Találatok a következő kifejezésre: A fogamzasgatlo szamit ha (14 db)

A fogamzasgatlo tabblettat szamit ha szex elott v utan szedem be?

Legjobb válasz: Nem számít! Csak az, hogy rendszeresen és kb. ugyanabban az idõben szedd!

Nem számít! Csak az, hogy rendszeresen és kb. ugyanabban az idõben szedd!
Nem számít. Rendszeresen kell szedned, nagyjából ugyanabban az idõpontban minden nap. Szexuális életedtõl függetlenül. A 72 órás tablettát meg csak rendkívüli esetben kell bevenni, ha pl. kiszakadt az óvszer. Azt viszont mindenképp a szex után veszed be, a "baleset" bekövetkezte után max. 72 órával (de minél elõbb!!).
A kettõ nem függ össze!
Pfff...Ne hargudj, de ez egy nagyon ostoba kérdés! Vagy unatkoztál, mikor ezt feltetted vagy annyira fiatal vagy, hogy fogalmad sincs semmirõl.. Tabit a napnak azonos idõszakában kell beszedni, nem szexhez kötött
A fogamzásgátló nem kalmopirin, hogy ha fáj a fejem, bekapom... REndszeresen kell szedni, minden nap 21 napon át, ugyanabban az idõben, majd 7 nap szünet, és elõrõl 21 tabi... BEszélj a nõgyógyászoddal!!
attol, hogy beveszel egy szemet szex elott, még terhes lehetsz. szoval olyan mintha be se vetted volna! folyamatosan szedni kell. a honap 21 napján keresztul( az elsot amikor megjon a havid), aztán 7 nap szunet, és ujra elkezdeni..21 nap-7 nap szunet...

A nőgyógyászom Tri-REgol fogamzásgátló tablettát irt fel. Hogy hogyan kell szedni? Pl ha megjön vasárnap akkor a rózsaszinű drazséból a hetes számmal jelölt drazsét vegyem be? Vagykezdjem az egyes számmal?

A nőgyógyászom Tri-REgol fogamzásgátló tablettát irt fel. hogy hogyan kell szedni? Pl ha megjön vasárnap akkor a rózsaszinű drazséból a hetes számmal jelölt drazsét vegyem be ? Vagykezdjem az egyes számmal?

Legjobb válasz: Az egyessel kell kezdeni..

Az egyessel kell kezdeni..
olvasd el a betegtájékoztatót! Az egyes az elsõ száma, azzal kell kezdeni.

A fogamzásgátló tabletta szedésénél az számít 1 hónapnak ha elfogyott az első levél?

Szóval a 7 napos szünet után (ekkorra már elfogyott az els? levél) elkezdi szedni az ember a második levelet, akkor ez már a második hónapnak számít?

Legjobb válasz: igen.

igen.
A kérdező hozzászólása: köszi :D

Mi számít a menzeszem első napjának? Illetve mi van, ha nem az első napon veszem be a fogamzásgátló tablettát?

Nemsoká elkezdem szedni. De mi számít a menzeszem 1. napjának? Ha barnás folyásom van, az már 1. napnak számít? Illetve az nagyon rossz, ha mondjuk a barnás folyás 1. napján beveszem, de mondjuk még nem kezdődik el a normális menzeszem? Mert néha ilyen, hogy 1-2 napig barnás, utána semmi, majd vér... Hogy csináljam?

Legjobb válasz: Mivel a menzesz 1-5. napján lehet bevenni, így tuti nem csinálsz bajt, ha megvárod a rendes vérzést, míg ugye elõbb elkezdeni nem szabad. Szóval mindenképp akkor kezdd el, ha rendesen vérzel.

Mivel a menzesz 1-5. napján lehet bevenni, így tuti nem csinálsz bajt, ha megvárod a rendes vérzést, míg ugye elõbb elkezdeni nem szabad. Szóval mindenképp akkor kezdd el, ha rendesen vérzel.
A kérdező hozzászólása: Oké. De ha az 1. napon kezdem el szedni, akkor egybõl véd. Míg ha a 2. napon kezdem el, akkor nem véd az 1. hónapban. Tehát nem mindegy, hogy melyik napon szedem, mivel szeretnék már szeretkezni a párommal minél elõbb. :)
Az orvosok azt szokták mondai, hogy akármikor kezded, várj két hetet. Egyébként a betegtájékoztató szerint akkor sem 1 hónapot, csak 1 hetet kell várni. Annyit csak kibírsz...

Az baj ha a fogamzásgátló egy kicsit elolvad a számba?

Szóval nem teljesen olvad el de egy kicsit, és lenyelem az egészet meg még iszom is rá sokat, csak hogy így nem érzem ugy mintha a torkomon akadt volna, attol még ugyanúgy hat? Mert végülis attol még ugyanugy a szervezetembe kerül.

Legjobb válasz: Meg kellene akadnia? Hümm. Szerintem nem probléma.

Meg kellene akadnia? Hümm. Szerintem nem probléma.
A kérdező hozzászólása: hát csak nekem ez egy ilyen hülyeségem..meg több oráig ugy érzem mintha ott lenne és kellemetlen.
Én is sokszor úgy érzem, hogy a "torkomon akadt", mert folyadék nélkül szoktam lenyelni, olyankor iszok rá vizet. Még nem volt emiatt semmi probléma:)
nem baj, a lényeg, hogy lekerüljön a gyomrodba... s ha ez megtörtént, akkor elkezdhet felszívódni.
igyál rá még pár kortyot, és minden ok lesz.. :)

Ha az én számomra gyenge a fogamzásgátlom az olyan mintha nem is szedném. Nem is véd semmit?

Legjobb válasz: Errõl inkább a dokidat kellene megkérdezni!

Errõl inkább a dokidat kellene megkérdezni!
Ha nem fejti ki a hatását akkor igen, olyan mintha nem szednéd. De ezt honnan tudod? Egyeztess a dokiddal és kérj egy hormonszintviszgálatot.
A kérdező hozzászólása: Onnan tudom h a mensim elött barna vérzésem volt és elmentem dokihoz aki azt mondta h ez áttöréses vérzés volt és felírt egy fokkal erõssebb tabit. csak félek h a múlt honapban teherbe eshettem (akkor még a "gyengét" szedtem)
Szia! Nem mindenkinek ugyanúgy reagál a szervezete a különféle tabikra, ezért is van belõle annyi fajta. Általában ha pecsételõ vérzésed van menszi elõtt, azt jelenti, hogy neked nem megfelelõ ez a bogyó, mivel nem a várt hatást fejti ki, azaz nem a levél beszedése után jön meg rendszeresen. Ez nem jelenti azt hogy gyenge vagy nem védett, csak nem jó neked. Egyébként ha betartottad az elõírt idõszakot, amíg nem véd és csak utánna szeretkeztetek "szabadon" valamint megjött rendesen és nem csak barnázás volt, akkor nem hinném hogy terhes vagy. De ha nagyon nem hagy nyugodni, vegyél egy tesztet.

A triodena modern fogamzásgátlónak számít? Kell szünetet tartani az évek során, ha igen mikor?

Legjobb válasz: az ilyet doktorbácsival kell megbeszélni. neki ez a szakmája.

az ilyet doktorbácsival kell megbeszélni. neki ez a szakmája.
A doktor bácsi is azt mondja, hogy nem kell szünetet tartani, mert azzal csak többet ártasz magadnak!

Azt olvastam h ha a fogamzásgátló tabit nem a megszokott időbe vesszük be akk gyengül a hatása. Negyedórás eltérés egy hónapba párszor az ugye nem számít? A betegtájékoztatón azt azt írták hogyha 12 órán belül beveszem akk nem gyengül a hatása.

Legjobb válasz: Szia! Dehogy gyengül. Van egy adott idõpont, mondjuk mindig este 8. Na ettõl akár 12 órával is eltérhetsz akkor sem gyengül a hatása, nyugi :) Ha negyed óra számítana, már belehülyültek volna az óraátállításba.

Szia! Dehogy gyengül. Van egy adott idõpont, mondjuk mindig este 8. Na ettõl akár 12 órával is eltérhetsz akkor sem gyengül a hatása, nyugi :) Ha negyed óra számítana, már belehülyültek volna az óraátállításba.
A kérdező hozzászólása: kösz a választ:) megnyugodtam:D
én is elvileg este 8kor szoktam bevenni, de sokszor elcsúszok vele, van, hogy fél10kor jut eszembe:S de ez még nem gond:)
Dehogy baj.. én vmikor du. 2kor veszem be, vmikor meg 6kor... szal nem számít, de 12 órán belül legyél..de azér tnekem csak ilyen 4-5 óra szokott lenni
Ne félj, akár napi 1-2 órákat csúszkálhatsz mégsem fog gyengülni a hatása (nõdoki mondta). Az a lényeg, hogy a 12 órán belül maradj :)

Vasarnap kene megjonnie a menzeszemnek, de nemvarom! Mit jelent az ha nagyon szaraz a szam belulrol, es felvagyok puffadva nagyon! Faj a fejem! Ebbe a honapba mar nemvettem be 8-apon a fogamzasgatlot! Lehetek terhes?

Legjobb válasz: Ha még csak ebben a hónapban hagytad abba a tabit, akkor nem hiszem, hogy terhes vagy. Lehet, hogy késõbb fog megjönni a mensid!

Ha még csak ebben a hónapban hagytad abba a tabit, akkor nem hiszem, hogy terhes vagy. Lehet, hogy késõbb fog megjönni a mensid!
Szia! Azt nem mondom, hogy kizárt a terhesség, mert spirál mellett, és gyógyi mellett is maradt babás valaki, de sztem 1.nagyon -nagyon koraiak még a tüneteid 2.gyógyszer elhagyásnak is lehetnek ilyen tünetei. Sztem nem vagy terhes.Egy öreg róka

Tegnap elkezdtem szedni a fogamzásgátló tablettát (Yasminelle). Azt írja, hogy ha a mensi első napjától szedem, akkor azonnal védelmet ad. Mi számít első napnak? Az, amikor rendesen megindul a vérzés?

Legjobb válasz: Amikor megjön. Amikor már vérzel. :D De én javaslom, hogy azért minimum 1 hétig kiegészítõ védekezést alkalmazzatok, hogy legyen ideje "hozzászokni" a szervezetednek a tabihoz.

Amikor megjön. Amikor már vérzel. :D De én javaslom, hogy azért minimum 1 hétig kiegészítõ védekezést alkalmazzatok, hogy legyen ideje "hozzászokni" a szervezetednek a tabihoz.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm :)
én is ugyan azt szedtem, az elsõnaptól ugyan ugy, és nekem is az volt ráirva, mivel azt irta, h.az elsõ tabletta már védelmetnyújt ezért hát nemféltünk szexelni a párommal, tablettaszedés melett lettem terhes, elmentem az orvoshoz ahol persze kiderült, h.az elsõ szem tabletta nem nyújt védelmet, egy levéllel minimum bekell szedni, h.hatása is legyen!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!