Találatok a következő kifejezésre: A fogamzást mikortól (6 db)

Ha elkezdem szedni a fogamzás gátló tabletát mikortol véd?

Mikor biztonságos a szex ugy hogy elmehet bennem a párom ? kell várnilegalább 1 hetet ?? Válaszokat köszönöm:)

Legjobb válasz: Min. 1 évet

Min. 1 évet
inkább 1 év 2 hónap, bár van hogy csak 10 hó.
minimum 2 hét, de a legjobb ha a 2. levél 1. szeméig vártok így már 1x megvolt a megvonásos vérzésed és ha akkor minden rendben volt, akkor hat a tabi

A fogamzást követően mikortól jelentkeznek rosszullétek általában?

Legjobb válasz: Kb. mire meg kellene jönnie a menzeszednek, már vannak jelek. Reggeli hányinger, émelygés, puffadtabb has, érzékeny mellek...stb. De ez egyénenként változik.

Kb. mire meg kellene jönnie a menzeszednek, már vannak jelek. Reggeli hányinger, émelygés, puffadtabb has, érzékeny mellek...stb. De ez egyénenként változik.

Mikortol hat a fogamzas gatlo tabletta?

Legjobb válasz: Van ami az elsõ szemtõl van ami egy hét után! az sem mindegy, hogy a mensid 1. napjától vagy a 2.-5. tõl szeded!

Van ami az elsõ szemtõl van ami egy hét után! az sem mindegy, hogy a mensid 1. napjától vagy a 2.-5. tõl szeded!
Általában egy hónaptól, de vannak olyanok is, amik már egy hét után hatnak. (ha a vérzésed elsõ napjától kezded szedni) Rá van írva a betegtájékoztatóra!!!Egyébként a doki nem mondta?
A kérdező hozzászólása: nem, de azert kossz
Az a biztos, ha vársz egy hónapot ! A következõ mensi után már tuti a dolog!
Szia, ha most kezdetd el a tabletta használatát, akkor javaslom, hogy egy hónapig még védekezzetek gumival. A szervezet meg kell szoknia a hormonokat. Utána megtartod a 7 nap szünetet. Majd ha elkezded a 2. levelet, utána már az elsõ szem tabletta is véd, nem kell gumit használni. Ha egy hónap alatt nem érzel mellfeszülést, nincs rossz közérzeted, hányingered, akkor a tabletta bevált. A pecsételõ vérzések 3 hónapig még elõfordulhatnak, attól nek kell megijedni. Remélem tudtam segíteni. Szép napot Mimi (25 L)

Ha nem a menstruációm alatt kezdtem el szedni a fogamzás gátlót akkor mikortól hat? (Azalia)

Szültem, szoptatok, rendszertelen a menstruációm. A tabletta 1hét után hat vagy ki kell várni a következ? ciklust.

Legjobb válasz: A menzesz 1. vagy 2-5. napján kell elkezdeni. Mindenképpen meg kell várnod a menstruációt, olyan nincs, hogy csak úgy elkezded valamikor szedni. Több kárt csinálhatsz magadnak ezzel.

A menzesz 1. vagy 2-5. napján kell elkezdeni. Mindenképpen meg kell várnod a menstruációt, olyan nincs, hogy csak úgy elkezded valamikor szedni. Több kárt csinálhatsz magadnak ezzel.
Értem mit kérdezel! Én is Azaliát szedek. Ha mindig azonos idõpontban veszed be, akkor véd. Akkor kezd el szedni, amikor jónak látod, de onnantól folyamatosan megállás nélkül, hisz nincs mensi. Az én ? ezalatt egyszer csak megjöhet? Én már több, mint 2 éve szoptatok, de még semmi.
Ezt nem értem...Azalia szedése mellett nincs menstruáció...
A kérdező hozzászólása: 10 napig tartott a menstruációm, a 7. napon kezdtem el felhívtam nõdokit, nõdoki azt mondta szedjem tovább, meg fog jönni elõbb utóbb csakhogy 8000ft ot dobok ki az ablakon addig
A kérdező hozzászólása: köszi
Addig várj, amíg meg nem jön, addig védekezzetek máshogy, az azalia amúgy sem a magas pearl indexérõl híres, messze nincs a többi fogamzásgátló tabletta megbízhatóságához.
10:31 vagyok, ezt az Azalia betegtájékoztatójából ollóztam ki.
A kérdező hozzászólása: na de ha nem jön meg???szülés után 28 nappal megjött, azóta nem, a babám 10 hetes...szóval akkor meddig várjak?
A kérdező hozzászólása: a doki nem mondta konkrétan hogy mikor kezdjem, és a betegtájékoztatón nem volt egyértelmûen feltüntetve, ott minden esetben egy hetet(7 napot) írtak... kérlek írjátok oda hogy az azaliara értitek e vagy más fog. gátlóra? úgy tudom ez szoptatós kismamáknak van, talán emiatt más, mint a többi?
"Amennyiben jelenleg nem szed hormonális fogamzásgátló tablettát Várja meg, amíg menstruációja elkezdõdik. A menstruációs ciklus elsõ napján vegye be az elsõ tablettát. Ekkor készítmény szedésének elsõ hetében kiegészítõ, barrier elvû fogamzásgátló módszer (pl. gumi óvszer, hüvely pesszárium) alkalmazása nem szükséges. Ha a tabletta szedését a menstruációs ciklus 2-5 napján kezdi el, kiegészítõ, barrier-elvû fogamzásgátló módszer alkalmazása szükséges a tabletta szedésének elsõ 7 napjában. Ha a közelmúltban szült, vagy vetélése volt A készítmény szedését az elsõ trimeszterben elvégzett terhesség-megszakítás után közvetlenül kell elkezdeni. Szülés vagy a második trimeszterben elvégzett terhesség-megszakítás után a menstruációs vérzés elsõ jelentkezésekor kell elkezdeni. Amennyiben több mint 21 nap telt el a szülés, vagy a második trimeszterben elvégzett terhesség-megszakítás és a tablettaszedés elkezdése között, ki kell zárni az esetleges újabb terhesség lehetõségét, és kiegészítõ, barrier-elvû fogamzásgátló eszköz használata ajánlott a tabletta szedésének elsõ hetében." Várd meg míg megjön, második hülyeséget írt.
elkezdheted szedni meg ma is, és 10-14 napig védekeztek máshogy, én legalább igy csináltam, hat hetes kontrollon felirta a doki , aznap kiváltottam és este már az elsöt be is vettem, novembertöl májusig szedtem, s ez alatt nem is menstruáltam, csak mikor elkezdtem a rendes fogamzásgátlot.szoptatas alatt lehet, hogy egyik honapban megjön a másikban nem, nem lehet kiszámitani, de elkezdheted.18 hos kisfiu anyukája
Ja a lényeg: az napra hat, tehát az elsõ nap után már él a fogamzásgátló hatása.

SEGITESETEK VALASZT TALALNI! 2 honapja csaszaroztak, mar nincsen verzesem 2-3 hete, fogamzas gatlot (rigevidon) -t szedhetek pld ul matol? Mit arthat a babanak vagy a tejmennyisegnek? Ti mikortol szedtetek fogamzasgatlot?

Szoptatas mellett potolom a tejet tapszerrel, ez allitolag azt jelenti, hogy teherbe eshetek!velemeny?

Legjobb válasz: Mondjuk nõgyógyásszal kéne kiíratni, hormon menteset!!! És a menzesz 1. napján kell elkezdeni szedni a legtöbb fog. gátlót!

Mondjuk nõgyógyásszal kéne kiíratni, hormon menteset!!! És a menzesz 1. napján kell elkezdeni szedni a legtöbb fog. gátlót!
Ha a doki írta fel, hogy szedheted szoptatás mellett akkor lehet.Nekem szoptatás mellett a cerazett-et írta fel, azt hiszem a másik ilyen foggátló az azália.De MINDENKÉPP beszélj az orvossal.
Szoptatás alatt szedhetõt írhat fel a doki, de leginkább nem ajánlják.Mást nem szedhetsz.És ha kizárólag szoptatsz is teherbe eshetsz. Én két évig szoptattam, addig nem szedtem semmit, most megyek tavasszal rákszûrésre, majd akkor iratok újra.
csak akkor szedhetsz fogamzás gátlót szoptatás mellett, ha orvos írta fel. És jó ha tudod hogy szoptatás alatt az ember hormonháztartása eléggé más, mint egyébként, ennek köszönhetõen a fogamzásgátló sem ad olyan biztos védelmet.
amig egy kicsit is szoptatsz, csak olyan fogamzásgátlot lehet szedni, amely kimondottan szoptatos anyukáknak valo, csak egyféle hormont tartalmaz (gesztagént). ennek a kezdése menstruáciotol fuggetlen. De ahogy mások is írták, orvosnak kell felírnia és o majd felvilágosít a tobbirol. a tobbi fogamzásgátlot ilyenkor nem szabad. teljesen magadtol pedig sose kezdj szedni, semmilyet, nem tudhatod, neked mi a jo. és elvileg el sem adhatnák a gyogyszertárban. amit a terhesség elott szedtél, az nem biztos, hogy utána is passzolni fog, megváltozik a szervezet, a hormonszint..
A kérdező hozzászólása: Koszi meindenkinek, beszelek a dokimmal, es inakbb maradok az ovszernel!! koszonom meg 1 szer, rendesek vagytok:)
Nekem a nõdokim Cerazettet írt fel szoptatás alatt.Nem volt hatással a szoptatásra a gyógyszer, viszont míg szedtem addig nem volt havi vérzésem.

Logest fogamzas gatlot szedek mar bevetem a 7-dik tabletat is a beteg segem 2-dik napjatol szedem. Ma pedig a paromal egyutt voltunk es belem elvezett. Syerintetek mikortol veg ez a tabletta?

Legjobb válasz: Azt ugye tudod, hogy a betegtájékoztatóban minden benne van és elõször azt kell elolvasni, mielõtt elkezdesz szedni bármilyen gyógyszert? Nyelvtan órán pedig a helyesírásról lehet tanulni... biológián pedig arról, hogy a menstruáció nem betegség.

Azt ugye tudod, hogy a betegtájékoztatóban minden benne van és elõször azt kell elolvasni, mielõtt elkezdesz szedni bármilyen gyógyszert? Nyelvtan órán pedig a helyesírásról lehet tanulni... biológián pedig arról, hogy a menstruáció nem betegség.
A segged beteg ?
Szerinted mi van írva errõl a tablettához mellékelt használati útmutatóban?
Betegség? Ha antibiotikumot is szedsz, nem véd a bogyó.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!