Találatok a következő kifejezésre: A folsav az elevit (13 db)

A folsav /ezt vény nélkül is kiadják? / szedése segiti e a teherbeesést, vagy az majd akkor kell ha biztos a baba? Az elevit tényleg hizlal?

Legjobb válasz: A folsavat már a baba tervezésekor érdemes elkezdeni, mert mire kiderül a terhesség, már komoly fejlõdésen megy keresztül az embrió. Konkrétan nem segíti a teherbeesést, de a fejlõdést igen, ami ugye fontos, hogy megmaradjon a terhesség. Az elevit-et nem ismerem, de szerintem alkat függõ. Van aki hízik a kismama vitaminoktól van aki nem.

A folsavat már a baba tervezésekor érdemes elkezdeni, mert mire kiderül a terhesség, már komoly fejlõdésen megy keresztül az embrió. Konkrétan nem segíti a teherbeesést, de a fejlõdést igen, ami ugye fontos, hogy megmaradjon a terhesség. Az elevit-et nem ismerem, de szerintem alkat függõ. Van aki hízik a kismama vitaminoktól van aki nem.
Elevitet a terhesség elejétõl érdemes szedni, és nem hízlal. Folsavat recept nélkül adnak és már a próbálkozás ideje alatt szedni érdemes, és a terhesség elsõ harmadában. Ez segít különbözõ magzati rendellenességeket kizárni.
Én már több mint egy hónapja szedem az elevitet és nagyon nagy étvágyat csinál. Híztam tõle. Még nam vagyok babás, de már nagyon nem várom hétfõ óta. De a leendõ baba egészségéért kibírom ezt a pár kiló pluszt, rám fért.
szia. én folosavat kezdtem szedni még a terhesség elõtt és szedtem is a 18.hétig a doki tanácsára. viszont sem Elevitet sem más kismamavitamint nem szedtem, igyekeztem sok gyümit (bár abból csak almát) és zöldséget enni. kérdeztem a dokimat szedjek e, ha azt mondja szedek, de õ azt mondta itt a tavasz, egyem inkább meg természetesen a vitaminokat. A vérképem tökéletes lett, nincs semmi hiány, mostanában gránátalma levet iszogatok. szedem a Magnerotot és mostmár calcium Sandozt. visszatérve a kérdésre a Folsav nem segíti a teherbeesést. én a normál csak Folsavat tartalmazó tablettát szedtem, napi 2 majd napi 1 szemet. üdv, 21+6 hkm

Az elevit helyett szednék e- vitamint, megt folsavat ami fontos! Melyikből hány mg a napi ajánlott bevitel?

Legjobb válasz: szia ha babás vagy tervezed akkor folsav és elevit, v én femibion 800ast szedek az a legjobb van benne jód is, meg vmi ami segíti folosav felszívódását...

szia ha babás vagy tervezed akkor folsav és elevit, v én femibion 800ast szedek az a legjobb van benne jód is, meg vmi ami segíti folosav felszívódását...
én is femibion 800-at szedek, az orvos azt mondta mást nem is kell...

A folsav és az elevit segít abban hogy ne szívódjon fel az embrió? ill. hány hetes korig fordul elő az ilyen?

Legjobb válasz: Elvileg az elsõ 12 hét a rizikós. Ekkor nem szabad megerõltetni magad, tornázni elkezdeni. Az elevit magzatvédõ vitamin minden vitamin benne van ami a Babának és a Mamának kell. A folsav pedig a fejlõdési rendellenességek kiküszöbölését segíti elõ. 34 hetes kismama

Elvileg az elsõ 12 hét a rizikós. Ekkor nem szabad megerõltetni magad, tornázni elkezdeni. Az elevit magzatvédõ vitamin minden vitamin benne van ami a Babának és a Mamának kell. A folsav pedig a fejlõdési rendellenességek kiküszöbölését segíti elõ. 34 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: kislányom juniusban lesz 2 éves és sajnos sokat kéreckedik kézbe.ez nem veszélyes?
Én nem tudom szedni az elevitet, folyamatosan görcsöl tõle a gyomrom. Az orvosom azt mondta, hogy az elején felesleges is szednem vitaminokat. Legfeljebb ha émelygek, MagneB6-ot. Sajna azt sem birja a gyomrom, igy sima B6-ot szoktam néha bevenni, semmi mást. Most 8 hetes vagyok.
Sztem meg nem felesleges, sõt, aki tervezi a terhességet, annak már elõtte is javasolják, hiszen feltöltia szervezetet a szükséges vitaminokkal. Fõleg, mikor az elején rosszul vagy, és nem bírsz enni, akkor valamibõl pótolni kell. Többféle is van a piacon, lehet próbálgatni. A vitaminok sztem nem adnak felszívódás ellen védelmet. A lányoddal a terhesség rendben volt? Mert akkor nem valószínû, hogy gondot okoz az emelgetése, úgyis érzed, ha mégis; elvileg hozzászokott a szervezeted, nem okoz plusz megterhelést. Ha mégsem lehet, akkor pedig egy ekkora gyerek már megérti, hogy nem lehet, max ha ülsz, odakucorodhat az öledbe. A lányom 9 hónapos volt, amikor megfogant az öccse, és 1 évesen már elfogadta, hogy nem emelhetem fel, mert veszélyeztetett voltam.
A kérdező hozzászólása: az elsõ terhességem problémamentessen zajlott.csak a hasam nõt.most kezdtem el aggódni mert bár nem vagyok tudatlan de ilyenrõl még sosem hallottam hogy a terhesség elején felszívódhat a baba.abban reménykedem hogy a második baba is zökkenõmentes lesz ill.a vitaminok megvédenek ilyen bizarr dolgoktól.


Az Elevit mellett kell folsavat szedni, vagy az fedezi a folsav szükségletet?

4 hetes kismama.

Legjobb válasz: Igen fedezi! Nem kell pluszban még folsavat szedned mellé! Én is elevitet szedek. De ha szedni akarsz mellette valamilyen vitammint, elõtte mindenképpen dumálj a dokiddal és kérd ki a véleményét. Úgy tudom ebben elvileg javarészt benne vannak a fontos dolgok.

Igen fedezi! Nem kell pluszban még folsavat szedned mellé! Én is elevitet szedek. De ha szedni akarsz mellette valamilyen vitammint, elõtte mindenképpen dumálj a dokiddal és kérd ki a véleményét. Úgy tudom ebben elvileg javarészt benne vannak a fontos dolgok.
Az Elevitben minden benne van, talán egy kicsit túl nagy mértékben is. Én sokkal inkább ajánlom a Gravidát, mert akik eddig Elevitet szedtek, mind arra panaszkodtak, hogy óriásbébijük született, nagyobbra nõtt a baba, mint kéne a kilenc hónap alatt, és ezért elég nehezen fért ki. Én is szedtem egy ideig, sokáig azt is mondták, hogy két héttel idõsebbnek tûnik a mérete alapján, de aztán áttértem a Gravidára, most a korának megfelelõ a mérete.

Melyik terhesvitamin a legjobb? a Femibion, vagy az Elevit? Van köztük külömbség? és a terhesvitamin mellé kell még folsavat is szedni?

Legjobb válasz: Én az Elevitet és a Gravidát szedtem, egyiktõl sem volt semmi kellemetlen mellékhatás. Szerintem mindegy melyik terhesvitamint választod, nem kell mellé plusz folsav.

A következõ honlapon összehasonlítják a terhesvitaminok tartalmát, érdemes megnézni, ha érdekel: http://www.fogamzas.mindenkilapja.hu . Remélem, tudtam segíteni.
Egyértelmûen Elevit, ha bírod.Ez az egyetlen, aminek évek óta nem változtattak az összetételén ellentétben más vitaminokkal.A barátom gyógyszerész.
nekem két kislányom van a ngyobbiknál az elevitet szedtem a kisebbiknél pedig a gravidát de én semmi különbséget nem vettem észre
Én az Elevitet és a Gravidát szedtem, egyiktõl sem volt semmi kellemetlen mellékhatás. Szerintem mindegy melyik terhesvitamint választod, nem kell mellé plusz folsav.
Bocsi, javítok: ha bírod
Szia! Én kipróbáltam az Elevitet, de nem bírta a gyomrom, és hasmenésem is volt tõle. Aztán áttértem a Hipp Natalra, azóta semmi bajom. Nekem azért tetszik, mert csak természetes anyagokat tartalmaz, és a napi ajánlott folsav-adag is benne van. DM-ben, Rossmannban kapható.
Szia! Én Gravidát szedek. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Látod, itt mindenki másra esküszik, szerintem válassz egyet és kezdd el szedni. Ha bíros és nem lesz tõle semmi bajod, akkor hurrá. Ha meg valami mellékhatás jelentkezik, válts egy másikra. Egy megjegyzés azért: az Elevitben nincs jód, olyat keress amiben van (Gravidában pl. igen). Az az összehasonlító táblázat jónak tûnik, nézd meg!
Én az Elevit mellé teszem a voksomat. :-)
Én nem tudom melyik a jobb de én a Femibion-t szedem.
MATERNA a legjobb!!
Én is az elevitet szedem, nincs semmi rossz mellékhatása
Szia! Érdekes nekem meg hasmenésem van az Elevittõl! De szerintem mind jo!
szia. én szedtem mindkettöt, söt a gravidát is. az elevit nekem nagyon hányingert csinált és sokan panaszkodnak hogy szorulást is okoz. most a femibiont szedem mert szeretnénk kistesót a 7 éves nagyfiamnak. szerintem ez sokkal jobb, nincs semmi mellékhatása. az orvosom azt montda neki mindegy mit szedek, de vitamin kell és neki tetszika femibion összeállitása. mivel nem vagyok még babás így nem szedem most mindennap, de ha sikerül akkor is ennél fogok maradni.folsavat nem kell külön szedni, csak ha orvos mondja. nekem külön felhivták a figyelmemet erre a patikában.
Szia! Én az Elevittõl nem terhesen is rosszul voltam. Centrum Materna a legjobb! Folsavat is szedtem az elsõ 3 hónapban, míg a maternából csak 2 naponta.
LadeeVit. Ebben van egyedül az omega zsírsavak elegye. Feltéve ha nagyon muszály, noha én személy szerint azt gondolom, ha megfelelõ tápanyaggal gazdagítjuk a szervezetünket, akkor szükségtelen a plusz rásegítés. :)

Naptár szerint 6 hetes vagyok. Külföldön élek, és csak a jövőhét végére ér ide az Elevit és a folsav. Ugye nem vagyok elkésve? Igyekszem sok zöldségt és gyümölcsöt enni. Az első Kisfiamnál is hasonló időben kezdtem el szedni.

Legjobb válasz: Szia! Nem kötekedni akarok, csak kérdezek, mert érdekel. Miért nem jók az ottani vitaminok? Gondolom, az ottani terhes nõk is azokat szedik. Én Németországban élek, mondjuk nekem nem ajánlottak semmit a gyógyszertárban, csak elém tolták a Femibiont, gondolom ez a legdrágább :) A gyerekvitaminnal egyébként nem hiszem, hogy sokra mész, de ha sok gyümölcsöt és zöldséget eszel, akkor nem lesz baj. A dokim szerint egyébként csak a folsav és a jód miatt kell szedni valamit.

Szia! Nem kötekedni akarok, csak kérdezek, mert érdekel. Miért nem jók az ottani vitaminok? Gondolom, az ottani terhes nõk is azokat szedik. Én Németországban élek, mondjuk nekem nem ajánlottak semmit a gyógyszertárban, csak elém tolták a Femibiont, gondolom ez a legdrágább :) A gyerekvitaminnal egyébként nem hiszem, hogy sokra mész, de ha sok gyümölcsöt és zöldséget eszel, akkor nem lesz baj. A dokim szerint egyébként csak a folsav és a jód miatt kell szedni valamit.
Szerintem nem vagy elkésve egyáltalán. Van aki egyáltalán nem szed semmit. De mi az a marslakócska??
Szia, ha csak nem valami szegény országban vagy akkor minden más országban lehet terhesvitamint és folsavat kapni. Pl németeknél élek, és itt is van ezer féle egy sima dm-ben is, de a gyógyszertárban szivesen ajánlanak bármilyet.
A kérdező hozzászólása: A kérdés kiírója vagyok . Napi 2 db marslakócskát is szedek.
A kérdező hozzászólása: Dániában élek, de az itteni vitaminok nem jók.
A kérdező hozzászólása: A kisfiam multivitaminja.. vitamin gyerekeknek :)
Szia! Én 9 hetesen kezdtem szedni az elevitet. Most 32 hetes vagyok és minden rendben van. Szerintem nem kell emiatt aggódnod. Szüleink korában még nem is volt és még is itt vagyunk... :)

Létezik az, hogy az elevit vagy a folsav hatására megváltozik a széklet színe?

Eddig teljesen normális barna szín? volt, de ma fekete szín? lett. 3 napja szedem a folsavat és az elevitet.

Legjobb válasz: Az Elevit tele van vassal, az miatt lesz fekete, sokaknak szorulást is okoz.

Az Elevit tele van vassal, az miatt lesz fekete, sokaknak szorulást is okoz.
Na, köszi, hogy felvilágosítottál akaratod ellenére! PONT ez történt velem is, kb. mióta folsavat szedek. És nem értettem, de én hülye, nem kötöttem össze a dolgokat :-))).
Szia/sztok! Természetesen lehetséges, a bennük lévõ vastartalom miatt feketedhet be a széklet, tehát nincs probléma.Ugyanúgy céklától, vörösbortól, és egyéb "vörös" termékektõl is lehet ez.Akkor van baj, ha a székletbe fekete darabok, ún.alvadt vér darabkák kerülnek, akkor sürgõsen el kell menni kivizsgáltatni magadat/tokat.Melody
A kérdező hozzászólása: Most már legalább nem vagyok egyedül;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Mikor hagytátok abba az elevit, és a folsav szedését? én most 15 hetes vagyok. Kéne még szednem?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, elvileg a szoptatás végéig ajánlott, de az orvos véleménye a fontos, õ a leletek ismeretében javasolhat idõtartamot.

Én úgy tudom, elvileg a szoptatás végéig ajánlott, de az orvos véleménye a fontos, õ a leletek ismeretében javasolhat idõtartamot.
Nekem a doki javasolta a szoptatás végéig, és persze a terhesség alatt végig.
Terhesség alatt kb 30. hétig szettem elevitet a vége felé már csak felet naponta. Szülés óta napi 1 db ot mivel még szoptatok. 9 hónapos baba anyukája
Szia! Az elevitet nekem a dokim a 12. hétig javasolta, utána olyan terhesvitamint ajánlott amiben omega3 (azt hiszem halolajnak hívják) van. De a zöldség-gyümölcs sokkal több vitamint és ásványi anyagot tartalmaz mint a vitaminok, és könnyebben is felszívódik! Jön a gyümölcs-zöldség szezon, én azokat fogom tömni és csak omega3-at szedek külön! 14 hetes
Szia Szülésig minden nap szedtem az elevitet szülés után csak 2-3 naponta bekapok egyet.Én olyan vastabit kaptam amibe volt folsav is így végig szedtem
A vas felszívódásához jó a fólsav, tehát ajánlott a szedése egész terhesség alatt!
Folsavat a 14. hétig szedtem, Elevitet a mai napig (37+6 hetes vagyok). Orvosodat kérdezd, nekem mindent õ mond meg. Az Elevitet tudtommal szoptatás idejére is javasolják. A folsav után jódot kellett szednem (egész a szülésig), az utolsó harmadban meg jó lehet az Omega3 tabletta. De ezt mindet a dokim javasolta vagy írta fel.

Elkezdtem szedni folsavat, de még nem vagyok terhes, habár már egy ideje próbálkozunk, sikertelenül! Segiteni fog? Az Elevit tablettától hiztam! A folsavtól is lehet hizni?

Legjobb válasz: A folsavtól nem fogsz hízni és a teherbeesést sem segíti.Ez a magzatnak fog jót tenni az elsõ idõkben,ha megfogant!

A folsavtól nem fogsz hízni és a teherbeesést sem segíti.Ez a magzatnak fog jót tenni az elsõ idõkben, ha megfogant!

A folsav és az elevit segit abban hogy megmaradjon a baba?

5 hetes terhes vagyok,ezért is aggódom,olyan sok rosszat lehet hallani.kb 2 hónapja kezdtem el szedni az elevitet és a folsavat,tehát miel?tt teherbe estem.Ezek a vitaminok esetleg abban is segitenek,hogy velem maradjon a baba?

Legjobb válasz: Igen. És hogy egészséges legyen! ha egészséges, akkor meg is marad. Nem szabad rosszra gondolni, minden kismama aggódik, de el kell hessegetni a rossz gondolatot.Ott a védõangyalkád melletted, és vigyáz rád! Minden rendben lesz. A jó híreket figyeld! A rosszat ne hallgasd meg! Ebben az állapotban!

Igen. És hogy egészséges legyen! ha egészséges, akkor meg is marad. Nem szabad rosszra gondolni, minden kismama aggódik, de el kell hessegetni a rossz gondolatot.Ott a védõangyalkád melletted, és vigyáz rád! Minden rendben lesz. A jó híreket figyeld! A rosszat ne hallgasd meg! Ebben az állapotban!
Nagyon szépen leírta az elsõ válaszoló!!!
Az én orvosom az E vitamint javasolta, hogy segítsen megtartani a terhességet. Javítja a vérellátást, de igazából nem tudják, miért segít, inkább tapasztalat igazolja. Napi 1-et szedtem. És a hajadnak, meg a bõrödnek is jót tesz.:)
Így van, így kérd a gyógyszertárba, úgy emlékszem hogy az óriás kiszerelésût vettem 1500 Ft. körül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, holnap megnézem.
E vitamint nyugodtan lehet szedni az Elevit mellé, mert nem lehet túladagolni, ugyan úgy , mint a magnéziumot és a C vitamint sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, tudom hogy csak pozitivan kell gondolkodni, de most kicsit rámtört az aggódás, de tényleg nagyon szépen leirtad, és én is igy gondolom hogy Õ a mi kis Angyalkánk, és nem történhet semmi baj:-)
A kérdező hozzászólása: Csak simán E vitamin, vagy van valami más neve is?
Elevit mellé már szerintem nem kell más vitamint szedni, folsavat még esetleg lehet, de sdzerintem azt is kérdezd meg a dokidtól. Jóból is megárt a sok.Az elevitben van minden ami kell, esetleg magnéziumot szoktak még mellé szedni, de azt is csak ha indokolt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!