Találatok a következő kifejezésre: A futás izmot (20 db)

Ha kizárólag izmot és tömeget szeretnék felszedni az edzőteremben, akkor a futás részét mellőzzem az edzésemnek? Vagy valamennyi futás legyen? Min javítana a futás?

Legjobb válasz: izmot és tömeget? mi általában úgy szoktuk mondani hogy izomtömeget. na mindegy,futhatsz be melegítésnek pár percet de heti 1x15-20perces futás kimondottan jó tömegelés alatt is.

izmot és tömeget? mi általában úgy szoktuk mondani hogy izomtömeget. na mindegy, futhatsz be melegítésnek pár percet de heti 1x15-20perces futás kimondottan jó tömegelés alatt is.
Aerob/kardio jellegû futásnak nem sok értelme van tömegelés közbe. Inkább néha egy-egy intervallum edzést iktass be(rövid sprintek, kis pihenõkkel váltakozva). Kizárólag izmot felszedni elég nehéz sajnos. Egy minimális zsírosodás mindig lesz, hiszen tömegnövelés közben az a fõ cél, hogy a kalóriamérleged pozitív legyen ( több energiát egyél meg, mint amennyit elhasználsz), ekkor azonban a fölösleges energiából zsír lesz. Így képtelenség zsír nélkül tömegelni. A zsírosodás minimalizását egyedül halálpontos étrenddel lehet közelíteni, azt viszont a futás nehezíti, hisz pontos egyenletet nem könnyû meghatározni a futás közben elégetett kalóriák kiszámításához.
azon javítana, hogy megedzõdne a kardiovaszkuláris rendszer a testedben, és nem okozna a súlyzózás következtében kialakuló vastag szívkamrafal szisztolés hipertóniát életed hátralevõ részébe.

Kalóriaminuszba nem lehet a futással, tornázással, biciklizéssel stb sporttal izmot épiteni ugye? Mert fogyni akarok inkább mint izmositani

szénhidrát szegény étkezésre gondoltam+ kevés fehérje ..tehát sok gyümölcs zöldség elõnyben és hús persze meg tojás:)

Legjobb válasz: Izmok nélkül nem lehet fogyni, maximum izomból, de a zsír az rajtad marad. A kardió edzés mint futás égeti az izmot is, fõleg azt, szóval ez hosszú távon nem jó megoldás. Ráadásul késõbb még többet hízol vissza. Súlyzós plussz anaerob edzés ajánlott. Vagyis súlyzókkal egyszerre növelsz valamennyi izmot (sosem leszel OLYAN izmos hacsak nem edzel gigantikus nagy súlyokkal) az anaerob mozgással (pl 40 perc kocogás egyhuzamban, lassú tempóban) pedig a már meglévõ izmaidat használva égeted a zsírt, és csak a zsírt! Szénhidrátot muszály enni rendesen ha edzel. Meg amúgy is.Barnarizs és teljes kiörlésû kenyér. Fehérje dús étrend, sok csirke sok hal , sok tojásfehérje és sovány túró. Inkább azzal szabályozd az étkezésed hogy kisebb adagokat eszel 3 óránként. Ha nem eszel rendesen akkor lelassul az anyagcseréd, folyton éhes leszel és leáll a zsírégetés.

Izmok nélkül nem lehet fogyni, maximum izomból, de a zsír az rajtad marad. A kardió edzés mint futás égeti az izmot is, fõleg azt, szóval ez hosszú távon nem jó megoldás. Ráadásul késõbb még többet hízol vissza. Súlyzós plussz anaerob edzés ajánlott. Vagyis súlyzókkal egyszerre növelsz valamennyi izmot (sosem leszel OLYAN izmos hacsak nem edzel gigantikus nagy súlyokkal) az anaerob mozgással (pl 40 perc kocogás egyhuzamban, lassú tempóban) pedig a már meglévõ izmaidat használva égeted a zsírt, és csak a zsírt! Szénhidrátot muszály enni rendesen ha edzel. Meg amúgy is.Barnarizs és teljes kiörlésû kenyér. Fehérje dús étrend, sok csirke sok hal , sok tojásfehérje és sovány túró. Inkább azzal szabályozd az étkezésed hogy kisebb adagokat eszel 3 óránként. Ha nem eszel rendesen akkor lelassul az anyagcseréd, folyton éhes leszel és leáll a zsírégetés.
A legtöbb gyümölcsben nem kevés szénhidrát van ám... és kalóriaminuszban semmit nem tudsz építeni, viszont a sok fehérje ajánlott az izmok megõrzéséhez. Ha izomból fogysz akkor a mérleg kevesebbet mutat, de a tükörben nem nézel ki jobban, ráadásul ahogy fogy az izom, úgy a kalóriafelhasználás is csökken, tehát ahhoz hogy tartsd a súlyod sokkal kevesebbet kell egyél.

Ha fehérje szegényen étkezek és minimalis szénhidrátot eszek és futok akkor nem tudok izmot építeni a futassal ugye?

2. kérdésem tudok fogyni azért ? tehát kaloriadecifitben is vagyok persze meg normalisan eszek én csak kevés fehérjét.

Legjobb válasz: A futással nem lehet izmot építeni. Ha fehérjeszegényen étkezel és a ch-t is nagyon lecsökkented, akkor fogyni fogsz, de elsõsorban izomból. Tehát vékony leszel, de "puha", igazi skinny fat. Inkább csináld ésszel és legyél formás. fehérje 2xttkg ch 1.5xttkg zsír 0.5xttkg Heti 2 kardio és 3 súlyzós edzés.

A futással nem lehet izmot építeni. Ha fehérjeszegényen étkezel és a ch-t is nagyon lecsökkented, akkor fogyni fogsz, de elsõsorban izomból. Tehát vékony leszel, de "puha", igazi skinny fat. Inkább csináld ésszel és legyél formás. fehérje 2xttkg ch 1.5xttkg zsír 0.5xttkg Heti 2 kardio és 3 súlyzós edzés.
A kalóriadeficit eleve nem az izomépítés irányába hat, bármennyi fehérjét is eszel. Kivételesen, kezdõként edzve még mehet, de amúgy ellentétes vele, az izomépítéshez kalóriatöbblet kell normál esetben. Az egy dolog, hogy nem építesz izmot, de ne akard õket elsorvasztani. A legfontosabbakhoz még ragaszkodik a test, de a többi lemegy fehérjeszegény kalóriadeficites étkezés esetén... A testnek szüksége van fehérjére, a szükséges mennyiséget meg kell adnod neki, ha azt akarod, hogy rendesen mûködjön.


A futás vagy a biciklizés mozgat meg több izmot?

Legjobb válasz: A futás a test minden izmát igénybe veszi, míg a biciklizés csak néhányat.

A futás a test minden izmát igénybe veszi, míg a biciklizés csak néhányat.
Elõttem lévõ pontosan igy van!!Egyértelmû h inkább futás mint bringa!DE ha tudod akkor csináld mindkettõt mert nem árt!

A futás pontosan melyik izmot / izmokat erősíti?

Legjobb válasz: legjobban vádli, de am comb is (az egész comb, mindegyik izma) ja meg segg meg váll, bicepsz, tricepsz, ha rendesen pumpálsz futás közbe

legjobban vádli, de am comb is (az egész comb, mindegyik izma) ja meg segg meg váll, bicepsz, tricepsz, ha rendesen pumpálsz futás közbe
Attól függ, hogy milyen futás. A hosszútávfutás az izmok ellen van.A tested azt érzékeli, hogy tömeget kell leadnia, és simán elégeti a bevitt fehérjéket. Hosszútávfutástól a legtöbb izmod csökkenni fog.
nem az izom semmi esetre se csökken nézd meg a hosszútávfutók lábát... szted vékony? mer sztem nem. max a zsír csökken, de az se, mer átalakul izommá
csökken az izom xDD azé ekkora f*szságot se hallottam már egy jó ideje.
A futás az inkább a stamina növelésére való

A futás minden izmot megmozgat?

Legjobb válasz: Nem. De erõsíti a szívet, tüdõt, állóképességet. Fõleg a hosszútáv -futás. A rövid viszont az erõt, robbanékonyságot, lábizmokat edzi. Fogyáshoz jó lenne a futás, de akire ráférne a fogyás annak pont nem ajánlott, mert a nagy testsúly miatt iszonú terhelésnek vannak kitéve az izületek. A jobb futógépek ezt csökkenteni tudják.

Nem. De erõsíti a szívet, tüdõt, állóképességet. Fõleg a hosszútáv -futás. A rövid viszont az erõt, robbanékonyságot, lábizmokat edzi. Fogyáshoz jó lenne a futás, de akire ráférne a fogyás annak pont nem ajánlott, mert a nagy testsúly miatt iszonú terhelésnek vannak kitéve az izületek. A jobb futógépek ezt csökkenteni tudják.
Hát nem hinném! De nakam anno gyógytornász ajánlotta az úszást, mert az viszont tényleg minden izmot megmozgat!És (éngem legalábbis) nem fáraszt annyira!
azizmok 87% át mozgatja ha jól tudom.
jol tudod!!

A futás leviszi az izmot?

17 vagyok(fiú) van rajtam néhány kiló felesleg de pár hónapja gyúrok és gyúrás el?tt általában 2 km-t futok.De múltkor majdnem 10 km-t lefutottam kb 1 óra alatt. Néhányan azt mondják,hogy a futás leviszi az izmot így kioltja a súlyzós edzést. Szeretek futni de ha tényleg visz le az izomból akkor inkább abbahagyom.A kérdésem az lenne,hogy igaz-e,hogy a futás leviszi az izmot?

Legjobb válasz: Nem, nézd meg a triatlonistákat úsznak futnak bicikliznek ... Futás nagyon jó kardió teljesen más edzés munka.

Nem, nézd meg a triatlonistákat úsznak futnak bicikliznek ... Futás nagyon jó kardió teljesen más edzés munka.
Ha megnézel egy rövidtávú futót, õk is izmosak, pedig naponta 10-20 km-t futnak le.A futásnál elõszõr mindenképpen az izmokat bontja a szervezet, ezért javasolják inkább a gyors gyaloglást, mert ott a zsírt égeti a test. lényegében csak szálkásodni fogsz....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek fõleg Nimbusnak.
Futás mehet pihenõ napokon, de az se legyen nagyon gyors stb. Lassab 40-50 perces futás tökéletes, mert az a zsírokat használja fel.
nem jó ez így hogy egy idõben futsz és utánna gyúrsz a kettõ között nagy idõt kéne hagyni pl egyiknap edzel másiknap futsz vagy reggel futsz majd késõ délután edzel nem viszi le az izmot ha normális étrended van amugy nem tudom hogy mi a célod tömegnövelés vagy szálkásodás? ha csak kis felesleg van rajta akkor ne foglalkozz vele akkor mehet a tömegnövelés nem megy le a izom ha kajálsz futás elõtt 1-2 órávan egy teljes étkezés csirke rizs zöldség futás után tejsavó fehérje majd rá 40-50 percre megint teljes étkezés így védi az izmokat :D remélem értettél valamit :) )
az edzéseknél mindig a tested fog alkalmazkodni az újabb megerõltetéseknek, ha rendszeresen futsz akkor ehhez fog alkalmazkodni ilyen irányban építi az izomzatot, megnöveli a tüdõkapacitást. Szal csak bátran és kitartóan a tested mindig igyekszik az energia felhasználást minimalizálni ezért fogja növelni az izomzatot h. a terhelést jobban bírja hasonló energia befektetés mellett.
igen ha nem természetes uton szedtél fel izmot:) az izom sok vizet tartalmaz ami lemehet a futástol, vagy vizhajto gyogyszerektöl, de ha nem szteroidozol, akkor futhatsz nyugodtan.
nincs mit :D

Lehet futni kondi mellett? Nem fogok izmot veszíteni a futással? Vagy csak kocogjak?

Be szeretném indítani az anyagcserémet, hogy leadjak pár kiló zsírt. Igaz nem vagyok elhízva csak szálkásodnék egy picit. Elkezdenék futni, na de hogyan. Sokat fussak míg ki nem döglök, vagy csak kocogjak, de azt addig még ki nem döglök? :D köszi

Legjobb válasz: 185cm/84kg 22 f

A kérdező hozzászólása: 185cm/84kg 22 f
Már miért ne lehetne? Én is úgy fogytam le tavaly, hogy sokat futottam, mellette az edzés végén mindig súlyzóztam is egy kicsit. Fuss addig, ameddig már nehezebben bírod, aztán válts át gyors gyaloglásra, majd ismét futás, ha kicsit kipihented magad. Ezt váltogatsd. Ha kezdõ vagy, elõször csak fél óra hosszat, de utána fokozatosan vidd fel, és min. egy órán át fuss-gyalogolj.
Én nem teljesen értek egyet az elõttem szólóval. Ha leakarod adni a felesleges zsírt, hogy jobban látszódjanak az izmok(vagyis szálkásodni akarsz), ahhoz szálkásító étrend kell+aerob, a súlyzós edzést avagy a kondizást ugyanúgy folytasd. Ha aerobozol semmiképp ne súlyzós elõtt menj
nem hiszem h sok izmot veszÍtenél futással rendes kaja mellet meg kiegészítõk mellett nézd meg pl az amrikai focisokat
1. vagyok Az igaz, hogy én nem diétáztam egyáltalán. De még diéta mellett sem hiszem, hogy leépülnének az izmok, hiszen, ha fejlesztve vannak, akkor igencsak szélsõséges étrend kell hozzá, hogy mégis visszafejlõdjenek.

Szeretnék mikor kezd a suli izmot fejleszteni de mindenhol has-hát-láb-kar milyen oldalakon tudnék gyakorlatokat találni? és még 15kg-t is lekéne adnom étrendel meg pl futással 3hónap alatt eltudok érni látványos eredményt?

Legjobb válasz: 3 hónap alatt profi edzéstervvel és szinte tökéletes étrenddel el lehetne érni ezt az eredményt . Viszt mivel te nem értesz hozzá , kételkedem benne , hogy sikerülhet . Itt van egy jó oldal : http://body.builder.hu/edzesek_index.htm4 Ezt nézegesd nyugodtan . De remélem azért van konditerem mert anélkül nem fogsz elérni sok sikert .

3 hónap alatt profi edzéstervvel és szinte tökéletes étrenddel el lehetne érni ezt az eredményt . Viszt mivel te nem értesz hozzá , kételkedem benne , hogy sikerülhet . Itt van egy jó oldal : http://body.builder.hu/edzesek_index.htm4 Ezt nézegesd nyugodtan . De remélem azért van konditerem mert anélkül nem fogsz elérni sok sikert .


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!