Találatok a következő kifejezésre: A fogyasztó után (19 db)

A fogyasztók megkárosítása után a kiszabott büntetést kinek fizeti a "bűnöző"?

Az utóbbi id?ben tucatszámra bírságol a GVH, ami örömteli, de én fogyasztó, ennek semmi hasznát nem látom.

Legjobb válasz: rosszul látod ezt a dolgot. keversz két dolgot. a büntetés és a kártérítés nem ugyanaz. neked, mint fogyasztónak, csak abban az esetben jár pénz (kártérítés), ha tégyed személy szerint, bizonyíthatóan kár ért. akkor is kártéritési pert kell indítanod. a büntetés az egy egészen más dolog. az egy bizony szabályzás megsértése miatt kell fizetni, még akkor is, ha tényleges károkozás nem bizonyítható.

rosszul látod ezt a dolgot. keversz két dolgot. a büntetés és a kártérítés nem ugyanaz. neked, mint fogyasztónak, csak abban az esetben jár pénz (kártérítés), ha tégyed személy szerint, bizonyíthatóan kár ért. akkor is kártéritési pert kell indítanod. a büntetés az egy egészen más dolog. az egy bizony szabályzás megsértése miatt kell fizetni, még akkor is, ha tényleges károkozás nem bizonyítható.
A kérdező hozzászólása: Valóban, igazad van! ez eszembe sem jutott. Így viszont igen nehéz a másik oldalról (fogyasztó) elejét venni az ilyen eseteknek. Úgy értem hogyan kényszeríthetnénk ki hosszú távon, hogy az ilyen magatartás eszébe se jusson egy cégnek ? Bántja az igazságérzetemet ez az esõ után köpönyeg effektus. http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/07/15/het_termekerol_al.. ez nyilván csak egy eset, de mellette oda van linkelve még jónéhány. az oké, hogy - ebben az esetben - én mondjuk 28 napnyi szempillaspirál elfogyasztásának megfelelõ õsszegû kártérítési pert indíthatnék, de a mai jogrendszerben hülye lenne ezt bárki megjátszani, "nem ér annyit az egész" címszóval. Egyértelmûen hibázott a cég, bizonyíthatóan járna a kártérítés, de mivel minden fogyasztó egyedül érzi magát ezzel a problémával (holott gyakran sokszáz ezres vagy milliós tömeget vernek át) így még a büntetések sem hatnak ösztönzõleg a cégekre. Valami kollektív pert lehetne ilyenkor indítani ? Vagy bármi más mód ? megjegyzem: velem még eddig nem történt ilyen vagy legalábbis nincs róla tudomásom. egyszerûen csak az elmélet foglalkoztat, hogy mi lehetne erre egy valódi, kézzelfogható változást hozó megoldás. Mert a büntetéseknek láthatólag zéróhoz közeli a visszatartó erejük.
Érdekes mutatvány lehetett. Tényleg megcsinátlad? Mert eléggé fake szagú.
Egy jointot bele akarsz sütni a sütibe? Kicsit sem lesz feltûnõ benne a papír.
Az a legkevesebb, hogy mennyit kaphatsz. De akkor mennyit kapsz, ha valamelyik rosszul lesz, és mondjuk balesetet okoz, vagy leesik a lépcsõn és kitöri a nyakát! Akkor a mûanyaglakat rádrothad.
Mindenfajta kábítószer továbbadását, eladását bünteti a törvény. Ezt is. 3-5 évre is számíthatsz.
Nem kell leesni a lépcsõn. Elég, ha egy kollégáról nem tudja, hogy milyen gyógyszert szed, vagy milyen egészségügyi problémája van. A vége akár gondatlanságból elkövetett emberölés is lehet, ami nem csak 3-5 év. A kirúgás pedig garantált. Az ajánlólevelét is aláírjuk páran. Egyébként más gond nincs....
De nagy az Isten állatkertje! Ráadásul milyen alacsony a kerítés!!! Téged jól fel kellene pofozni! Miért nem azzal próbálkozol, hogy hogyan pisilj a konnektorba?
ez nem a klasszikus visszaélés kábítószerrel, jóval keményebb büntetésre számíthatsz, ha a tudta nélkül bedrogozol valakit. évek számát azt nem jósolnám meg így messzirõl, de 5 az nagyon az alja.
Ha Stohl mellé kerülsz, lophatod tõle a wifit, jelszó: adszegycigit
Feltételesen írta.
Csodálom, hogy nem vertek meg....
"Érdekes mutatvány lehetett. Tényleg megcsinátlad? Mert eléggé fake szagú." Kizárt. Te megennél egy olyan süteményt ami dohánnyal és papírcafattal van tele?
És miért épp jointosat? Mint azt már elõttem is leírták a Joint fõ alkotóeleme a papír, másodlagos a dohány és csak harmadlagos a fû. Nem lenne egyszerûbb simán csak füvet (indiai vadkender) belesütni?
HÁT TE HÜLYE VAGY XD
A kérdező hozzászólása: Na végül kiengedtek egy féléves leszoktató kúrán való részvétel után. De egy életre megtanultam, hogy ezzel nem szabad játszani. Az egész fennmaradt készletemet lehúztam a wc-n.

A fogyasztó teák után pl. : a szűztea ha sikerült lefogyni nem kívánjuk jobban az ételt, nem fogunk zabálni?

Mert amit, megeszünk ki is jön bel?lünk. Olyan mintha nem is ettünk volna. Nem?

Legjobb válasz: Ezek a teák nem "fogyasztószerek" hanem diéta melletti salaktalanító, illetve tavaszi "nagytakarítás"hoz való méregtelenítõ segédanyagok. Ettõl senki nem fog lefogyni! Segít gyorsan eltávolítani a belekbõl a trutyit, addig ledobsz pár kilót, de a belek újra megtelnek anyaggal. Ez a természetes.

Ezek a teák nem "fogyasztószerek" hanem diéta melletti salaktalanító, illetve tavaszi "nagytakarítás"hoz való méregtelenítõ segédanyagok. Ettõl senki nem fog lefogyni! Segít gyorsan eltávolítani a belekbõl a trutyit, addig ledobsz pár kilót, de a belek újra megtelnek anyaggal. Ez a természetes.
Ezek a teák nem jók. Ahogy írtad, átmegy rajtad a kaja, magyarul fosat. Úgy kimossa a belet, hogy az oda mindenképp szükséges bacik, egyéb anyagok is távoznak. Továbbá hozzászokik a szervezeted és ha leállsz vele, nem fogsz tudni nagyvécézni. És igen, ha leállsz vele, vissza fogsz hízni mindent. Nem egy jó megoldás a fogyásra...


Mivel nincs olyan, hogy fogyasztó tea, így mindegy mikor teázól :)
"Vettem egy fogyasztó teakeveréket, de nincs rajta, hogy evés elõtt vagy után kell inni." Helyette, kedves kérdezõ.
Nem lehet tõle fogyni ha nem diétázol mellé. Csak vizet hajt és f*sat, de zsírt nem éget.
A kérdező hozzászólása: Én azért megpróbálnám, de a másik kérdésem, étkezés elõtt vagy után?
Teljesen mindegy, tényleg, fõleg ha nincs is ráírva... A fogyasztó teák csak a pénzedbõl fogyasztanak.

Van egy Fiat Albeám. A gondom a következő: 7 nap után teljesen lemerül az 55Ah-s akksim. Tudja deríteni a rejtett fogyasztómat? Az autódiagnosztika esetleg fel tudja deríteni a rejtett fogyasztómat?

Nincs rajta semmilyen fogyasztó;kezdetben a riasztóra gyanakodtam; mert akkor 0.4A-t mértem alap helyzetben. Kivettem a biztosítékjait akkor már csak 0,1A mértem. Van benn egy digitális óra ami direkt fogyasztó. Mi a francot csinálljak vele, mert már a negyedik akksit cserélem benne ez végett. Alapjárati tölt? fesz 14.5V. Mit tanácsolsz kit keressek meg a problémámmal.

Legjobb válasz: Esetleg az autórádió. Ismerek pár embert, akinek ez szlopáta le. Analóg óra az nem meríti le tuti, az astránkban is van digitális, és sose meríti le az aksit. Vagy ha van nagy hangcucc a kocsidban, azok a cuccok is szlopáhtják. (erõsítõ stb.)

Esetleg az autórádió. Ismerek pár embert, akinek ez szlopáta le. Analóg óra az nem meríti le tuti, az astránkban is van digitális, és sose meríti le az aksit. Vagy ha van nagy hangcucc a kocsidban, azok a cuccok is szlopáhtják. (erõsítõ stb.)
A kérdező hozzászólása: Megmértem az alap fogyasztást ; nullára kikapcsoltam mindent; elõlap levesz ; nincs világítás, s ekkor 0, 14A a fogyi.elõlap vissza akkor is ennyi.

Ha kiiktatóm a szénhidrátokat, cukor féleségeket és ha nem eszek mondja 15-16 óra után fogyhatok netán egy pár kilót? (nap közben nem zabálnék persze hanem kisebb adag főtt ételt, gyümölcsöt fogyasztanék)

Legjobb válasz: Fogyhatsz, de szerintem nem kell teljesen kiéheztetned magad estére, 6 óráig nyugodtan ehetsz. Ha attól jobban érzed magad, akkor 16 óra után egyél csak pl. almát, narancsot, hiszen azt sem jó, ha egy fél napon át koplalsz.

Fogyhatsz, de szerintem nem kell teljesen kiéheztetned magad estére, 6 óráig nyugodtan ehetsz. Ha attól jobban érzed magad, akkor 16 óra után egyél csak pl. almát, narancsot, hiszen azt sem jó, ha egy fél napon át koplalsz.

Testépítők! Mi történik rövid- illetve hosszútávon, ha egy kemény súlyzós edzés után nem töltöm vissza a szénhidrátot, hanem aznap már csak kizárólag fehérjét fogyasztok?

Azért ebbe a kategóriába írtam, mert éppen szálkásítani szeretnék!

Legjobb válasz: Ha szálkásítasz nem is kell edzés után ch.Protein mellé mehet + glutamin.

Ha szálkásítasz nem is kell edzés után ch.Protein mellé mehet + glutamin.
Tömegnöveléskor fontos a gyors szénhidrát-visszatöltés. Szálkásításkor sem árt (ha belefér a napi ch-bevitelbe), de nem feltétlenül kell, hiszen amúgy fogyaszt az ember szénhidrátot és mire a regeneráció véget ér, addigra szépen lassan vissza is töltõdnek glikogén raktárak. Viszont a fehérjét tilos elhagyni.
A kérdező hozzászólása: De nem fogok izmot bontani így?

Vettem egy fogyaszto masszazsovet. Kb 10 perc hasznalat utan csipo viszketo erzesem van a derekamon ahol hasznalom. Vajon miert? A cellulitok megsemmisulnek?

Legjobb válasz: Az övtöl biztos nem fogsz fogyni. (Tapasztalat) Amúgy eleinte nálam is így volt, de egy idõ után elmúlt.

Az övtöl biztos nem fogsz fogyni. (Tapasztalat) Amúgy eleinte nálam is így volt, de egy idõ után elmúlt.
A kérdező hozzászólása: koszonom..tudom:( probalok dietazni is ..
Meg sportolni is próbálhatsz, a diéta szinte semmit nem ér ha nem sportolsz. (ezt is tapasztaltam) :)
ez parasztvakítás, ilyenektõl semennyit nem fogsz fogyni....ellenben jó sokat kaszálnak a hiszékeny és lusta embereken. ha így lenne, minden erõfeszítés nélkül lehetne jó alakja mindenkinek... ha a masszázsért vetted, akkor nem szóltam, de fogyást ne várj
GreenTea Ha 2vel egészíted ki az étrended, akkor reggel és edzés után. De tudnod kell, hogy így nagyon hamar el fog fogyni! Étrended legyen!!!
Visszatért! :D Am ha dextrózt nem is teszel bele, fruktózt tehetnél ám. Gondolj bele, veszel egy 4 kilósat, felütök 4 kiló fruktózzal, lesz 8 kiló édes jumbod :D
jah és keverj bele pontosan 733g dextrózt mert a 7es és a 3as a népmesében jelentõs számok ezért a jumnbo hatását szinergikusan erõsítik. 1hét múlva olyan kemény leszel mint a kád széle
:DDD
azt kérte, hogy a szõlõcukrot hanyagoljuk! na tegyél bele dextrózt, az hiányzik belõle, de abból 300g-t!
És a 300g szõlõcukrot ne felejtsd el!:)
GreenTea Pihenõnapon szerintem elég lenne 1 adag is és az reggel!
felszívsz egy 23G-s tûvel egy jó nagy fecskendõbe egy adagot és a bal herédbe beszúrod napi 3x.Ez a sima Jumbo adagolása. A göröngyös Jumbot(ami nem sima) jobb herébe kell adni vagy beöntéssel felküldeni.(legalább 20bar-os slaggal)
Szerintem is bõven elég pihenõnapon az 1 adag, vagy csináld úgy hogy reggel 2, 5 kanál és délután 2, 5 kanál
jumbo tele van cukorral.edzés után és reggel.semmiképp nem ajánlom este, különben faja kis zsírpárnáid lesznek nagyon hamar(nemtoom milyen cukor van benne de tényleg hízlal)
Üdv újra itt h4xOr!
Edzésnapokon még csapj hozzá 300g dextrózt, pihenõnapokon mehet reggel-este 700g is hozzá. :D Amúgy a Jumbo hátulján rajta van hogy hogyan kéne adagolni, és szerintem a honlapján is megtalálod.. (Edzés után 220g, 5 adagolókanál)
1-2 óra.
Szia! A kérdésre válaszolva: lehet. Nem akarlak megijeszteni, de nekem most volt epemûtétem, tegnap jöttem haza a kórházból. Múlt héten ettem egy szelet tortát (tejszínhab) és utána 5 napig minden egyes nap görcsöltem, de nagyon erõsen, már enni sem tudtam semmit. Elmentem a háziorvoshoz, aki mondta, hogy azonnal menjek be a kórházba a sebészeti szakrendelésre, mert be vagyok sárgulva. És tényleg, a bõröm színe és a szemem fehérje is egyre sárgás színûbb volt. A sebészeten kértek egy labort és egy hasi ultrahangot, ami beigazolta a gyanút: el volt záródva az epehólyagom, benne az epeváladék besûrûsödött, sürgõs mûtétet hajtottak rajtam végre másnap. 3 pici lyuk és 2, 5 nap múlva itthon pihengetek az ágyamban. :) Viszont elmondta a fõorvos, hogy nagyon veszélyes a mûtét halogatása. Én is ezt tettem és szerinte a 24. órában mentem már, mert órák kérdése volt és kidurrant volna a hólyagom. Akkor viszont hasi katasztrófa van és azt nem mindenki éli túl. A mûtét után 2 hónapig még diétázni kell (ugyanazokat kell kerülni, mint mûtét elõtt) és 3-4 falat után félóra szünetet kell tartani evésnél. Utána viszont tényleg bármit lehet enni. Ha tudtam volna, hogy ez a mûtét ilyen egyszerû és a görcsökhöz képest ilyen csekély szenvedéssel jár, akkor már a legelején elmentem volna kivetetni! Remélem segítettem! :) 23/L


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!