Találatok a következő kifejezésre: A folsavat kell (48 db)

Az Elevit mellett kell folsavat szedni, vagy az fedezi a folsav szükségletet?

4 hetes kismama.

Legjobb válasz: Igen fedezi! Nem kell pluszban még folsavat szedned mellé! Én is elevitet szedek. De ha szedni akarsz mellette valamilyen vitammint, elõtte mindenképpen dumálj a dokiddal és kérd ki a véleményét. Úgy tudom ebben elvileg javarészt benne vannak a fontos dolgok.

Igen fedezi! Nem kell pluszban még folsavat szedned mellé! Én is elevitet szedek. De ha szedni akarsz mellette valamilyen vitammint, elõtte mindenképpen dumálj a dokiddal és kérd ki a véleményét. Úgy tudom ebben elvileg javarészt benne vannak a fontos dolgok.
Az Elevitben minden benne van, talán egy kicsit túl nagy mértékben is. Én sokkal inkább ajánlom a Gravidát, mert akik eddig Elevitet szedtek, mind arra panaszkodtak, hogy óriásbébijük született, nagyobbra nõtt a baba, mint kéne a kilenc hónap alatt, és ezért elég nehezen fért ki. Én is szedtem egy ideig, sokáig azt is mondták, hogy két héttel idõsebbnek tûnik a mérete alapján, de aztán áttértem a Gravidára, most a korának megfelelõ a mérete.

Hipp natal gyümilé mellé szedtetek magnéziumot vagy vmit? Doki mondta vagy magatoktól szedtetek, amit szedtetek? 14 hetes vagyok, emellé nem kell a folsav plusszba?

Legjobb válasz: Szia! a folsavnak csak az elsõ 12 hétben van jelentõsége, csökkenti a fejlõdési rendellenességek kialakulásának kockázatát, a te pocakodban meg már minden megvan:) a hipp-ben biztosan van folsav. Magnézium akkor kell ha görcsölsz, amúgy felesleges. Vérvétel eredménye? Ha minden értéked normális, akkor elég ha rendszeresen eszel zöldséget, gyümölcsöt a hipp mellett!

Szia! a folsavnak csak az elsõ 12 hétben van jelentõsége, csökkenti a fejlõdési rendellenességek kialakulásának kockázatát, a te pocakodban meg már minden megvan:) a hipp-ben biztosan van folsav. Magnézium akkor kell ha görcsölsz, amúgy felesleges. Vérvétel eredménye? Ha minden értéked normális, akkor elég ha rendszeresen eszel zöldséget, gyümölcsöt a hipp mellett!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor abbahagyom a folsavat:) .

Csak a 11. hét végén kezdtem el szedni a Folsavat, ugyanis a nődokim szerint nem kell, de a férjem szerint fontos. Nem késő?

Elevit mellett napi 1 szemet veszek be, esetleg vegyek be napi 2 szemet? És meddig szedjem?

Legjobb válasz: Szia, A 12.hétig kifejlõdik mindene a picinek, a folsav az idegcsõzáródások, és sok más miatt fontos, ha az elevitet szedted rendesen minden nap, amióta terhes vagy a plusz folsav nem mindig kell... csak ha a doki indokoltnak tartja. A terhesvitaminok úgy lettek kialakítva, hogy a baba-mama szükségletet teljesen fedezzék... minden vitamin, nyomelem, ásványi anyag téren... Ne a aggódj

Szia, A 12.hétig kifejlõdik mindene a picinek, a folsav az idegcsõzáródások, és sok más miatt fontos, ha az elevitet szedted rendesen minden nap, amióta terhes vagy a plusz folsav nem mindig kell... csak ha a doki indokoltnak tartja. A terhesvitaminok úgy lettek kialakítva, hogy a baba-mama szükségletet teljesen fedezzék... minden vitamin, nyomelem, ásványi anyag téren... Ne a aggódj
Ártani nem ártasz vele, sõt, de elméletileg a terhesség elõtt minimum 1 hónappal érdemes elkezdeni, és a az elsõ trimeszter az, amikor kifejezetten ajánlott. Utána már kevésbé nagy a jelentõsége, hiszen már kialakult a baba összes szerve, már csak nõnie kell (kicsit egyszerûen fogalmaztam meg, de a lényeget szerintem érted:) )
Nem késo, szedd nyugodtan, sokan, csak 8-9 hetesen veszik észre konkrétan, hogy terhesek és nekik sincs semmi bajuk. Szedd, ártani nem árt, csak használ! Viszont Elevitbol, elég a napi 1 !!! Minden jót! Udv.
Folsavat ajánlott már a terhesség elött is szedni, amikor még csak tervezitek a babát, és nagyon is fontos szedni.
Még az elso vagyok én is Elevittel egyutt szedem napi 1szemet és a 17.hétben vagyok.Szerintem nem kell 2szemet szedned.
szia, Én elevit mellett nem szedek külön, mert az elég ami a terhesvitaminban van. Az elsõ 3 hónapban a legfontosabb a folsav, utána is, de akkor más kevésbé.
Szerintem nem kell kulon szedned a folsavat, hisz a rengeteg vitamin mellett pont ez a lenyege az Elevitnek.Igaz az tenyleg jo ha szeded a terhesseg elott mar 2 honappal...en is szedtem aztan a doki kiirta az Elevitet, mert abban a folsav mellett mas vitaminok is vannak, de en rosszul voltam tole, ugyhogy maradt a folsav magaba, napi 1 bogyo....mast nem irt ki, mert rengeteg gyumit ettem, szinte azon eltem, annyira kivantam ...pedig 1x sem hanytam es kajat is tudtam enni. Ne aggodj, ha szeded az Elevitet akkor minden Ok.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a hasznos infókat! :)

Teherbeesés érdekében naponta mennyi folsavat kell szedni? A peteérést ugy kell ki számolnom hogy a menszesz idöt is bele kell számolnom?

pl ha 5 napig van meg és 21 nap után ujbol meg jön akkor 26 nap nekem a ciklusaim?

Legjobb válasz: A folsav adagolást nem tudom. A menstruációs ciklust, mindig a vérzés elsõ napjától kell számolni. A neten sok helyen (pl. www.ciklus.hu) tudsz magadnak naptárat vezetni.

A folsav adagolást nem tudom. A menstruációs ciklust, mindig a vérzés elsõ napjától kell számolni. A neten sok helyen (pl. http://www.ciklus.hu) tudsz magadnak naptárat vezetni.
A folsavnak semmi köze a teherbeeséshez, arra akkor van leginkább szükséged, ha már terhes vagy.Ettõl nem leszel elõbb terhes!

A terhességem 5. hetétől szedem az elevitet és a folsavat. Úgy hallottam, hogy az elevitet végig kell szedni, még a szoptatás alatt is, a folsavat csak a 14. hétig. Nem túl hosszú idő ez?

Régebben a túl sok vitamintól nagyon nagy babák születtek, vagy a pl. csak a fejük stb. lett aránytalanul nagy. Ezek a mostani vitaminok ennyire mások lennének?

Legjobb válasz: Szia !Nem akarlak elkeseríteni errõl de én csak az elevittel kapcsolatban hallottam ilyeneket ,sõt azok az ismerõseim akik ezt szedték õk maguk is pikk pakk meghíztak és az orvosa váltotta l a magzatvédõt.Én más terméket szedek,és 17hetesen nem híztam csak fél kilót,a baba is tök rendben van.Én is szedem a folsavat még mindig,épp hétfõn kérdeztem a védõnõtõl én is meddig szedjem ,mert 13hetes korig két szemet szedtem a 3mg-osból a gyógyszertárban is mondták,meg az orvosom is ennyit ajánlott. A védõnõ azt mondta a kritikus idõszakon már túl vagyunk-13hét de nem árt szedni továbbra sem,napi egyet.úgyhogy én végig szedem,és különben is ez csak b vitamin.Szerintem a baba mérete attól is függ majd,te mennyit hízol.Vigyázz magadra és gartula a babához.

Szia !Nem akarlak elkeseríteni errõl de én csak az elevittel kapcsolatban hallottam ilyeneket , sõt azok az ismerõseim akik ezt szedték õk maguk is pikk pakk meghíztak és az orvosa váltotta l a magzatvédõt.Én más terméket szedek, és 17hetesen nem híztam csak fél kilót, a baba is tök rendben van.Én is szedem a folsavat még mindig, épp hétfõn kérdeztem a védõnõtõl én is meddig szedjem , mert 13hetes korig két szemet szedtem a 3mg-osból a gyógyszertárban is mondták, meg az orvosom is ennyit ajánlott. A védõnõ azt mondta a kritikus idõszakon már túl vagyunk-13hét de nem árt szedni továbbra sem, napi egyet.úgyhogy én végig szedem, és különben is ez csak b vitamin.Szerintem a baba mérete attól is függ majd, te mennyit hízol.Vigyázz magadra és gartula a babához.
csak annyit az Elevitrõl, hogy az egyik ismerõsöm 30 kg-t hízott tõle a terhesség alatt! rendszeresen szedte, végig, minden nap!
Kezdjuk azzal hogy az ember a kajatol hizik, nem pedig a vitamintol. Hogy vannak akiknek a vitaminok novelik az ehsegerzetuket es emiatt tobbet esznek az megint mas. Amugy a tavaly novemberi Kismama magazinban van egy cikk a terhesvitaminokrol, pontosabban az Elevitrol, amiben prof.Czeizel Endre orvosgenetikus beszel mennyire fontos a szedesuk. O ajanlja a szedeset a mar a terhesseg tervezesetol egesz a vegeig. Es szerintem azert az o szavaban lehet bizni
Valóban nem a vitamintól van a hízás. De csinálhat jobb étvágyat, bár én nem vettem észre. Ezt viszont kontrollálni tudod, azzal hogy sokszor eszel inkább keveset és megnézed, hogy mit. Abból pedig ne vonj le messzemenõ következtetést, hogy már három kilót híztál, mert lehet hogy ezután két hónapig nem változik a súlyod! Egyébként szerintem méltatlanul nem emlegetett, de nagyon jó kismamavitamin a Gravida. A terhességem elejétõl naponta szedem. Kívánok nagyon boldog babavárást! Egy 33 hetes kismama.
tudom látom hogy már sok választ kaptál de az eleje az hüjeség én konkrétan rá kérdeztem a baba növése a vitamintól függ azt mondta nem szedjem az elevitet nyugodtan naponta és szoptatás alat is szerintem egy dokinak több tapasztalata van ilyen téren és mivel a szervezetünknek szüksége van ezkre az anyagokra nem hiszem hogy evésel vagy akármilyen gyümölcsel pótoljuk a rendes napi adagot ketönknek persze ez nem azt jelenti hogy szedem a vitamint és nem eszek gyümölcsöt vagy zöldséget vagy finom husikat dehogynem és ráadásul nem hiztam csak 1 kg ezis alkati kérdés nem vitamin .Anagymamám na jó nem terhes:) de folyamatosan bombázuk minden vitaminal és olyan sovány majd elfúja a szél 4 gyereke van és soha nem volt kövér alkati kérdés a terhesség sem egyforma . PUSZI 15 hetes kismami
Szerintem sincs semmi köze az elhízáshoz. Én 6 hónapos vagyok és eddig 6 kg-ot híztam. nem az elevittõl hízik el aki elhízik!!
Szia! Nem tudom ki terjeszt ilyen "rém"híreket, de a vitaminoknak semmi köze a baba nagyságához, sem a te súlyodhoz. A vitaminok csupán kiegészítenek, de nem adnak semmi plusszt! A vérképed alapján a dokid tudja mire van szükséged, rá halgass és önmagadra. A vitamin neked kell, hogy rendben legyen az imunrendszered, mert a baba bizony sokmindent"elvesz"... Minden jót!
Szia! Nekem azt mondta a dokim, hogy szedjem nyugodtan az elevitet. Én minden nap beveszek egyet, márcsak azért is mert nem mindig táplálkozom helyesen szerintem. Én nem híztam meg tõle, pedig már a 27 hétben vagyok. Úgy tudom a gyerekkel sincs semmi "gond". Nem említett semmi olyat, hogy "Hú, ez nagy baba!" :) vagy ilyesmi. Most is megnézte a fiamat uh-n. Azért ha megyek hozzá rákérdezek konkrétan a mostani állapotunkra. Szerintem beszéld meg az orvosoddal. Ismerek olyan "elevites" babát, aki 2900 grammal született csak, meg több olyat is, akik normális súllyal (3000-3500 gr). Hogy kinek mekkora babája születik, az genetika IS. Én a helyedben kikérném az orvos véleményét, és mondd meg neki, hogy szeretnéd ha tájékoztatna az UH-ok alkalmával, hogy milyenek a gyerek méretei.
Szia!Szerintem ahány orvos annyi válasz a kérdésre. Nekem azt mondta a dokim hogy az elevitet 12. hétig szedjem rendszeresen, utána csak elvétve mert én is meghizom tõle és a gyerek is nagy lesz..Hmm ki tudja...hallgatok rá max több gyümölcsöt fogok enni..
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat:) Nektek is nagyon boldog babavárást:)
Szia En is elevitet szedek, de nekem az orvosom azt mondta, h 1 heten max 2-3 db-ot szedjek, ne vigyem tulzasba. En mast nem szedek amig az orvosom nem mondja, gondolom Te is az orvosod javaslatara szeded ezeket?! En 10 hetes kismama, es hiztam En is 1-2 kg, de ugye En nem szedek annyi vitamint, h attol lehessen. Amugy En is ezt hallottam a vitaminokrol amit Te is leirtal, de az orvosomat nem kerdeztem meg rola, na majd ha legkozelebb megyxek 2, 5 het akkor. Boldog babavarast
A kérdező hozzászólása: Hát igen, most vagyok 11 hetes, és már + 3 kilónál járok...:( És ilyenkor kire kell inkább hallgatni? A védõnõre vagy a dokira?
Szia! Én azt hallottam, hogy állítólag nem ártalmas ha a terhesség végéig azedik az Elevitet, de.. én is azt szedem, és nagyon sok helyen olvastam hogy elég csak az elsõ 3-4 hónapban szedni, mert tényleg nagy babák születhetnek tõle.Én úgy döntöttem, hogy az elsõ 3 hónapban Elevitet szedek, aztán áttérek a Hipp Natal nevû vitaminra, ami szintén várandós anyáknak lett kifejlesztve, semmi káros anyag nincs benne, 98%-os gyümölcslé, és ugyanazokat a vitaminokat tartalmazza mint az Elevit! Gratulálok a babához!
En elkezdtem szedni az elevitet mar egy honappal a teherbeesesem elott. Azota mindennap szedem, es mar a vegefele vagyunk. En osszesen 10 kg hiztam. Egy baratnom nem szedett semmilyen vitamint a terhessege alatt es 31 kg hizott. Akkor hogy is van ez?

A folsavat mikor kell elkezdeni szedni? Ti milyen vitaminokat szedtetek?

Már a próbálkozás el?tt érdemes elkezdeni pár hónappal vagy csak akkor amikor tudom, hogy babát várok? Egész id? alatt kell szedni vagy csak egy bizonyos ideig? Bocsi ha hülye kérdést tettem fel, de 2-3 éven belül szeretnénk babát és ma reggel láttam egy m?sort amiben er?sen ajánlották a szedését, de nem részletezték a dolgot. Illetve még a férfiak esetében ajánlották a cinket, mert ett?l elvileg a "kis katonák" aktívabbá és gyorsabbá válnak. Tudom, hogy még ráérek ezekkel, de úgy gondolom, hogy abból baj nem lehet ha tudok el?re pár dolgot. :)

Legjobb válasz: Én nem szedtem elõtte! Sõt terhesvitamint most sem szedek, de zöldséget, gyümölcsöt, halat sokat! Folsavat azóta szedek, amióta tudom,hogy babás vagyok! De évekkel elõtte el ne kezd szedni!:))

Én nem szedtem elõtte! Sõt terhesvitamint most sem szedek, de zöldséget, gyümölcsöt, halat sokat! Folsavat azóta szedek, amióta tudom, hogy babás vagyok! De évekkel elõtte el ne kezd szedni!:) )
Próbálkozáskor már szedheted nyugodtan, a folsavnak az elsõ 12 hétben van nagy szerepe.
A kérdező hozzászólása: Jah, nem most akarom elkezdeni. :D Csak szeretnék tisztában lenni a dolgokkal. :) Igen, a zöldségeket, gyümölcsöket, halakat, húsokat javasolták még. Köszönöm a válaszokat.
Én terhes vitamint nem szedtem, mindennap ettem gyümölcsöt.A folsavat meg a nõgyógyászom írta fel, még a terhességem elején azt végig szedtem.

Meddig kell szedni a folsavat, ha Hipp Natal Aktivot szedek?

15htes terhes vagyok.

Legjobb válasz: Ha az amit szedsz(Hipp Natal Aktiv) tartalmaz elegendõ mennyiségû folsavat akkor nem szükséges mellé még pluszba szedni.

Ha az amit szedsz(Hipp Natal Aktiv) tartalmaz elegendõ mennyiségû folsavat akkor nem szükséges mellé még pluszba szedni.
Szia! Szerintem a Natalban van folsav nem kell mellé külön szedned! De a kaciumról ne feledkezz meg, mert úgy tudom az nincs benne és arra szükségetek van!

Akinek 1 éves babájával szedetik a Maltofert és a Folsavat! A a folsavból mennyi kell, nem emlékszem rá, hogy 1 szem vagy fél szem naponta?

Legjobb válasz: Nekünk 2 hós kora óta kell szedni,napi 1 folsavat. Most 8 hós,még mindig napi 1.

Nekünk 2 hós kora óta kell szedni, napi 1 folsavat. Most 8 hós, még mindig napi 1.

Meddig kell szedni a duphastont es a folsavat?

Most vagyok 10+2

Legjobb válasz: Amíg a dokid azt nem mondja hogy holnaptól már nem kell. Gondolom a 12 hetes genetikai uh-n ezt is megbeszélitek. Folsavat végig lehet szedni, de a komplett terhesvitaminokban van, késõbb áttérhetsz elevitre v gravidiára v eurovit kismamáknak-ra. 15 hetes + 18 hós

Amíg a dokid azt nem mondja hogy holnaptól már nem kell. Gondolom a 12 hetes genetikai uh-n ezt is megbeszélitek. Folsavat végig lehet szedni, de a komplett terhesvitaminokban van, késõbb áttérhetsz elevitre v gravidiára v eurovit kismamáknak-ra. 15 hetes + 18 hós
A kérdező hozzászólása: Ezt gondoltam, hogy addig amig az orvos mondja! De TI meddig szedtetek arra lennek kivancsi?
Akkor miért nem ezt kérdezted? A 12. hétig, de van akinek még néhány héttel tovább, amíg a méhlepény át nem veszi a hormontermelést.
jó, ne húzd fel magad:) azt kérdezted hogy meddig KELL szedni, itt pedig csak kismamák vannak, nem távgyógyító dokik, mi csak a saját tapasztalatainkat tudjuk megosztani, ahogyan én azt megtettem.
A kérdező hozzászólása: ezt kerdeztem nem latod?
Hali Hát én folsavat soha nem szedtem, elevitet az meg kb úgy 15 hetes korig, ott a doki leállította, mert én se vagyok kis darab és a párom se, így azt mondta nem akarunk oriás babát, ne szedjem. Kapa a bébi tõlem elég vitamint:) 22+1 heteske

Colitis ulcerozás kismamák, anyukák milyen gyógyszert kellett szednetek a terhesség alatt a betegségetekre? Kell ugye folsavat szedni salazopyrinhez? Milyen egyéb vitamint szedtetek mellette? Milyen terhességre számíthatok?

Legjobb válasz: 5 hetes kismama vagyok, ma voltam tükrözésen és ma derült ki, hogy ilyen betegségem van. Salazopyrint és Kilont kaptam. Milyen volt a terhességed? Milyen vitamint szedtél a folsavon kívûl? (és abból naponta mennyit?) Eléggé izgulok, jól esne pár nyugtató szó. Babával minden rendben lett?

5 hetes kismama vagyok, ma voltam tükrözésen és ma derült ki, hogy ilyen betegségem van. Salazopyrint és Kilont kaptam. Milyen volt a terhességed? Milyen vitamint szedtél a folsavon kívûl? (és abból naponta mennyit?) Eléggé izgulok, jól esne pár nyugtató szó. Babával minden rendben lett?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!