Találatok a következő kifejezésre: A fogszabályzó után (54 db)

A fogszabályzó után visszamaradt ragasztót hogyan tudom leszedni?

Pár éve volt fogszabályzóm, magamnak szedtem le mert a fogorvos a kezelésekért pénzt kért (pedig úgy volt hogy TB-re megy végig, meg lett vele tárgyalva) és leszedtem magamnak. De viszont nagyon zavar mert a ragasztó foltot hagyott rajta és nem merek önfeledten nevetni. Ha elmegyek fogorvoshoz az ingyen megcsinálja?

Legjobb válasz: Acetont vagy sebbenzint kéne megpróbálnod. Csak figyelj oda, hogy ne nagyon menjen a szádba.

Acetont vagy sebbenzint kéne megpróbálnod. Csak figyelj oda, hogy ne nagyon menjen a szádba.
Úristen, dehogy tudod leszedni acetonnal vagy sebbenzinnel, elsõ, ne írj már ekkora baromságot, ha f..god nincs róla! Nem tudod semmivel sem leszedni, menj vissza a fogdokidhoz, és igen, elvileg ingyen, legalábbis pofátlanság lenne ezért pénzt kérnie.
A fogdoki dolga leszedni
Hány fogadon van ragasztó maradék?
hát te hogy szedted le magadnak?? úristen.
Húzd ki a fogad

Van/Volt olyan, akinek a fogszabályzó után ott maradtak a brekettek nyomai?

Legjobb válasz: Max. a ragasztó nyomai, de azt meg a fogorvos lecsiszolja, ha ottmaradt.

Max. a ragasztó nyomai, de azt meg a fogorvos lecsiszolja, ha ottmaradt.
Most nem akarlak megijeszteni, de nekem nem régbvették le. Lassan 3 éve volt fent és nem elég, hogy körülötte elszinezõdött, de egy csomó helyen romlásnak indult !!!

Ha fogszabályzót csináltatok, a fogszabályzó egyből helyre húzza a fogaimat, vagy csak egy idő után?

Legjobb válasz: Csak egy idõ után. Nekem nagyon elõreálló fogaim voltak, és 2 hónap után álltak be nagyjából függõleges helyzetbe. Az tart soká, amí a fogszabályzás elõtt kihúzott fogaim helyére odacsúszik a többi. Nekem 1 éve és 3 hónapja van fenn, de még mindig van egy pici lyuk a fogaim között ahol ki lett húzva...

Csak egy idõ után. Nekem nagyon elõreálló fogaim voltak, és 2 hónap után álltak be nagyjából függõleges helyzetbe. Az tart soká, amí a fogszabályzás elõtt kihúzott fogaim helyére odacsúszik a többi. Nekem 1 éve és 3 hónapja van fenn, de még mindig van egy pici lyuk a fogaim között ahol ki lett húzva...
Nyilván nem másnap kerülnek helyre miután felrakták, de számomra meglepõen hamar elkezdtek mozogni a fogak és kerültek egyre jobban a jó helyre. Nekem nagyon-nagyon csálé volt a fogsorom, több orvos el se vállalta. Mégis csak egy évig volt fenn, utána még fél év éjszakai és kész is voltam.:)
A kérdező hozzászólása: Na akkor az a 2 hónap se vészes:) KÖszönöm:)
2 év plusszos vagyok fogszabályzóval. XD szóval csak nyugodtan! mondjuk ez attól függ, h h állnak.


Gáz a fogszabályzó? 18/L Nagyon kicsik a fogaim, nagyon rosszul fog kinezni fogszabalyzoval? Levetel utan valamivel nagyobbak lesznek a fogaim?

Lécci irjatok :/

Legjobb válasz: Nem, nem lesznek nagyobbak utána sem a fogaid. Mitõl lennének? A fogszabályzó nem növesztõszer...

Nem, nem lesznek nagyobbak utána sem a fogaid. Mitõl lennének? A fogszabályzó nem növesztõszer...
Most milyenek? Küldesz egy fényképet?
Nem láttam még olyan lányt akinek rosszul állt volna a fogszabályzó..:) Én már annyira megszoktam, hogy szinte nem is érzem a számba.. Fiú létemre nekem is mondták, hogy jól áll.. Szóval ne parázz, biztos nem rossz, csak meg kell szokni!:) És utána legalább rendesen fognak állni a fogaid.

Fogszabályzó után feltünően visszaálltak a fogai már vkinek?

...(kicsit hülyén fogalmaztam de így engedte)...

Legjobb válasz: Ennek elkerülésére igényesebb fogorvosok javasolják még egy évig az éjszakai speckós fogszabályzót, ami nem engedi visszarendezödni a fogakat.

Ennek elkerülésére igényesebb fogorvosok javasolják még egy évig az éjszakai speckós fogszabályzót, ami nem engedi visszarendezödni a fogakat.
Én fél évig minden éjszaka hordtam az éjszakait, de nem tartotta elég erõsen a fogaimat, így visszaálltak pár milit. :( 3 évig szenvedtem vele, erre ez az eredmény... nem vagyok elégedett. Elcsúnyult a mosolyom ahhoz képest, amilyen akkor volt, mikor levették...

Lehet a fogszabályzó helyén elszíneződés levétel után?

Most fogják levenni és lehet hogy a "tappancsok" helyén el van színez?dve a fogam? Ha igen ezt az orvos megcsinálja vagy mehetek fehéríteni?

Legjobb válasz: Ha rendesen mostad a fogad nem lesz ilyen problémád. Nekem is volt fogszabályzóm, de a fogaim nem lettek "foltosak".

Ha rendesen mostad a fogad nem lesz ilyen problémád. Nekem is volt fogszabályzóm, de a fogaim nem lettek "foltosak".

Lassan 2 hónapja kaptam meg a fogszabályzóm.5 nap után probléma nélkül tudtam szilárd ételt enni végre, de most a bal oldali második kisőrlőm két napja érzékeny, egyre jobban fáj, ez normális?

Legjobb válasz: Az. Ne aggódj, még évek múltán is (ha annyi ideig fent lesz) idõnként meg fog fájdulni egy-egy fogad, illetve ki fogja horzsolni a szádat a fogszabályzó, de nyugi, ez normális, mindenkinél így van. Lesz, mikor jobban fáj, lesz, mikor egyáltalán nem, ez idõvel sem fog beállni.

Az. Ne aggódj, még évek múltán is (ha annyi ideig fent lesz) idõnként meg fog fájdulni egy-egy fogad, illetve ki fogja horzsolni a szádat a fogszabályzó, de nyugi, ez normális, mindenkinél így van. Lesz, mikor jobban fáj, lesz, mikor egyáltalán nem, ez idõvel sem fog beállni.
Normális. Nekem majdnem két hétig fájt, miután feltette a doki, és azóta is néha egyik-másik fogam érzékeny. Semmi baj nincsen vele :)

Fogszabályzó felrakása után meddig fog fájni illetve ez a feszítő érzés lenni amitől nem tudok enni? És miket nem lehet enni inni amíg le nem veszik a fogszabályzót?

Legjobb válasz: hát nekem általában 2-3 nap alatt múlt el. de ahogy egyre egyenesebbek lesznek a fogaid ez az idõ egyre csökkenni fog. nekem ilyeneket mondtak, hogy ne egyek(ettõl függetlenül nem tartottam be, és mégsem lett semmi gáz belõle): rágó, rántott sajt, ragadós dolgok, nagyon kemény dolgok (pl krumplicukor. na jó ez egy extrém példa xD) meg még nem tudom. jó hosszú volt a lista.

hát nekem általában 2-3 nap alatt múlt el. de ahogy egyre egyenesebbek lesznek a fogaid ez az idõ egyre csökkenni fog. nekem ilyeneket mondtak, hogy ne egyek(ettõl függetlenül nem tartottam be, és mégsem lett semmi gáz belõle): rágó, rántott sajt, ragadós dolgok, nagyon kemény dolgok (pl krumplicukor. na jó ez egy extrém példa xD) meg még nem tudom. jó hosszú volt a lista.
Ne harapj be az ennivalóba pl. kifli, hanem tépj le belõle és úgy edd meg. Ez mindenre érvényes. Almába se harapj bele.
Bocsi: bele az ennivalóba
A kérdező hozzászólása: "Ne harapj be az ennivalóba pl. kifli, hanem tépj le belõle és úgy edd meg. Ez mindenre érvényes. Almába se harapj bele." És meddig amíg még fáj a fogam vagy 10 hónapig?
Addig amíg fent van a fogszabályzó, mert amikor beleharapsz valamibe akkor letépheti a fogszabályzót vagy elállíthatja.
nekem 2-3 napig fájt, másnap a virslit sem bírtam megenni, annyira megkínzott a fogorvos... de attól is függ, hogy mennyire fáj, hogy mennyire húzta meg illetve a ragasztásnál mennyire nyomta meg a fogadat. Nekem 4 évig volt fenn, és rágóztam is meg almát is ettem, nyugodtan egyél majd almát vagy bármilyen harapós gyümölcsöt, amikor már nem fáj( baromság, hogy kitépi... xD) a zsemlét is nyugodtan lehet harapni, semmi gáz nem lesz tõle... A rágóval csak azért vigyázz, mert szépen beletud ragadni a fogszabiba xD szépen megjártam egyszer, nem gyõztem itthon kiszedegetni a rágódarabkákat =D xD Jobbulást, és sok sikert! :)
A kérdező hozzászólása: A rágóval az a jó, hogy nem nagyon szoktam.
Én úgy tudom, hogy a fogszabályzó feltevése nem fáj, csak elég kellemetlen annyi ideig nyitva tartani a szád.Aztán kb.4-7 napig fáj egy picit, de akkor sem nagyon!

A fogszabályzó felragasztása után mennyi idő múlva lehet pl. kenyérhéjat enni?

Legjobb válasz: Én keményebb dolgokat olyan 3 hét után tudtam enni, harapni viszont csak most, 9 hónap után tudok minden fájdalom nélkül.

Én keményebb dolgokat olyan 3 hét után tudtam enni, harapni viszont csak most, 9 hónap után tudok minden fájdalom nélkül.
2. vagyok. A feszítés néhány hét, legfeljebb néhány hónap múlva el fog múlni, de akkor meg a fogdoki rak be másik drótot, ettõl kicsit megint fog húzni. Ha a hátsó fogaiddal tudsz enni, egyél azokkal, de vigyázz, hogy ne nagyon rágós, ragacsos kajákat, mert lehet, hogy leszedi a fogszabályzó "koronáját"! Velem is ez történt amikor Toffifee-t ettem karácsonykor... xD Meg a hátsó fogaidat nem nagyon fogod tudni megmosni, mivel körbe van véve a szabályzó fémkoronájával ami hátul tartja, illetve húzza a fogaidat, emiatt nekem be kellett tömni azokat a "koronás" fogaimat mindkét oldalon.
hát nekem is van most egy olyan 3 hete és nelem ahogy rátette ettem egy tál popcornt és nem lett semmi bajom:D sztem ez attól is függ hogy miylen erõsek a fogaid.elsõ 3-4 nap próbálj meg enni pürésebb ételeket, vagy reszelt ételeket, mert elöl nem tudsz majd se harapni meg se rágni.elnyomja a fogaidat az a lényeg.de uttánna majd megszokod és jöhet bármi csak rágó ne!!de azt télleg ne! északa nemfog zavarni, meg zstem napközbe se. :D sok sikert hozzá:) vagymitkellilyenkormondaniXD
Nekem nagyon pici a fájdalomküszöböm, szóval nekem kb. 2 hét volt.
Felragasztás elõtt úgy lakj jól, hogy aznap már nem ehetsz sokmindent, legfeljebb egy kis levest. A felragasztás utáni napon már megköt rendesen a ragasztó, és nyugodtan ehetsz már szinte mindent. Hidd el, tapasztalatból mondom!
Én egy hétig csak joghurtot ettem kb...:S nem bírtam rágni, nekem alsó fölsõ volt. Az a cement(azt hiszem így hívta a fogorvos) amivel felragasztotta a foggyûrûket ráment a fogam rágófelületére is az nagyon rossz érzés volt, meg hát ugye fájt is rendesen. De nem ez volt a legfájdalmasabb a fogszabályzásom 4-5éve alatt. :S
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat.Csak annyi hogy nekem fel van ragasztva de feszít, és ha harapni akarok akkor fáj.Kicsit keményebb dolgotat a hátsó fogaimon már tudok enni, de ez a feszítés el fog múlni?
Elég nehezen, de a felrakás után 2 nappal próbálkoztam. Végülis sikerült, de normálisan kb. 1hét volt.
nekem hétfõn tették fel és kb 2 napja tudok enni ilyen keményebb kajákat. vagyis két napja fájdalom nélkül :D

Mennyi idő után teszik fel a fogszabályzót mintavétel után?

Április 24-én megyünk fogszabályzási mintavételre,és arra lennék kíváncsi hogy kb mennyi idő utan teszik fel a fogszabályzót?Szóval a mintavétel után mennyit kell még várnom kb?

Legjobb válasz: Nekem, ha jól emlékszem, négy hónappal utána rakták fel.

Nekem, ha jól emlékszem, négy hónappal utána rakták fel.
nekem fél évet kellett, mert nyáron nem rendelt a nõ. illetve ha így vesszük több mint félévet, mert utána õsszel is közbejött valami, akkor új lenyomat kellett, és végül januárba tették fel.. de azóta már egész sokat javult!!:)
*után
Nekem rá két hétre! Én magánorvosnál csináltattam így azért volt ilyen rövid idõ! Már rá egy hétre is felrakta volna, volt idõpontja csak húzni kellett egy fogat és annak adott idõt gyógyulásra! Ez amúgy függ attól is hogy mennyi lyukas fogad van, kell-e húzni!
SZTK-ban egy hétre rá, államilag támogatva.
A kérdező hozzászólása: Fogat nem kellett huzni:) en is maganorvosnal vagyok, es tamogatva:) ezek szerint akkor 1-2 het..koszonom Mindenkinek:) )
Magánorvosnál, 4 nap után :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!