Találatok a következő kifejezésre: A folsav lehet (33 db)

12 hetes ultrahang hasi vagy hüvelyi? A folsavat lehet egész terhesség alatti szedni?

Elölre is köszi:)

Legjobb válasz: SZia! Hasi ultrahang a 12 hetes. A folsavval kapcsolatban nem tudok semmit írni én nem használtam. sok sikert a babához!

SZia! Hasi ultrahang a 12 hetes. A folsavval kapcsolatban nem tudok semmit írni én nem használtam. sok sikert a babához!
Szia! A 12 hetes hasi uh. A folvasavat lehet szedni végig bár szerintem a vége felé már nem kell. Inkább az elején van jelentõsége.
Nekem a 12heti uh hüvelyi volt.27hetes kismama:)
Hasi ultrahang, ha jól tudom, csak az elsõ a hüvelyi, legalább is nekem nyolc hónap alatt csak akkor csinálták így, bár azt nem tudom, hogy az elkövetkezõ másfél hónapban fognak-e.
Szia! szerintem attól függ, hogy mennyire vastag a hasfalad /egyéni vélemény/.A barátnõm is és én is egy helyen voltunk 12 hetes ultrahangon, ugyanannál a dokinál, nekem hasit csinált, neki hüvelyit. De elõtte vele is próbálkozott a hasival. Õ erõsebb testalkatú. A folsavat én a 12.hétig minden nap szedtem, mostmár csak ritkán bekapok egyet, ártani nem árt! Gratula a babához!! 18 hetes kismama
Az, hogy hasi vagy hüvelyi nem a terhesség hetétõl függ, szvsz. A folsavat nyugodtan lehet szedni, de az elsõ néhány hét után (miután a baba gerince bezárult) már nincs olyan nagy jelentõsége.

A Gynex cseppek mellett lehet szedni tovább a folsavat, e-vitamint és a Hipp Natalt? És a cickafark, palástfű teát?

Most olvastam a Gynex cseppr?l, amir?l sok jót (persze mellette negatív kritikát is) írtak.

Legjobb válasz: Persze, folsav, vitamin jöhet! A palástfüvet és a cickát viszont leraknám, mert a Gynex önmagában egy olyan homeopátiás komplexum, amibe nem kéne bezavarnunk, mert minden növénynek más a rezgése, ezt ne bontsd meg más növényekkel! De a Natal és az E vitamin, meg a folsav jöhet!

Persze, folsav, vitamin jöhet! A palástfüvet és a cickát viszont leraknám, mert a Gynex önmagában egy olyan homeopátiás komplexum, amibe nem kéne bezavarnunk, mert minden növénynek más a rezgése, ezt ne bontsd meg más növényekkel! De a Natal és az E vitamin, meg a folsav jöhet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, hogy válaszoltál a kérdésemre, sokat segítettél! Akkor nem fogyasztom a teákat, csak a vitaminokat. Köszi még egyszer!

A mastodynon csepp és a folsav mehet együtt? Vagy nem lehet őket együtt szedni?

Legjobb válasz: Szerintem simán lehet. A folsav az vitamin. Ne együtt, egymás után :)

Szerintem simán lehet. A folsav az vitamin. Ne együtt, egymás után :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Igen, nem egyszerre, hanem egymás után! :-)


Sima Magne B-6 -ot lehet-e szedni kismamáknak? A folsav és a magnerot mellett?

Legjobb válasz: Ha magnertot szeded + a folsavat, akkor nem kell. De minek akarod még ezt is szedni?

Ha magnertot szeded + a folsavat, akkor nem kell. De minek akarod még ezt is szedni?
Ha szedsz magnerotot, akkor minek akarsz még magne B6-ot is szedni? Csak az egyiket szedd.
A kérdező hozzászólása: És ha elfogy a magnerot és nem tudok venni majd csak 1 hét múlva akkor helyettesíteni lehet Magne B6-al?
Természetesen igen. Nem gyógyszer, csak nyomelem.

A folsavat túl lehet adagolni?

Lehet belőle bajom ha az ajánlott mennyiségnél többet viszek be? Babatervezés miatt szedem.1200ug tablettában+ étkezéssel még valamennyit nyilván.

Legjobb válasz: Önmagában nem lehet túladagolni (a felesleg a vizelettel távozik), viszont az elõírt adagolást mégis célszerû betartani, mert a tartósan túl sok folsav B12-vitamin hiányhoz vezethet, ami viszont már idegrendszeri károsodásokhoz és egyéb komplikációkhoz vezethet. Terhesség alatt, ill. a terhességre való felkészülésben a szakkönyvek 0,4mg - 1 mg bevitelét javasolják, viszont ha korábban volt már a családodban velõcsõzáródási rendellenesség, akkor 4-6 mg-ot is. Ezzel szemben az orvosi gyakorlat itthon 1,5 mg (fél tabletta a 3 mg-os folsavból) szokott lenni, így az általad leírt 1,2 mg + az esetlegesen az étel által bevitt mennyiséget én teljesen normális, átlagos, jó értéknek tartom.

Önmagában nem lehet túladagolni (a felesleg a vizelettel távozik), viszont az elõírt adagolást mégis célszerû betartani, mert a tartósan túl sok folsav B12-vitamin hiányhoz vezethet, ami viszont már idegrendszeri károsodásokhoz és egyéb komplikációkhoz vezethet. Terhesség alatt, ill. a terhességre való felkészülésben a szakkönyvek 0, 4mg - 1 mg bevitelét javasolják, viszont ha korábban volt már a családodban velõcsõzáródási rendellenesség, akkor 4-6 mg-ot is. Ezzel szemben az orvosi gyakorlat itthon 1, 5 mg (fél tabletta a 3 mg-os folsavból) szokott lenni, így az általad leírt 1, 2 mg + az esetlegesen az étel által bevitt mennyiséget én teljesen normális, átlagos, jó értéknek tartom.
Megint én! :-) Jól jött volna, ha valaki ezeket még a babatervezésnél elmondja: érvényes (három hónapon belüli) nõgyógyászati vizsgálat, szûrés, belgyógyászati vizsgálat (EKG) fogászati vizsgálat mindenképp, mellkas röntgen (fizetõs) meg még jó ég tudja miket kérdeztek.... Tehát a tervezés idõszakat errõl is szóljon, hogy alaposan kivizsgáltatod magad, amikortól nem jön meg (drukkolok) sokkal könnyebb dolgod lesz, ha ezek a papírok már megvannak.
Megint én vagyok. Ballagjál el a háziorvoshoz, mondd hogy babaprojekten dolgozol, és kérjél egy nagylabort. Akkor már látod mit érdemes, és mi a butaság. Lehet, hogy éppen más kéne, vagy ilyesmi.
Én babát várok és nem szedek semmiféle terhesvitamint. Mondta a védõnõ, hogy a 3mg-os folsav tabiból egyet kapjak be naponta. Elvileg ha valaki nagyon de nagyon egyoldalúlag táplálkozik, kevés gyümi, zöldség, ilyesmi, az kettõt is betolhat naponta. Szerintem te átestél a ló másik oldalára, labor megmondja mit mibõl kell szedned és mennyit, de azt is csak ha muszáj. Anyukád se szedett semmit, õ anyja sem stb.
A kérdező hozzászólása: ezek szerint, ha a védõnõd ajánlotta neked a folsavat, akkor nem fogom túladagolni, hiszen te a dupláját szeded annak, amit én! Régen az régen volt, a vitaminok igenis kellenek, pláne télen, függetlenül attól, hogy "nagyanyáink se szedték"!
A kérdező hozzászólása: Amit én szedek, abbn van B12 is, gondolom csak azzal tud felszívódni a folsav, úgy Okés, ugye?

13 hetes terhes vagyok, meddig kell szedni a folsavat és a magneB6-ot? Lehet a terhesség végéig? Más vitamint nem szedek.

Legjobb válasz: szia! nyugodtan szedheted a terhesség végéig, de olyan is van aki a folsavat abbahagyja az elsõ trimeszter vége felé. Szerintem a MagneB6-t szedjed, az jó a görcsök, méhösszehúzódások és a hangulatingadozások csökkentésére, kiküszöbölésére is. Lehet, hogy késõbb még szükséged lesz vasra, kalciumra. Ezek amellett, hogy a babád fejlõdését segítik, védik a te szervezetedet is, hiszen így nem ürülnek ki az ásványi anyag raktáraid. Itt egy cikk a szükséges vitaminokról, ásványi anyagokról: http://www.babazo.hu/9honap/20051016vitaminok.html Én szedek magzatvédõ vitamint, és még amellett is volt arra szükség, hogy külön pótoljam a vasat, pedig odafigyelek az étkezésemre is. Boldog babavárást!

szia! nyugodtan szedheted a terhesség végéig, de olyan is van aki a folsavat abbahagyja az elsõ trimeszter vége felé. Szerintem a MagneB6-t szedjed, az jó a görcsök, méhösszehúzódások és a hangulatingadozások csökkentésére, kiküszöbölésére is. Lehet, hogy késõbb még szükséged lesz vasra, kalciumra. Ezek amellett, hogy a babád fejlõdését segítik, védik a te szervezetedet is, hiszen így nem ürülnek ki az ásványi anyag raktáraid. Itt egy cikk a szükséges vitaminokról, ásványi anyagokról: http://www.babazo.hu/9honap/20051016vitaminok.html Én szedek magzatvédõ vitamint, és még amellett is volt arra szükség, hogy külön pótoljam a vasat, pedig odafigyelek az étkezésemre is. Boldog babavárást!
Szia! Nekem azt mondta a doki, hogy a magneB6-ot folyamatosan szedjem, a folsavat viszont a 12. héten abbahagytam. Ekkorra ugyanis már kialakult mindene, amihez a folsav támogatása kell.
A folsav valóban fõként arra kell, hogy kiküszöböljük a velõcsõzáródási rendellenességet, vagyis hogy ne nyitott gerinccel szülessen a pici. A záródási folyamat akkor problémás, ha a terhesség 23-26. napjáig nem alakul ki megfelelõen a velõcsõ, szóval a folsav szedése leginkább a terhesség elõtt és az elsõ trimeszterben indokolt. A magnézium a görcsök ellen jó, de általában azt javasolják, hogy a 36. héttõl fokozatosan abba kell hagyni a szedését. Valószínûleg azért, mert akkor már elvileg érett a baba a megszületésre, és ha gátoljuk a megfelelõ görcsök kialakulását, kárt okozhatunk a babának.
Nekem is azt mondta a doki h a 12. hét után hagyjam abba a folsavat, de fokozatosan kell róla leszokni.

Meddig kell szedni a Magne B6-ot és a folsavat? Igaz hogy nem lehet a terhesség végéig? 15 hkm

Legjobb válasz: a folsavat az elsõ 13 hétben kellene szedni a magnéziumot az utolsó 3 -4 hétben már nem kellene. egész terhesség alatt multivitamint és vasat kellene.

a folsavat az elsõ 13 hétben kellene szedni a magnéziumot az utolsó 3 -4 hétben már nem kellene. egész terhesség alatt multivitamint és vasat kellene.
Szia, csatlakozom az elõttem szólóhoz. Viszont! Gravidát szedtem, mert az Elevittõl én is rosszul voltam. A Gravidát is csak úgy, hogy étkezés után fél órával vettem be. Ebben az esetben nem voltam ki a vitamintól.
Én nem szedtem folsavat, most két hete írta fel a dokim. olyat írt, ami vas-folsav egyben. Azt mondta ezt végig kell szedni innentõl kezdve. Ha végig lehet szedni, nem gondolom hogy bajt okozna. Mellette Elevitet szedek, én a gravidától voltam rosszul. Magne B6-ot csak akkor kell szedni, ha szükséges, de azt is bármikor lehet. Én csak akkor veszem be, ha nagyon keménynek érzem a pocakom, kb 1-2 hetente egyet. Üdv: 14 hetes kismama
a magnéziumot a 36.-37. héten szokták javasolni a dokik hogy hagyd el, hogy érezd a méh tevékenységet, a gyenge jósló fájásokat. A folsav az érdekes kérdés. Nagyon megoszlik.Én mindkét terhességemnél magzatvédõ vitamint szedtem, nem külön folsavat. Az elsõ terhességnél 36. hétig szedtem, nem lett nagy a babám. 3120 gramm. A második terhességnél abbahagytam a vitamin szedését 26 hetesen, akkor fogyott el. utána meg rengeteg gyümölcsöt ettem. Még nem tudom mekkora lesz, még van 2 hetem.
A Hipp Natalt szokták még javasolni annak aki nem bírja a bogyókat. Én is ezt iszom, nekem bevált :) 13 hetes
A kérdező hozzászólása: Jó mert én még mindkettõt szedem, sajnos ilyen Elevit féléket nem tudok szedni, mivel rosszul vagyok tõle/tõlük. De bajunk a babával nem lesz ha még mindig szedem a folsavat is ugye?
A kérdező hozzászólása: Szerencsém van mert imádom a zöldségeket és gyümölcsöket, szóval eszek én mindenféle vitamint rendesen, tehát ha nem muszáj nem szedek terhesvitamint. A védõnõm is mondta, ha tudom valamilyen szinten pótolni a vitaminbevitelt nem kell feltétlen szedjem. Egyébként régen nem voltak ilyen vitaminok és mégis egészséges babák születtek ezt nem értem. Persze a baba érdekében bármit, de annak semmi értelme, ha beveszem a vitamint és fél óra, óra múlva meg kijön. :(

Igaz, hogy a folsavat nem lehet túladagolni?

Vagyis ha a kelleténél nagyobb adagokat szedek, akkor a felesleg távozik a vizelettel és nem okoz gondot?

Legjobb válasz: A felesleg valóban kimegy a vizelettel. De a túl nagy adag gátolhatja a cink felszívódását, ráadásul a több nem annyival jobb hatást eredményez, mint gondolná az ember. Napi 0,8 mg folsav bõven elég, nem kell napi 2-3-5 mg. A 0,8 mg se kevés: 15 tányér spenótban van ennyi!

A felesleg valóban kimegy a vizelettel. De a túl nagy adag gátolhatja a cink felszívódását, ráadásul a több nem annyival jobb hatást eredményez, mint gondolná az ember. Napi 0, 8 mg folsav bõven elég, nem kell napi 2-3-5 mg. A 0, 8 mg se kevés: 15 tányér spenótban van ennyi!
Igaz, mert mint vízben oldódó vitamin, kiürül a felesleg a szervezetbõl. De miért szedsz többet, ha tudod az adagolást?
A kérdező hozzászólása: naponta szedem a terhesvitamint és az orvos kiírt mellé folsavat, csak nem tudom, hogy tudatosította-e, hogy elõtte mondtam neki, szedek vitamint két dolgot írt fel nekem, és csak az elsõrõl beszélt a másiket a recepten nem említette és én csak a gyógyszertárban bogoztam ki a latin névbõl, hogy folsavat is kaptam
Ja, értem. Én felváltva szedtem anno (egy éve) egyik nap Elevitet, másik nap folsavat. :) Így nem sikerült túladagolni, de ne aggódj, tényleg kiürül.
A kérdező hozzászólása: szóval most szedem naponta a folsavat és csak minden másnap a vitaminom vagy szedhetem a vitamint is nyugodtan naponta? na majd reggel kiszámolom, hogy mekkora adag is kettõ egyben
A kérdező hozzászólása: köszi, asszem maradok a napi folsav és a kétnaponta vitamin mellett
Az is jó, a napi folsav és a kétnaponta vitamin :)
Neoferrofolgammát kaptál? Szerintem abban a vas le is köti a folsavat. Esetleg olvasd el a betegtájékoztatókat (a terhesvitaminét is), hátha írnak valamit a túladagolásról.
A kérdező hozzászólása: sárgatest hormont kaptam a jobb beágyazódásért a terhesvitaminon nem találtam a pontos mennyiséget a folsav, amit külön szedek, az 1mg kedden megint megyek orvoshoz, mindenre konkrétan rákérdezek köszönöm a válaszokat

A folsav hatása lehet hogy éjjel is nagyon sokat pisilek?

Legjobb válasz: Nem lehet,hogy inkább fel vagy fázva?

Nem lehet, hogy inkább fel vagy fázva?
Ma akarok én is venni. Lehet ilyen tünete is? Nem babás vagy és azért jársz sokat pisilni??
A kérdező hozzászólása: szeretnék babát de még biztos hogy nem vagyok az!nem tudom hogy mitõl mehetek ennyit pisilni de amióta szedem a folsavat azóta vette észre a párom is hogy nagyon sûrûn megyek wc-re!hát nem tudom!
A kérdező hozzászólása: benne van a dologba a felfázás is de nem fáj semmim és úgy gondolom hogy egy felfázásnak nem csak pisi tünete van!hát:nem tudom
Szia! Nagyon jól teszed hogy teherbe esés elõtt szeded a folsavat de nem hiszem hogy ettõl pisilnél sokat. Lehetséges Mellékhatásai: Mint minden gyógyszernek a Folsav 3 mg tablettának is lehetnek mellékhatási. Mellékhatások ritkán, fõleg nagy adagok alkalmazása esetén fordulnak elõ. Ezek a következõk lehetnek: étvágytalanság, rossz szájíz, hányinger, puffadás, fokozott bélgáz képzõdés, alvászavar, izgatottság, depresszió. Igen ritkán allergiás reakció alakulhat ki. A kezelés során észlelt mellékhatások vagy bármilyen szokatlan tünet jelentkezése esetén mielõbb tájékoztassa kezelõorvosát! Mennyit szedsz belõle? Nekem terhesség elõtt napi 2X1-et írt fel a doki és mikor terhes lettem akkor pedig 2xfél. A terhesvitamin miatt. Üdv: 25 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: 2 tablettát szedek.egyet reggel és egyet este.

Folsavat lehet szedni magába vagy kötelező mellé a b12?

Legjobb válasz: Nem B 12 -t csak súlyos vérszegénység esetén adnak. Vasat egyél mellé és C vitamint.

Nem B 12 -t csak súlyos vérszegénység esetén adnak. Vasat egyél mellé és C vitamint.
Szia! Nem kötelezõ, magában szedheted. A c vitamin tényleg jó, vasat viszont csak akkor vegyél ha bebizonyosodott hogy kell, mert nem mindenkinek van rá szüksége, ismerek olyat is akinek vastúltengése van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!