Találatok a következő kifejezésre: A franciát a spanyolt könnyebb megtanulni (2 db)

Ha tudok Spanyolul, Angolul és egy kicsit Németül mnnyire lesz könnyebb megtanulni a Franciát?

Legjobb válasz: a spanyol szavak írásban nagyon hasonlítanak a franciára, van hogy teljesen ugyanaz, (de máshogy ejtik) szóval a szó magolás nem lesz túl hosszú, ha jól tudsz angolul meg spanyolul akkor a nyelvtant is könnyeben megérted, mert már találkoztál vele, hogy mikben lehet más mint a magyarban, szerintem lényegesen könnyebb lesz.

a spanyol szavak írásban nagyon hasonlítanak a franciára, van hogy teljesen ugyanaz, (de máshogy ejtik) szóval a szó magolás nem lesz túl hosszú, ha jól tudsz angolul meg spanyolul akkor a nyelvtant is könnyeben megérted, mert már találkoztál vele, hogy mikben lehet más mint a magyarban, szerintem lényegesen könnyebb lesz.
Tanultam spanyolul, nekem is az a véleményem, mint 1.-nek.

A franciát vagy a spanyolt könnyebb megtanulni?

Legjobb válasz: én mind2-t tanulom jelenkeg is azt kell h.mondjam h.nyelvtani szampontból egy szinten van a 2 nyelv,legalábbis én úgy érzem.talán nekem a spanyol egy kicsit logikusabbnak tûnik,de ez lehet h.csak azért van mert ez imádom.a francia néhol egy kicsit olyan mint a német(ragok bonyolultsága,rengeteg állandósult szókapcsolat,kifejezés)de ha van hozzá érzéked ez se vészes.a kiejtés sztem a spanyolban könnyebb.a franciánál azt a bizonyos orrhangot mgetnaulni idõ/sok gyakorlás kérdése.ja és ha már bezséled az egyiket a másik megtanulása nagyon könnyen megy.-)

én mind2-t tanulom jelenkeg is azt kell h.mondjam h.nyelvtani szampontból egy szinten van a 2 nyelv, legalábbis én úgy érzem.talán nekem a spanyol egy kicsit logikusabbnak tûnik, de ez lehet h.csak azért van mert ez imádom.a francia néhol egy kicsit olyan mint a német(ragok bonyolultsága, rengeteg állandósult szókapcsolat, kifejezés)de ha van hozzá érzéked ez se vészes.a kiejtés sztem a spanyolban könnyebb.a franciánál azt a bizonyos orrhangot mgetnaulni idõ/sok gyakorlás kérdése.ja és ha már bezséled az egyiket a másik megtanulása nagyon könnyen megy.-)
ha magyar vagy akk a spanyolt
Én spanyolul tudok:) Szerintem nem olyan nehéz nyelv, ha rendesen tanulod elég hamar elsajátítható középszinten:) A franciával kapcsolatba nem tudok nyilatkozni, de az egyik barátnõm, aki tanulta mind2 nyelvet azt mondta, hogy neki kb. ugyanolyan nehezen ment az elsajátítás, de természetesen nyelvérzék függõ és persze az is számít "mennyire van füled" az adott nyelvhez:) Mindenesetre én a spanyolt ajánlom.
Én mindkettõt tanulom, mellette még angolt is, és sosem kevertem. :D Nem tudom, nektek hogy sikerült, annyira azért nem hasonlóak. Amúgy a spanyol könnyebb. Bár nyelvtanban hasonlítanak valamennyire, de a spanyol logikusabb, könnyebben megjegyezhetõ. Na meg a kiejtés... A franciával megszenvedtem, mire sikerült rendesen kiejtenem, a spanyolra csak rá kell érezni, és mennyi fog. Olyan fülbemászó és dallamos. :) De nekem tetszik mindkettõ.
spanyol...az olasznál is sokkal könnyebb, nekem nem is ment a spanyol után, mert kevertem. a francia pedgi kiejtésben sokkal nehezebb
Természetesen, a spanyol. Nálam fellépett a gond, hogy kevertem a spanyolt franciával, és megjártam, hogy a suliba felálltam francia orán és spanyolul kezdtem el beszélni. Nagyon lehet keverni a két nyelvet, meg az olaszt is. Elvégre rokon nyelvek vagyis egy nyelvcsaládba tartoznak, nem csoda, hogy ennyire hasonlitanak egymásra.
franciát soha nem tanultam, de a spanyol viszonylag könnyû nyelv, ráadásul hasznos, mert azt az olaszok és a portugálok is megértik.
A spanyol könnyebb, mint a francia és sokkal könnyebben is érthetõ. Az összes felsorolt nyelvek közöl pedig az olasz és orosz kiejtés a legtisztább.(Egy nyelvtanár)
A kérdező hozzászólása: nem sürgõs, igazából csak hobbiból akarom, mert mostanában unatkozom, ez meg könnyen megy:) és mivel latin nyelvet még nem tudok, ezért szeretnék megtanulni valamelyiken... de még gondolkodom az oroszon is...
Lehet, hogy rohadt sokan beszélik a spanyolt de hol? Csak nem dél-amerikában? Az ottani országok oly szegények mint mi, mit kezdenél te a spanyollal? Akkor már legyen a francia, azzal boldogulhatsz fejlettebb országokban! Kanada, Svájc, Fro. Belgium! De te tudod, talnulj spanyolt és reménykedj, hogy eljön a dél-amerikai országok virágzása.
A spanyol minden szempontból ésszerûbb választás: rengetegen beszélik, az angol után a legpopulárisabb nyelv, a hangzása dallamosabb, szinte magától mászik a füledbe, az írásmódja majdnem ugyanaz mint ahogy ejtjük, és fõ nyelvcsoport nyelv, tehát minden erre épül, tényleg utána érdemes komplikáltabb nyelvet tanulni mint pl francia. Az mellesleg borzalmas fonetikájú az írott anyagnak köze sincs ahhoz ahogy ejted, és tényleg tele van frázisokkal amik olyan szósorrendek melyek együtt adnak értelmes jelentést pl J'ai un Ricard (bepiáltam) persze ettõl független nagyon érdekes nyelv és tetszik az ország is ami hozzá tartozik, de ha sürgõsen nyelvre van szükséged akkor mindenképp spanyol.
Ja, a nazális hangok helyes kiejtésének megtanulása nem annyira durva...van, akinek elsõre megy, nekem kb.5 iskolai óra kellett. Remélem nem bánod meg a választást!
Az én sulimban választani kell a két nyelv között, amit ovábbi 3 évig tanuljuk, én a franciát választottam.A sulimban a jobb jegyek franciából vannak, bár azt hiszem, ez fõképp a tanártól függ.Én nemrég szerettem meg a franciát, talán épp a kiejtés miatt, nekem sokkal nagyobb élmény franciául beszélnem és viccesebb is, mint ha a spanyol nyelvet beszélném.Sok más tényezõ van még, pl.mire kell a nyelv, hol szeretnéd használni, esetleg melyik ország, kultúra vonz jobban(spanyol sorozatok ;-) )...Hallgass a megérzésedre.
A spanyol a könnyebb. Ráadásul ha beszélsz spanyolul, gyerekjáték megtanulni nemcsak franciául, de olaszul és portugálul is.
Én mindkettõt tanultam egy ideig, a spanyol sokkal könnyebb szerintem.
Valahol olvastam hogy a spanyol a legkönnyebben megtanulható nyelv, az angol is csak utána következik. A francia nem volt a listában.
nyelvvfüggõ. nekem is választanom kellett 3 éve, a spanyol-német-francia-finn-orosz közül. én a spanyolt választottam. nagyon szeretem, de egy kicsit megbántam, mert a francia jobb lett volna. ez a diplomácia nyelve, az angol után a legfontosabb. Egyik rokonom fejvadász és õ azt mondta, h jó a spanyol, de a francia még jobb.(de a németet ne sajnáljam) szerintem tök jó nyelv a spanyol, nekem sokat segített, h az angolt megértettem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!