Találatok a következő kifejezésre: A fogorvos ha tömésem (7 db)

A fogorvos észreveszi ha tömésem van, akkor is ha fehér?

Legjobb válasz: persze, azért fogorvos

persze, azért fogorvos
igen.
Hogy a fenébe ne? Ha nem veszi észre, akkor igen rossz fogorvos.
persze hogy észreveszi, elvégre azért fogorvos! de ha ennyire nem hiszel a szaktudásában akkor mond meg neki a kezelés elõtt:-) de felesleges mert tudni és látni fogja:)

Az egyik szemfogamból kijött a régi tömés és nagy lyuk lett helyette, ha elmegyek a fogorvoshoz, hogy tömjék be, azért kérnek pénz? Ha azt hazudom, hogy fáj is, akkor nem kell fizetni ugye?

Legjobb válasz: Ha a lakóhelyed szerint illetékes fogorvoshoz mész az sztk-ba, akkor ingyenes az ellátás. Ha magándokihoz mész, akkor fizetni kell, tökmindegy, hogy fáj-e a fogad vagy sem.

Ha a lakóhelyed szerint illetékes fogorvoshoz mész az sztk-ba, akkor ingyenes az ellátás. Ha magándokihoz mész, akkor fizetni kell, tökmindegy, hogy fáj-e a fogad vagy sem.
Attól függ, milyen fogorvoshoz mész. Ha magándoki, akkor biztos kell fizetni. Egyébként nem tudom, hogy erre szól e a TB. Gondolom igen.
Persze, ha az adott orvos használ még ilyen anyagot.
Elvileg màr nem hasznàlnak amalgàmot, mert magas a higany tartalma.Ha pedig van betegbiztositasod, akkor ingyenes.
ha ingyenesre mész nem válogathatsz...


Milyen mélyre fúr a fogorvos amikor betömi a fogat? Ha kiesik a tömés és visszamegyek újratömetni akkor megint fúr rajta vagy csak belerakja az új tömést?

Legjobb válasz: Hát olyan mélyre fúr, amilyen mély a fogadban a lyuk illetve kitisztítja azt. Ha újratömnek egy fogat akkor azt is kitisztítják, és egy picit fúrnak rajta

Hát olyan mélyre fúr, amilyen mély a fogadban a lyuk illetve kitisztítja azt. Ha újratömnek egy fogat akkor azt is kitisztítják, és egy picit fúrnak rajta
Igen, kell!
Szia! A régi amalgámtöméseidet célszerû minél elõbb kicserélni. Az amalgám több szempontból is rossz. Higanytartalma mérgezheti a szervezeted, ami például fejfájással, izületi és egyéb problémák, megjelenésével járhat. Komoly problémát jelent, hogy az amalgám tömések az esetek nagy részében csak mechanikailag rögzülnek a fogban, nem tapadnak a fog anyagához, ezért komoly a másodlagos szuvasodás kialakulásának a veszélye, amit csak akkor fogsz észrevenni, amikor már nagy a baj. Ha van rá lehetõséged, keress fel egy jól felszerelt maszek fogorvosi rendelõt, ahol szakszerûen ki tudják cserélni a meglévõ amalgámtöméseidet jó minõségû adhéziós (tapadó) esztétikus tömésekre. Sajnos a magán rendelések sokba kerülnek, itt keményen megkérik a portéka árát… A körzeti orvosi rendelõt lehetõség szerint messzire kerüld el, ezekben a rendelõkben mennyiségi és nem minõségi munkára mennek, általában elavult hiányos felszereléssel dolgoznak, és nem fordítanak kellõ figyelmet a betegre. Ha ahhoz a körzeti orvoshoz mész akihez tartozol, akkor az alap szintû esztétikus tömésért szerintem nem kell fizetned. Ha jól tudom akkor a fogmegtartó kezelésekért nem kell fizetni, ha a körzetre mész. De ha jót akarsz magadnak körzetre nem mész…
Hát nekem nem kellett fizetni, söt , a fogorvos ajánlotta fel, hogy kicseréli. Oda mentem, ahova körzetileg tartoztam, ott semmiért nem kell fizetni. Persze a fogpótlásért, fehéritésért kell.
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat. Ezek szerint a fogorvos beállítottságától függ a dolog. Szerencsére sikerült szerdára bejelentkeznem, majd kiderül...

Zalaegerszegen, ha a körzeti fogorvosomhoz megyek, akkor ingyen van a tömés (fehér)?

Csak mert hallottam azt, hogy ingyen van, azt is, hogy csak akkor ingyenes, ha szürke a tömés, és azt is, hogy nincs ingyen.

Legjobb válasz: Szia!Nekem 5000 ft-ba fájt,gyökérkezeléssel és fehér töméssel együtt.Sztem ez még belefér... Zegen.

Szia!Nekem 5000 ft-ba fájt, gyökérkezeléssel és fehér töméssel együtt.Sztem ez még belefér... Zegen.

Ha terhes vagyok es fogorvoshoz megyek kerhetek inekciot a tomeshez? Nem art a bababak? Elmehetek 3. honap utan is?

Sajnos nem birom a fajdalmat!!Mindig dupla eros inekciot kapok!

Legjobb válasz: persze, sõt ajánlani is szokták. mondani kell, hogy mi a helyzet, a doktorbács/néni meg majd tudja, hogy mit kaphatsz.

persze, sõt ajánlani is szokták. mondani kell, hogy mi a helyzet, a doktorbács/néni meg majd tudja, hogy mit kaphatsz.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszt!!!! Mi a helyzet akkor ha van par porcelan fogam?Azok nem mennek tonkre a terhesseg alatt?(marmint az alatta levo fog?)
Szia! En a 9. hetben vagyok, es folyamatosan kell fogorvoshoz jarnom, mert sajnos nem tul jok a fogaim. Viszont az en dokim azt mondta, hogy az 5. honapig nem ad erzestelenitot. En sem birom a fajdalmat, de nekem peldaul ugy gyokerkezelt egy fogamat a mult hetn, hogy meg sem ereztem. Minden a dokid kezen mulik. Amugy vagy egy olyan erzesteleinto fajta, amit kifejezetten kismamaknak adnak, mert nem tartalmaz adrenalint, talan kerd ezt a fajtat.
Szia!Én is járok folyamatosan fogorvoshoz, mert sajna hamar tönkre mennek pláne most terhesen.15hetesek vagyunk és nekem is érzéstelenitö nélkül csinálja a doktornõ.Szerinte így jobb kismamáknak.Bár hallottam, hogy valaki add.De nekem sem fáj mostanság ahogy kezeli.És persze szólni kell, hogy kimama vagy(amúgyis a kimama könyvbe pecséltetni kell)és tudja, hogy ajánlatos vagy sem.És hidd el sokkal jobban fog vigyázzni és ha jelzel abba fogja hagyni és tarhatok egy kis szünetet:) !!! Egyébként minél hamarabb mész annál jobb, amúgy sem szabad gyogyszereket tömni ilyenkor magunkaba és ha kész sokkal jobban fogod magad érezni. Kitartás és boldog babavárást!!!!
Az injekció nem káros a babára nézve, kérhetsz bármikor, én sem bírom anélkül, nem okozol vele gondot, de ezt a fogorvos is tudja és úgyis elmondja majd!
Szia! Nekem azt mondta a fogorvosom, hogy a 12. terhességi hét után "nyúl" a fogamhoz. Addigra általában elmúlik az émelygõs korszak, és addigra a baba fõbb szervei is már kifejlõdtek. Én kb. a 10. hétben voltam nála, akkor csak felmérte a fogaim állapotát, majd a 14. hétben pedig kihúzta koronával együtt az egyik foggyökerem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!