Találatok a következő kifejezésre: A friss a (1386 db)

Kürtõs kalács csak frissen finom? Ha fogyasztás elõtti este veszem meg, még ugyanolyan finom lehet mint a friss?

Legjobb válasz: sajnos csak frissen finom. ha mikróba teszed akkor meg fura állaga lesz.

sajnos csak frissen finom. ha mikróba teszed akkor meg fura állaga lesz.
nekem még harmadnap is jöhet :)
Frissen, a legfinomabb. De még másnaposan is jó! :)
Frissen a legjobb, de én imádom, úgyhogy megenném másnap is :)
frissen az igazi, de másnap is oké csak úgy simán v akár mikrózva is (nem melegítsd sokáig, csak épp, h langyosítsd meg)
viszont ha az ilyen átlátszó celofános, standos, nem helyben készített példányról beszélsz, az már pár óra múlva is ehetetlen sokszor utolsó voltam
A kérdező hozzászólása: Átlátszó celofános, standos..de ott készítik. Köszi a válaszokat!

A frissen szedett füge tömegének 99%-a, az aszalt füge tömegének 98%-a víz. Hány kilogramm lesz aszalás után a frissen 10 kg tömegű füge?

Legjobb válasz: Van 10kg friss fügénk, melynek 99%-a víz, 1%-a szárazanyag. Megaszaljuk, és lesz xkg aszalt fügénk, melynek szárazanyagtartalma 2%, ami pont ugyanannyi tömegû mint a friss fügében. De össztömegének márcsak 98%-a víz, így a szárazanyagtartalom 2% lesz. Legyen y a szárazanyagtartalom. 10kg füének az 1%-a: y=0,1kg Az aszalt fügében is ugyanennyi szárazanyagtartalom van, de ott ez az össztömeg 2%-át teszi ki. y=2%=0,1kg Ehhez még jön 98% víz. ==>100%=0,1/2*100=5kg Elsõ válasz igaz, én meg ráértem és még le is vezettem. :)

Van 10kg friss fügénk, melynek 99%-a víz, 1%-a szárazanyag. Megaszaljuk, és lesz xkg aszalt fügénk, melynek szárazanyagtartalma 2%, ami pont ugyanannyi tömegû mint a friss fügében. De össztömegének márcsak 98%-a víz, így a szárazanyagtartalom 2% lesz. Legyen y a szárazanyagtartalom. 10kg füének az 1%-a: y=0, 1kg Az aszalt fügében is ugyanennyi szárazanyagtartalom van, de ott ez az össztömeg 2%-át teszi ki. y=2%=0, 1kg Ehhez még jön 98% víz. ==>100%=0, 1/2*100=5kg Elsõ válasz igaz, én meg ráértem és még le is vezettem. :)
5

Fagyasztott húsnak más az íze mint a frissnek?

1 hete fagyasztottam le, majd fõzök belõle pörit, de én úgy érzem mintha más íze lenne,szaga nincs, nem volt büdös mikor kockáztam, gondolom romlott nem lehet?

Legjobb válasz: Ha más íze van, akkor nem azért, mert fagyasztott, hanem mert valami egyéb nem stimmel vele - valószínüleg fagyasztás elött is ilyen volt. Ha a friss húst azonnal lefagyasztod, légmentesen lezárva és erre való zacskóban, akkor nem lehet töle semmi szokatlan íze/szaga. Kiolvasztani hütöben, lassan kell és utána ugyanúgy keszíteni el, mint a frisset. Ha meleg vízben áztatva "olvasztod", vagy melegen áll, amig olvad, akkor ettöl lehet kellemetlen mellékíze. Romlott csak akkor lehetne, ha a fagyasztó nem hüt eléggé, vagy túl sokáig áll melegben a hús.

Ha más íze van, akkor nem azért, mert fagyasztott, hanem mert valami egyéb nem stimmel vele - valószínüleg fagyasztás elött is ilyen volt. Ha a friss húst azonnal lefagyasztod, légmentesen lezárva és erre való zacskóban, akkor nem lehet töle semmi szokatlan íze/szaga. Kiolvasztani hütöben, lassan kell és utána ugyanúgy keszíteni el, mint a frisset. Ha meleg vízben áztatva "olvasztod", vagy melegen áll, amig olvad, akkor ettöl lehet kellemetlen mellékíze. Romlott csak akkor lehetne, ha a fagyasztó nem hüt eléggé, vagy túl sokáig áll melegben a hús.
sokan nem szeretik a fagyasztott hust, nem mindenki erzi rajta, de van aki igen, .en mondjuk, csak az örölt hust nem szeretem fagyasztva, olyan vas ize van.
Kérdésedre a válaszom: nem, nem lehet más íze, különösen, ha csak egy hete fagyasztottad le. Ha már több hónapja lenne, akkor el tudnám képzelni, hogy kicsit avas-szagú-ízû lenne, de nem lenne egyéb (büdös) szaga. Sertéspöri fõzés közben akkor büdös, ha a kandisznó, amibõl kimérték neked, nem volt vágás elõtt kiherélve. Persze ezt fõzés elõtt a kutya sem mondaná meg a nyers-húsról, csak amikor már fõ.
Egy hete lefagyasztott húsnak nincs semmi baja, sem más szaga, sem más íze. De, ha bebeszéled magadnak, akkor az agyadban marad és nem fogod jóízûen megenni. Semmiképpen nem romlott, ha nem volt az fagyasztás elõtt. Szóval állj neki nyugodtan, nem lesz semmi gondod vele az ízét, állagát illetõen. ugyanúgy fõzd meg, mint frisshúsból tennéd.Persze kiengedve a fagy szorításából :)

Folpackkal letakarva tényleg hamarabb gyógyul a friss tattoo? Mivel kezeltétek a friss tattoo-t?

Ma hallottam,kíváncsi vagyok,kinek mi jött be!

Legjobb válasz: Szia! A folpack elsõsorban nem azért kell hogy gyorsabban gyógyuljon a tetkó hanem azért hogy ne menjenek bele kórokozók és por, amik gyulladást válthatnak ki. A friss tetkóra én Bepanthen kenõcsöt ajánlok. _Raven_

Szia! A folpack elsõsorban nem azért kell hogy gyorsabban gyógyuljon a tetkó hanem azért hogy ne menjenek bele kórokozók és por, amik gyulladást válthatnak ki. A friss tetkóra én Bepanthen kenõcsöt ajánlok. _Raven_
Én is a bepanthent használtam mind a négy tetkómnál, és amúgy is jobban gyógyul, ha éri a levegõ! 25/L
Elõttem írónak igaza van, jobban gyógyul ha levegõn van, de ha kimész az utcára vagy ruhát veszel rá akkor mindenképp folpackold le! Ha sokat van rajta a folpack akkor is napi legalább 2-3 órát hadd legyen levegõn és ha csak simán otthon vagy, szerintem lazán lehet szabadon. _Raven_
A kérdező hozzászólása: Ma csináltattam, akkor Bepantennel kenjem napi 3x és elég, ha csak éjjelre teszem rá a fóliát?(Meg ha megyek valahová)...Fel lettem világosítva, de a fólia dolgot nem értettem...Már van egy régebbi tattoom, azt nem kellett fóliázni, körömvirág kenõccsel kentem.
Én csak az elsõ három napon fóliáztam a tetoválásomat, de akkor is csak mikor utcára mentem, illetve éjszakára. Illetve elsõ nap volt szinte végig fólia alatt (de hagytam szellõzni is). Én Bepanthen-el kentem.

Miért nem indul el a frissen telepített Windows?

Több fajta Windowszal, és MBR javítással is próbálkoztam, de ugyanaz. Telepítés utáni első indításnál fekete képernyő, villogó kurzor, és megáll.

Legjobb válasz: Frissen telepített Windows Master Boot Recordját miért kellett javítani? Valamit nem jól csinálsz. Telepítõrõl bootolva telepítettél és le is futott?

Frissen telepített Windows Master Boot Recordját miért kellett javítani? Valamit nem jól csinálsz. Telepítõrõl bootolva telepítettél és le is futott?
A kérdező hozzászólása: Igen, a telepítõ végigment, de utána mégse tölt be.
friss mosott
Fontos a higiénia, úgyhogy frissen mosott!
Szeretem ha büdös a [email protected] egy kicsit. Amúgy a mosottat. Te szereted a túrós [email protected]?
szörös pálott f0sszagút
Azt, ha van egy kis illata!
Álmaim nõjét akkor is kinyalnám, ha egy hete nem mosakodott. Amúgy igen, mindenképpen izgatóbb a legalább néhány órás saját illata.
A frissen mosottat. Illetve nem kell, hogy frissen mosott legyen, de legyen tiszta, nem egy egész nap pállott valami. 19/F
Ne fürgyé le!!! szeretem ha büdös a *icsa egy kicsit : D
ha nyalni kell akkor a mosottat!
Természetesen frissen mosott.
legyen egy kis illata ;) Am akar beszélgetni velem valaki? :) 18/F Unatkozom :/
Igazavan a kérdezõnek, Én sem arra vagyok kíváncsi, hogy milyen tusfürdõ divatot követ a párom.. A feromonokra gerjedek be, többek között...
Retkes [email protected]öfögés, jeeeeee :D
Én a frissen mosott puncit szeretem jobban, fõleg, ha jó szörös. F.

Mennyire érződik a friss áfonya, aszalt áfonya és fagyasztott áfonya között a különbség? Ha fagyasztott áfonyát veszek, az "kevesebb" valamivel, mint a friss? (Gondolok itt vitaminokra, a gyümölcs állagára, vagy akár ízre. )

Emellett valaki tudna mondani egy körülbelüli árat akár frissre, akár fagyasztottra, akár aszaltra? (Ft/kg)

Legjobb válasz: a legtöbb vitamin a fayasztottban van (hiszen szedés után azonnal fagyasztják) a "friss" már állhat pár napot, tehát abban már elkezdett lebomlani. Az aszaltban nincsmár sok.

a legtöbb vitamin a fayasztottban van (hiszen szedés után azonnal fagyasztják) a "friss" már állhat pár napot, tehát abban már elkezdett lebomlani. Az aszaltban nincsmár sok.
Ízre a fagyasztott ugyanolyan szinte, mint a friss, a szárított már nem.

Tengerimalac mennyire eheti a friss füvet? Nagyon ízlik neki, de nem tudom mennyit ehet belőle. Lehet-e esetleg baja tőle.

Legjobb válasz: Nekem van egy 2éves tengeri malacom és rég ota adok neki friss fûvet de nincs semmi baja!Egy kis maroknyit szoktam adni neki

Nekem van egy 2éves tengeri malacom és rég ota adok neki friss fûvet de nincs semmi baja!Egy kis maroknyit szoktam adni neki
Lehet neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Esetleg még tapasztalatok, vélemények?
Naponta kaphat tavasztól õszig, de elõször csak egy kisebb marékkal néhány napig, aztán ha a bogyói olyanok mint szoktak, lehet emelni az adagot, amennyi elfogy 1-2 óra alatt. Nagyon szeretik, de csak ha tiszta helyrõl tudsz adni, nehogy macskapisis, vagy vegyszeres stb. legyen, mert az veszélyes. Azért valamennyi széna is kell mellé, mert a széna koptatja a fogakat, de akkor arányosan kevesebb.
A gyermekláncfûnek a virágát nem szabad nei adni.
Igen, fû alatt a tiszta füvet kell érteni, mert ha gyomos, egyes gyomnövények mérgezõek, ki kell válogatni.
Figyelj, én nem olyan régóta csinálom ezt, de nagyon iizlik nekik! kerej össze szénát friss fûvel, és úgy add nekik oda ;D Imádni fogják :)
A kérdező hozzászólása: Ezt lehet kipróbálom. :) Baj ha a szénában majd marad esetleg fû és az elkezd fonnyadni? Vagy úgy is eheti? Bocsi de ezeket nem tudom...
Utolsó vagyok! ne aggódj, nem fog maradni fû :) Csak 1:1 arányban keverd õket össze, és egyszerre ne sokat adj nekik. Én minden nap délután szoktam adni nekik úgy, hogy belemarkolok az egyik kezemmel a szénába, és tépek hozzá füvet. És egy jótanács: Kimész a kertbe, és szedsz füvet egy szatyorba/vödörbe. Aztán kiteríted egy nejlonra, úgy h érje a nap, És 2 nap múlva már ehetik is a "félszénát" :) Én ezt csinálom :) És pénzt is kereshetsz, mert szólsz a szomszédnak, h lenyírod neki a füvet egy kis pénzért ;)

Mitől frissít sokáig a gépem? A többi lent.

Nekem 1 XP opim van. És mikor kikapcsolom a gépet néha beszokot jönni a kikapcsolásnál frissítés. pl. 1/. frissítés Ne kapcsolja ki .... vagy 8/. frissítés Ne kapcsolja ki ..... És tegnap el?tt egy 2/.-es frissítés jött be, amit másfél napig csinált. Ilyen hosszú id? természetes? Mert eddig ilyet elvégzet kb 2-3 perc alatt, de most!

Legjobb válasz: Inkább kapcsold ki az automatikus frissítést, mert az nem úgy szokott mûködni, ahogy kellene. Ha viszont frissít, akkor rendszerint kikapcsol a gép, aztán újraindítás után frissít, ami természetes állapot. Viszont vannak olyan fájlok, amit le sem tud tölteni, csak erõlködik, és aztán megunja az ember és letiltja a frissítést. Ha javításokat tölt le, akkor azzal néhány másodperc alatt szokott végezni, de ha a Frameworkot próbálja a 3.5-ös verzióra frissíteni, akkor szokott sokáig vacakolni.

Inkább kapcsold ki az automatikus frissítést, mert az nem úgy szokott mûködni, ahogy kellene. Ha viszont frissít, akkor rendszerint kikapcsol a gép, aztán újraindítás után frissít, ami természetes állapot. Viszont vannak olyan fájlok, amit le sem tud tölteni, csak erõlködik, és aztán megunja az ember és letiltja a frissítést. Ha javításokat tölt le, akkor azzal néhány másodperc alatt szokott végezni, de ha a Frameworkot próbálja a 3.5-ös verzióra frissíteni, akkor szokott sokáig vacakolni.
Ha sokáig tart, akkor gyenge a proci/memória/vinyó.
A kérdező hozzászólása: A vinyó: 246 gb-os A
A kérdező hozzászólása: A vinyó: 246 gb-os A proci tán 64-es A memóriát meg nem tudom.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!