Találatok a következő kifejezésre: A fogantatástól kb. mennyi (2 db)

A fogantatástól számítva kb. mennyi idő után mutatja ki a teszt a terheséget?

Legjobb válasz: állitólag van olyan ami 2-3 nap, de én ebben nem hiszek. Sztem 1 hónap után vehetsz tesztet, vagy 2 hét után

állitólag van olyan ami 2-3 nap, de én ebben nem hiszek. Sztem 1 hónap után vehetsz tesztet, vagy 2 hét után
Ha valaki tobbszor van egyutt a parjaval egy ciklusban, akkor most melyik alkalomtol szamoljatok a fogantatast??? A legelsotol vagy a legutolsotol? Mert hogy nem mindegy, plusz az ember nem tudja megjosolni (nem vart) mensi elott, hogy melyik akciobol jott ossze a baba, mar ha osszejott egyaltalan.
Az elmaradt menzi után pár nppl már biztosan kimutatja. Elõtte nem 100%, mert lehet tévesen negatív teszt, ami késõbb 1 hét mulv poz lesz.
En is igy gondoltam korulbelul. Koszi a valaszt! (Megeszem a kalapom meg addig, van jo par nap a nem vart menzeszig.)
Én a DM-ben láttam olyan tesztetm ami 10 napos terhességet kimutat. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ilyen korán már termel a szervezetesd annyi HCG-t, hogy pozitív legyen a teszt. Mindenesetre szorítok!
Én ezt olvastam: amíg megtermékenyíti a petesejtet az lehet 2-3 nap is, onnantól a beágyazódás kb 7 nap. Tehát az 10 nap, de akkor még kevés a hcg, uh szerintem 12 nap után már kimutathatja. (Feltéve ha van elég hcg. Ezért írják, h reggeli elsõ viezeletbõl kell csinálni, m reggel a legmagasabb a hcg szint. Viszont minden nap megduplázódik a száma, én úgy tudom.) Remélem segítettem! :)

Kb. mennyi a várandóssággal járó költség a fogantatástól a szülésig?

Legjobb válasz: Ha sztk-s terhesgongozásra jár a kismama és ügyeletes orvosnál szül az ingyenes, ha fogadott tdokihoz jár + nála szül akkor havi 3-16 ezer + a szülésért 30-160 ezer. A terhesvitamin havonta 3-6 ezer, de va aki egyáltanán nem szed semmit. Vannak fizetõs vizsgálatok amik nem kötelezõek 9-80 ezer, de ugye ezeket nem muszáj megcsináltatni. Kismamaruha ha boltból akkor több tízezer is lehet, használtan 1-2 ezer, de van aki egyáltalán nem vesz kismamaruhát (nagyobb kezdõsúlynál elõfordulhat, hogy végig jók maradnak a ruhák). Szóval akár semmibe sem kerül, de a felsõ határ valahol fél millió körül lehet.

Ha sztk-s terhesgongozásra jár a kismama és ügyeletes orvosnál szül az ingyenes, ha fogadott tdokihoz jár + nála szül akkor havi 3-16 ezer + a szülésért 30-160 ezer. A terhesvitamin havonta 3-6 ezer, de va aki egyáltanán nem szed semmit. Vannak fizetõs vizsgálatok amik nem kötelezõek 9-80 ezer, de ugye ezeket nem muszáj megcsináltatni. Kismamaruha ha boltból akkor több tízezer is lehet, használtan 1-2 ezer, de van aki egyáltalán nem vesz kismamaruhát (nagyobb kezdõsúlynál elõfordulhat, hogy végig jók maradnak a ruhák). Szóval akár semmibe sem kerül, de a felsõ határ valahol fél millió körül lehet.
Én sztk-ba jártam egy Fõorvoshoz (aki magán rendelésen több 10 ezreket is kér akár), és az ügyeletesnél szültem! Nem volt semmi problémám velük! A szülésznõ is remek volt pedig õt sem választottam! Hát pont jókat fogtam ki :D Babakelengyére mi kb. 90-10 ezret költöttük, de lehet nem is volt ennyi és mi mindent újonnan vettünk, és azért márkás is mert pl. tommee tippee.... + a babakocsi autósüléssel 55 ezer volt! voltunk 4D-n az 10 ezer volt de kuponokban lehetett vásárolni, mondjuk nem sokat használtunk belõle! kórházi cucc kb. 5-10 ezer között volt de inkább csak 5 körül :D
Leírom nekem hogy volt: Fogadott orvosom havi 9000 ft, 9 alkalommal voltam nála, 39 hetes vagyok.A szülésért 90 ezer a díja. Egyéb nem kötelezõ vizsgálatot nem csináltunk(nem volt 4D, nem volt toxoplazma szûrés, semmi) Babakelengye olyan 150 körül megállt, szinte mindent használtan vettünk(zoknik, pelenkák, törülközõ, ilyenek nyilván újak) ebben benne van a kórházi cuccom is, mert még hálóinget is venni kellett például/itthon pólóban alszok/ Terhesvitamint én nem szedtem, csak folsavat a 20.hétig(ez legyen mondjuk 2500 ft) utána meg magnéziumot, az havi 1500, alig kellett szednem.Vérképem tökéletes. Lakás, babaszoba festés nem volt, mert most lett kész a ház, így nem vettük külön költségnek, egyébként is megcsináltuk volna a többivel együtt.
bocsánat. a 180.000 Ft-os szülésben már benne van az orvos külön díja is, azért volt ilyen drága a terhes gondozás)
nekünk a szülés maga kb. 180.000 Ft (5 terhes gondozás + 3 sima nõgyógyászati vizsgálat volt) Berendezés, ruhák, alapjátékok, alap egészségügyi csomag a babának további 170.000 ft (de szinte minden használt) A további havi költség egy babára 40.000 Ft körül ha van, ha eldobható pelenkáztok. Jó tanács: nyugodtan vegyetek használtan mindent, olyan hamar kinövik a picik hogy potom pénzekért lehet szinte új dolgokat venni. Amit én vettem a felén még rajta van a címke!! butaság újonan venni bármit is
Mi elértük a másfél milliót, mire megszületett a babánk. Komplikáció volt, kórház már várandósság alatt, magánorvosok, plusz vizsgálatok és ilyesmi. Mi sem így készültünk. Sajnos csak biztos háttérrel érdemes nekivágni, mert bármikor jöhet baj, és akkor muszáj fizetni.
Nekem maszek dokim van vizsgálatonként 13000 ft minimum 10 alkalommal kell mennem az 130ezert ft. Vitamin havonta 7000ft ez 9hóra 63000ft Aztán kórházi cuccok betét hálóink stb cirka 25000ft Szülésznõ fogadott 30000 ft Kismama ruhát nem vettem. Gyerek szóba: szekrény 75ezer ágy+matrac 30ezer babakocsi 3:1 90ezer, ruhák és egyébb kellékek( babakád pelenka stb) 50ezer. Egyebb dolgok amik kimaradtak 20-30 ezer ft.
Elsõ vagyok. Elfelejtettem a babakelengyét. Ha mindent kaptok, csak a gyógyszertári csomagot és pelenkát kell vennetek akkor kb 15 ezerbõl megvan a kezdés. Ha mindent vesztek de használtan, akkor kb 60 ezerbõl meg lehet oldani. Viszont ha mindenbõl újat, márkàsat vesztek akkor pár százezertól egymillióig is mehet a végösszeg.
Orvos, ha magán úton jársz terhesgondozásra kb. 8*8-10eFt= 70000Ft, plusz szülésre 40-50 eFt. Genetikai vizsgálat nálunk 30eFt, 4d 10 eFt/ alkalom. Vitaminok, gyógyszerek, ha szükséges 20-30eFt Kismamaruhák 20-30 eFt. Kórházi felszerelés, pizsama, köntös, betétek, bugyik, ilyesmi.. 15-20 eFt. Ezek nekem összesen 200-250 eFt-ba kerültek. Persze ettõl sokkal olcsóbb, de sokkal drágább is lehet, attól függ kinek mik az igényei. A baba felszerelései, ruhái, esetleg lakás átalakítás ezeken felül van.
hát ez nagyon egyedi. ha sztk terhesgondozásra jársz akkor a vizsgálatok ingyenesek. A baba kelengye meg nagyon egyéni de legolcsobban is kb 50e-100e Ft között van, de akkor minden használtan van az tuti.
10-es voltam 90-100 ezret akartam írni.. ja és én vitamint nem szedtem!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!