet, jó a nedvszívó képessége.

Legjobb válasz: Tena betét hozzá való bugyival. Gyógyszertárban vettem.

Tena betét hozzá való bugyival. Gyógyszertárban vettem.
Én is a Molimed Pants-ot használtam, nagyon jó volt. Utána meg Always éjszakait.
Nekem teljesen jó volt a tena normal, annyira, hogy mindet el is használtam. Kényelmesebb volt, mint a hagyományos betétek. Egyébként a vatta gézben is nagyon kényelmes, amikor már nem olyan erõs a tisztulás.
Bár nem ismerem ezt az anionost, de szerintem, ha gátseb van, az bizony érzékeny, fájdalmas akár milyen betétet használsz. Ha 2. szülésed, akkor bízhatsz esetleg a gátvédelemben, ha nem is lesz teljes a siker, talán kisebb sebbel megúszod. Tapasztalatból mondom, másodjára "vígan" ültem a sebemen, mert sokkal kevésbé sérültem a gátvédelem miatt.
Az anionosnak mi a lényege? Mármint mit jelent az hogy anionos?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! A Tena Nekem se volt jó, az always is bántotta a gátsebemet! Azt hiszem maradok az anionosnál! Annak a legjobb a felülete, s a nedvszívó képessége is! Köszönöm mindenkinek!
Nekem kevés lett volna a sima éjszakai intim betét. Ami bevált, kényelmes volt: vatta gézbe tekerve. Sokkal jobb, mint bármelyik betét. És olcsóbb is. Elõre elkészítettem még terhesen párat, aztán -mivel kevés lett, nagyon véreztem- a kórházban csináltam még, hozattam be vattát, gézt és ollót.
Nekem a család hozott be egy gyógyszertárban kapható olyan betétet ami ilyen gumis bugyiba van beépítve, nekem nagyon bejütt. Nem kellet bugyit mosni, nem mozdult el és még a hasszorítót is helyettesítette:) Lehet hogy ez az a Molimed amit elõttem is írtak, sajnos nem tudom a nevét. Anyu a gyógyszertárban egy csomagot vett 3000 ftért, 10 db van egyben, de sztem nagyon megéri az árát, mikor ezt elohasználtam utána már elég volt a sima betét.
Molimed nagyon szupi, nem kell hozzá bugyi sem. Meg a Chicco direkt szülés utáni betéte. Mind a kettõt orvosi mûszerboltban lehet venni, meg a Molimedet Gyógyszertárban!
A vérzés mennyiségétõl is függ (ezt meg sajna ugye elõre nem tudod), nekem a sima éjszakai betétek nem lettek volna elegendõek. Szerintem mindenképpen szerezz be pár nagyobbat is!
Nehogy Tenat vegyel!!!Nekem nagyon nem valt be, ahogy haza jottem azonnal vettem libress szarnyas betetet..barmilyet is viszel mindenkepp szarnyasat, h a helyen maradjon es ne verezz at mindent.
Molimed Pants, gyógyszertárakban lehet kapni. Azért szerettem, mert egyszer sem ázott át, nem kellett bugyit mosni és egy rigalmas gumis rész tartotta a hasam benne, mint egy nagyon kényelmes hasszorító!
Szia, tudom, hogy legtöbben a Tenát ajánlják, de nekem nagyon nem vált be, mert meggyûrõdött, és nagyon bántotta a sebemet. Libresse éjszakai betétet hozott a család a kórházba, hát megváltás volt a Tena után. Jó hosszú, puha, széles a szárnya, nem csúszott el, és nem is kellett túl gyakran cserélni. Nem is megfizethetetlen, szerintem Te is vegyél több félét, akkor tudsz majd választani, melyik a legkényelmesebb. Minden jót, könnyû szülést! :)
Molimed inkontinencia betét. Gyógyászati segédeszköz boltban vettem, de a Tena is jó, azt is használtam. Az elsõ egy fokkal jobban bejött nekem.
Az én feleségem a szülés után anionos betétet használt és nagyon jó tapasztalatai vannak ! A betétekkel kapcsolatban ezen az oldalon tudhatsz meg többet, remélem neked is segít! http://ladyanionkapos.ewk.hu
nekem az always éjszakai betétje vált be, jó hosszú, vékony és nagyon jó a nedvszívó képessége! Apuci hozta nekem a kórházba, a szülés után kb. 2 duocsomagost használtam el úgy, hogy elég volt itthon és a kórházban is.

A gátseb mellett vadhússzerű kinövés mitől lehet? Az egy alkati dolog vagy rosszul varrták a gátsebet? Mert ha alkati akkor valószínű a következő szülésnél is várható, ez nem jó hír.

Legjobb válasz: Szerintem a varráson múli. Nekem a császár sebem kissé vadhúsos. Na de valjuk be: nem plasztikai sebészek a nõgyógyászok.

Szerintem a varráson múli. Nekem a császár sebem kissé vadhúsos. Na de valjuk be: nem plasztikai sebészek a nõgyógyászok.
A kérdező hozzászólása: Nekem másfél hónapja kezelik, és nem tudom hogy meddig tart mert újra és újra nõ. A dokim szerint még olyan is van, hogy valakinek még 10 év elteltével megjelenik :((
Engem nagyon szépen varrt össze a doki, valahogy úgy mondta, hogy belülrõl varrta össze a bõrt, hogy szép legyen. Nincs is vadhús.
A kérdező hozzászólása: Ha tényleg csak a varráson múlik akkor örülök, mert remélhetem hogy következõ szülésnél már nem jelenik meg ha szépen varrnak, de csalódok a ügyeletes orvosban, akinél szültem, mert úgy mondhatom hogy a szülésem orvosi levezetés nélkül történt, csak a végén amikor varrni kellett a gátsebet akkor bejött és ilyen lett az eredmény. Következõ szülésnél biztos hogy fogadnom kell egy orvost, kell, de tényleg :((
Bocs, hogy belekérdezek, de a vadhús ha visszanõ azt honnan veszed észre?Mert nekem is szedtek le a 6 hetes kontrollon, de azóta nem voltam dokinál.Lehet, hogy megint van?
A kérdező hozzászólása: Nekem pont a hüvelynyilásnál jelent meg, azért észleltem.

Gátsebre tényleg jó a procukor?

Azt mondják jobb, mint a hintőpor, merthogy olyan tömény, hogy nem maradnak meg benne a baktériumok... Van akinek van tapasztalata?

Legjobb válasz: porcukor? sose hallottam errõl, de szerinte kizárt hogy jó

porcukor? sose hallottam errõl, de szerinte kizárt hogy jó
Én is olvastam róla, hogy súlyos sérüléseket, mély sebeket ezzel gyógyítanak. mindjárt ki is keresem. Na itt van: http://www.hungarovet.com/?p=279 De ez kristálycukrot ír.
Állítólag tényleg jó, egy védõnõtõl is hallottam már, aki saját magán is alkalmazta és neki bevált, nem kapott fertõzést, sõt pillanatok rendbe hozta a nagyon csúnya gátsebét! Amúgy neki is a nõgyógyásza ajánlotta és õ megbízott benne, kipróbálta, pedig addig õ sem hallott róla. Én is idegenkedtem tõle, de lehet benne valami. Tény, hogy ezt a védõnõt sem nézik normálisnak, amiért ezt javasolja (Bp, XV. kerület, 50 körüli két gyerekes, több, mint 30 éve gyakorló védõnõ).
Elég rosszul hangzik.Ha a bacik talán nem is, a gombák mindenesetre nagyon fognak örülni neki.Nem tenném, valamilyen konzervatív sebfertõtlenítést(betadin, de ha alternatív akarok lenni, akkor propoliszos alkohol)használnék.A méznek és a fahéjnak is van baktériumölõ hatása, de azt se tenném oda.
Errõl még nem hallottam. :D A porcukrot eddig csak afta kezelésére hallottam.... arra egyébként meglepõ módon tényleg jó. Nekem nem volt klasszikus gátsebem... szerencsésen ügyesen született a lányom, de ami volt, arra elég volt a tisztán tartás. Ezt úgy értsd, hogy WC után mindig irány a zuhany és szépen lemostam... Pár nap alatt teljesen begyógyult.
Ez elég furán hangzik... Szerintem nem jó, sõt! Gondold el, beleragad a sebbe, , összetapasztja a dolgokat. én nem próbálnám ki.
*szerintem
Mi az a procukor?
Nagyon jól használható a tiszta aloe krém
Maradok a nedves törlõkendõknél....
Hát, humán gyógyászatban nem hallottam még, állatoknál sebtisztításra valóban használják... De nagy, nyílt sebekre. Gátsebre nem igazán szükséges...
A bátyám tehenészetben dolgozott és õ mesélte, hogy egy tehénnek ellés közben kifordult a méhe is, ezért az állatorvos sima kristálycukrot hozatott és azt szorta rá az állat méhére, majd próbálta visszahelyezni a helyére. Szóval én ezt hallottam.
mik vannak.... :)
semmit ne tegyél rá, tiszta víz és ha van rá mód érje a levegõ:)
Hát hogy én nem fogok cukrot szórni a puncimra az tuti.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, porcukor.... Azt mondta még róla, hogy mivel tomény és por, ezért magába szívja a nedvességet, és ezáltal ellehetetleníti mindenféle flórának a megmaradását. Vagyis hogy nem marad meg ott semmilyen baci, meg gomba, meg semmi. Nem tudom, azért kérdezem... :S
A kérdező hozzászólása: szülésztõl hallottam..... :S
Ezt a háborúkban alkalmazták, nem volt más, nagyon jó volt.De most már annyi minden van hogy felesleges ehez folyamodni. Tényleg legjobb a tiszta víz és szellõzés :)

A gátsebre tényleg jó az aloe first spray? Ha igen, a szülés után mikortól kell befújni a sebet?

Legjobb válasz: Igen. Nekem mikor hazajöttem a kórházból adta "kölcsön" vki és nagyon jót tett vele! A sebemet is hûsítette és a tejserkentõ teától csalánkiütéseim is lettek, azokat is elmulasztotta nagyon hamar. Használd nyugodtan!

Igen. Nekem mikor hazajöttem a kórházból adta "kölcsön" vki és nagyon jót tett vele! A sebemet is hûsítette és a tejserkentõ teától csalánkiütéseim is lettek, azokat is elmulasztotta nagyon hamar. Használd nyugodtan!
Az elõzõ két kérdezõnek: http://fittaloe.hu/index.php?page=termek&t_id=20 Sok boldogságot!:) 29 hetes kismami
Én már harmadnap használtam. Napi többször, minden mosakodásnál.Nagyon jó rá. Enyhíti a fájdalmat és fertõtlenít.Ajánlom mindenkinek!
Szia! Igen használ, én is használtam szülés után, mert kiderült hogy jódérzékeny vagyok és emiatt leégette a bõrõmet odalent! Én fújtam vele a gátsebemet is és nekem bevált! Használd nyugodtan! Én a varratszedésem után kezdtem használni, addig csak vízzel mostam, mert a dokim ezt ajánlotta!
Bocsi, hogy ide írok, csak felkeltette az érdeklõdésemet ez a szer, mivel itt sokan dícsérik. Hol lehetne beszerezni? Köszönöm és elnézést, hogy nem "választ" írtam! Majdnem 40 hetes kismami
ez engem is érdekelne :) patikában, gyógynövény - boltban? kösziiii 40 hetes kismama
köszkeee :)
Köszönöm az infót! Mindenkinek boldog babavárást , könnyû szülést, jó egészséget kívánok!
Igen, én is ajánlom. És nálam is beszerehetõ:-)
Én rögtön szülés után borogattam a gátsebet aloe first-el (Forever Living - márka). Csökkentette a fájdalmat, konfortérzést adott és nedvesen tartotta a varratokat, amiért a második-harmadik nap nagyon hálás voltam :) ajánlom én is mindenkinek!

A gátseb ápolására jó a körömvirág kenőcs és csak a varratok kivétele után lehet használni?

Legjobb válasz: A körömvirágnál talán nincs is jobb!És mindenféle képpen csak a varrat kiszedése után otthon hazsnáld!

A körömvirágnál talán nincs is jobb!És mindenféle képpen csak a varrat kiszedése után otthon hazsnáld!

Többen írtátok, hogy gátsebre kiváló az aole spry. Ez a császáros sebre is jó? Szabad ráfújni?

Legjobb válasz: Nekem kettõ császárom volt nem használtam rá semmit és igy is szépen gyogyult bár ha gátsebre használ akkor valoszinü erre is.

Nekem kettõ császárom volt nem használtam rá semmit és igy is szépen gyogyult bár ha gátsebre használ akkor valoszinü erre is.
Persze használhatod arra is.
10 hete szültem császárral és csak aloe first-t használtam rá. Tökéletesen használt! Nyugodtan fújd be vele!

Mikor fürödhetek már egy jo nagy kád vízben 1.5 hetes gátsebem van eddig semmi gondom vele nem is volt érzékeny. Ki kell várni a 6 hetet?

Legjobb válasz: Én kivárnám a 6 hetet. Nem véletlen találták ki. Még nem gyógyultál meg rendesen, másfél hét nagyon kevés, és ne csak a gátsebedre gondolj, hanem feljebb is.

Én kivárnám a 6 hetet. Nem véletlen találták ki. Még nem gyógyultál meg rendesen, másfél hét nagyon kevés, és ne csak a gátsebedre gondolj, hanem feljebb is.
Várd ki a 6 hetet! Inkább, mint hogy valami baj legyen. Utána annyit fürdesz, amennyit akarsz.
Nem a gátseb miatt nem lehet fürödni, hanem mert még tisztulsz, nem zárt még vissza a méhszáj-kontra fertõzésveszély van. Nem véletlen 6 hét a 6 hét. Az elõtt semmiképp nem fürödnék kádban, fõleg nem , ha még váladékozol esetleg akkor is.
Én csak 2 hetet bírtam ki, nem lett semmi bajom. Ha úgy érzed, ne várd ki, szerintem nem annyira fontos.
Hát, igen. Nem a gátseb a lényeg, hanem az, hogy a méheden még ott a lepény helyén egy elég nagy seb, ami könnyen felülfertõzõdhet és elég kellemetlen méhgyulladás lehet belõle. Szerintem emiatt nem érdemes kockáztatni, inkább várd ki a kontrollt, amikor a doki megvizsgál és mindent rendben talál.

Aloe Vera-s készítmény gátsebre - a First-ön kívül más is uolyan jó?

A legtöbben a First-öt ajánlották, de ha más is ugyanolyan jó, akkor nem adnék ki annyi pénzt érte. Ti milyen márkájút használtatok? (Vagy akár magát a növényt közvetlenül is fel lehet használni vajon? Van itthon...:)

Legjobb válasz: Szerintem ahhoz képest, hogy milyen sok van a First-ben és mennyi ideig fel tudod használni mennyi mindenre, szerintem nem drága. Más hasonló készítmény is kerül legalább ennyibe. Viszont a növény is jó sebekre közvetlen.

Szerintem ahhoz képest, hogy milyen sok van a First-ben és mennyi ideig fel tudod használni mennyi mindenre, szerintem nem drága. Más hasonló készítmény is kerül legalább ennyibe. Viszont a növény is jó sebekre közvetlen.
Az teljesen normális, hogy elõször kipirosodik tõle a bõr. Mindenkinél ezt váltja ki aztán pedig megnyugtatja a bõrt.
Allergiás vagyok rá :S Arcomra fújva kivörösödik a bõröm, és égõ érzés lesz.
Szia. Én 3hete szültem, és én Bepanthen Plus-t használtam. És nagyon jó volt a gátsebre, és a repedésekre.
Nekem sem jött be annyira a többi aloes készítmény. Azért e DM-es nem ekkora kiszerelés, mi anyuval közösen szoktuk megvenni, elsõsorban sebgyógyításra, de a gátsebemre is ezt fogom használni, de a fertõtlenítést nem helyettesíti. 37 hetes kismama
Én a dm-ben vettem, és tökéletes volt, csak jóval olcsóbb.-)
:) 6-os vagyok. Ismerem ezt a terméket, használjuk is, egy fentebbi válaszomban le is írtam, nagyon kedvelem. Sõt, nekem is császárom volt, és akkor is használtam. De alapvetõen természetesen ilyen fertõtlenítésre nem alkalmas. :) Nyilván mást is használt egyébként.
Mi ennek a pontos neve? Csak annyi, hogy First?
:-D biztos nem csak ezzel...kómás vtam szval nem tudom.de a végén befújta vele az biztos mert kérte...és hamar gyógyultam.kinek mi jön be. 5. voltam
mellmûtétem után pedig én is ezzel fújtam a sebet.én is úgy tudom h fertõtlenít is...az a baj sok orvossal h nem ismerik ezeket a termékeket, nem napra készek.má bocsi 6-os válaszoló.
(Na mondjuk orvosként õszintén remélem, hogy nem kizárólag ezzel fertõtlenített, mert az nagyon szomorú lenne.)
Császárra is kiváló.a dokim azzal fertõtlenített.
én pont ma szereztem be a first-öt.még a szülésznõm is ezt ajánlotta.azt mondta mindenképp legyen nálam...annyira nem drága mert nagyon sokáig elég.szõrtelenítés után is nagyon jó ma próbáltam ki :-)
nna, eléggé félig meddig fogalmaztam meg: szóval a first-ön kívül minden más aloe verás termékre allergiás lettem, nekem csak ez jött be. és használhatod köldökápolásra is pl., annyira nem drága, mert rettentõ sokáig elég.
Biztosan, csak én brutálisan allergiás lettem rá. De ismerõsöknek nagyon bevált.
Aloe First a tisztességes neve, de gátsebre nem csak ezt, hanem a Aloe Vera Gellyt is ajánlom. Itt elég sok info van róla: http://jolesegeszsegesen.hu/index.php/component/content/arti..

A körömvirág balzsam is jó gátsebre? Vagy csak a krém?

Legjobb válasz: Biztos hogy az is jó. És az FLP-s aloe vera first, vagy gally krém is. Neke a first vált be.

Biztos hogy az is jó. És az FLP-s aloe vera first, vagy gally krém is. Neke a first vált be.
Én a gátsebre aloe vera first-t használtam. Szülésznõm javasolta. Amikor megszületett a kisfiam, utána már fújta is a szülésznõm.
Jó a körömvirág krém biztos, de a friss sebet nem tudom hogy kened be, én hozzá sem mertem érni. Én is az aloe first-öt használtam, azzal messzirõl be lehet fújni, nem kell hozzáérni. 1 nap után már nem sajgott, rá is ültem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!