Találatok a következő kifejezésre: A fogantatástól mennyi (6 db)

A fogantatástól számított mennyi idő múlva jelentkeztek az első tünetek?

pl. jobb szaglás, émelygés, kívánósság, álmosság, és az, hogy kevesebbet bírok enni

Legjobb válasz: Nekem is kb. 4-5 héttel utána jeletkeztek. Hányingerem lett reggelente és fájtak a melleim.

Nekem is kb. 4-5 héttel utána jeletkeztek. Hányingerem lett reggelente és fájtak a melleim.
Szia! Én a 10. héten vagyok, de fáradtságon kívül szerencsére semmi tünetem :) , az viszont elég hamar kijött rajtam :)
Fogantatástól számítva körülbelül 4-5. héten, de valakinek késõbb.
A kérdező hozzászólása: Elõbb tuti nem jöhet? (2-3hét)
Én a doki számitása szerint 25-én eshettem teherbe és köv hó 17-18 körül éreztem, hogy valami nem stimmel, nem vagyok a régi :)
Szerintem az még korai. (2-3 hét)
Én is a 4.héttõl émelyegtem, elõbb nem igazán:)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor lehet, hogy mégsem lövöm el a tesztet, valószínû, hogy csak a front tett be, és a többit már hozzáképzeltem.
Nekem is 4-5 héttel a fogantatástól (tehát a 6-7. héten) lettek tüneteim és nem hirtelen jöttek, hanem kb 2 hét alatt. De a beágyazódáskor (mint utóbb kiderült) nekem rengeteget vérzett az orrom, alig akart elállni, pedig egyáltalán nem szokott. Tehát nekem ez volt az elsõ tünetem a fogantatástól számított 1. és 2. héten. 18 hetes kismami

A terhességnek pontosan mik a jelei? és a fogantatástol számítva mennyi idő mulva jelentkeznek?

Legjobb válasz: Szívesen :-)), egyébként a Google-ban kerestem rá és kimásoltam. Nem én vagyok ilyen okos....

Szívesen :-)), egyébként a Google-ban kerestem rá és kimásoltam. Nem én vagyok ilyen okos....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos információt!!!!!!
Én személy szerint semmit nem éreztem. Késöbb fáradékony és aluszékony voltam. Ez leginkább a kollégáimnak tûnt fel, Õk hamarabb gyanították, hogy terhes vagyok, én pedig lehurrogtam Õket. Aztán vettem egy tesztert és tényleg terhes voltam, kb 8, 9 hetes. A mensim nem jött ugyan meg, de azthittem, csak késik. Akkor éppen nem vezettem naptárban, nem tudtam pontosan, hogy mikor kellett volna jönnie.
szia. nos nekem dec.18-án kezdõdött az utolsó menszim. január elején, mikor még a munkahelyi téli szünetet élveztük (januéár elsõ napjai)már esténként nagyon égett a gyomrom, és sokat kellett pisilni járni. januér 13-én pedig + lett a tesztem. tehát arra következtetek hogy én már a legelsõ napoktól éreztem hogy van valami. mikor pedig nem voltak meg a menszi elõjelei akkor már a tesztelés elõtt egy héttel sejtettem hogy ez biza baba! :-) de van akinek fel sem tünik. a mi picinkre mindig azt modnom, vagy szilveszteri, vagy újévi baba :-) esetleg nektek is van "valami" kilátásban? :-)
A kérdező hozzászólása: Hát....igen :) nem védekeztünk az elmult két alkalommal..azóta 5 nap telt el..és reméljük össze jött a baba!!!!Bár erre nem sok esély van..egyébként az utóbbi vérzésem is furi volt mert 6-án kellett volna megjönni(jó persze ez nem pontos mert megjöhet hamarabb és késõbb is) de 1-én jött meg..vagyis csak barnás dolog volt azsem sok csak délelõtt és 2-án jött meg ugy , , igazán"de nagyon gyenge volt!szóval majd 2-án elválik, hogy sikeres volt-e az akció :)
A kérdező hozzászólása: Vagy csináljak ár tesztet??5 nap után kimutatja??
5 nap után biztos nem mutatja ki. a rekord 8-10 nap. de az is ritkán fordul elõ. ezért szokták megvárni a nem várt napját
A kérdező hozzászólása: jahhh értem!! gondoltam, hogy még korai tesztet csinálni... :( majd elválik :)
A kérdező hozzászólása: Megjött :( :( :( 30-án...de elõtte 3 napig csak rózsaszínes cucc volt egy pici...hát nem tudom..ha elmulik a mensi csináljak tesztet???

A fogantatástól számítva kb. mennyi idő után mutatja ki a teszt a terheséget?

Legjobb válasz: állitólag van olyan ami 2-3 nap, de én ebben nem hiszek. Sztem 1 hónap után vehetsz tesztet, vagy 2 hét után

állitólag van olyan ami 2-3 nap, de én ebben nem hiszek. Sztem 1 hónap után vehetsz tesztet, vagy 2 hét után
Ha valaki tobbszor van egyutt a parjaval egy ciklusban, akkor most melyik alkalomtol szamoljatok a fogantatast??? A legelsotol vagy a legutolsotol? Mert hogy nem mindegy, plusz az ember nem tudja megjosolni (nem vart) mensi elott, hogy melyik akciobol jott ossze a baba, mar ha osszejott egyaltalan.
Az elmaradt menzi után pár nppl már biztosan kimutatja. Elõtte nem 100%, mert lehet tévesen negatív teszt, ami késõbb 1 hét mulv poz lesz.
En is igy gondoltam korulbelul. Koszi a valaszt! (Megeszem a kalapom meg addig, van jo par nap a nem vart menzeszig.)
Én a DM-ben láttam olyan tesztetm ami 10 napos terhességet kimutat. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ilyen korán már termel a szervezetesd annyi HCG-t, hogy pozitív legyen a teszt. Mindenesetre szorítok!
Én ezt olvastam: amíg megtermékenyíti a petesejtet az lehet 2-3 nap is, onnantól a beágyazódás kb 7 nap. Tehát az 10 nap, de akkor még kevés a hcg, uh szerintem 12 nap után már kimutathatja. (Feltéve ha van elég hcg. Ezért írják, h reggeli elsõ viezeletbõl kell csinálni, m reggel a legmagasabb a hcg szint. Viszont minden nap megduplázódik a száma, én úgy tudom.) Remélem segítettem! :)

A fogantatástól számítva mennyi idő után jelentkeznek a terhesség jelei?

Legjobb válasz: Szerintem ez mindenkinél változó. Nekem egyetlen tünetem volt, talán 1 hónappal a fogantatás után: nagyon kívántam az ételt (ettem is rendesen). Ezen kívül semmi más.

Szerintem ez mindenkinél változó. Nekem egyetlen tünetem volt, talán 1 hónappal a fogantatás után: nagyon kívántam az ételt (ettem is rendesen). Ezen kívül semmi más.
Változó, de szerintem 1 hónap után már érzi az ember, hogy vmi megváltozott. Furcsa dolgokra leszel figyelmes.
Szia, Nagyon kívántam bizonyos ételekt.Sokat hánytam, mindig csak aludtam volna, ez a menzesz kimaradása után történt 2-3 héttel.De ezek a tünetek nembiztos hogy nálad is elõfordulnak.üdv 35 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdezem mert 5 napja történt a fogantatás és hányingerem van. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!
Én már utána pár nappal éreztem, hogy most máshogy mûködöm, mint elõtte, (pl. furcsa érzés a hasban, mellek érzékenysége stb) nem voltak nagy változások, de éreztem, hogy ez már egy baba. Csak azért vártam meg a kimaradt menzit, hogy a teszt biztosan kimutassa... És igazam is lett.

Kb. mennyi a várandóssággal járó költség a fogantatástól a szülésig?

Legjobb válasz: Ha sztk-s terhesgongozásra jár a kismama és ügyeletes orvosnál szül az ingyenes, ha fogadott tdokihoz jár + nála szül akkor havi 3-16 ezer + a szülésért 30-160 ezer. A terhesvitamin havonta 3-6 ezer, de va aki egyáltanán nem szed semmit. Vannak fizetõs vizsgálatok amik nem kötelezõek 9-80 ezer, de ugye ezeket nem muszáj megcsináltatni. Kismamaruha ha boltból akkor több tízezer is lehet, használtan 1-2 ezer, de van aki egyáltalán nem vesz kismamaruhát (nagyobb kezdõsúlynál elõfordulhat, hogy végig jók maradnak a ruhák). Szóval akár semmibe sem kerül, de a felsõ határ valahol fél millió körül lehet.

Ha sztk-s terhesgongozásra jár a kismama és ügyeletes orvosnál szül az ingyenes, ha fogadott tdokihoz jár + nála szül akkor havi 3-16 ezer + a szülésért 30-160 ezer. A terhesvitamin havonta 3-6 ezer, de va aki egyáltanán nem szed semmit. Vannak fizetõs vizsgálatok amik nem kötelezõek 9-80 ezer, de ugye ezeket nem muszáj megcsináltatni. Kismamaruha ha boltból akkor több tízezer is lehet, használtan 1-2 ezer, de van aki egyáltalán nem vesz kismamaruhát (nagyobb kezdõsúlynál elõfordulhat, hogy végig jók maradnak a ruhák). Szóval akár semmibe sem kerül, de a felsõ határ valahol fél millió körül lehet.
Én sztk-ba jártam egy Fõorvoshoz (aki magán rendelésen több 10 ezreket is kér akár), és az ügyeletesnél szültem! Nem volt semmi problémám velük! A szülésznõ is remek volt pedig õt sem választottam! Hát pont jókat fogtam ki :D Babakelengyére mi kb. 90-10 ezret költöttük, de lehet nem is volt ennyi és mi mindent újonnan vettünk, és azért márkás is mert pl. tommee tippee.... + a babakocsi autósüléssel 55 ezer volt! voltunk 4D-n az 10 ezer volt de kuponokban lehetett vásárolni, mondjuk nem sokat használtunk belõle! kórházi cucc kb. 5-10 ezer között volt de inkább csak 5 körül :D
Leírom nekem hogy volt: Fogadott orvosom havi 9000 ft, 9 alkalommal voltam nála, 39 hetes vagyok.A szülésért 90 ezer a díja. Egyéb nem kötelezõ vizsgálatot nem csináltunk(nem volt 4D, nem volt toxoplazma szûrés, semmi) Babakelengye olyan 150 körül megállt, szinte mindent használtan vettünk(zoknik, pelenkák, törülközõ, ilyenek nyilván újak) ebben benne van a kórházi cuccom is, mert még hálóinget is venni kellett például/itthon pólóban alszok/ Terhesvitamint én nem szedtem, csak folsavat a 20.hétig(ez legyen mondjuk 2500 ft) utána meg magnéziumot, az havi 1500, alig kellett szednem.Vérképem tökéletes. Lakás, babaszoba festés nem volt, mert most lett kész a ház, így nem vettük külön költségnek, egyébként is megcsináltuk volna a többivel együtt.
bocsánat. a 180.000 Ft-os szülésben már benne van az orvos külön díja is, azért volt ilyen drága a terhes gondozás)
nekünk a szülés maga kb. 180.000 Ft (5 terhes gondozás + 3 sima nõgyógyászati vizsgálat volt) Berendezés, ruhák, alapjátékok, alap egészségügyi csomag a babának további 170.000 ft (de szinte minden használt) A további havi költség egy babára 40.000 Ft körül ha van, ha eldobható pelenkáztok. Jó tanács: nyugodtan vegyetek használtan mindent, olyan hamar kinövik a picik hogy potom pénzekért lehet szinte új dolgokat venni. Amit én vettem a felén még rajta van a címke!! butaság újonan venni bármit is
Mi elértük a másfél milliót, mire megszületett a babánk. Komplikáció volt, kórház már várandósság alatt, magánorvosok, plusz vizsgálatok és ilyesmi. Mi sem így készültünk. Sajnos csak biztos háttérrel érdemes nekivágni, mert bármikor jöhet baj, és akkor muszáj fizetni.
Nekem maszek dokim van vizsgálatonként 13000 ft minimum 10 alkalommal kell mennem az 130ezert ft. Vitamin havonta 7000ft ez 9hóra 63000ft Aztán kórházi cuccok betét hálóink stb cirka 25000ft Szülésznõ fogadott 30000 ft Kismama ruhát nem vettem. Gyerek szóba: szekrény 75ezer ágy+matrac 30ezer babakocsi 3:1 90ezer, ruhák és egyébb kellékek( babakád pelenka stb) 50ezer. Egyebb dolgok amik kimaradtak 20-30 ezer ft.
Elsõ vagyok. Elfelejtettem a babakelengyét. Ha mindent kaptok, csak a gyógyszertári csomagot és pelenkát kell vennetek akkor kb 15 ezerbõl megvan a kezdés. Ha mindent vesztek de használtan, akkor kb 60 ezerbõl meg lehet oldani. Viszont ha mindenbõl újat, márkàsat vesztek akkor pár százezertól egymillióig is mehet a végösszeg.
Orvos, ha magán úton jársz terhesgondozásra kb. 8*8-10eFt= 70000Ft, plusz szülésre 40-50 eFt. Genetikai vizsgálat nálunk 30eFt, 4d 10 eFt/ alkalom. Vitaminok, gyógyszerek, ha szükséges 20-30eFt Kismamaruhák 20-30 eFt. Kórházi felszerelés, pizsama, köntös, betétek, bugyik, ilyesmi.. 15-20 eFt. Ezek nekem összesen 200-250 eFt-ba kerültek. Persze ettõl sokkal olcsóbb, de sokkal drágább is lehet, attól függ kinek mik az igényei. A baba felszerelései, ruhái, esetleg lakás átalakítás ezeken felül van.
hát ez nagyon egyedi. ha sztk terhesgondozásra jársz akkor a vizsgálatok ingyenesek. A baba kelengye meg nagyon egyéni de legolcsobban is kb 50e-100e Ft között van, de akkor minden használtan van az tuti.
10-es voltam 90-100 ezret akartam írni.. ja és én vitamint nem szedtem!

A terhes tünetek hányadik héttől jelentkezhetnek, amik már valódiak a fogantatástól számolva? Mennyi idő a beágyazódás stb?

Legjobb válasz: Én már az elsõ elmaradt menzesznél tudtam,mert nagyon figyeltük,de nem beszéltem be.Rögtön székrekedésem lett,ami ügye azért volt hogy nehogy kilökõdjön a petesejt-magzat.A mellem is másként fájt és rögtön vizesedtem.Sõt a menzesz elmaradását is csak azért vártam meg,hogy tudjam mondani hogy azért tudom hogy terhes vagyok,mert késik.Tesztet se vettem a második terhességnél.

Én már az elsõ elmaradt menzesznél tudtam, mert nagyon figyeltük, de nem beszéltem be.Rögtön székrekedésem lett, ami ügye azért volt hogy nehogy kilökõdjön a petesejt-magzat.A mellem is másként fájt és rögtön vizesedtem.Sõt a menzesz elmaradását is csak azért vártam meg, hogy tudjam mondani hogy azért tudom hogy terhes vagyok, mert késik.Tesztet se vettem a második terhességnél.
Tunde1983nak szólt a gratuláció:)
Látod, kérdezõ, egyesek mikre nem képesek a magas százalékokért:) Itt a full nega tesztre is azt kell írni, h "igen, szép csíkocska, pozitív, boldog babavárást!"
A kérdező hozzászólása: ma, 12:16 mibõl gondolod hogy terhes vagyok? :D
A kérdező hozzászólása: *hetes kismama :)
Igen azt jelenti!!Gratulálok a picihez jó egészséget boldog babavárást!!:) Szép napot!A.
A kérdező hozzászólása: 24 hónapos kismama?
A kérdező hozzászólása: 2-es! A mondatod végén a "24hkm" mit jelent?Más hozzászólásoknál is olvasom, én valószínûleg egy nagyon egyszerû dolog de nem bírom elképzelni mi a jelentése:)
en a nem vart elott egy hettel, vagyis 3hetesen rettenetesen emelyegtem, sok volt a savam, s a paplan erintese is fajdalmas volt a melleimnek. 24hkm
Engem nem érdekelnek a százalékok azt hittem érthetõ lesz hogy kinek szól a második mondat ha nem akkor bocsi legközelebb jobban odafigyelek!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!