Találatok a következő kifejezésre: A fogantatás mennyi idő (10 db)

A fogantatás pillanatűtól számítva mennyi időn belül jelentkeznek a terhesség tünetei és milyen tünetek az elsők? Természetesen a vérzékimaradás után.

Legjobb válasz: A fogantatás utáni 10. napon éreztem elõször egy nagyon erõs mindjárt megjön érzést. Rá 2-3 napra már a mellem is feszült. Mást nem éreztem :-)

A fogantatás utáni 10. napon éreztem elõször egy nagyon erõs mindjárt megjön érzést. Rá 2-3 napra már a mellem is feszült. Mást nem éreztem :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi Ha lehet inkább személyes tapasztalatokat kérnék!!
Szerintem egyentol fugg, en semmit, de semmit nem ereztem, se rosszullet, se hanyinger, se etvagy, se a szagokra nem voltam ingerlekeny.Faradekonyabb voltam sokkal, de majd csak a 13 het korul, ekkor viszont mar tudtam, hogy babas vagyok.Persze tervezett volt, es csak a nemvart utan teszteltem, de addig is figyeltem a "tuneteket", es hat semmi.Az en tuneteimbol soha nem jovok ra, hogy allapotos vagyok.Szerencsesnek erzem magam. 32+1h km
Nálam úgy volt, hogy kb 10 napra rá égett az arcom sokszor, meg szurkált a hasam. Akkor nem foglalkoztam vele, de aztán kiderült, hogy csak a baba miatt lehetett. A késéssel se foglalkoztam, mert amúgy is szokott, de akkor már fáradékony voltam, állandóan aludtam volna, és kezdtem furán érezni magam. 3 nap késésnél vettem tesztet, természetesen + lett, meg is lepõdtem volna akkor már, ha mégsem, annyira biztos voltam benne. Leesett a vérnyomásom, emiatt szédelegtem, 5-6 hetesen kezdõdött a hányinger-hányás. Nálam így volt, de mindenki más, még ugyanannál a nõnél is eltérhetnek a tünetek 2 terhessége közt.

A fogantatás pillanatától, mennyi időn belül észlelhetőeka terhesség jelei?

Legjobb válasz: Ha jól tudom a fogantatás után az ötödik napon már a terhességi teszt nagy pontossággal kimutatja az állapotot. Ennél korábban ha jól tudom nincs mód a házi megállapításra. ÜDV23F

Ha jól tudom a fogantatás után az ötödik napon már a terhességi teszt nagy pontossággal kimutatja az állapotot. Ennél korábban ha jól tudom nincs mód a házi megállapításra. ÜDV23F
a korai rosszullét egy pár héten belül
A kérdező hozzászólása: a gyógyszertárban kapható terhességi tesztre gondolsz?
Arra gondol, de téved. Beágyazódás után 5 nappal maximum. Szóval aktus után 2 héttel érdemes tesztelni, elõtte adhat hamis negatív eredményt.
Én már egy héten belül éreztem, hogy furcsán sokat kell pisilni járnom, és sokat is pisilek, szúrt a derekam és különösen megkeményedtek a melleim, valamint nagyon fáradtnak és kimerültnek éreztem magam, nagyon korán le bírtam feküdni aludni és átaludtam az éjszakát, pedig éjjeli bagoly vagyok, pár órákat alszom amúgy.. de ez szubjektív, van aki semmit nem érez a világon. az aktus után 2 héttel teszteltem a pozitívat.
amikor elõször voltam terhes kb az 5.hétben hánytam minden reggel.most meg a 7.hétben vagyok és néha van hányingerem csak.viszont a mellem feszít

A fogantatás után mennyi idő múlva jelentkeznek a terhesség első tünetei?

Néhány nappal az együttlét után, korai, ha úgy érzem, hogy állapotos vagyok?

Legjobb válasz: A fogantatás után 3-4 héten belül elõfordulhatnak ezek a tünetek: 1. A menstruáció elmaradása 2. Reggeli rosszullét 3. Viszketõ, érzékeny, duzzadt mell 4. Mellbimbó elsötétedõ udvara, apró kiemelkedõ mirigyek a mellbimbó körül 5. Fokozott étvágy

A fogantatás után 3-4 héten belül elõfordulhatnak ezek a tünetek: 1. A menstruáció elmaradása 2. Reggeli rosszullét 3. Viszketõ, érzékeny, duzzadt mell 4. Mellbimbó elsötétedõ udvara, apró kiemelkedõ mirigyek a mellbimbó körül 5. Fokozott étvágy
Valaki már pár nap múlva érzi, de kb 1-2 hónap után. Mellfeszülés már az elejétõl van, valamint szagoktól való undorodás.
szeretnek kisbabat 14en kellene meg joni tud e eben valaki segiteni?

Már 3 éve szedem a Gracial nevű fogamzásgátló tablettát megszakítás nélkül (egy hónapja hagytam abba). Most babát szeretnénk, mennyi ideig kell várnunk, hogy biztonságos legyen a kicsi számára a fogantatás?

és szeretném tudni, hogy mennyi ideig kell egyéb módon védekeznünk, hogy biztonságos legyen a kicsi számára a fogantatás. Ha véletlenül most teherbeesnék az milyen veszélyekkel járna a baba számára?

Legjobb válasz: Általában 3 hónapot szoktak javasolni az orvosok, mert ennyi idõ kell, hogy a gyógyszer kiürüljön a szervezetbõl. Nagy valószínûséggel ha most teherbe esnél, akkor sem lenne nagy baj, mert ezek az új gyógyszerek minimális hormont tartalmaznak. De ha nem muszáj, ne kockáztass!

Általában 3 hónapot szoktak javasolni az orvosok, mert ennyi idõ kell, hogy a gyógyszer kiürüljön a szervezetbõl. Nagy valószínûséggel ha most teherbe esnél, akkor sem lenne nagy baj, mert ezek az új gyógyszerek minimális hormont tartalmaznak. De ha nem muszáj, ne kockáztass!
Nem a gyógyszernek kell kiürülnie 3hónap alatt hanem a szervezetednek helyreállnia a gyógyszer után.
Egy doki szerint nem kell várni mert gyorsan kiürül a szervezetbõl.az a fontos hogy rendszeres legyen a havivérzés.

Babám becsült súlya 35+3 hetesen 2.700 gr, nem nagy ez egy kicsit? A többi adata is inkább 36 hetes felel meg, pedig a fogantatás napja az tuti, mert lombikbaba. Akinek ebben az időben kb. ekkorára saccolták a baba súlyát végül mennyivel született?

Legjobb válasz: Az a dokinõ aki csinálta az uh-t a nõvéremnek is õ csinálta mindkét fiánál és eltalálta a súlyukat, ezért kérdezem, hogy akinek ennyire saccolták kb. azoknak mennyivel született végül.

1. baba 37+6: 3600 gramm 40+6: 4400 na õ nagy baba lett 2. baba 37+1: 3301 gr kiírt napon: 3950 gramm, "határeset"
A kérdező hozzászólása: Az a dokinõ aki csinálta az uh-t a nõvéremnek is õ csinálta mindkét fiánál és eltalálta a súlyukat, ezért kérdezem, hogy akinek ennyire saccolták kb. azoknak mennyivel született végül.
Nekem egy kérdésem lenne: a 35+3 hetes az azt jelenti h a 35. héten született a picike és most 3 hetes ? elõre is köszönöm :)
36.héten becsült súly:2800-3000g 40+4-ra született 3800grammal Boldog babavárást, és könnyû szülést neked! :)
szerintem nem. én magam születtem 36 hétre 2750-el és bár mindenki mondta, hogy milyen pici vagyok, a terhességi kornak megfelelõ volt ez a súly, nem is kezeltek koraszülöttként.
Teljesen átlagos a súlya. A fiam is ennyi volt, végül 3 és fél kilóval született:)
Szia! Átlagsúlyú a babád. Én nekem a 37. héten 3800ra saccolta, majdnem leestem az ágyról :) (És láss csodát annyival született rá 3 napra....) De amúgy az uh nem mindig pontos!
Egyébként az uh tévedni szokott, van h túl saccolják, vagy amikor meg kevesebbnek mérik. Szóval ne izgulj. :)
A kérdező hozzászólása: Nem, ez azt jelenti, hogy 35 hetes és 3 napos terhes voltam amikor az uh-n becsülték a baba súlyát.
:) Nem. 35 hetes és 3 napos.
36+4 hetesen kisfiam becsült súlya 2790 gramm volt. 4100 grammal született 40.hétre.
Minden terhesség más, ezt így nem lehet megmondani, hogy mi változik. Mikorra nem várod?
A kérdező hozzászólása: Ez az, hogy várjuk, és szeretném tudni, a felesleges remény elkerülése érdekében, hogy mik a tapasztalatok. Vannak tüneteim, már most, azonban gyengébbek jóval, mint a megelõzõ terhességnél.:) Orvoshoz hiába megyek el, mivel abszolut korai még, nem fog tudni semmit mondani.
Elsõ vagyok. Az elsõ terhességemnél már szinte a legelején éreztem, amit állítólag nem szoktak (mellduzzadás, aluszékonyság, nagyon kívántam a csípõs dolgokat ingerlékenység ez utóbbi Pl: a híradóba rákos gyerekekrõl volt szó én meg elkezdtem sírni), õ 4, 5 hetesen el is, ment (3 pozi terhességi teszt) a doki még nem látott semmit. Viszont a másodiknál meg csak a mellfeszülés volt.
A kérdező hozzászólása: És a második terhesség mennyi idõ elteltével jött létre? Valamint a másodiknál mennyire korán keletkezett a tünet? Azért értetlenkedem, mert kétségeim vannak abban a tekintetben, hogy esetleg kismama lehetek-e, avagy valami más bajom van. :(

Fogantatás után mennyi idővel lesznek terhesség miatti rosszullétei a lánynak?

szal mennyi id? után lesznek terhességi tünetei azután a szex után, amikor a gyerek megfogant

Legjobb válasz: Változó. valakinek semmikor. felesleges a tüneteket nézegetni. ha esély van a terhességre, akkor aktus után két héttel teszt.

Változó. valakinek semmikor. felesleges a tüneteket nézegetni. ha esély van a terhességre, akkor aktus után két héttel teszt.
Ez személyfüggõ, van akinek egyáltalán nem is lesznek ilyen rosszullétei, van akinek csak egy-két alkalom, és van akinek akár szinte az egész elsõ trimesztere vagy még több rosszullétes. De leggyakrabban az émelygések, rosszullétek az 6. vagy 7. hétben kezdõdnek.
A kérdező hozzászólása: értem, köszi:) babát akarunk a párommal, tõle is megkérdezhetném ezeket, de õ most dolgozik:)

Fogamzásgátló elhagyása után mennyi időnek kell eltelnie, hogy nagyobb legyen a fogantatás valószínűsége?

Legjobb válasz: Akár azonnal is teherbe lehet esni, de kb fél év, mire teljesen kiürül a szervezetbõl a gyógyszer. Nekem legalábbis ezt mondta a dokim.

Akár azonnal is teherbe lehet esni, de kb fél év, mire teljesen kiürül a szervezetbõl a gyógyszer. Nekem legalábbis ezt mondta a dokim.
Fog.gátló elhagyása után van legnagyobb esély a teherbe esésre, állítólag.
A mai kis hormontartalmúak már köv. hónaptól kiürülnek, várni nem kell utánuk. Ezt meg az én dokim mondta. A fogantatás azért valószínûbb mégis sokaknak közvetlenül abbahagyás után, mert akkor még normalizálja az amúgy (esetlegesen) eltérõ hormonszinteket, és ha az anya nem teljesen egészséges, fog.gátló abbahagyása után a hormoneltérések nem jelentkeznek azonnal. Így nagyobb az esély, hogy megfogan.
Egybõl utána teherbe lehet esni, sõt, sokan úgy tartják, hogy rögtön utána még nagyobb is az esély. Én mondjuk az elsõ gyógyszermentes hónapban terhes lettem.
Én egyik hónapban letettem a tablettát, másik hónapban terhes lettem. Nem kell várni vele, és valóban nagyobb az esély közvetlenül a fogamzásgátló elhagyása után a teherbeesésre.
Tabletta abbahagyása utáni hónapban rögtön terhes lettem. Dokim azt mondta, lehet próbálkozni, de lehet, hogy a 10 éves gyógyszerszedés miatt még nem fog eléggé megvastagodni a méhnyálkahártya, ezért nem fog tudni megtapadni, de volt már rá példa. Hát nálam nem volt semmi gond szerencsére, rögtön megtapadt a kisfickó!:) Most viszont, szülés után 1 évvel (és most nem szedek tablettát) teljesen felborult a hormonháztartásom, nagyon furcsa dolgokat produkálok, pedig lassan szeretnénk kistesót...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Most várandósaknak sok egészséget, akik pedig terveznek sok sikert! További szép napot Nektek!

Az aktustól számítva mennyi időnek kell eltelnie a fogantatásig?

Legjobb válasz: Attól függ. Több óra, míg a hímivarsejtek felérnek a petesejthez, de az is lehet, hogy a petesejt is csak több nap múlva érik meg. Aztán még a megtermékenyítés is órákig tart, utána mg vándorolgat a méh felé, majd a megtermékenyítéstõl számítva kb. a 6-7. nap elkezd beágyazódni, innentõl beszélünk terhességrõl.

Attól függ. Több óra, míg a hímivarsejtek felérnek a petesejthez, de az is lehet, hogy a petesejt is csak több nap múlva érik meg. Aztán még a megtermékenyítés is órákig tart, utána mg vándorolgat a méh felé, majd a megtermékenyítéstõl számítva kb. a 6-7. nap elkezd beágyazódni, innentõl beszélünk terhességrõl.
pontosan 2 nap, mindenhol azt mondják

A feltételezett fogantatás után, mennyi idő múlva jelentkezhet tünet? És mik a legelsők?

Legjobb válasz: Szerintem is a beágyazódás végétõl érezhetsz valamit. Nekem a nemvárt elõtt 2 nappal nagyon sokszor kellett pisilni menni. Érzékenyebb voltam az átlagnál. Aztán szerencsére a mensis érzésen és a hasfeszülésen kívül késõbb sem jelentkezett több tünet. De van, aki már a nemvárt napjától hány, és émelyeg. Ez nagyon egyénfüggõ.

Szerintem is a beágyazódás végétõl érezhetsz valamit. Nekem a nemvárt elõtt 2 nappal nagyon sokszor kellett pisilni menni. Érzékenyebb voltam az átlagnál. Aztán szerencsére a mensis érzésen és a hasfeszülésen kívül késõbb sem jelentkezett több tünet. De van, aki már a nemvárt napjától hány, és émelyeg. Ez nagyon egyénfüggõ.
Terhesen azt mondom, az elsõ tünetem a fogamzás után kb. 2 nappal volt, csak akkor másra fogtam (kávétól nagyon elszédültem, ami azelõtt sosem volt a 90/60-as vérnyomásom miatt.), fõként hogy épp belenyugodtam a meddõségbe. Aztán menzi napja elõtt 4-5 nappal barnáztam. De ha jeleket keresel ilyen hamar, azokat simán fogod pszichésen létrehozni, és nagyon letörsz, ha mégsem baba, úgyhogy inkább várd ki a menzid meg nem jövetelét anélkül, hogy mindenféle jeleket figyelnél magadon.
Orvos válaszol rovat: Kérdés: Amikor a terhességi teszt kimutatja a terhességet, akkor a petesejt még csak megtermékenyült, vagy már ekkor be is ágyazódott a méhbe? Tehát, kb. mikor kezd el termelõdni az a hormon, amit a teszt jelez, ill. ami a reggeli hányingerért felelõs? Válasz: A terhességi teszt pozitivitását a magzatboholy által termelt HCG (humán gonatropin hormon) nevû hormon okozza, amely lényegében egy vezérlõ jellegû hormon. Termelõdése a beágyazódáskor indul meg, ...
Termelõdik hormon a beágyazódás elõtt is, ez igaz, de olyan minimális mértékben, hogy véletlenül sem lehet attól tünete senkinek. Ez nem szervezetfüggõ, ez tény. És nem én állítom, hanem az orvos. De õ biztos hülye, és mindenki már másnap rosszul van, ahogy lefeküdt a férjével. Sõt már aznap!
Második vagyok, és nem bántani akarok én sem, de: mint mondtam, terhesség eszembe nem jutott akkor. Viszont meg vagyok gyõzõdve arról, hogy a szervezetem jelzett, hogy vegyem lennebb a kávét. Egyébként, kedves "okos" harmadik, aki így kiosztasz mindenkit, közlöm, hogy a hCG a FOGAMZÁS pillanatától termelõdik, nem a beágyazódástól.
Persze, nem mindenki mûködik ugyanúgy. De az, hogy peteérés után két nappal nem érezhet senki semmit, kb. olyan tény, mint hogy éjjel nem a nap jön fel, hanem a hold. Azt, hogy valaki a nemvárt elõtt egy-két nappal már érez valamit, na az már olyan, hogy lehetséges, ha érzékenyebb fajta! Ehhez semmilyen biológusi végzettség nem kell. Egyébként én errõl speciel az ország talán egyik legjobb genetikus-nõgyógyászával beszélgettem. Talán neki is van "némi" végzettsége!
sumergo, egy kicsit túllõsz a célon. Attól hogy te valahogy mûködsz, nem mindenkinek kell szükségszerûen ugyanúgy mûködni. A szervezet csodákra képes, én TUDOM, mi van bennem, (van "némi" biológusi képzettségem).
Igen, így annak is lehetnek tünetei, aki nem terhes!
Ahogy írtam, hormon már termelõdik korábban is, mint a beágyazódás, de ennek a mértéke még olyan csekély, hogy ha nem superwoman vagy, akkor nem érzel tõle semmit!:) Igen, ahogy írtad az AGY képes sokmindenre.
Amenyiben tudtok angolul... "Human chorionic gonadotropin or human chorionic gonadotrophin (hCG) is a glycoprotein hormone produced during pregnancy that is made by the developing embryo after conception and later by the syncytiotrophoblast" http://en.wikipedia.org/wiki/Human_chorionic_gonadotropin (ne egy piti weboldal orvos válaszol rovatát nézzük, hanem a biológiai tényeket, kérlek...) és még egyszer: AKKOR ESZEMBE NEM JUTOTT HOGY TERHES VAGYOK! Sõt, a késés után sem, mert máskor is szokott késni 1-2 napot, és a párom kérésére teszteltem. Tudjátok, több év meddõség után a szervezet és az agy is másként reagál a dolgokra, mint a normális lenne.
Változó, de elég hamar.Körülbelül, mire meg kellene jönnie, már jelentkezhetnek tünetek.Például:reggeli rosszullétek, hányinger, hányás, mell feszülése, puffadás érzés, álmosság.Mindenkinél változó, de szerintem ezek a legjellemzõbbek.
Az Istenért sem akarok bántani bárkit is, tényleg. De a tüneteket a hormonok okozzák, ami meg a beágyazódás után kezd el termelõdni, ami min. 6-7 nap. Tehát nem érezhet senki fogamzás után két nappal semmit. Mert még nincs mit. Más, hogy valaki ráfogja, hogy na akkor már biztos a babától voltam rosszul. Tehát nem egyformán mûködünk, de kb. valóban a várt mensi körül lehet érezni tüneteket. Max. egy-két nappal hamarabb, attól függ, hogy kinek hogy termeli a hcg-t a szervezete. Nekem már a mensi elõtti két napban voltak enyhe tüneteim. De pl. nekem a teszt is már jóval mensi elõtt kimutatta, ergo jócskán termelõdött már a hcg-m. De legjobban a késés után éreztem a tüneteket!
A kérdező hozzászólása: Hozzátenném hogy hónapok óta várunk a babára , 3 hónappal ezelött barnáztam, aztán nem jött meg, hánytam, émelyegtem, fájt a mellem, sõt még szagokra is érzékeny lettem......aztán a tesztek mind negatívak......ezután ahogy kezdtem észhez térni hogy 10-12 teszt nem haazudik, a tünetek enyhültek, elmúltak, majd a következõ hónapban megjött!Innen tudom hogy tényleg lehet annyira várni és annyira figyelni a tested minden rezdülését, hogy így "megviccel" a saját tested!Hatalmas csalódás volt.....de tanultam belõle.....úgyis akkor jön a kis trónörökös aikor akar!Mindenkinek mielöbbi babásodást és a már babásoknak boldog babavárást kívánok!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!