Találatok a következő kifejezésre: A gátmetszést vágják A (3 db)

A gátmetszést hol vágják? A hüvelybemenet alatt függőlegesen? Vagy hol?

Legjobb válasz: a hüvelybemenet alatt kicsit ferdén!

a hüvelybemenet alatt kicsit ferdén!
Akkor vágják, mikor épp fájásod van, tehát abszolút nem érzel belõle semmi.
Meg sem érzed, amikor vágják.Nekem pont két fájás közé esett a vágás, és akkor sem éreztem semmit.Ott és akkor annyira ki fog kapcsolni a fájdalom központ az agyadban, no meg az összes érzékszerved betompul, hogy nem fog feltûnni.A varrás kicsit kellemetlen.A varratszedés meg egyáltalán nem fáj, és kb 10 másodperc alatt megvan.
Gátmetszéskor nem érzésetelnítenek, mert két fájás közt vágnak. Érzésteleníteni a varráshoz szoktak csak. Az picit kellemetlen. De mivel olyan fáradt vagy addigra észre sem veszed. Pontosabban nem érzed olyan rossznak, mint most gondolod. Én féltem tõle és ezért nem akartam. De nem bántam meg.
A kérdező hozzászólása: És fáj mikor vágják, vagy akkorra már elérzéstelenítik?
vizszintesen vagy kisse ferden vagjak mert ha tovabb is reped nem erinti a vegbelet, nekem nem csinaltak mert en a 35.hettol csinaltam a perinerias masszazst igy elegge rugalmas lett a bor kotoszovet pedig 4 kilos babam szuletett.
Nekem ferdén vágtak egy kicsit, és kaptam érzéstelenítõt a féjrem szerint, nekem csukva volt a szemem. De nem fájt, nem is tudtam, hogy vágtak-e, szülés után kérdeztem a szülésznõt.:-) A varráshoz adtak érzéstelenítõt, de nem fájt jobban, mint egy bármilyen érzéstelenítõ szuri(mondjuk a fogászaton) a varrás nem fájt, csak érzetem, hogy matatnak ott. A külsõ réteg már fájt, akkor kaptam még injekciót, és akkor már az sem fájt. A varratszedés meg tényleg 10 mp és nem fáj. Ne félj, a legnagyobb gondod a gétmetszés lesz. Nekem elsõ nap volt kellemetlen, ahogy éreztem a száraz varratokat, de másnap már törökülésben ültem:-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Most már tudom milyen lesz és egy kicsit nyugodtabb vagyok.

A gátmetszés fáj? (amikor vágják)

Legjobb válasz: a 4. válaszoló vagyok? MIÉRT pontozta le valaki a válaszomat. Ahogy már más is írta a franc fog segíteni..... meg válaszolgatni... majd mi is ráállunk arra, hogy mindenki válaszát lepontozzuk és hú de jó tréfa lesz. És képzeljétek el, hogy annyira fájt ahogy a babám feje feszítette szét a hüvelyemet, hogy a vágást nem éreztem. Miért kell ezt lepontozni?! annyira nem értem.... valakinek sok az ideje és unatkozik....

a 4. válaszoló vagyok? MIÉRT pontozta le valaki a válaszomat. Ahogy már más is írta a franc fog segíteni..... meg válaszolgatni... majd mi is ráállunk arra, hogy mindenki válaszát lepontozzuk és hú de jó tréfa lesz. És képzeljétek el, hogy annyira fájt ahogy a babám feje feszítette szét a hüvelyemet, hogy a vágást nem éreztem. Miért kell ezt lepontozni?! annyira nem értem.... valakinek sok az ideje és unatkozik....
Az elsõ szülésemnél éreztem amikor vágtak. A másodiknál nem, meg is lepõdtem, hogy miért akar varrni a dokinéni, aztán mondta mert gátmetszés volt. Általában fájás közben vágnak így nem érzed.
Nekem nem fájt! Sõt megkönnyebbülés volt, mert akkor már nagyon feszítette a babám a hüvelyt, és mikor vágtak, azt nem is éreztem, csak azt, hogy hirtelen kicsusszant a babám, és megszünt minden fájdalom. Ne izgulj!
Én semmit nem éreztem, utólag tudtam meg, h na most vágott. Nem arra fogsz figyelni. Akkor vágja, mikor már lassan odaér a baba, akkor már feszít, inkább megkönnyebbülést érzel, h könnyebben jön a picur. Varrást sem éreztem, lehet kérni érzéstelenítõt is. Én a szedést éreztem. Legalább utánna le tudtam ülni, nem szúrtak a varratok... kitartás, hamar túl leszel rajta, nem emlékszel majd semmire, amint a kezedbe adják!!
Szia! Na az az, amit akkor már nem fogsz érezni :) Nekem nem fájt, de ellentétben sokakkal nekem az sem fájt amikor varrtak (csak két öltés kellett). Viszont amikor gyógyul ...
Nekem fájt.De a varrás jobban.Ahogy elõttem írták, a gyógyulás sem kellemes.(de megéri:) )
Szia! Mintha magamat hallanám :) Én a szülés elõtt elmondtam a dokinak a "félelmeimet", kértem, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy elkerüljük a vágást. Vannak egyébként olyan szülésznõk, akik kifejezetten javasolják a gát "edzését", kenegetését bizonyos olajokkal, ha jól emlékszem a 37. héttõl, így nagyobb százalékban elkerülhetõ a gátmetszés. Üdv: második válaszoló
na én meg sem éreztem, volt ami jobban fájt tõle..... de amikor másnap elkezdett gyógyulni az szörnyû volt.....
Azért nem szívesen adnak fájdalomcsillapítót, mert az elkábítja a babát. Én kaptam, de ha nem kapsz legyél határozott, és kérj. Én mondjuk nem vettem észre, hogy mikor vágtak, csak a férjem mondta. Õ szegényke mindent látott, és nagyon sajnált. Én is féltem a vágástól, de az volt a legkevesebb, hidd el. Anyukámnál az elsõ gyereknél nem vágtak, hanem repedt. Nálam vágták. Azt mondta, ha választani lehet, akkor inkább vágjanak, sokkal elõbb begyógyult. Nagy divat most ez a gátvédelem dolog, biztos jó is, de vannak esetek, amikor nem lehet. Pl. túl nagy a baba, vagy túl gyorsan jön. Szóval szerintem ne félj tõle annyira. Az orvos fogja tudni, hogy kell-e vágni vagy nem. Ahol én szültem 5-bõl 1-nek volt csak vágása, úgyhogy itt (Szfvár) nem volt igaz, hogy vágnak ha kell ha nem. A lepontozósdiból meg nekem is elegem van. Kb. 1 hónapig nem is írtam senkinek annyira megsértõdtem rajta. Nem tudom ez kinek jó? Csak elriasztják az embert, hogy megossza a tapasztalatait. Pedig ez lenne a cél, nem?
A kérdező hozzászólása: Igen! az lenne a cél. Én is Fehérváron fogok szülni! :) Én nem is gondolkodom a gátvédelmen, mert nagy a babám, én meg elég kicsi vagyok ott lent. Lehet, hosszan elhúzódna és nagyon féltem az oxigénhiánytól.
Elõzõ válaszoló vagyok. Szerintem ne aggódj. Itt Fehérváron nagyon jók a körülmények és velem mindenki nagyon rendes volt. A varrásról még annyit, hogy én sajna belül is eléggé szétszakadtam, amikor azt varrták, az nagyon fájt. Mondtam is a dokinak, hogy kérek még fájdalomcsillapítót. Azt mondta, hogy már adott, de sajna belül nem hat. Amikor a gátat varrta azt nem is éreztem. Szóval szerintem nem rossz dolog a gátmetszés. Szép szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, minden jót Neked is!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. :)
Szia! Én kértem epit, 18 óra vajúdás után megváltás volt, így a vágást sem éreztem, õszintén semmit nem éreztem, pár perc nyomás után már csak azt mondta a doki, hogy álljak le a nyomással és a következõ pillanatban kint is volt a baba. Még örültem is, hogy de jó nem kellett vágni, kicsit meglepõdtem amikor a doki elkezdett varrni, azt mondta csak picit kellett vágni. Valóban kis vágás lehetett mert a 2. napon már tudtam ülni :-)
A kérdező hozzászólása: köszi!
Csak most olvastam a kérdést, ezért ilyen késõn kapod az én válaszomat. Fontosnak tartom Veled megosztani. Mint oly sokan, én is féltem. Kaptam fájás közben lidocain injekciót, másik fájás közben vágtak. Amit éreztem: SEMMI El tudod képzelni, milyen az, amikor annyira elalszod a karodat, és olyannyira zsibbad, hogy nem érzel rajta egyáltalán semmit? Na ilyen a gátmetszés! Jól elzsibbadsz a fájásoktól és aközben adják az injekciót is és ejtik a metszést is. A gyógyulása sajnos már fájdalmasabb (ehhez is van egy hasonlatom, de azt nem írhatom le ezen fórumon), de túlélhetõ. A varratszedés pedig igazi csipkedõ érzés, ami valakinek fáj, valakinek meg nem. Nagyon drukkolok, hogy szép szülésed legyen és minden a terveidnek megfelelõen alakuljon. Jó babázást! egy 4 és fél hónapos kislány édesanyja
A kérdező hozzászólása: Én is abban bízom, hogy lehet kérni szurit, de úgy hallottam, hogy sok helyen nem adnak. Nem tudom miért, hiszen még az állatokat sem szabdalják érzéstelenítés nélkül.
Kezdek meglepõdni... Én kaptam elõtte egy érzéstelenítõ injekciót (rajtam kívül senki???), és semmit nem éreztem, erre esetleg kérdezz rá, amúgy meg tényleg megkönnyebbülsz, mert nem fog annyira feszíteni. Persze nem lesz kellemes, de még mindig jobb, mintha szakadnál. Én két napig ültem érdekesen, aztán mielõtt hazajöttünk, a doki elvágta egy ponton a varratot, hogy ne feszítsen. Onnantól kezdve sokkal jobb volt. Nem tudom hol laksz, de Pesten a MOM-ban lehet kapni valahol a PANAROM-nak egy gátsebgyógyító olaj nevû valamit, amivel ha kenegeted naponta ahányszor csak bírod, akkor egész gyorsan helyrejön. Illetve lehet kapni gátseb párnát, vagy mit, aminek lyukas a közepe, az is nagy találmány.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
A kérdező hozzászólása: Jaj, csajok! Bíztassatok még, nagyon félek tõle!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
A kérdező hozzászólása: Remélem nem hiszed azt, hogy én voltam. :( Én zöld ujjacskát adtam mindenkinek. Egyébként igazad van, de ne bosszantsanak fel az ilyen emberek! Nekem igenis segítettél, és szerintem az én kérdésem alatt az én "ítéletem" a fontos! :)
hát nem hiszem hogy te voltál :) köszi, aranyos vagy és igen az számít! :)
A kérdező hozzászólása: :)
Szia!Hi-hi!én is iszonyatosan féltem ettõl!A korházba sem akartam menni mert nem volt fájásom és mondtam addig nem szülök amíg nincs fájás, de bementem mert kicsit véreztem.Aztán jöttek a fájások és jött a szülés.A doki a fejemnél a szülésznõ lent.Halottam mikor mondta a doki csípje el!(a dokinak szóltam, hogy félek tõle)Mikor ezt meghallottam nem nyomtam.Be pánikoltam.Aztán újból hallom..mire észbe kapott a doki.A következõ az volt mikor már tisztogatták!Semmit-de semmit nem éreztem!Az az erõs nyomási kényszer és a merõ aggodalom, hogy nehogy oxigén hiány lépjen fel nála teljesen elvette a fájdalomérzetet!Könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Nekem fájás közben vágtak nem is tudtam róla:) A varrás sem fájt, pedig jó sok öltés volt! És utána sem fájt, csak azt éreztem, hogy húzódik a varratnál, és nem volt varratszedésem se, mert kipotyogott a cérna. Ne félj a gátmetszéstõl, szerintem a fájások sokkal jobban fájnak. Könnyû szülést neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

A 2. babánál a gátat ugyanazon a vonalon vágják, mint ahol az előző gátmetszést vágták? Vagy most lesz 2 vágás a két különböző oldalon?

Legjobb válasz: Nálam ugyanott vágták csak egy hajszálnyival a régi heg mellett de ugyanazt a vonalat követték, és nagyon szépen begyógyult. De vannak helyek ahol az ellentétes oldalon vágnak, szülészete válogatja, legjobb ha megkérdezed.

Nálam ugyanott vágták csak egy hajszálnyival a régi heg mellett de ugyanazt a vonalat követték, és nagyon szépen begyógyult. De vannak helyek ahol az ellentétes oldalon vágnak, szülészete válogatja, legjobb ha megkérdezed.
Nekem is az elõttem szólóhoz hasonlóan nyisszantottak.Ugyanott, csak kis kanyar van benne.De a varrás alatt a régi heg szúrása volt a legfájdalmasabb élmény.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!