Találatok a következő kifejezésre: A fogkő dolog (173 db)

Jegeld az arcod. Le fog menni, 1-2 nap. És igen, normális dolog.
Nekem 2 fogat húztak, ebbõl az egyik gennyes volt... Látnád az én fejemet :D Egyébként igen, normális. Tegyél rá jeget, de a jegelés közben kb. 15 perc után hagyj egy kis szünetet, nehogy arcüreg gyulladást kapj!

Ti megmutatnátok a fogaitok ismerkedés során? Miért akarja megnézni a lány? Szerintetek ez normális dolog?

Interneten keresztül ismerkedek egy lánnyal. Meglepő kéréssel állt elő, hogy küldjek neki egy képet a fogaimról. Kicsit fura nekem, szerintem nem teljesen normális dolog az ilyen. Eléggé felszínesség szerintem.

Legjobb válasz: Lehet, hogy csak arra kíváncsi, hogy vannak-e fogaid. Én nem egy olyan srácot ismerek, akinek több foga is hiányzik elölrõl és legyünk õszinték, ez nem túl esztétikus. Nekem is sok fogam hiányzik, de csak hátulról. Ha elölrõl hiányozna, biztos, hogy csináltatnák mûfogat, akkor is ha ezért valami másról le kell mondanom (nem keresek túl sokat). Szerintem az ember adjon magára annyit (legalább fiatalon), hogy ne legyen foghíjas. Az én páromnak sincs szép fogsora, fõleg hogy dohányzik is, de legalább a hiányzókat pótoltatta. 26N

Biztos fogorvos.
Lehet, hogy csak arra kíváncsi, hogy vannak-e fogaid. Én nem egy olyan srácot ismerek, akinek több foga is hiányzik elölrõl és legyünk õszinték, ez nem túl esztétikus. Nekem is sok fogam hiányzik, de csak hátulról. Ha elölrõl hiányozna, biztos, hogy csináltatnák mûfogat, akkor is ha ezért valami másról le kell mondanom (nem keresek túl sokat). Szerintem az ember adjon magára annyit (legalább fiatalon), hogy ne legyen foghíjas. Az én páromnak sincs szép fogsora, fõleg hogy dohányzik is, de legalább a hiányzókat pótoltatta. 26N
Hol itt a baj? Küldesz képet, azt kész. Ha élõben ismerkednétek, találkoznátok, akkor ott jól megnézné mikor beszélsz. Csak ott mondjuk nem is tudnál róla. Fogd fel úgy, hogy tudod: neki ez is fontos, és számít. Ha élõben sem tetszene neki, akkor ott is megmondaná, itt is meg fogja. Ha megfelelõnek találja, megy minden tovább.
Hát tényleg fura, de lehet hogy neki fontos hogy egy adott embernek rendben legyenek a fogai mert valamiféle higéniát tényleg tukroz...ez pl olyan mint hogy valaki megnézi egy férfi kezét, kormeit stb. de ha nincs gond a fogaiddal akkor miért ne kuldnenél neki
Biztos ló fejed van és azért
A 4. válaszolóval kifizettetnék pár igen költséges fogászati kezelést. Több fizetésed rámenne, már ha egyáltalán volt már valaha fizetésed.
Nekem is fontos, hogy az illetõ pasinak milyenek a fogai. Azt mindig az elsõk között nézem meg. Nem ez a mérvadó, de azért sokat számít. Interneten keresztül azért a fogairól nem kérnék képet, elég hülyén veszi ki magát a dolog, de hát megesik az ilyen :D
a sok hülyének egyébként azért nincsenek fiatalon fogaik mert állandóan keménykednek mindenkinek aztán valaki megunja és az ilyeneknek általában kiverik az összes fogát hát ennyi.
Ha csunyák akkor probálj tenni ellene és utána buszke lehetsz rájuk :) manapság annyi féle modszer van
Én is rá vagyok kattanva a szép fogakra. Egy pasit pl azért utasítottam vissza, mert csúnyák voltak neki, pedig amúgy jó pasi volt. Nem zavar, ha javított a fogsor, de ha sárga, fogköves, lepedékes, az taszító.
Talán mert nem ló, hogy a fogait nézegessék. Egyébként szerinte is ilyesmi lehet a dologban, már igényesség teszt.
A kérdező hozzászólása: Amúgy eléggé csúnyák sajnos
Ez szerintem nem normális! Oké igényesség, de akkor is. Várjon vele az elsõ randiig, akkor úgyis meg látja. Ennyi erõvel kérhetne fotót a kezérõl és lábfejérõl is, hogy netán nem gombás, ápolatlan a lába....

Most távolították el a fogkövemet, és egyik fogam alatt kezd megalvadni a vér ilyen sötét vörös színű a fogam és ínyem közötti kis rész. Ez természetes dolog fogkő eltávolítás után akkor ha darabokra szedik közbe ínyed is? :\

És csak az a rész fáj, vagy is mintha valami lenne ott, nyomás vagy összehúzódás érzés.

Legjobb válasz: Normális, mosd meg majd rendesen fogmosásnál, ne kíméld, ha vérzik, akkor sem. Néhány nap alatt el fog múlni. ;)

Normális, mosd meg majd rendesen fogmosásnál, ne kíméld, ha vérzik, akkor sem. Néhány nap alatt el fog múlni. ;)
Csak nem sztk-s fogkõeltávolítás volt?Arról nekem is rossz emlékeim vannak régebbrõl.Egyébként nekem is ma délelõtt volt fogkõeltávolításom, de szerencsére enyhe kellemetlenségen kivül semmi extra.
A kérdező hozzászólása: Hát az tény, hogy jobb inkább átvészelni ezt mint megdögleni ínygyulladásba :) Én elözõ hét péntek már harapni se tudtam a fogaimmal az ínygyulladásom miatt. valami pépes cuccot eszegettem egész hétvégén és reménykedtem , hogy jobb lesz :\
De még mindig kellemesebb, mint azok a problémák, amit az okoz, ha nem szedeted le.
"Nem igazán figyelt oda inkább hamar túl akart rajta lenni... :\ " Ezt csak te érzed így . Én is ezt mondtam, mikor elõször voltam fogkövet leszedetni. Még szidtam is, hogy hogy lehet ennyire állat egy orvos. Beakasztott, és úgy éreztem tépi ki a fogammal együtt. Aztán mikor voltam még egyszer, meg még egyszer, akkor rájöttem, hogy ez sajnos ilyen! Rohadtul kellemetlen, és utána is sajna. De ez tényleg természetes. A pipogyát csak viccbõl írtam :)
A kérdező hozzászólása: Sajnos igen... Szétszadizta a fogínyemet :D Csodálkozni fogok ha pár nap múlva semmi problémám nem lesz vele.
A fogkõnél egyébként sem figyelnek annyira, a cél, hogy minél jobban nyomja lefelé azt a kis vackot a gyökér felé, hát az nem kellemes.
A kérdező hozzászólása: Öblögettem az említett cuccal párszor. De fogmosást szerintem ma hanyagolom, mert nem igazán érzem jól magam :D Amúgy nem vagyok bátortalan csak ínyemet tényleg durván szétszedte. Nem igazán figyelt oda inkább hamar túl akart rajta lenni... :\ Nagyon köszönöm a segítségeteket! Remélem én is egyszer megtudom itt hálálni!
Semmi utólagos ápolást nem igényel, azért nem mondott semmit. Ha nagyon sok fogköved volt, a fogaid közti részt az töltötte ki, illetve eltartotta a foggyökértõl az ínyed. Mivel ez már nincs ott, az ínyed fáj, vörös, gyulladt, vérzik, mint állat. Naponta öblögess hígított listerine-nel, el fog múlni. Fogkövet ezért kell évente leszedetni, akkor már nem lesz ennyire gázos.
Fogkõ eltávolítása után bármit ehetsz, ez nem olyan mint a húzás. És öblögetni is egybõl szabad, nem kell semmitõl sem óvni! ne legyél már ilyen pipogya ! :)
A kérdező hozzászólása: Esetleg tudtok ajánlani valamit amit tudnék most enni? Elõzõ nap este ettem utoljára :\ Talán leves?
A kérdező hozzászólása: Állatmódra szedték le sajnos. Azt hittem ott halok meg a fájdalomba. Jó utoljára 7 évesen voltam fogorvosnál, most 22 vagyok.. Tehát volt fogkõ rendesen. Viszont még mindig egy picit vérzik is jobb oldalt... Pedig már nem 10 óra van. Viszont öblögettem párszor itthon vízzel mikor hazaértem. Gondolom nem szabadott volna :\ De sajnos fogorvos miután megcsinálta közölte, hogy kész és szépen tessékelt kifele...... Semmit se mondott, hogy mit tegyek, hogy tegyek.
Sajnos a fogkõ leszedés eléggé megviseli az ínyt is, de regenerálódni fog. Mosd meg alaposan, úgy mint máskor.
A kérdező hozzászólása: De sajnos ott voltam.... :\ Viszont a magánnál meg 2 fajta van: 1. szétszed direkt, hogy visszajárj mindig és fizesd neki a zsetont 2. rendesen megcsinálja. És ez kb így elvette a kedvem az egésztõl.. :\


Gyökérkezelték a fogamat 1 hete, de még mindig nagyon fáj, azóta voltam bent, kimosta az orvos, akkor egy-két óráig jó volt, de utána megint kegyetlenül fájt, a fogorvos is értetlenül áll a dolog előtt. Mi lehet a baj? Veletek előfordult már hasonló?

Legjobb válasz: Velem ugyanez volt. Pár nap után úgy mentem vissza, hogy a forgalomra is alig bírtam figyelni. A mellette levõ fogam is beteg volt, kívülrõl ez nem látszott, mindketten azt hittük, hogy a kezelt fogam fáj, ezért szenvedtem. Röntgent elõ, gyökérkezelte azt is, és viszlát fájdalom!:)

Velem ugyanez volt. Pár nap után úgy mentem vissza, hogy a forgalomra is alig bírtam figyelni. A mellette levõ fogam is beteg volt, kívülrõl ez nem látszott, mindketten azt hittük, hogy a kezelt fogam fáj, ezért szenvedtem. Röntgent elõ, gyökérkezelte azt is, és viszlát fájdalom!:)
Gyökérkezelés után fájhat akár 2-3 hétig is.
Fájhat, de tompán nem kegyetlenül. Nekem is állítólag jól van megcsinálva a gyökérkezelt fogam mégis egyik nap nagyon fájt, elmentem kihuzattam úgy gondoltam nem szórakozom tovább vele.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, most elküldött röntgenre, de szerinte gyökérhártya gyulladás áll a dolog hátterében:S

Nekem az a problémám, hogy van valami fehér dolog a fogamon. Milyen szerrel vagy hogyan tudnám leszedni magamnak? Mert eléggé zavaró mikor mosolygok

Szerintem fogk? lehet, de nem tudom, olyasmi, mint mikor eszünk és ráragad a fogunkra az étel, csak nekem nem jön le a fogmosástól.

Legjobb válasz: Hát igen, ez valszeg fogkõ, és leginkább a fogorvos tudja leszedni, szerintem otthon ne próbálkozz vele!

Hát igen, ez valszeg fogkõ, és leginkább a fogorvos tudja leszedni, szerintem otthon ne próbálkozz vele!
Otthon nem tudod leszedni, de a fogorvos gyorsan és fájdalommentesen megcsinálja.
Nem nagyon értek az ilyesmihez, de egy ismerõsömnek is fehér foltok voltak a fogán, neki azt mondták, hogy gyerekkorában alakult ki, mert vmi fluorid-tablettát kellett szednie és így túl sok fluorid került a szervezetébe, ami a fogán mutatkozott meg ilyen formában. Nem tudtak vele mit csinálni, azt mondták h majd fokozatosan eltûnik, és tényleg, így 4 év távlatából sokkal halványabb mint anno.

Normális dolog ha gyökérkezelés után fáj a fog?

Tegnap este elkezdett fájni elég rendesen a szemfog melletti fogam.Fájt tőle a fülem,az orrom.Látványosan nem dagadt meg de én éreztem,h meg van duzzadva.Természetesen reggel irány a fogorvos.Megnézte és gyökértömés lett a vége :( ,kitisztitotta az elhalt idegeket és tett bele gyógytömést,mert,h be van gyulladva,amivel visszakel menjek 1 hét múlva rendes tömésre.De a fogam most is lüktet és fáj,vajon attól,h meg volt piszkálva,meg kell még nyugodjon?

Legjobb válasz: A gyökérkezelés nem szokott egyszerre meglenni, én vagy háromszor mentem, mindig új tûket szúrt bele és így fokozatosan haltak ki az idegek. Egyébként szerintem azért lüktet és fáj még mindig, mert még nem ment le az ínyedrõl a gyulladás, meg azért az idegek is megérzik ha bökdösik és feszegetik õket. Kell a fogadnak másfél nap regenerálódási idõ.

A gyökérkezelés nem szokott egyszerre meglenni, én vagy háromszor mentem, mindig új tûket szúrt bele és így fokozatosan haltak ki az idegek. Egyébként szerintem azért lüktet és fáj még mindig, mert még nem ment le az ínyedrõl a gyulladás, meg azért az idegek is megérzik ha bökdösik és feszegetik õket. Kell a fogadnak másfél nap regenerálódási idõ.
A kérdező hozzászólása: igazad lehet! de az idegek el voltak halva, mert ha szedte volna az idegeket az fájt volna.nem fájt csak kicsit kellemetlen volt.

Ez a foga lesz? Kicsit buta a kérdésem, mert nyilván a foga lesz, de kicsit fura a dolog, hátha valaki tud segíteni.

Még egy fogunk sincs, inkább az alsó ínye van bedagadva, de a fels?höz kapkod folyton és 4 éjszaka óta alig alszunk. Ma észrevettem a fels? ínyén egyik középs? fog helyén egy vékony fehérséget, a másik helyén pedig mintha elvágta volna valami, véres. Ezel lesznek a fogacskák?

Legjobb válasz: Igen, azok lesznek:)

Igen, azok lesznek:)
Igen amelyik véres az már át is tört. Ilyenkor már lehet érezni a fogacskát ha megnézed a kezeddel. 2 nap múlva már látni is fogod. És felül jött az elsõ foga? Alul szokott. Egyébként nekünk az elsõ kettõ egyszerre jött a többi pedig 2 hét eltéréssel. Hamarosan 2 fogas babád lesz! Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, igen, felül jött, állítólag elõfordul, de ritkán. De szerintem napok, hetek kérdése az alsó is meglesz mert az nagyon be van durranva.

Hogyha az égeto sikeresen felégette a filmeket a DVD-re, de ellenorzésen Error-t ír ki, akkor a felégett dolog fog menni?

Legjobb válasz: Nekem volt már ilyen, és simán lejátszotta a lejátszó. Ki kell próbálni, csak úgy fog kiderülni.

Nekem volt már ilyen, és simán lejátszotta a lejátszó. Ki kell próbálni, csak úgy fog kiderülni.

Tegnap betömték alul legelől a fogamat. És az injekció helye belilult! Ez normális dolog? Vagy rosszul adta az injekciót? Elfog múlni? Nem fáj meg semmi se!

Legjobb válasz: Szerintem ha az ember ínyébe tût szúrnak egy kis lilulás az elõfordul. Nem hiszem hogy nagy bajod lehet tõle.

Szerintem ha az ember ínyébe tût szúrnak egy kis lilulás az elõfordul. Nem hiszem hogy nagy bajod lehet tõle.

Ha nem olvastam eddig egyetlen Terry Pratchett regényt sem, és a Vadkanapóval szeretném kezdeni, érteni fogom? Tehát ez a Korongvilág dolog nem annyira elvont, vagy hogy van ez?

Legjobb válasz: Érteni fogod. Pratchett egy világot alkotott és úgy írta a regényeket, amik története nem teljesen összefüggõ (kapcsolatok akadnak, de azokat megmagyarázza), azaz nem sorozatról beszélünk. Nyugodtan kezd azzal. Ha valami mégsem világos, a neten fent van az L-space (K-tér), az nagyjából mindent összefoglal a Korongvilágról (Discworld), amit feltétlenül tudni érdemes, tehát utána is tudsz nézni.

Érteni fogod. Pratchett egy világot alkotott és úgy írta a regényeket, amik története nem teljesen összefüggõ (kapcsolatok akadnak, de azokat megmagyarázza), azaz nem sorozatról beszélünk. Nyugodtan kezd azzal. Ha valami mégsem világos, a neten fent van az L-space (K-tér), az nagyjából mindent összefoglal a Korongvilágról (Discworld), amit feltétlenül tudni érdemes, tehát utána is tudsz nézni.
A kérdező hozzászólása: Értem, értem. Akkor elolvasom majd valamikor...:) Köszönöm szépen, valóban hasznos válasz volt!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!