Találatok a következő kifejezésre: A fogantatás mennyi (24 db)

Ha február 5-én volt pozitív az ovuteszt és másnap már negatív, mikor lehetett peteérésem és a fogantatás? Mennyi idős terhes lehetek?

Azon gondolkodom, hogy ugye a pozi teszttől 24-48 óra a tüszőrepedés, 24 óráig életképes a pete, szóval a pozi teszttől akár 3-4 nappal is később történhet a fogantatás...

Legjobb válasz: Én azt hittem, aznap pozi a teszt, amikor ovu van.

Én azt hittem, aznap pozi a teszt, amikor ovu van.
ezt napra pontosan nem fogja neked megmondani senki, szerintem elégedj meg annyival hogy ebben a pár napban.

Mennyire pontosan tudják meghatározni a fogantatás idejét?

a november 5ei vizsgálaton az orvosom az ultrahang vizsgálat közben a baba ül?magassága alapján azt mondta, hogy a magzat kora 13 hét, vagy 12hét és 6 nap. akkor volt 63mm. másnap elmentem a kombi sz?résre (vérvétel). ott a hölgy egy táblázatot vett el?, és azt mondta h az az ül?magasságmagasság alapján 12hét 4 naposnak felel meg. tudom h sokan azt mondanák h végülis mindegy nem? de én szeretném tudni hogy akkor hogy is van ez, jo lenne tudni hogy mikor fogant a gyermekem:). van e vhol vmi táblázat ami segithet ebben? inkább az uh-os dokinak higgyek, vagy a táblázatnak amit a hölgy nézett? köszi!

Legjobb válasz: Szia! A terhesség folyamán minden uh-nál leírják, hogy a méretei alapján mennyi idõsnek felel meg, de abból nem lehet következtetni a fogantatásra, hiszen ha teszem azt az átlagosnál nagyobb a babád, akkor elõbbre teszik a fogantatást. Az én babámat a 2. trimesztertõl 2 héttel nagyobbnak mondták a méretei alapján, mint amit az utolsó menstruációm alapján kiszámítottak. Azt mondták, kb. 4 kilós babára számítsak. Az 36. heti uh-n a becsült súlya 3470 gramm volt, ehhez képest 40 hét 3 napra született 3220 grammal és 54 centivel. Egyszóval ha te nem tudod a fogantatását, ultrahangok és táblázatok alapján sem fogod tudni pontosan meghatározni. Boldog babavárást! Egy 2 hónapos kislány édesanyja.

Szia! A terhesség folyamán minden uh-nál leírják, hogy a méretei alapján mennyi idõsnek felel meg, de abból nem lehet következtetni a fogantatásra, hiszen ha teszem azt az átlagosnál nagyobb a babád, akkor elõbbre teszik a fogantatást. Az én babámat a 2. trimesztertõl 2 héttel nagyobbnak mondták a méretei alapján, mint amit az utolsó menstruációm alapján kiszámítottak. Azt mondták, kb. 4 kilós babára számítsak. Az 36. heti uh-n a becsült súlya 3470 gramm volt, ehhez képest 40 hét 3 napra született 3220 grammal és 54 centivel. Egyszóval ha te nem tudod a fogantatását, ultrahangok és táblázatok alapján sem fogod tudni pontosan meghatározni. Boldog babavárást! Egy 2 hónapos kislány édesanyja.
Nem tudják pontosan meghatározni, a TE példád is pont ezt mutatja.
Kb 2 hét eltérés lehet a fogantatás ideje és a becsült fogantatás között. 38km
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! az utolsó kedves hozzászóló levelét különösen köszönöm. mivel én pcos vagyok, volt h 3-4 havonta menstruáltam csak, igy a ciklus alapján történõ számitás attol tartok nem segitene nekem.:) a párommal rendszeres a szexuális életünk, meg mivel már 15 hetes vagyok, fogalamam sincs h anno augusztus elején hogyan voltunk együtt:) az utolsó mensesem elsõ napja juli15volt, elötte áprilisban volt.

A fogantatás napját hogy tudom kiszámolni és mennyire pontosan?

az ultrahang alapján a magzat kora szerint? Mert a menstruációt nem tudom. Köszi! 1apa

Legjobb válasz: Az orvos meg tudja mondani hány hetes a magzat, ebbõl ki lehet számolni a fogantatást nem?

Az orvos meg tudja mondani hány hetes a magzat, ebbõl ki lehet számolni a fogantatást nem?
Nem! Az uh sem tudja megmondani napra pontosan! Az utolsó mensit általában könnyebb megmondani, mint a fogantatást!
magzat UH szerinti kora mínusz két hét: ez a standard számítás, nálam pedig napra pontosan meg is egyezik ezzel :) ) eltérés +/- viszont akár két hét is lehet... kérdezd meg az anyukát :) )
Ha ritkábban voltatok együtt, akkor van esélyed. De ha naponta, 2naponta, akkor kizárt, hogy teljesen pontos legyen uh alapján is, mert ott is több érték különbözhet pár nappal.
ugyancsak a 12:38-as: .. a magzat UH szerinti kora pedig a menstruáció elsõ napjától számolt hetek+napok száma (kalkulátorok, tankönyv és saját példám szerint). Azaz, a magzat UH szerinti korából meg tudod becsülni a mens. elsõ napját. .. a termékeny periódust neten terhességi kalkulátorok segítségével megtudhatod, ovuláció napjának a ciklus közpét jelöli be a kalkulátor. .. mindezek mellett: az eltérés nem ritka, sõt... sajnálom, hogy minket kell megkérdezzél... :(

A fogantatás pillanatától, mennyi időn belül észlelhetőeka terhesség jelei?

Legjobb válasz: Ha jól tudom a fogantatás után az ötödik napon már a terhességi teszt nagy pontossággal kimutatja az állapotot. Ennél korábban ha jól tudom nincs mód a házi megállapításra. ÜDV23F

Ha jól tudom a fogantatás után az ötödik napon már a terhességi teszt nagy pontossággal kimutatja az állapotot. Ennél korábban ha jól tudom nincs mód a házi megállapításra. ÜDV23F
a korai rosszullét egy pár héten belül
A kérdező hozzászólása: a gyógyszertárban kapható terhességi tesztre gondolsz?
Arra gondol, de téved. Beágyazódás után 5 nappal maximum. Szóval aktus után 2 héttel érdemes tesztelni, elõtte adhat hamis negatív eredményt.
Én már egy héten belül éreztem, hogy furcsán sokat kell pisilni járnom, és sokat is pisilek, szúrt a derekam és különösen megkeményedtek a melleim, valamint nagyon fáradtnak és kimerültnek éreztem magam, nagyon korán le bírtam feküdni aludni és átaludtam az éjszakát, pedig éjjeli bagoly vagyok, pár órákat alszom amúgy.. de ez szubjektív, van aki semmit nem érez a világon. az aktus után 2 héttel teszteltem a pozitívat.
amikor elõször voltam terhes kb az 5.hétben hánytam minden reggel.most meg a 7.hétben vagyok és néha van hányingerem csak.viszont a mellem feszít

A fogantatás pillanatűtól számítva mennyi időn belül jelentkeznek a terhesség tünetei és milyen tünetek az elsők? Természetesen a vérzékimaradás után.

Legjobb válasz: A fogantatás utáni 10. napon éreztem elõször egy nagyon erõs mindjárt megjön érzést. Rá 2-3 napra már a mellem is feszült. Mást nem éreztem :-)

A fogantatás utáni 10. napon éreztem elõször egy nagyon erõs mindjárt megjön érzést. Rá 2-3 napra már a mellem is feszült. Mást nem éreztem :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi Ha lehet inkább személyes tapasztalatokat kérnék!!
Szerintem egyentol fugg, en semmit, de semmit nem ereztem, se rosszullet, se hanyinger, se etvagy, se a szagokra nem voltam ingerlekeny.Faradekonyabb voltam sokkal, de majd csak a 13 het korul, ekkor viszont mar tudtam, hogy babas vagyok.Persze tervezett volt, es csak a nemvart utan teszteltem, de addig is figyeltem a "tuneteket", es hat semmi.Az en tuneteimbol soha nem jovok ra, hogy allapotos vagyok.Szerencsesnek erzem magam. 32+1h km
Nálam úgy volt, hogy kb 10 napra rá égett az arcom sokszor, meg szurkált a hasam. Akkor nem foglalkoztam vele, de aztán kiderült, hogy csak a baba miatt lehetett. A késéssel se foglalkoztam, mert amúgy is szokott, de akkor már fáradékony voltam, állandóan aludtam volna, és kezdtem furán érezni magam. 3 nap késésnél vettem tesztet, természetesen + lett, meg is lepõdtem volna akkor már, ha mégsem, annyira biztos voltam benne. Leesett a vérnyomásom, emiatt szédelegtem, 5-6 hetesen kezdõdött a hányinger-hányás. Nálam így volt, de mindenki más, még ugyanannál a nõnél is eltérhetnek a tünetek 2 terhessége közt.

A fogantatás után mennyi idő múlva jelentkeznek a terhesség első tünetei?

Néhány nappal az együttlét után, korai, ha úgy érzem, hogy állapotos vagyok?

Legjobb válasz: A fogantatás után 3-4 héten belül elõfordulhatnak ezek a tünetek: 1. A menstruáció elmaradása 2. Reggeli rosszullét 3. Viszketõ, érzékeny, duzzadt mell 4. Mellbimbó elsötétedõ udvara, apró kiemelkedõ mirigyek a mellbimbó körül 5. Fokozott étvágy

A fogantatás után 3-4 héten belül elõfordulhatnak ezek a tünetek: 1. A menstruáció elmaradása 2. Reggeli rosszullét 3. Viszketõ, érzékeny, duzzadt mell 4. Mellbimbó elsötétedõ udvara, apró kiemelkedõ mirigyek a mellbimbó körül 5. Fokozott étvágy
Valaki már pár nap múlva érzi, de kb 1-2 hónap után. Mellfeszülés már az elejétõl van, valamint szagoktól való undorodás.
szeretnek kisbabat 14en kellene meg joni tud e eben valaki segiteni?

Ha előző héten csak petezsák látszódott, egy héttel később pedig már szívhang is, akkor mennyi idős terhes lehetek? Mikor lehetett a fogantatás? És az orvos hány hetesnek fog mondani?

Legjobb válasz: Amikor a petezsák már látszik, de szívhang még nincs, az kb. 5-6 hetes terhesség. a doki ezen kívül meg fogja kérdezni az utsó mensid idõpontját, s onnantól számolja a heteket. Gyakorlatban persze a mensi (szabályos ciklusnál) két héttel korábban van, mint a fogantatás, de mégis innen számolják a terhesség heteit. Vagyis amikor a baba fogan, te már kéthetes terhes vagy. :-)) Vicces, de így van.

Amikor a petezsák már látszik, de szívhang még nincs, az kb. 5-6 hetes terhesség. a doki ezen kívül meg fogja kérdezni az utsó mensid idõpontját, s onnantól számolja a heteket. Gyakorlatban persze a mensi (szabályos ciklusnál) két héttel korábban van, mint a fogantatás, de mégis innen számolják a terhesség heteit. Vagyis amikor a baba fogan, te már kéthetes terhes vagy. :-)) Vicces, de így van.
A kérdező hozzászólása: :-) Akkor ezek szerint a fogantatás után négy héttel már van szívhang. Sajnos az utolsó mensimet nem tudom, mert akár 40 napos is volt, kiszámíthatatlan. Tehát ha ezen a héten van szívhang, akkor kb. négy hete volt a fogantatás, és hat hetesnek mondanak?
6 hetes minimum vagy. Viszont, a baba mérete nagyon jól meghatározza a kort. 9-11 mm-es ülõmagasságú baba (CRL) 7 hetes terhességnek felel meg.
Szerintem is inkább 7 hetes lehetsz, de ilyenkor még elég megbízható az uh alapján számolt kor. Késõbb már nem fejlõdnek ennyire egyformán a babócák, általában az elsõ uh alkalmával lehet legpontosabban megsaccolni, mekkora is a picur. Sok boldogságot!:-)

Babám becsült súlya 35+3 hetesen 2.700 gr, nem nagy ez egy kicsit? A többi adata is inkább 36 hetes felel meg, pedig a fogantatás napja az tuti, mert lombikbaba. Akinek ebben az időben kb. ekkorára saccolták a baba súlyát végül mennyivel született?

Legjobb válasz: Az a dokinõ aki csinálta az uh-t a nõvéremnek is õ csinálta mindkét fiánál és eltalálta a súlyukat, ezért kérdezem, hogy akinek ennyire saccolták kb. azoknak mennyivel született végül.

1. baba 37+6: 3600 gramm 40+6: 4400 na õ nagy baba lett 2. baba 37+1: 3301 gr kiírt napon: 3950 gramm, "határeset"
A kérdező hozzászólása: Az a dokinõ aki csinálta az uh-t a nõvéremnek is õ csinálta mindkét fiánál és eltalálta a súlyukat, ezért kérdezem, hogy akinek ennyire saccolták kb. azoknak mennyivel született végül.
Nekem egy kérdésem lenne: a 35+3 hetes az azt jelenti h a 35. héten született a picike és most 3 hetes ? elõre is köszönöm :)
36.héten becsült súly:2800-3000g 40+4-ra született 3800grammal Boldog babavárást, és könnyû szülést neked! :)
szerintem nem. én magam születtem 36 hétre 2750-el és bár mindenki mondta, hogy milyen pici vagyok, a terhességi kornak megfelelõ volt ez a súly, nem is kezeltek koraszülöttként.
Teljesen átlagos a súlya. A fiam is ennyi volt, végül 3 és fél kilóval született:)
Szia! Átlagsúlyú a babád. Én nekem a 37. héten 3800ra saccolta, majdnem leestem az ágyról :) (És láss csodát annyival született rá 3 napra....) De amúgy az uh nem mindig pontos!
Egyébként az uh tévedni szokott, van h túl saccolják, vagy amikor meg kevesebbnek mérik. Szóval ne izgulj. :)
A kérdező hozzászólása: Nem, ez azt jelenti, hogy 35 hetes és 3 napos terhes voltam amikor az uh-n becsülték a baba súlyát.
:) Nem. 35 hetes és 3 napos.
36+4 hetesen kisfiam becsült súlya 2790 gramm volt. 4100 grammal született 40.hétre.

Mennyire pontosan lehet megállapítani a fogantatás idejét?

fogantatás

Legjobb válasz: A terhesség elsõ felében az ultrahang 7 napos pontossággal meg tudja határozni az idõpontot.

A terhesség elsõ felében az ultrahang 7 napos pontossággal meg tudja határozni az idõpontot.
±9hónap
A kérdező hozzászólása: Últrahang nem volt, lehet tévedni hogy két, vagy négy hetes?
A várandósság elsõ hónapjaiban pár nap differenciával meg tudják mondani ultrahang-vizsgálattal. Ugyanis az elsõ hetekben még nagyjából egyformán fejlõdnek az embriók, az anyai szervezet hatása csak késõbb erõsödik, és minél elõrehaladottabb a terhesség, annál nagyobb eltérések lehetnek. UH nélkül, ha nagyjából szabályos a ciklus, akkor a peteérés kb az utolsó vérzést követõ 12-14. nap körül esedékes, azaz a fogantatás is akkor a legvalószínûbb.
A kérdező hozzászólása: De ha nem volt últrahang csak kézi vizsgálat, akkor napra pontossan meg tudják mondani vagy akár tévedhetnek is, hogy 2vagy 4hetes?
4. vagyok. Kézi vizsgálattal nem tudják olyan pontosan, ott csak a méh méretét tudja kb kitapintani, meg a magasságát, és az alapján becsülnek terhességi kort. Meg persze az utolsó menstruáció elsõ napja adja az alap viszonyítási alapot. De szerintem az elõ hetekben a kézi vizsgálat is kevesebbet téved mint mondjuk ilyen 6.-7. hónap körül.
Minden terhesség más, ezt így nem lehet megmondani, hogy mi változik. Mikorra nem várod?
A kérdező hozzászólása: Ez az, hogy várjuk, és szeretném tudni, a felesleges remény elkerülése érdekében, hogy mik a tapasztalatok. Vannak tüneteim, már most, azonban gyengébbek jóval, mint a megelõzõ terhességnél.:) Orvoshoz hiába megyek el, mivel abszolut korai még, nem fog tudni semmit mondani.
Elsõ vagyok. Az elsõ terhességemnél már szinte a legelején éreztem, amit állítólag nem szoktak (mellduzzadás, aluszékonyság, nagyon kívántam a csípõs dolgokat ingerlékenység ez utóbbi Pl: a híradóba rákos gyerekekrõl volt szó én meg elkezdtem sírni), õ 4, 5 hetesen el is, ment (3 pozi terhességi teszt) a doki még nem látott semmit. Viszont a másodiknál meg csak a mellfeszülés volt.
A kérdező hozzászólása: És a második terhesség mennyi idõ elteltével jött létre? Valamint a másodiknál mennyire korán keletkezett a tünet? Azért értetlenkedem, mert kétségeim vannak abban a tekintetben, hogy esetleg kismama lehetek-e, avagy valami más bajom van. :(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!