Találatok a következő kifejezésre: A fogantatás mennyi idő múlva (2 db)

A fogantatás után mennyi idő múlva jelentkeznek a terhesség első tünetei?

Néhány nappal az együttlét után, korai, ha úgy érzem, hogy állapotos vagyok?

Legjobb válasz: A fogantatás után 3-4 héten belül elõfordulhatnak ezek a tünetek: 1. A menstruáció elmaradása 2. Reggeli rosszullét 3. Viszketõ, érzékeny, duzzadt mell 4. Mellbimbó elsötétedõ udvara, apró kiemelkedõ mirigyek a mellbimbó körül 5. Fokozott étvágy

A fogantatás után 3-4 héten belül elõfordulhatnak ezek a tünetek: 1. A menstruáció elmaradása 2. Reggeli rosszullét 3. Viszketõ, érzékeny, duzzadt mell 4. Mellbimbó elsötétedõ udvara, apró kiemelkedõ mirigyek a mellbimbó körül 5. Fokozott étvágy
Valaki már pár nap múlva érzi, de kb 1-2 hónap után. Mellfeszülés már az elejétõl van, valamint szagoktól való undorodás.
szeretnek kisbabat 14en kellene meg joni tud e eben valaki segiteni?

A feltételezett fogantatás után, mennyi idő múlva jelentkezhet tünet? És mik a legelsők?

Legjobb válasz: Szerintem is a beágyazódás végétõl érezhetsz valamit. Nekem a nemvárt elõtt 2 nappal nagyon sokszor kellett pisilni menni. Érzékenyebb voltam az átlagnál. Aztán szerencsére a mensis érzésen és a hasfeszülésen kívül késõbb sem jelentkezett több tünet. De van, aki már a nemvárt napjától hány, és émelyeg. Ez nagyon egyénfüggõ.

Szerintem is a beágyazódás végétõl érezhetsz valamit. Nekem a nemvárt elõtt 2 nappal nagyon sokszor kellett pisilni menni. Érzékenyebb voltam az átlagnál. Aztán szerencsére a mensis érzésen és a hasfeszülésen kívül késõbb sem jelentkezett több tünet. De van, aki már a nemvárt napjától hány, és émelyeg. Ez nagyon egyénfüggõ.
Terhesen azt mondom, az elsõ tünetem a fogamzás után kb. 2 nappal volt, csak akkor másra fogtam (kávétól nagyon elszédültem, ami azelõtt sosem volt a 90/60-as vérnyomásom miatt.), fõként hogy épp belenyugodtam a meddõségbe. Aztán menzi napja elõtt 4-5 nappal barnáztam. De ha jeleket keresel ilyen hamar, azokat simán fogod pszichésen létrehozni, és nagyon letörsz, ha mégsem baba, úgyhogy inkább várd ki a menzid meg nem jövetelét anélkül, hogy mindenféle jeleket figyelnél magadon.
Orvos válaszol rovat: Kérdés: Amikor a terhességi teszt kimutatja a terhességet, akkor a petesejt még csak megtermékenyült, vagy már ekkor be is ágyazódott a méhbe? Tehát, kb. mikor kezd el termelõdni az a hormon, amit a teszt jelez, ill. ami a reggeli hányingerért felelõs? Válasz: A terhességi teszt pozitivitását a magzatboholy által termelt HCG (humán gonatropin hormon) nevû hormon okozza, amely lényegében egy vezérlõ jellegû hormon. Termelõdése a beágyazódáskor indul meg, ...
Termelõdik hormon a beágyazódás elõtt is, ez igaz, de olyan minimális mértékben, hogy véletlenül sem lehet attól tünete senkinek. Ez nem szervezetfüggõ, ez tény. És nem én állítom, hanem az orvos. De õ biztos hülye, és mindenki már másnap rosszul van, ahogy lefeküdt a férjével. Sõt már aznap!
Második vagyok, és nem bántani akarok én sem, de: mint mondtam, terhesség eszembe nem jutott akkor. Viszont meg vagyok gyõzõdve arról, hogy a szervezetem jelzett, hogy vegyem lennebb a kávét. Egyébként, kedves "okos" harmadik, aki így kiosztasz mindenkit, közlöm, hogy a hCG a FOGAMZÁS pillanatától termelõdik, nem a beágyazódástól.
Persze, nem mindenki mûködik ugyanúgy. De az, hogy peteérés után két nappal nem érezhet senki semmit, kb. olyan tény, mint hogy éjjel nem a nap jön fel, hanem a hold. Azt, hogy valaki a nemvárt elõtt egy-két nappal már érez valamit, na az már olyan, hogy lehetséges, ha érzékenyebb fajta! Ehhez semmilyen biológusi végzettség nem kell. Egyébként én errõl speciel az ország talán egyik legjobb genetikus-nõgyógyászával beszélgettem. Talán neki is van "némi" végzettsége!
sumergo, egy kicsit túllõsz a célon. Attól hogy te valahogy mûködsz, nem mindenkinek kell szükségszerûen ugyanúgy mûködni. A szervezet csodákra képes, én TUDOM, mi van bennem, (van "némi" biológusi képzettségem).
Igen, így annak is lehetnek tünetei, aki nem terhes!
Ahogy írtam, hormon már termelõdik korábban is, mint a beágyazódás, de ennek a mértéke még olyan csekély, hogy ha nem superwoman vagy, akkor nem érzel tõle semmit!:) Igen, ahogy írtad az AGY képes sokmindenre.
Amenyiben tudtok angolul... "Human chorionic gonadotropin or human chorionic gonadotrophin (hCG) is a glycoprotein hormone produced during pregnancy that is made by the developing embryo after conception and later by the syncytiotrophoblast" http://en.wikipedia.org/wiki/Human_chorionic_gonadotropin (ne egy piti weboldal orvos válaszol rovatát nézzük, hanem a biológiai tényeket, kérlek...) és még egyszer: AKKOR ESZEMBE NEM JUTOTT HOGY TERHES VAGYOK! Sõt, a késés után sem, mert máskor is szokott késni 1-2 napot, és a párom kérésére teszteltem. Tudjátok, több év meddõség után a szervezet és az agy is másként reagál a dolgokra, mint a normális lenne.
Változó, de elég hamar.Körülbelül, mire meg kellene jönnie, már jelentkezhetnek tünetek.Például:reggeli rosszullétek, hányinger, hányás, mell feszülése, puffadás érzés, álmosság.Mindenkinél változó, de szerintem ezek a legjellemzõbbek.
Az Istenért sem akarok bántani bárkit is, tényleg. De a tüneteket a hormonok okozzák, ami meg a beágyazódás után kezd el termelõdni, ami min. 6-7 nap. Tehát nem érezhet senki fogamzás után két nappal semmit. Mert még nincs mit. Más, hogy valaki ráfogja, hogy na akkor már biztos a babától voltam rosszul. Tehát nem egyformán mûködünk, de kb. valóban a várt mensi körül lehet érezni tüneteket. Max. egy-két nappal hamarabb, attól függ, hogy kinek hogy termeli a hcg-t a szervezete. Nekem már a mensi elõtti két napban voltak enyhe tüneteim. De pl. nekem a teszt is már jóval mensi elõtt kimutatta, ergo jócskán termelõdött már a hcg-m. De legjobban a késés után éreztem a tüneteket!
A kérdező hozzászólása: Hozzátenném hogy hónapok óta várunk a babára , 3 hónappal ezelött barnáztam, aztán nem jött meg, hánytam, émelyegtem, fájt a mellem, sõt még szagokra is érzékeny lettem......aztán a tesztek mind negatívak......ezután ahogy kezdtem észhez térni hogy 10-12 teszt nem haazudik, a tünetek enyhültek, elmúltak, majd a következõ hónapban megjött!Innen tudom hogy tényleg lehet annyira várni és annyira figyelni a tested minden rezdülését, hogy így "megviccel" a saját tested!Hatalmas csalódás volt.....de tanultam belõle.....úgyis akkor jön a kis trónörökös aikor akar!Mindenkinek mielöbbi babásodást és a már babásoknak boldog babavárást kívánok!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!