Találatok a következő kifejezésre: A friss tehetünk (10 db)

A friss regisztrálók mennyi ideig nem válaszolhatnak a kérdésekhez és mennyi ideig nem tehetnek fel kérdést? Történt változás mostanában?

Egy kérdéshez írták pár napja hogy az újak két óránként rakhatnak ki kérdést és fél órának kell eltelnie két válaszuk között. Ez igaz?

Legjobb válasz: Régen meg egy órának kellett eltelnie, sõt azelõtt meg egy napnak.

Régen meg egy órának kellett eltelnie, sõt azelõtt meg egy napnak.

A frissen vásárolt növényeket kiszoktátok venni a műanyagból vagy tehetem úgyis az akváriumba?

Legjobb válasz: Vedd ki és úgy ültesd le, mert általában körbetekerik vattával. A vatta eltávolítása után visszatehetõ a kosárkába , de semmi értelme, hacsak nem ikráztató növénynek kell talaj nélküli akváriumba.

Vedd ki és úgy ültesd le, mert általában körbetekerik vattával. A vatta eltávolítása után visszatehetõ a kosárkába , de semmi értelme, hacsak nem ikráztató növénynek kell talaj nélküli akváriumba.
Batnömnek igy van, mert nincs sok talaj az akváriumba. Nekem el van ültetve, felesleges abban lennie, meg egy csomó csigád lesz ha nem nézed át, mosod le.. Meg amúgyis, ha nincs lekötözve, megy mindenfelé az akváriumban
Természetesen kiszedem:)
Természetesen a növény meghálálja ha ki ülteted megfelelõ minõségû talajba. Azt az undorító gyapotot pedig óvatosan távolítsd el róla, nehogy megroppanjon a gyökere.
Az kõzetgyapot, nem vatta. iriitálja a halakat, és gátoljaa gyökérnövekedést. Mindenképp érdemes kivenni.

Azt hiszem egy kis gond van a degujaimmal. Nem esznek se zöldséget se gyümölcsöt (kivétel:alma, cseresznye, saláta) Kicsit kétségbe vagyok esve mit tehetnék értük hogy megegyék a friss gyümölcsöket?

Legjobb válasz: Köszönöm,de a kisállat kereskedésben azt mondták hogy azért kéne nekik enni gyümit meg zöldséget.De az a baj hogy mindenhol csak olyan degu tápot találok amiben túl sok a kukorica/babnán és ezekrõl úgy tudom hogy nagyon keveset kéne belõlük fogyasztaniuk...házilag is próbálkoztam a boltihoz hasonló táp elkészítésével de nem sok sikerrel.Mit ajánlanál?

A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de a kisállat kereskedésben azt mondták hogy azért kéne nekik enni gyümit meg zöldséget.De az a baj hogy mindenhol csak olyan degu tápot találok amiben túl sok a kukorica/babnán és ezekrõl úgy tudom hogy nagyon keveset kéne belõlük fogyasztaniuk...házilag is próbálkoztam a boltihoz hasonló táp elkészítésével de nem sok sikerrel.Mit ajánlanál?
15 kismókusom van. Ezek közül 3 eszi meg az almát, az uborkát, salátát csak kettõ. Nem baj, ha nem eszik meg az ilyesmiket, a lényeg, hogy legyen elõttük jó minõségû vegyes széna, egy kis degueledel + friss víz golyós itatóban. Ezektõl "mûködik" a degumotor.


A friss salátába tehetünk fejes salátát, uborkát, retket, paprikát. Nyers hagymát nem?

Legjobb válasz: Én errõl még nem is hallottam.Szerintem azt tegyél bele, amit szeretsz vagy szerettek. Én a hagymát sosem hagyom ki, mert igen szeretjük az ízét.Még sosem lett tõle semmi bajunk, leszámítva a sok pukit. :) Jó móka, és szerintem nagyon egészséges, ha belegondolunk hogy azt a sok vitamint egybõl a szervezetnek ajándékozzuk, mindenféle sütés-fõzés nélkül!

Én errõl még nem is hallottam.Szerintem azt tegyél bele, amit szeretsz vagy szerettek. Én a hagymát sosem hagyom ki, mert igen szeretjük az ízét.Még sosem lett tõle semmi bajunk, leszámítva a sok pukit. :) Jó móka, és szerintem nagyon egészséges, ha belegondolunk hogy azt a sok vitamint egybõl a szervezetnek ajándékozzuk, mindenféle sütés-fõzés nélkül!
Természetesen tehetsz.Nagyon egészséges.Vágd apróra.Ha lilahagymát használsz, még mutatós is lesz.

Tehetek a lecsoba suritett paradicsomot mert nincs itthon friss paradicsom?

Sajnos nincs itthon friss paradicsomom es nincs kedvem lemenni az uzletbe. :( Hasznalhatok par kanal suritett paradicsom pasztat vagy inkabb friss paradicsom kene?

Legjobb válasz: Ha gond a friss, az íze a sûrítettel is jó lesz. A nagynéném a lecsójába egyáltalán nem tesz parit,és az is finom.

Ha gond a friss, az íze a sûrítettel is jó lesz. A nagynéném a lecsójába egyáltalán nem tesz parit, és az is finom.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a valaszt, akkor kiprobalom. :)
Igen használhatsz, de pirítsd le egy kicsit a pürédet, különben nagyon dominálni fog az íze!

Fehér, liszt szerű anyag van a szobarózsám friss levelein, mit tehetek ellene?

Legjobb válasz: Ha nem akarsz vegyszert,próbáld meg tejet tenni a virágspriccelõbe,azzal fújd le.Mi az uborkára csak azt használjuk.

Ha nem akarsz vegyszert, próbáld meg tejet tenni a virágspriccelõbe, azzal fújd le.Mi az uborkára csak azt használjuk.
Lisztharmat gombafertõzés.Permetezni kellene gomba ellen.
A kérdező hozzászólása: Ha kiültetem nem "fagy" le róla?
Nem. Kéntartalmú szerrel permetezd be.

Illatositot készitek és frissen bele tehetem a tasakba a ròzsaszirmokat vagy szárazon tegyem bele?

Ha frissen teszem bele nem rohad bele?

Legjobb válasz: Ha a tasak teljesen záró akkor szárítva, mert a benne levõ víztõl befülledhet.

Ha a tasak teljesen záró akkor szárítva, mert a benne levõ víztõl befülledhet.
A kérdező hozzászólása: Nem zárt teljesen kis lyukak vannak rajta.Köszönöm a választ.

Magastörzsű rózsámon a törzsön középtájt jönnek a szép új friss hajtások, ezekkel mit tehetnék?

Legjobb válasz: Ollóval a legcélszerûbb. Csak le kell vágni vele a kiálló részt, amennyire az ollóval lehet.

Ollóval a legcélszerûbb. Csak le kell vágni vele a kiálló részt, amennyire az ollóval lehet.
Pl.: Ki lehet ültetni a hajtásokat, vagy meg lehet hagyni, de akkor bokorszerû lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod! Adnál nekem tanácsot, hogy ezt az oldalhajtást, hogy csípjem le?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, de még egy kérdés az eszembe jutott, ha levágtam a fiatal hajtást, akkor azt ültetés elõtt még ki kell gyökereztetnem vízben, igaz?

Szabad-e kevesebb folyadékkal elkészíteni a tejpépet, illetve tehetek-e hozzá friss vagy főtt zöldséget, gyümölcsöt?

5 hónapos gyereknek.

Legjobb válasz: Én mindig kevesebbel csinálom, mert amikor az elején "szabályszerû" voltam, akkor nem pép volt, hanem szinte víz. Most már szemre csinálom. Szinte mindig teszek hozzá gyümölcsöt is, általában a tízórairól megmaradtat. Zöldséggel szerintem furán hatna, mivel a tejpép ugye édes. De a kisbabák ezt még nem tudják...:)

Én mindig kevesebbel csinálom, mert amikor az elején "szabályszerû" voltam, akkor nem pép volt, hanem szinte víz. Most már szemre csinálom. Szinte mindig teszek hozzá gyümölcsöt is, általában a tízórairól megmaradtat. Zöldséggel szerintem furán hatna, mivel a tejpép ugye édes. De a kisbabák ezt még nem tudják...:)
én is mindig kevesebbel csinálom, mert egyébként híg lenne. gyümölcsöt tegyél bele nyugodtan, a zöldség tényleg furcsa lenne, de ha megeszi, miért nem?! :) ))
Igazuk van az elõttem szólóknak, én is csak ezt tudom mondani. Ha úgy csinálod ahogy le van írva, akkor nagyon híg. Én is mindíg kevesebb vízzel csináltam. Sokszor raktam hozzá gyümölcsöt, fõleg almát, banánt, barackot, úgy nagyon ízlett a kisfiamnak.
Zöldséggel is szereti a Kicsifiam, pl.a sárgarépapürével, ami elég édeskés, szóval izlik neki zöldséggel is:-)
mi natúr tejpépet füstölt sonkával is ettünk 2X és hát rettentõen szerette szóval hajrá...

Miért penészes a fal? És mit tehetnék ellene? Nagyon csúnya, frissen lett festve és most meg olyan csúnya fekete-penészes a sarok, sőt még a fal többi része is.

Nagyon csúnya penészes a fal, pedig most lett kifestve, most festettünk ki a konyhában, mellékeltem 1 képet, én szerkeztettem paint-be hogy egy kis segítséget adjak, a lenti sarokban egész 50-70cm-es sugárban penészes, fent meg a sarok, és végig meny a penész az asztal alatt is. Mit tehetnék ellenne? Már egyszer lefesttettük megint a penészt, utánna jó volt kb. 1 hétig szép volt, de utánna jött az igazi rémálom, a válaszokat el?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Szia!Nálunk is VOLT penész a falon, de megszüntethetõ.Venni kell pl.Ceresit páramentesítõ készüléket, vagy bármilyen más márkájut, és azt oda teszed a penészes fal közelébe.Ez kiszívja belõle a párát, és meggátolja a tovább penészedést.Aztán lehet kapni valami festék szerût, ez ilyen penészölõ festék, vagy mi.Azzal kell lekenni.A nevét nem tudom, csak hallottam róla.Mi ezt nem próbáltuk, csa a pára mentesítõt, az jól kiszárította a falat, aztán elég volt síma festékkel eltüntetni a foltokat.

Szia!Nálunk is VOLT penész a falon, de megszüntethetõ.Venni kell pl.Ceresit páramentesítõ készüléket, vagy bármilyen más márkájut, és azt oda teszed a penészes fal közelébe.Ez kiszívja belõle a párát, és meggátolja a tovább penészedést.Aztán lehet kapni valami festék szerût, ez ilyen penészölõ festék, vagy mi.Azzal kell lekenni.A nevét nem tudom, csak hallottam róla.Mi ezt nem próbáltuk, csa a pára mentesítõt, az jól kiszárította a falat, aztán elég volt síma festékkel eltüntetni a foltokat.
Szavó-t vegyél, nekem tökéletesen bevállt, lefujom, otthagyom és jééé már sehol sincs a penész. De komolyan így van.
Szia! Mi is hasonló cipõben járunk, csak nálunk tapéta van. Én hypós vízzel mostam át a tapétát, most tartunk a kiszárítási fázisnál. Amit a 2. válaszoló írt, hogy valami penészölõ festékkel lehet átkenni a falat, bennünket is érdekelne. Ha valaki tudja a nevét, legyen szíves írja ide. A kiszárítás után tömény hypós átmosást tervezek, 10 éve, tapétázás elõtt ez bevált. Azóta csak most penészes elõször a fal, gondolom az idõjárás és a szigetelés hiánya miatt. Sok sikert a penészirtáshoz! Osszuk majd meg a tapasztalatainkat, hogy tanulhassunk. :) -Macska-
Szia! Sajnos a falat nem tudtuk addig kiszárítani, amíg rajta volt a tapéta, ezért azt az érintett helyeken leszedtük. Ott is átmostam, ezúttal tömény hypóval. A penész egyelõre eltûnt, a fal is száraz. A telet és a tavaszt megúsztuk újabb penész nélkül. Most csinálják a ház (panel) külsõ szigetelését. Ha a következõ télen sem jelenik meg a penész, akkor újratapétázzuk a falat. Addig nem kockáztatjuk meg, hátha csak pénzkidobás és fölösleges macera lenne. Beszéltem közben egy építõanyagokat árusító illetõvel, aki azt mondta, hogy õ maga megvette a legjobbnak mondott penészedésgátló vakolóanyagot és festéket, ami piszok drága volt, de pár hónap után a fürdõje újra elkezdett sötétedni. Ti jutottatok valamire? Sikerült kiirtani a penészt? -Macska-
Nem akarlak elkeseríteni, de én úgy tudom, hogy a penésszel nem sok mindent lehet kezdeni. A helyzet csak rosszabb lesz, jobb nem. Lefestheted bárhányszor, mindig elõ fog jönni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a választ, majd ha hatásos volt visszaírok :D
A kérdező hozzászólása: Egyetértek


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!