Találatok a következő kifejezésre: A fogantatás mennyi (23 db)

Ha február 5-én volt pozitív az ovuteszt és másnap már negatív, mikor lehetett peteérésem és a fogantatás? Mennyi idős terhes lehetek?

Azon gondolkodom, hogy ugye a pozi teszttől 24-48 óra a tüszőrepedés, 24 óráig életképes a pete, szóval a pozi teszttől akár 3-4 nappal is később történhet a fogantatás...

Legjobb válasz: Én azt hittem, aznap pozi a teszt, amikor ovu van.

Én azt hittem, aznap pozi a teszt, amikor ovu van.
ezt napra pontosan nem fogja neked megmondani senki, szerintem elégedj meg annyival hogy ebben a pár napban.

Mennyire pontosan tudják meghatározni a fogantatás idejét?

a november 5ei vizsgálaton az orvosom az ultrahang vizsgálat közben a baba ül?magassága alapján azt mondta, hogy a magzat kora 13 hét, vagy 12hét és 6 nap. akkor volt 63mm. másnap elmentem a kombi sz?résre (vérvétel). ott a hölgy egy táblázatot vett el?, és azt mondta h az az ül?magasságmagasság alapján 12hét 4 naposnak felel meg. tudom h sokan azt mondanák h végülis mindegy nem? de én szeretném tudni hogy akkor hogy is van ez, jo lenne tudni hogy mikor fogant a gyermekem:). van e vhol vmi táblázat ami segithet ebben? inkább az uh-os dokinak higgyek, vagy a táblázatnak amit a hölgy nézett? köszi!

Legjobb válasz: Szia! A terhesség folyamán minden uh-nál leírják, hogy a méretei alapján mennyi idõsnek felel meg, de abból nem lehet következtetni a fogantatásra, hiszen ha teszem azt az átlagosnál nagyobb a babád, akkor elõbbre teszik a fogantatást. Az én babámat a 2. trimesztertõl 2 héttel nagyobbnak mondták a méretei alapján, mint amit az utolsó menstruációm alapján kiszámítottak. Azt mondták, kb. 4 kilós babára számítsak. Az 36. heti uh-n a becsült súlya 3470 gramm volt, ehhez képest 40 hét 3 napra született 3220 grammal és 54 centivel. Egyszóval ha te nem tudod a fogantatását, ultrahangok és táblázatok alapján sem fogod tudni pontosan meghatározni. Boldog babavárást! Egy 2 hónapos kislány édesanyja.

Szia! A terhesség folyamán minden uh-nál leírják, hogy a méretei alapján mennyi idõsnek felel meg, de abból nem lehet következtetni a fogantatásra, hiszen ha teszem azt az átlagosnál nagyobb a babád, akkor elõbbre teszik a fogantatást. Az én babámat a 2. trimesztertõl 2 héttel nagyobbnak mondták a méretei alapján, mint amit az utolsó menstruációm alapján kiszámítottak. Azt mondták, kb. 4 kilós babára számítsak. Az 36. heti uh-n a becsült súlya 3470 gramm volt, ehhez képest 40 hét 3 napra született 3220 grammal és 54 centivel. Egyszóval ha te nem tudod a fogantatását, ultrahangok és táblázatok alapján sem fogod tudni pontosan meghatározni. Boldog babavárást! Egy 2 hónapos kislány édesanyja.
Nem tudják pontosan meghatározni, a TE példád is pont ezt mutatja.
Kb 2 hét eltérés lehet a fogantatás ideje és a becsült fogantatás között. 38km
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! az utolsó kedves hozzászóló levelét különösen köszönöm. mivel én pcos vagyok, volt h 3-4 havonta menstruáltam csak, igy a ciklus alapján történõ számitás attol tartok nem segitene nekem.:) a párommal rendszeres a szexuális életünk, meg mivel már 15 hetes vagyok, fogalamam sincs h anno augusztus elején hogyan voltunk együtt:) az utolsó mensesem elsõ napja juli15volt, elötte áprilisban volt.

A fogantatás napját hogy tudom kiszámolni és mennyire pontosan?

az ultrahang alapján a magzat kora szerint? Mert a menstruációt nem tudom. Köszi! 1apa

Legjobb válasz: Az orvos meg tudja mondani hány hetes a magzat, ebbõl ki lehet számolni a fogantatást nem?

Az orvos meg tudja mondani hány hetes a magzat, ebbõl ki lehet számolni a fogantatást nem?
Nem! Az uh sem tudja megmondani napra pontosan! Az utolsó mensit általában könnyebb megmondani, mint a fogantatást!
magzat UH szerinti kora mínusz két hét: ez a standard számítás, nálam pedig napra pontosan meg is egyezik ezzel :) ) eltérés +/- viszont akár két hét is lehet... kérdezd meg az anyukát :) )
Ha ritkábban voltatok együtt, akkor van esélyed. De ha naponta, 2naponta, akkor kizárt, hogy teljesen pontos legyen uh alapján is, mert ott is több érték különbözhet pár nappal.
ugyancsak a 12:38-as: .. a magzat UH szerinti kora pedig a menstruáció elsõ napjától számolt hetek+napok száma (kalkulátorok, tankönyv és saját példám szerint). Azaz, a magzat UH szerinti korából meg tudod becsülni a mens. elsõ napját. .. a termékeny periódust neten terhességi kalkulátorok segítségével megtudhatod, ovuláció napjának a ciklus közpét jelöli be a kalkulátor. .. mindezek mellett: az eltérés nem ritka, sõt... sajnálom, hogy minket kell megkérdezzél... :(

A fogantatás pillanatűtól számítva mennyi időn belül jelentkeznek a terhesség tünetei és milyen tünetek az elsők? Természetesen a vérzékimaradás után.

Legjobb válasz: A fogantatás utáni 10. napon éreztem elõször egy nagyon erõs mindjárt megjön érzést. Rá 2-3 napra már a mellem is feszült. Mást nem éreztem :-)

A fogantatás utáni 10. napon éreztem elõször egy nagyon erõs mindjárt megjön érzést. Rá 2-3 napra már a mellem is feszült. Mást nem éreztem :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi Ha lehet inkább személyes tapasztalatokat kérnék!!
Szerintem egyentol fugg, en semmit, de semmit nem ereztem, se rosszullet, se hanyinger, se etvagy, se a szagokra nem voltam ingerlekeny.Faradekonyabb voltam sokkal, de majd csak a 13 het korul, ekkor viszont mar tudtam, hogy babas vagyok.Persze tervezett volt, es csak a nemvart utan teszteltem, de addig is figyeltem a "tuneteket", es hat semmi.Az en tuneteimbol soha nem jovok ra, hogy allapotos vagyok.Szerencsesnek erzem magam. 32+1h km
Nálam úgy volt, hogy kb 10 napra rá égett az arcom sokszor, meg szurkált a hasam. Akkor nem foglalkoztam vele, de aztán kiderült, hogy csak a baba miatt lehetett. A késéssel se foglalkoztam, mert amúgy is szokott, de akkor már fáradékony voltam, állandóan aludtam volna, és kezdtem furán érezni magam. 3 nap késésnél vettem tesztet, természetesen + lett, meg is lepõdtem volna akkor már, ha mégsem, annyira biztos voltam benne. Leesett a vérnyomásom, emiatt szédelegtem, 5-6 hetesen kezdõdött a hányinger-hányás. Nálam így volt, de mindenki más, még ugyanannál a nõnél is eltérhetnek a tünetek 2 terhessége közt.

A fogantatás pillanatától, mennyi időn belül észlelhetőeka terhesség jelei?

Legjobb válasz: Ha jól tudom a fogantatás után az ötödik napon már a terhességi teszt nagy pontossággal kimutatja az állapotot. Ennél korábban ha jól tudom nincs mód a házi megállapításra. ÜDV23F

Ha jól tudom a fogantatás után az ötödik napon már a terhességi teszt nagy pontossággal kimutatja az állapotot. Ennél korábban ha jól tudom nincs mód a házi megállapításra. ÜDV23F
a korai rosszullét egy pár héten belül
A kérdező hozzászólása: a gyógyszertárban kapható terhességi tesztre gondolsz?
Arra gondol, de téved. Beágyazódás után 5 nappal maximum. Szóval aktus után 2 héttel érdemes tesztelni, elõtte adhat hamis negatív eredményt.
Én már egy héten belül éreztem, hogy furcsán sokat kell pisilni járnom, és sokat is pisilek, szúrt a derekam és különösen megkeményedtek a melleim, valamint nagyon fáradtnak és kimerültnek éreztem magam, nagyon korán le bírtam feküdni aludni és átaludtam az éjszakát, pedig éjjeli bagoly vagyok, pár órákat alszom amúgy.. de ez szubjektív, van aki semmit nem érez a világon. az aktus után 2 héttel teszteltem a pozitívat.
amikor elõször voltam terhes kb az 5.hétben hánytam minden reggel.most meg a 7.hétben vagyok és néha van hányingerem csak.viszont a mellem feszít

Ha előző héten csak petezsák látszódott, egy héttel később pedig már szívhang is, akkor mennyi idős terhes lehetek? Mikor lehetett a fogantatás? És az orvos hány hetesnek fog mondani?

Legjobb válasz: Amikor a petezsák már látszik, de szívhang még nincs, az kb. 5-6 hetes terhesség. a doki ezen kívül meg fogja kérdezni az utsó mensid idõpontját, s onnantól számolja a heteket. Gyakorlatban persze a mensi (szabályos ciklusnál) két héttel korábban van, mint a fogantatás, de mégis innen számolják a terhesség heteit. Vagyis amikor a baba fogan, te már kéthetes terhes vagy. :-)) Vicces, de így van.

Amikor a petezsák már látszik, de szívhang még nincs, az kb. 5-6 hetes terhesség. a doki ezen kívül meg fogja kérdezni az utsó mensid idõpontját, s onnantól számolja a heteket. Gyakorlatban persze a mensi (szabályos ciklusnál) két héttel korábban van, mint a fogantatás, de mégis innen számolják a terhesség heteit. Vagyis amikor a baba fogan, te már kéthetes terhes vagy. :-)) Vicces, de így van.
A kérdező hozzászólása: :-) Akkor ezek szerint a fogantatás után négy héttel már van szívhang. Sajnos az utolsó mensimet nem tudom, mert akár 40 napos is volt, kiszámíthatatlan. Tehát ha ezen a héten van szívhang, akkor kb. négy hete volt a fogantatás, és hat hetesnek mondanak?
6 hetes minimum vagy. Viszont, a baba mérete nagyon jól meghatározza a kort. 9-11 mm-es ülõmagasságú baba (CRL) 7 hetes terhességnek felel meg.
Szerintem is inkább 7 hetes lehetsz, de ilyenkor még elég megbízható az uh alapján számolt kor. Késõbb már nem fejlõdnek ennyire egyformán a babócák, általában az elsõ uh alkalmával lehet legpontosabban megsaccolni, mekkora is a picur. Sok boldogságot!:-)

A fogantatás után mennyi idő múlva jelentkeznek a terhesség első tünetei?

Néhány nappal az együttlét után, korai, ha úgy érzem, hogy állapotos vagyok?

Legjobb válasz: A fogantatás után 3-4 héten belül elõfordulhatnak ezek a tünetek: 1. A menstruáció elmaradása 2. Reggeli rosszullét 3. Viszketõ, érzékeny, duzzadt mell 4. Mellbimbó elsötétedõ udvara, apró kiemelkedõ mirigyek a mellbimbó körül 5. Fokozott étvágy

A fogantatás után 3-4 héten belül elõfordulhatnak ezek a tünetek: 1. A menstruáció elmaradása 2. Reggeli rosszullét 3. Viszketõ, érzékeny, duzzadt mell 4. Mellbimbó elsötétedõ udvara, apró kiemelkedõ mirigyek a mellbimbó körül 5. Fokozott étvágy
Valaki már pár nap múlva érzi, de kb 1-2 hónap után. Mellfeszülés már az elejétõl van, valamint szagoktól való undorodás.
szeretnek kisbabat 14en kellene meg joni tud e eben valaki segiteni?

Babám becsült súlya 35+3 hetesen 2.700 gr, nem nagy ez egy kicsit? A többi adata is inkább 36 hetes felel meg, pedig a fogantatás napja az tuti, mert lombikbaba. Akinek ebben az időben kb. ekkorára saccolták a baba súlyát végül mennyivel született?

Legjobb válasz: Az a dokinõ aki csinálta az uh-t a nõvéremnek is õ csinálta mindkét fiánál és eltalálta a súlyukat, ezért kérdezem, hogy akinek ennyire saccolták kb. azoknak mennyivel született végül.

1. baba 37+6: 3600 gramm 40+6: 4400 na õ nagy baba lett 2. baba 37+1: 3301 gr kiírt napon: 3950 gramm, "határeset"
A kérdező hozzászólása: Az a dokinõ aki csinálta az uh-t a nõvéremnek is õ csinálta mindkét fiánál és eltalálta a súlyukat, ezért kérdezem, hogy akinek ennyire saccolták kb. azoknak mennyivel született végül.
Nekem egy kérdésem lenne: a 35+3 hetes az azt jelenti h a 35. héten született a picike és most 3 hetes ? elõre is köszönöm :)
36.héten becsült súly:2800-3000g 40+4-ra született 3800grammal Boldog babavárást, és könnyû szülést neked! :)
szerintem nem. én magam születtem 36 hétre 2750-el és bár mindenki mondta, hogy milyen pici vagyok, a terhességi kornak megfelelõ volt ez a súly, nem is kezeltek koraszülöttként.
Teljesen átlagos a súlya. A fiam is ennyi volt, végül 3 és fél kilóval született:)
Szia! Átlagsúlyú a babád. Én nekem a 37. héten 3800ra saccolta, majdnem leestem az ágyról :) (És láss csodát annyival született rá 3 napra....) De amúgy az uh nem mindig pontos!
Egyébként az uh tévedni szokott, van h túl saccolják, vagy amikor meg kevesebbnek mérik. Szóval ne izgulj. :)
A kérdező hozzászólása: Nem, ez azt jelenti, hogy 35 hetes és 3 napos terhes voltam amikor az uh-n becsülték a baba súlyát.
:) Nem. 35 hetes és 3 napos.
36+4 hetesen kisfiam becsült súlya 2790 gramm volt. 4100 grammal született 40.hétre.
Minden terhesség más, ezt így nem lehet megmondani, hogy mi változik. Mikorra nem várod?
A kérdező hozzászólása: Ez az, hogy várjuk, és szeretném tudni, a felesleges remény elkerülése érdekében, hogy mik a tapasztalatok. Vannak tüneteim, már most, azonban gyengébbek jóval, mint a megelõzõ terhességnél.:) Orvoshoz hiába megyek el, mivel abszolut korai még, nem fog tudni semmit mondani.
Elsõ vagyok. Az elsõ terhességemnél már szinte a legelején éreztem, amit állítólag nem szoktak (mellduzzadás, aluszékonyság, nagyon kívántam a csípõs dolgokat ingerlékenység ez utóbbi Pl: a híradóba rákos gyerekekrõl volt szó én meg elkezdtem sírni), õ 4, 5 hetesen el is, ment (3 pozi terhességi teszt) a doki még nem látott semmit. Viszont a másodiknál meg csak a mellfeszülés volt.
A kérdező hozzászólása: És a második terhesség mennyi idõ elteltével jött létre? Valamint a másodiknál mennyire korán keletkezett a tünet? Azért értetlenkedem, mert kétségeim vannak abban a tekintetben, hogy esetleg kismama lehetek-e, avagy valami más bajom van. :(

Megtalálod életed tökéletes férfiját, a nagy őt ezután hány évet tuddnál kibírni úgy, hogy nincs tőle gyermeked 5 évet, 10 évet, 15 évet, mennyit tuddnátok kibírni a fogantatásig?

Legjobb válasz: Bármennyit. Nem azért szereretek valakit, hogy van-e gyerekem tõle, vagy nincs. Akkor mi lenne, ha esetleg valami olyan egészségügyi problémája lenne, ami miatt nem lehetne gyereke? Már nem is lenne olyan tökéletes férfi? Szeretnék gyereket, majd ha mindketten úgy döntünk, addig meg a kettesben eltöltött idõt élvezem.

Bármennyit. Õ szeretem, nem olyat, aki még nincs és mivel õ a nagy õ , csak neki szülnék, tehát sosem hagynám el.
Bármennyit. Nem azért szereretek valakit, hogy van-e gyerekem tõle, vagy nincs. Akkor mi lenne, ha esetleg valami olyan egészségügyi problémája lenne, ami miatt nem lehetne gyereke? Már nem is lenne olyan tökéletes férfi? Szeretnék gyereket, majd ha mindketten úgy döntünk, addig meg a kettesben eltöltött idõt élvezem.
Ez több mindentõl függ. Ha nincs meg a lehetõségem arra, hogy rendesen feltudjuk nevelni, akkor több évet is. Vagy ha nem lehet gyerekünk, akkor sem hagynám ott.
Én elõször szeretnék kettesben eltölteni vele pár évet, hogy legyen egy idõszak, ami csak kettõnkrõl szól. Szóval a baba várhat mondjuk 5-6 évet.
Szia, én 3 éve bírom.. Még hármat biztos kitudnék várni.. Tehát mondjuk 6 évig.. természetesen utána sem hagynám el, mert nem tudok nélküle élni, de biztosan elkeserednék kicsit..
Én már lassan 5 éve várok, ha kell, várok még egy ötöst.:) )21/F
4 éve tökéletes boldogságban élünk kettesben, és még vagy 10 évig remélem kettesben is leszünk, majd utána ráér egy baba:) 23/N nem életcélom a gyerek
Nem akarok gyereket ergó akármennyit.
Én sem akarok gyereket, úgyhogy örökké boldogság:D
Nem akarok gyereket szóval ez az állapot nekem tökéletes lenne örökre. És ha valaki akar is gyereket, úgy gondolom nem az kéne hogy legyen neki a világ közepe, nem az az élet értelme, csak egy fontos dolog a sok közül. Azon kivül ez tökre olyan érzés mintha a pali csak azért lenne fontos hogy gyereket csináljon.
Mi negyedik éve vagyunk együtt még hármat-négyet biztosan várunk a babázással:D 2o-l
Ha tudod magadról, hogy te nem akarsz éveket várni már a gyerekkel, akkor ezt a kapcsolat legelején tisztázni kell. Ugyanis a pasasnak éppen ugyanannyi joga van nem akarni gyereket, ezt tiszteletben kell tartani és szétválni. Én is megmondtam a páromnak, hogy én max. 7 éven belül én gyereket szeretnék és amennyiben õ nem, akkor külön fogjuk folytatni az utunkat. Ebben nincs semmi fenyegetés vagy követelõzés, ez szerintem így korrekt.
Nem volt idõm várni! 36 éves voltam mikor találkoztunk! 1 évre rá már babát vártam, de sajnos az a baba halva született. Így már 38 éves lettem mire megszületett a gyerekünk. Tehát van, akinek nincs ideje várni!
Nem vagyok gyerekcentrikus típus, egyelõre ezerszer többre értékelem a hétvégi heverészést, kötetlenséget mint a gyerekgondozást. Gyereket szeretnék persze. Párommal megbeszéltük, hogy kb. majd 5 év múlva. Remélem addig nem kap el gyerekláz. 25 N
szerintem összekevered a "tökéletes férfit" a tenyészbikával
szerintem ez attól függ, hogy a nõ hány éves. én 27 évesen ismertem meg a nagy õt, és 32 évesen tudtunk csak összeköltözni. most 33 éves vagyok, és mivel határozott idejû szerzõdésem van még 1, 5 évig, ezért nem is próbálkozhatunk. De utána nekikezdünk. Én ezt eléggé rosszul élem meg, mert tudom, hogy 30-on felül már minden hónap számít :(
annyit amennyit kell... mi 6 éve vagyunk együtt, de mégcsak nem is próbálkoztunk védekezés nélkül egyetlen egyszer sem a gyerek témában... hova siessünk? ráérünk még... 26/nõ 28/F
En most azt mondom, hogy 5 evet, de ha holnap bekopogna egy ferfi nagy o tablaval, akkor meg 10-et is, mert 28 eves korom elott nem akarok szulni es most vagyok 18.
Helyzettõl függ, nem lehet években meghatározni. Nekem sem sürgõs, de ha pl. nagyon akarnék, és a párom ezt leszarná, az rosszul esne. Ha a két ember szereti egymást, valamennyire alkalmazkodnak egymáshoz.
Max. 5 évet tuDnék várni. 10et semmiképp, ha álmaim pasija , ha nem.
Az én feleségem 3 évet bírt ki az elsõig (23 vt akkor)és további négy évig volt elégedett 1el. Én meg csak úgy mindig felnõttem a feladathoz:) Nem annyira tudtam magam elképzelni apaszerepben . Addig. Szerintem sem csak az utódnemzés (utódszülés) az élet értelme, de azt az örömöt (boldogságot)amit a te kicsi és tökéletesebb hasonmásod ad neked semmi nem pótolhatja ebben a ZÉLETBEN. ;)
Én 10 évet vártam , és talán most lesz pozitív a teszt . :) szorítsatok ! :) )

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!