Találatok a következő kifejezésre: A fogkő fájdalmas (56 db)

Az orvosi fogékszer mennyire teszi tönkre a fogat? Fájdalmas? Ha esegtleg leesik, meglátszik a helye? Megéri csináltatni? Mennyi ideig van fenn?

Legjobb válasz: Általában fúróval csinálnak helyet neki, megsértve a zománcot. Így látszik, ha az ékszer kikerül onnan. De elvileg nem esik ki, be van ragasztva. Gondolom érzéstelenítenek. Fontos, hogy nagyon jó orvost válassz. Szúvasodhat is a fog emiatt.

Általában fúróval csinálnak helyet neki, megsértve a zománcot. Így látszik, ha az ékszer kikerül onnan. De elvileg nem esik ki, be van ragasztva. Gondolom érzéstelenítenek. Fontos, hogy nagyon jó orvost válassz. Szúvasodhat is a fog emiatt.
Csak akkor fúrják is, na nemesfémbõl akarod, mondjuk egy gyémántpötty vagy hasonló. A sima köveket speciális ragasztóval ragasztják. Megéri megcsináltatni, de csak szép fogakra. legalább 3 hónapig fennmarad, de ha igazán jól csinálják, 8 hónapig is.

A fog csiszolás fájdalmas?

Legjobb válasz: Mint minden fogászati invazív beavatkozás, ez is fájdalmas, amennyiben nem kapsz érzéstelenítést. De egy barbár lenne az orvos, ha nem adna. Úgyhogy ne aggódj, kapsz érzéstelenítést, csak a rezonancia lesz kellemetlen. Egy fogászati asszisztens

Mint minden fogászati invazív beavatkozás, ez is fájdalmas, amennyiben nem kapsz érzéstelenítést. De egy barbár lenne az orvos, ha nem adna. Úgyhogy ne aggódj, kapsz érzéstelenítést, csak a rezonancia lesz kellemetlen. Egy fogászati asszisztens

Ha 6 hós kislanyom ejjelente tobbszor fajdalmasan felsir almaban, az a foga?

Legjobb válasz: Az nem a foga hanem a kislányod! :) De igen elképzelhetõ hogy a foga miatt, lassan elkezdõdik a fogak kibújása ha eddig ez még nem történt meg. Kenegesd neki Dentinox-al az valamennyire enyhíti a fájdalmait.

Az nem a foga hanem a kislányod! :) De igen elképzelhetõ hogy a foga miatt, lassan elkezdõdik a fogak kibújása ha eddig ez még nem történt meg. Kenegesd neki Dentinox-al az valamennyire enyhíti a fájdalmait.
elképzelhetõ, hogy az. nézd meg az ínyét, ha duzzadt, esetleg már látszik a kis fehéredés a tetején, akkor bizony a foga, vagy fogai jönnek. ezenkívül lehet hasfájás, fõleg, ha már hozzátáplálsz, de inkább a fogzás lehet az oka. próbáld ki a Dologélt, illetve a Viburcol kúpot. ezek homeós cuccok, lehet, hogy segítenek.


A fog idegtelenítése fájdalmas eljárás?

Vagy kapok inyekciót,amit?l elzsibbadok?

Legjobb válasz: anyának már volt ilyen beavatkozása elõször is kapsz érzéstelenítõt amitõl teljesen elzsibbadsz és semmit nem fogsz érezni aztán furnak egy lyukat a fogadba az idegekig ezután felhelyeznek egy kis eszközt (ezt nem tudom hogy mi de ezzel szedik ki az idegeket) tehát ne félj mert semmit nem fogsz érezni

anyának már volt ilyen beavatkozása elõször is kapsz érzéstelenítõt amitõl teljesen elzsibbadsz és semmit nem fogsz érezni aztán furnak egy lyukat a fogadba az idegekig ezután felhelyeznek egy kis eszközt (ezt nem tudom hogy mi de ezzel szedik ki az idegeket) tehát ne félj mert semmit nem fogsz érezni
de itt jobban leírják http://fogmester.hu/gyokerkezeles 1. válaszoló voltam
Nem fáj de nagyon undorító és kellemetlen, érzed a tüt belül ahogy zörög a fogadban. Csak akkor fáj (érzéstelenítõvel) ha elötte már eléggé begyulladt, akkor nagyon is.

Kihúzták a fogamat. Egy fogat hogyan tudnak pótolni? Ez mennyire fájdalmas?

Legjobb válasz: Nem fáj, mivel érzéstelenítésben csinálják. inkább az ára miatt aggódnék a helyedben...

Nem fáj, mivel érzéstelenítésben csinálják. inkább az ára miatt aggódnék a helyedben...
A kérdező hozzászólása: Az ár nálam nem gond. Hogyan pótolják?
Híd vagy implantátum.
de van egy újfajta eljárás, az ún. adhesiv híd. ahol nem kell csiszolni a fogakat. ezzel csak 1 fogat lehet pótólni. hátránya kb. 7-8éves "kor".

Fájdalmas a fog kő eltávolítás?

Legjobb válasz: Ha jó és megbízható helyre mész akkor egyáltalán nem fáj.Persze közre játszik, hogy mennyire van gyulladásban a fogad vagy mekkora a fájdalom szinted. Készülj fel rá, hogy a tömött fogaknál érzékenyebb lesz és vérezni is fog rendesen hiszen az ínyed alá megy be a mûszerrel. Ne parázz rá csak rosszabb lesz :)

Ha jó és megbízható helyre mész akkor egyáltalán nem fáj.Persze közre játszik, hogy mennyire van gyulladásban a fogad vagy mekkora a fájdalom szinted. Készülj fel rá, hogy a tömött fogaknál érzékenyebb lesz és vérezni is fog rendesen hiszen az ínyed alá megy be a mûszerrel. Ne parázz rá csak rosszabb lesz :)
Én nem szoktam élvezni (a vízsugarast).
Nem az, egyáltalán. Hamar megvan és csak annyit érzel, hogy matatnak a szádban kicsit.
nekem fájt. És vérzetzt is utánA
Kit érdekel, ha a fogorvos élvezi! Majd az utazást:)
Nekem nem fájt, hanem csiki volt:) Miután abbahagyta akkor volt érzékeny még aznap.
nekem eléggé sok volt sajnos évekig nem szedettem le. ezért elég érzékeny volt pedig még zsibbaszotta is a doki. ráadásul utána még 3-4 napig érzékeny volt. ezért kell évente megcsináltatni:D

A fogkő leszedése fájdalmas? Mennyibe kerül? (ha csak 3 fogam között van) vagy ez nem ettől függ?

Legjobb válasz: Nekem fájt, és baromira kellemetlen is, amikor azzal a fém izével kapirgálják a fogad! A hideg futkos a hátamon tõle! BRRR!

Nekem fájt, és baromira kellemetlen is, amikor azzal a fém izével kapirgálják a fogad! A hideg futkos a hátamon tõle! BRRR!
Nekem magánfogorvos csinálta 5000 ftért. mindenki azt mondja ugyan, hogy nem fáj, de nekem baromi kellemetlen érzés volt, az alsó metszõfogaim még napokig sajogtak utána. sztem hogy kinek mennyire rossz, vagy nem, ez attól függ, kinek mennyire érzékenyek a fogai. ha hideget iszol és besajognak tõle a fogaid, sztem szar lesz. nem fájdalmas, de szar.
Nekem 3000-ért csinálja meg a fogorvosom. Nem fájdalmas, de valóban kicsit kellemetlen.
A mi fogorvosunk 1000Ft/fogív. A férjemnek az alsó és felsõ fogsoráról is leszedte 2000.- Ft volt.
A kérdező hozzászólása: és a lézeres fogkõleszedés az milyen???mert úgy hallottam az "kellemsebb:) "
Nekem nagyon fájt. A fúró végére vmi hosszabb vasat rakott aminek a vége hegyes és azzal "véste" le. A hideg is kirázott úgy fájt. Most is van fogkövem, jövõ héten megyek fogorvoshoz, már elõre félek.
abszolút nem fájdalmas(legalábbis nekem nem volt az, pedig párszor volt már) az árakat viszont nem tudom, nekem még tb által finanszirozott
A kérdező hozzászólása: ezt a tb támogatja?

14 Éves lány vagyok! A fogorvos azt mondta hogy gyökér kezelni kell és tömni azt a fogat most ez hogy történne írjátok le Lécíves! FONTOS! Ja és fájdalmas e-?

Legjobb válasz: Elérzésteleníti és akkor nem érzel semmit.A gyökér kezelésnél lehet,hogy többször vissza kell,hogy menj,de nem mindenkinél.vagy nem minden fognál egyforma. Kifúrja és az idegeket kiszedi és utána betömi.Ennyi! nyugi nem fog fájni és hamar kész leszel. :)

Elérzésteleníti és akkor nem érzel semmit.A gyökér kezelésnél lehet, hogy többször vissza kell, hogy menj, de nem mindenkinél.vagy nem minden fognál egyforma. Kifúrja és az idegeket kiszedi és utána betömi.Ennyi! nyugi nem fog fájni és hamar kész leszel. :)
Nálam úgy volt, h mikor bementem fájós foggal azonnal megcsinálta. 1. Szuri kiültem várni. 2. Visszahívott, elkezdte fúrni kicsivel, majd naggyal, kaptam még egy érzéstelenítõt, mert szóltam, h fáj. 3. Visszahívott majd fúrt még, nem éreztem semmit. Aztán fogott valami érdekes kütyüt amivel belenyúlt a fogba és "kitekerte" (nem tudom másképp mondani ehhez hasonlított legjobban) a gyökereket onnan. Végzett, rendes tömés, fogröntgen és kész. Most volt fél éve kb.
Nekem piszkosul fájt. Beadott két érzéstelenítõt, nem hatott semmit. 3 embert tudok felsorolni 5bõl, akiknek kib&aszottul fájt. Egyébként a normális az lenne, ha megröntgenezne, írna fel antibiotikumot, ami leviszi a gyulladást. Akkor elvileg nem fájhat. Nekem és annak a 3 embernek ez nem volt ez meg (iskolafogász...-.- Remélem nem nála csináljátok.) 20L
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Sajnos az iskolafogászatnál csináltatom! SZTK-BAN :S és ma voltam beakartam tömetni de ezért kaptam idõpontot és azt mondta, hogy gyökérkezelésre szükséges és utána betömné! megkérdeztem fájdalmas? és azt mondta nem egy kellemes :SS hát a szívem ketté tört amikor meg halottam meg amikor olvasgattam az interneten hogy mi hogyan és milyen érzés.. Nem merek el menni :'(
fáj ne menny el ha jót akarsz magadnak 30 centis tût szúrnak az ínyedbe...

Pontosan mi a fog gyökérkezelés? Meddig tart, és nagyon fájdalmas?

Legjobb válasz: Lefúrnak a fog gyökerébe és kitisztítják, kiszedik az ideget, majd gyógyszeres tömést tesznek bele, ha nem fáj, pár nap múlva végleges tömés, ha fáj, akkor még tisztítják. Nrekem kb fél óráig tartott és semmit nem éreztem, mert teljesen elzsibbadt az injekciótól, a második pucolásnál már nem kértem szurit, no az nem volt kellemes, de nem akartam azért az 5 percért 3 órát zsibbadni. :-)

Lefúrnak a fog gyökerébe és kitisztítják, kiszedik az ideget, majd gyógyszeres tömést tesznek bele, ha nem fáj, pár nap múlva végleges tömés, ha fáj, akkor még tisztítják. Nrekem kb fél óráig tartott és semmit nem éreztem, mert teljesen elzsibbadt az injekciótól, a második pucolásnál már nem kértem szurit, no az nem volt kellemes, de nem akartam azért az 5 percért 3 órát zsibbadni. :-)
Nekem 2 hétig kellett járni. Az 1. alakom maga volt a pokol semmi érzéstelenítõt nem adott az orvos meg se kérdezte. Elõtte még röntgenre kellett elmenni. Aztán folyamatosan 2 hétig járnom kellett minden reggel. Azokból már semmit nem éreztem max 5 perc volt az egész. Aztán egyik nap megyek megkérdezi hogy vagyok? Mondom jól. Akkor betömöm. Na ott csinált a fogammal mindent amit lehetett de nem fájt. Ez tartott kb 40 percig. Aztán másnap röntgen majd vissza hozzá és véglegesen betömte.
13 éves vagyok most megyek foghúzásra, azzal a fogammal amit gyökérkezeltek, d enemhasznált. Én nagyon félek a fogorvostól , szeeinrtem ennyire még senki nem félt mint én elõször mikor voltam. A gyökérkezelés egyeltalán nem fájt, mikor fúrt a fogam majd gyógyszert tett bele. :D pedig mindneki rinyál hogy fáj a fúrás stb, de nekem aki borzasztóan fél meg mindne fáj naki ami fog, hihetetlen módon nem fájt .D Most szorítsatok, megyek húzásra :S

Ugyanaz a fájdalom? Vas. De. Kihúzták az alsó bölcs. Fogam, mert nagyon fájt. Tudom, hogy fájdalmasan gyógyul, de ugyanúgy fáj mint előtte? Vagy másmilyen fájdalomnak kéne lenni? Mert nekem ugyanúgy és kezdem azt hinni hogy nem is az a fogam fájt.

El?re is kösz.

Legjobb válasz: Már a húzás után pár perccel jobban kéne érezned magad. Sajnos valószínû, hogy más gond lesz ott. Elmentél végülis pestre szájsebészetre?

Már a húzás után pár perccel jobban kéne érezned magad. Sajnos valószínû, hogy más gond lesz ott. Elmentél végülis pestre szájsebészetre?
A kérdező hozzászólása: én nem akartam pestre menni, most írok ide elõször
Valóban nem kellene ugyanúgy fájnia, lehet akár erõsebb is a fájdalom a húzás után, de mindenképpen más jellegû kellene legyen
A kérdező hozzászólása: Sejtettem.Nem tudtam, hogy melyik fog fáj, de amikor a doki megpiszkálta õket, ez fájt nagyon.
gyakrsn elofordul, hogy a bolcsesseg fog nyomja az elotte levot es azon a szuvasodas felszivodas jon letre ami faj.esetleg az elotte levo fogbol sugarzik a fajdalom
Elég furcsa, hogy nem csináltatott a doki röntgent, ilyenkor abból kiderül, melyik foggyökér van begyulladva. De te is elmehetsz, ahhoz nem kell beutalóló, 2ezer ft ért csinálnak orális"panorámafelvételt"
Fogászati aszisztensnõ vagyok: a bölcsességfog helye húzás után is nagyon tud fájni, gyakran 2-3 hétig is gyógyul. Amennyiben nagyon rossz lenne, menj vissza lokálisan is lehet kezelni, a doki tudni fogja (gyógyszeres gézcsík) + antibiotikum. Amennyiben duzzanat is lenne (feldagadnál) kívülrõl lehet hideggel borogatni (zacskós víz). + lehet vásárolni Curasept zselét, napi 2-3-szor kend be vele a sebet, tisztítás után (fülpiszka). Fontos, hogy tisztítsd a sebet bármennyire is fáj, mert elszaporodnak rajta a bacik és mégnagyobb fájdalmad lesz, vásárolj nagyon puha fogkefét (szájsebészeti beavatkozás utánit vagy olyat, amire rá van írva sensitive). Ne félj visszamenni, ha nagyon fáj, a doki 2-3 nap alatt rendbe rak
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat.Valószínû, hogy visszamegyek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!