Találatok a következő kifejezésre: A folsav az elevit segít (3 db)

A folsav és az elevit segít abban hogy ne szívódjon fel az embrió? ill. hány hetes korig fordul elő az ilyen?

Legjobb válasz: Elvileg az elsõ 12 hét a rizikós. Ekkor nem szabad megerõltetni magad, tornázni elkezdeni. Az elevit magzatvédõ vitamin minden vitamin benne van ami a Babának és a Mamának kell. A folsav pedig a fejlõdési rendellenességek kiküszöbölését segíti elõ. 34 hetes kismama

Elvileg az elsõ 12 hét a rizikós. Ekkor nem szabad megerõltetni magad, tornázni elkezdeni. Az elevit magzatvédõ vitamin minden vitamin benne van ami a Babának és a Mamának kell. A folsav pedig a fejlõdési rendellenességek kiküszöbölését segíti elõ. 34 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: kislányom juniusban lesz 2 éves és sajnos sokat kéreckedik kézbe.ez nem veszélyes?
Én nem tudom szedni az elevitet, folyamatosan görcsöl tõle a gyomrom. Az orvosom azt mondta, hogy az elején felesleges is szednem vitaminokat. Legfeljebb ha émelygek, MagneB6-ot. Sajna azt sem birja a gyomrom, igy sima B6-ot szoktam néha bevenni, semmi mást. Most 8 hetes vagyok.
Sztem meg nem felesleges, sõt, aki tervezi a terhességet, annak már elõtte is javasolják, hiszen feltöltia szervezetet a szükséges vitaminokkal. Fõleg, mikor az elején rosszul vagy, és nem bírsz enni, akkor valamibõl pótolni kell. Többféle is van a piacon, lehet próbálgatni. A vitaminok sztem nem adnak felszívódás ellen védelmet. A lányoddal a terhesség rendben volt? Mert akkor nem valószínû, hogy gondot okoz az emelgetése, úgyis érzed, ha mégis; elvileg hozzászokott a szervezeted, nem okoz plusz megterhelést. Ha mégsem lehet, akkor pedig egy ekkora gyerek már megérti, hogy nem lehet, max ha ülsz, odakucorodhat az öledbe. A lányom 9 hónapos volt, amikor megfogant az öccse, és 1 évesen már elfogadta, hogy nem emelhetem fel, mert veszélyeztetett voltam.
A kérdező hozzászólása: az elsõ terhességem problémamentessen zajlott.csak a hasam nõt.most kezdtem el aggódni mert bár nem vagyok tudatlan de ilyenrõl még sosem hallottam hogy a terhesség elején felszívódhat a baba.abban reménykedem hogy a második baba is zökkenõmentes lesz ill.a vitaminok megvédenek ilyen bizarr dolgoktól.

A folsav és az elevit segit abban hogy megmaradjon a baba?

5 hetes terhes vagyok,ezért is aggódom,olyan sok rosszat lehet hallani.kb 2 hónapja kezdtem el szedni az elevitet és a folsavat,tehát miel?tt teherbe estem.Ezek a vitaminok esetleg abban is segitenek,hogy velem maradjon a baba?

Legjobb válasz: Igen. És hogy egészséges legyen! ha egészséges, akkor meg is marad. Nem szabad rosszra gondolni, minden kismama aggódik, de el kell hessegetni a rossz gondolatot.Ott a védõangyalkád melletted, és vigyáz rád! Minden rendben lesz. A jó híreket figyeld! A rosszat ne hallgasd meg! Ebben az állapotban!

Igen. És hogy egészséges legyen! ha egészséges, akkor meg is marad. Nem szabad rosszra gondolni, minden kismama aggódik, de el kell hessegetni a rossz gondolatot.Ott a védõangyalkád melletted, és vigyáz rád! Minden rendben lesz. A jó híreket figyeld! A rosszat ne hallgasd meg! Ebben az állapotban!
Nagyon szépen leírta az elsõ válaszoló!!!
Az én orvosom az E vitamint javasolta, hogy segítsen megtartani a terhességet. Javítja a vérellátást, de igazából nem tudják, miért segít, inkább tapasztalat igazolja. Napi 1-et szedtem. És a hajadnak, meg a bõrödnek is jót tesz.:)
Így van, így kérd a gyógyszertárba, úgy emlékszem hogy az óriás kiszerelésût vettem 1500 Ft. körül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, holnap megnézem.
E vitamint nyugodtan lehet szedni az Elevit mellé, mert nem lehet túladagolni, ugyan úgy , mint a magnéziumot és a C vitamint sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, tudom hogy csak pozitivan kell gondolkodni, de most kicsit rámtört az aggódás, de tényleg nagyon szépen leirtad, és én is igy gondolom hogy Õ a mi kis Angyalkánk, és nem történhet semmi baj:-)
A kérdező hozzászólása: Csak simán E vitamin, vagy van valami más neve is?
Elevit mellé már szerintem nem kell más vitamint szedni, folsavat még esetleg lehet, de sdzerintem azt is kérdezd meg a dokidtól. Jóból is megárt a sok.Az elevitben van minden ami kell, esetleg magnéziumot szoktak még mellé szedni, de azt is csak ha indokolt.
Én MagneB6-ot szedtem elevit és a folsav mellet kisebb görcsökre!
Igen leginkább a magnézium jó erre. Én is magneb6-ot szedtem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!
Én is MagneB6-ot szedek rá, én eléggé görcsöltem, így a maximumot szedem, 3-szor 2-t.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!