Találatok a következő kifejezésre: A fogorvos ha (214 db)

Miért nem lát el a fogorvos ha herpeszem van?

Legjobb válasz: Nem tudom. Engem ellátott az én fogorvosom.

Nem tudom. Engem ellátott az én fogorvosom.
Mert a herpesz fertõzõ. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Akkor is ha már sebes?
Pont akkor a legfertõzõbb!!! Akkor nem fertõz ha begyógyult teljesen.

Látja a fogorvos, ha a fogamat egy másik már gyökérkezelte?

3 hónappal ezel?tt nem tudtam elmenni a fogorvosomhoz, mert nem tudott fogadni. Egy másik csinált valamit a fogammal, de nem tudom mit. Most viszont ugyanaz a fogam letörött, és gyökérkezelni kellett.

Legjobb válasz: Persze. Ha már üres a gyökércsatornád, nincs benne ideg, hogyne venné észre? Fõleg, ha gyógyszeres tömés, vagy gyökértömés is van benne. Nincs abból semmi probléma, hogy elmentél másik fogorvoshoz, ne félj.

Persze. Ha már üres a gyökércsatornád, nincs benne ideg, hogyne venné észre? Fõleg, ha gyógyszeres tömés, vagy gyökértömés is van benne. Nincs abból semmi probléma, hogy elmentél másik fogorvoshoz, ne félj.

Mit csinál a fogorvos ha van egy rágófog ami lukas?

4 éves

Legjobb válasz: Az én kisfiam is 4 éves és a bal felsõ 4-ese volt lukas. Betömte a fogorvos múlt héten.

Az én kisfiam is 4 éves és a bal felsõ 4-ese volt lukas. Betömte a fogorvos múlt héten.
Azt olvastam a neten, h betömik, ha lyukas, mert az alatta lévõ maradandó fogra is hatással lehet egy rossz tejfog.
Ha NORMÁLIS az a fogorvos, akkor betömi, ha lusta és nemtörõdöm, akkor közli, hogy elég ecsetelni. Pfff! Az ilyentõl elvenném a diplomáját.
Nõvérem 4, 5 évesének is van lukas foga. Szlovákiában laknak, érdekes módon ott nem tömnek a fogorvosok tejfogat.
Lányomnak is tömték.


A fogorvos ha ellenőrzi pl egy iskola tanulóit, cseréli az eszközöket, amelyekkel a szájukba nyúl?

Legjobb válasz: persze, ez egy alapvetõ dolog, hogy nem nyúlnak más szájába használt eszközökkel

persze, ez egy alapvetõ dolog, hogy nem nyúlnak más szájába használt eszközökkel
Dehogy. Megtörli a köpenyébe, oszt jóvan.
reménykedjünk benne, alap dolog lenne ez..
Nálunk általános iskolában csak egy 6-7 gyerek után cserélték... Középiskolában mindig új, steril tükröt és szondát bontottak.

Észre fogja venni a fogorvos, ha nem mondom neki?

Ha elmegyek fogorvoshoz, és belenéz a számba, akkor észreveszi, hogy lepedékes a nyelvem, és csinálni kell vele vmit?Egyébként szerintem tömni is kell a fogaimat, mert régen voltam fogorvosnál.Vagy hogyan mondjam neki hogy kellemetlen a lehelletem és megkéne vizsgálni?

Legjobb válasz: Simán mondd el, nem fog ítélkezni, az a dolga hogy kezelje. Ha esetleg nem jó arc orvost fog ki, és csak azon van, hogy minél gyorsabban eltûnjenek a betegek a rendelõbõl, akkor nem fog vele foglalkozni. Mondd meg, és kérj tanácsot.

Simán mondd el, nem fog ítélkezni, az a dolga hogy kezelje. Ha esetleg nem jó arc orvost fog ki, és csak azon van, hogy minél gyorsabban eltûnjenek a betegek a rendelõbõl, akkor nem fog vele foglalkozni. Mondd meg, és kérj tanácsot.
Szerintem belenéz a szádba és kérdés nélkül is mindent lát, Persze azért mondd el a panaszaid. Nem te vagy az egyetlen akinek lepedékes a nyelve. Egyébként ez étkezéssel összefügg.
Igaza van az elõttem szólónak. Lepedékes nyelv mindig emésztõrendszeri problémára utal. Nekem akkor van, ha túl sokat eszem és refluxom, gyomorégésem alakul ki. De persze más is lehet a háttérben, amit belgyógyásszal nem árt kivizsgáltatni.

Mit fog velem tenni a fogorvos, ha kitört a fogam és nem látszik belõle semmi?

Volt egy nagyobb lyuk a fogam, véletlenül ráharaptam egy megy magra és totálisan kitört a fogam, olyan, mintha nem is lenne ott fog, de a gyökere még az ínyemben van, mi lesz most?

Legjobb válasz: Ki fogja szedni a gyökeret.

Ki fogja szedni a gyökeret.
A kérdező hozzászólása: Nem lehet megmenteni valahogy? Tömésbõl felépíteni vagy valahogy? Mert nekem már arról az oldalról húztak ki fogamat és beletört a gyökere és beszakadt a szájüregem.
Ha íny alá tört, nem lehet megmenteni.
Ha meg lehet menteni gyökérfogóval kihúzza. Ha kibírja. Ha nincs begyulladva ez a procedúra egyáltalán nem fáj. Elérzéstelenít és már kint is van. Nekem pont ma volt ilyen. Fél perc alatt kikapta. Ha viszont nagyon betört és meg kell nyitni akkor az már szájsebészet. Arról nem tudok sokat nyilatkozni, mivel nekem még nem volt részem benne. De nagyjából ott is ugyanaz. Csak ott megnyitják az ínyed és kiszedik. Itt is kapsz helyi érzéstelenítést. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Semmi nem látszódik belõle, olyan mintha nem lenne ott fogam. De nem fáj egyáltalán.
durva, majd utólagos beszámolót kérünk.
Manapság már ínyszél alá tört fogat is fel lehet építeni tehát ne esztékába menjél vele mert ott tuti kihúzzák inkább magán orvoshoz mert az tényleg menteni is akar nem pedig csak letudni a munka idõt lehetõ legkevesebb munkával. Lehet hogy lehet rá építeni , de ezt nem tudom megmondani.Nekem is volt egy ilyen fogam és tudott rá építeni :)
hát talán a jónapot kívánok , vagy nem magyarnyelvû a doki ?
15 évesen már ne csókolomozz! Jó napot kívánok. Ennyi. 33 éves nõ vagyok és fejreállnék a csókolomtól. A sziát meg kikérném magamnak.
A kérdező hozzászólása: a simán jó napot az úgy jó nem?:D
Ha udvarias akarsz lenni, akkor jó napot kívánok.
Tökmindegy, de tizenöt smileyt mindenképp biggyessz mögé.
Jó napot kívánok! ez pont elég, udvarias is, megfelelõ is. A Jó napot szerintem rövid és lazább.
A jó napot elég bunkó hangzású. A jó napot kívánok sokkal tisztelettudóbb.
Mindenképpen legyen kívánok is mellé, a sima "jó napot" wlég bunkó.

Rossz tapasztalat miatt már félek a fogorvostól, de két fogam is rossz és fáj is, kinevetne a fogorvos ha megmondanám mi miatt félek?

2x volt gyökérkezelésem, kiírtották az ideget is két fogamból, utána órákig bocsánat de..-majd besz.rtam a fájdalomtól, gyógyszerek sem csillapították a fájdalmat levegővételre is erősödött a fájdalom. Az injekcióval pl nincs gondom, csak ezzel a kezeléssel. Valami mérget tesznek bele, hogy kiölje az ideget, az irdatlan fáj. Ha ezt így elmondom a fogorvosnak, kinevetne? Mert tényleg nem mennék el de már egyre jobban fáj így sajnos muszáj lesz. Régen vígan mentem el, kihúzatni sem volt gond de most :/

Legjobb válasz: Nem. Nekem pl. nem fájt. Ha jól van kigyökérkezelve, akkor max még aznap fáj és másnap, de utána nem. De nekem miután kigyökérkezelték a fogam elõször nem tett bele semmit, hogy a genny és hasonlók hagy jöjjön ki. Nem lehet hogy az volt a baj? Nem tudsz váltani másik dokira?

Nem. Nekem pl. nem fájt. Ha jól van kigyökérkezelve, akkor max még aznap fáj és másnap, de utána nem. De nekem miután kigyökérkezelték a fogam elõször nem tett bele semmit, hogy a genny és hasonlók hagy jöjjön ki. Nem lehet hogy az volt a baj? Nem tudsz váltani másik dokira?
A kérdező hozzászólása: Miután beletette az idegölõ szert a fogorvos, és betömte ideiglenessel, utána, miután kiállt az érzéstelenítés, akkor kezdett el fájni a fogam, de kegyetlenül, aznap, másnap már csak kicsit. Két különbözõ doki csinálta egyiket, másikat. Azóta rettegek, és nem mentem el pedig már kellene nagyon.
Nem tudom hol jártál te gyükérkezelésen, de ez elég rémisztõ. Nekem 3 fogam volt gyükérkezelve, mindegyik gennyesen és gyulladtan. Kaptam szurit és icipicit sem fájt a kezelés. Utána egy fájtalomcsillapítót kaptam be, aztán utána még az sem kellett.... Válts fogorvost...
A kérdező hozzászólása: Valami "mérget" tesznek bele a fogba, hogy kiölje az ideget, állítólag attól fáj.
Nekem legutóbb Ultracain-es érzéstelenítés után egyáltalán nem fájt az "elsõ menet", másodjára nem kaptam szurit, na utána már sajgott rendesen a foggyökerem, a 3-4 kezelés már nem fájt érzéstelenítés nélkül sem.

Mit tud csinálni a fogorvos ha fogíny sorvadásom van? :/

Legjobb válasz: Ecseteli max. Én itthon azt csinálom évek óta, hogy a fogmosásokon kívül délután az elektromos fogkefén beállítom a sensitiv programot és Paradontax fogkrémmel csak az ínyemet masszírozom vagy 8 percig mindenfelé. Nekem pótlásom van és ott húzódott fel az ínyem, most már rendben van.

Ecseteli max. Én itthon azt csinálom évek óta, hogy a fogmosásokon kívül délután az elektromos fogkefén beállítom a sensitiv programot és Paradontax fogkrémmel csak az ínyemet masszírozom vagy 8 percig mindenfelé. Nekem pótlásom van és ott húzódott fel az ínyem, most már rendben van.
Szia! Használj Aloe Vera , propolisz és zöldalga alapú fogkrémet és fogyassz Q10-et, lehetõleg nagy adagban gyulladáscsökkentõ gyógynövény alapú hatóanyagokkal, C vitaminnal kiegészítve a fogíny sorvadásodra. Amit én használok bevált másoknál is, fantasztikus jó eredmények vannak vele

Mit szól a fogorvos, ha 1 év után megyek vissza?

Ugye alapból félévente kell járni, én voltam is tavaly júliusban, akkor elköszöntünk egymástól, hogy akkor fél év múlva. Be is terveztem, hogy akkor januárban elmegyek, de mivel iszonyúan félek a fogorvostól (pedig amúgy ? kedves, rendes), mostanáig halogattam. :S Mondjuk ?sszel, olyan november körül voltam iskolafogászaton, szóval annyira nem nagyon gáz, de akkor is, nem akarom hogy igénytelennek tartson... Az utóbbi hónapban már emiatt nem mertem elmenni, de most mintha megfájdult volna egy fogam (bár lehet, hogy csak beképzelem, volt már ilyen, hogy fájni kezdett mikor el kellett volna mennem, aztán nem is volt semmi baj).

Legjobb válasz: Fél év alatt akkorát nem fejlõdik a lyuk. Én is évente megyek fogkõleszedésre, és akkor megnézi a fogaimat is. Semmit nem fog szólni, de is egy páciens vagy, ennyi. Neki aztán halál mind1, mikor mész vissza.

Fél év alatt akkorát nem fejlõdik a lyuk. Én is évente megyek fogkõleszedésre, és akkor megnézi a fogaimat is. Semmit nem fog szólni, de is egy páciens vagy, ennyi. Neki aztán halál mind1, mikor mész vissza.
Kedves lesz, mert belõled (és a többi páciensbõl) él.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, rendesek vagytok, kicsit megnyugodtam.
Szerintem már rég elfelejtette, hogy megígérted neki, hogy visszamész. Annyi betege van, nem fog emlékezni rád. Meg ugye voltál iskolafogászaton, szóval nem mondhatja, hogy elhanyagoltad a vizsgálatot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!