Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátlo árthat (9 db)

A fogamzásgátló árthat későbbiekben a teherbeesés esélyének? Problémás vagyok, írj ha érted

A doki szerint hormonjaim, minden rendben van, de gyógyszer segítése nélkül nem lehet babám. Fogamzásgátlót kértem de meg sem kérdeztem, hogy ez árthat e a kés?bbiekben :(

Legjobb válasz: Olyan nincs, hogy minden rendben van, de csak gyógyszerrel lehet babád. Ha gyógyszerrel lehet babád, akkor nincs minden rendben. Kérdés, hogy mi a probléma. Egyébként bizonyos hormonproblémák esetén szoktak tabit adni, mert kikapcsolja a rosszul mûködõ petefészket. De meg van a veszélye, hogy késõbb még nehezebb lesz emiatt rendbe hozni a problémát. Ha a hormonjaiddal van gond, akkor endokrinológussal vizsgáltasd ki magad. Addig meg ne szedj tabit, mert hormonvizsgálatot csak úgy lehet végezni, ha közben nem szedsz hormongyógyszert.

Olyan nincs, hogy minden rendben van, de csak gyógyszerrel lehet babád. Ha gyógyszerrel lehet babád, akkor nincs minden rendben. Kérdés, hogy mi a probléma. Egyébként bizonyos hormonproblémák esetén szoktak tabit adni, mert kikapcsolja a rosszul mûködõ petefészket. De meg van a veszélye, hogy késõbb még nehezebb lesz emiatt rendbe hozni a problémát. Ha a hormonjaiddal van gond, akkor endokrinológussal vizsgáltasd ki magad. Addig meg ne szedj tabit, mert hormonvizsgálatot csak úgy lehet végezni, ha közben nem szedsz hormongyógyszert.
A kérdező hozzászólása: Nahh, egy barátom rokona orvos, lefotóztam a leleteim és elküldtem. Minden teljesen rendben van, a fogamzásgátló nincs hatással a késõbbi terveimre és a nem tudom micsodám kevés, amit majd egy bogyóval lehet növelni és lesz baba. Azt mondta nyugodjak meg, szedjem nyugodtan a tablettát és ne aggódjak. Amikor bent voltam a dokinál semmit nem tudtam reagálni, sajnos ilyen vagyok, késõbb puffan minden. :(
a tabi nem hoz rendbe semmit... az csak átmeneti megoldás...:S
"A doki mondta, hogy a hormonjaim rendben vannak, de ami elõsegíti nekem a normális mûködést, havi menzeszt az nem megfelelõen teljesít " Vagy mi félreértettél, vagy az orvosod degenerált. Maga a ciklus, a menzesz az egy hormonok által szabályozott folyamat. Ha rendben vannak a hormonjaid, akkor nem lehet menstruációs problémád (kivéve ha mondjuk nincs méhed...). Még egyszer mondom, menj el endokinológushoz. A ciklust sok olyan hormon is befolyásolhatja, ami alapvetõen nem a nemi mûködésben játszik szerepet (pl. pajzsmirigyhormonok). A nõgyógyászokkal az a nagy baj, hogy k.vára nem látnak a saját területüknél messzebb, és ahelyett, hogy elküldenék a páciens egy hozzáértõ dokihoz, õk próbálják meg kezelgetni a problémát. A hormongondok az endokrinológusok szakterülete, ezért kell hozzájuk fordulni. Azért, mert õk több hormont is meg tudnak vizsgálni, míg a nõdoki csak pár hormonhoz "ért", sajnos ahhoz se nagyon.
Istenem ... a kérdezõ leírta, hogy azért kell a fog.gátló, mert nem jön meg rendesen neki a menszesze. Egyébként errõl szerintem mi nem tudunk semmiféle tájékoztatást adni, de a fogamzásgátló a te esetedben csak az én véleményem szerint, a késõbbiekben nem lesz jó hatással a fogamzóképességedre. Mivel így is nehezen esel teherbe, elõfordulhat, hogy a gyógyszer az abbahagyás után nagyban gátolni fogja a teherbeesés valószínûségét. Kérdezd meg az orvosod inkább..:)
#4: nem tudhatod mi baja a kérdezõnek. Sokszor a "nehezen jön a baba" azt is jelentheti, hogy nagyobb esély van a méhen kívüli terhességre, ami viszont az anyára is baromi veszélyes.
ha nem lehet segítség nélkül gyereked minek szednél fogamzásgátlót?
sztem ne szedd. ha amúgy is nehezen lehet babád, akkor pharmatex+megszakitás, vagy csak megszakitás is elég neked.. ha meg majd akarsz babát, akkor majd megint elmész dokihoz :) elõtte is lehet, persze ellenõrzésekre kell járnod....
A kérdező hozzászólása: A doki mondta, hogy a hormonjaim rendben vannak, de ami elõsegíti nekem a normális mûködést, havi menzeszt az nem megfelelõen teljesít és ezért a baba sem fog magától jönni. Soha semmilyen bogyót nem veszek be, kerülöm a dokikat. Kijöttem és akkor merült fel bennem rengeteg kérdés :(
Esetleg a progeszteronod? Azt tudom elképzelni esetleg. Mi a gond a menzeszeddel? Egyébként a tabletta igen is okozhat tartós anovulációt szedés után. Persze nem biztos hogy fog is, de okozhat.

13 éve szedtem a fogamzásgátlót, 3 hónapja abbahagytam gyermekvállalás céljából. Azóta folyamatosan fogyok. Árthat a babának, ha terhes vagyok?

5-napja pedig alhasi fájdalmaim vannak,er?s hányingerem és feszül a mellem.a mensim a jöv? héten fog megjönni,ma azért bejelentkeztem dokihoz,de már nagyon izgulok és félek.voltatok már így???terhes lehetek vagy 3-hónap után jön ki a gyógyszer vmilyen mellékhatása???köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Úgy tudom, hogy nem árthat. Az orvsom azt mondta, hogy ezeknél a gyógyszereknél (már ha te is újjabbat szettél) már nem igazán kell várni, de 3 hónapot javasolt nekem. Mondjuk én biztosra mentem és 8 hónapot vártam:) A többi kérdésre nem tudok reagálni, én is csak most várom a jeleket. De drukkolok.

Úgy tudom, hogy nem árthat. Az orvsom azt mondta, hogy ezeknél a gyógyszereknél (már ha te is újjabbat szettél) már nem igazán kell várni, de 3 hónapot javasolt nekem. Mondjuk én biztosra mentem és 8 hónapot vártam:) A többi kérdésre nem tudok reagálni, én is csak most várom a jeleket. De drukkolok.

Árthat a babának, ha még csak 1, 5 hónapja hagytam abba a fogamzásgátló szedését és már próbálkozunk, hogy bébink legyen?

Az orvos azt tanácsolta, hogy várjunk 3 hónapot, de ezt egy kicsit soknak tartom. Sokan gyógyszer mellett is teherbeesnek és a babájuknak nem lesz baja. el?re is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Szerintem a dokid tudja, hogy milyen készítményt szedtél és ez attól is függ. Régebben fél évet is kellet várni, de mára már sokat finomodtak a fogamzásgátlók. Én várnék, ha a dokim azt mondaná, jobb a nyugalom.

Szerintem a dokid tudja, hogy milyen készítményt szedtél és ez attól is függ. Régebben fél évet is kellet várni, de mára már sokat finomodtak a fogamzásgátlók. Én várnék, ha a dokim azt mondaná, jobb a nyugalom.
A fogamzásgátló néhány nap alatt kiürül a szervezetbõl. Ami gondot okozhat, ha a fogamzásgátló elvére gondolunk, levékonyítja a méhnyálkahártyát, a peteérést is kiiktatja idõvel. Hormonálisan okoz nagy változásokat. Na ebbõl a változásból kell helyreállnia a szervezetnek. Nekem még 3 hónap után is vékony a méhnyálkahártyám, a progeszteron szintem elég alacsony, amit a másfél évnyi fog.gátlónak köszönhetek (?!). Múlt héten volt hüvelyi uh-om. Ebbõl nehéz visszaállni. A babát érintõen inkább a körülmények lehetnek veszélyesek, amiket leírtam - a "táptalaj".
Az orvosok többsége szerint(akik a fiatalabb kategória) nem kell várni, sõt az én dokim azt mondta hogy már egyre több esetben alkalmazzák azt, hogy ha sokáig nem jön a baby szedetnek gyógyszert 3 hónapig a nõvel és utánna hajrá! Állítólag felturbozza a hormonokat !!!
Én ahogy abbahagytam, már neki is álltunk, és a következõ már nem jött meg! :) Nekem azt mondta az orvos tegyek úgy ahogy a szívem diktál, õ is 3 hónapot javasolt, de azt mondta ha én ugy érzem elõbb jön el az ideje, akkor hallgassak magamra! :)

A fogamzásgátlo tabi árthat a babának ha vki az mellet esik teherbe és nem tudja h terhes és szedi tovább a gyógyszert?

Legjobb válasz: Nagyon sok esetben elõfordult, ezért is írják rá, hogy csak kb. 97

Nagyon sok esetben elõfordult, ezért is írják rá, hogy csak kb. 97
Nagyon sok esetben elõfordult már, azért is írják rá, hogy csak 97%-ban ad védettséget. Ha felmerül a terhesség gyanúja, persze rögtön abba kell hagyni, de ettõl még egészséges lesz a baba. Nekem több ismerõsöm is így lett terhes.
A ma forgalomban lévõ hormonális fogamzásgátló tabletták nem okoznak fejlõdési rendellenességet a magzatnál. Akkor sem, ha valaki a szedés alatt esett teherbe. Egyetlen genetikai tanácsadó sem javasolja emiatt a terhesség megszakítását. Mivel milliók szedik világszerte az ilyen készítményeket, jól dokumentált vizsgálatokkal bizonyították ezeket a tényeket. Természetesen, ha a terhesség kiderül, a szedést abba kell hagyni, hiszen ekkor már nincs szó fogamzásgátlásról. Ha tehát a terhesség elsõ heteiben véletlenül szedett tabletta sem okoz rendellenességet, akkor az elõzõ hónapban abbahagyott tabletta miért okozna? A gyógyszer kiürülésével kapcsolatban az un. felezési idõt adják meg, ami azt jelenti, hogy a bevitt hatóanyag fele mennyi idõ alatt ürül ki. Ez egyik tablettánál sem több mint 48 óra. Hónapokról szó sincs! Még az egy hét is sok. Gondoljunk bele, már egy-két tabletta véletlen kihagyásánál is javasolt kiegészítõ fogamzásgátló módszer használata, mivel a tabletta vérszintje ilyenkor gyorsan csökken. Mivel a tabletta hatóanyaga már a szedés abbahagyása utáni héten is csak legfeljebb nyomokban van jelen a szervezetben, értelmetlen három hónapban gondolkodni. Mit tegyek, ha gyermeket szeretnék? Ismételten leszögezzük, hogy a fogamzásgátló nem okoz meddõséget! A tablettaszedés abbahagyásától számított 1–3 hónap alatt helyreáll a ciklus. Ez azt jelenti, hogy egyénenként változó idõben, de akár már az abbahagyást követõ elsõ hónapban is létrejöhet megtermékenyülés és terhesség. Ilyenkor az egészséges peteérés és a normál ciklus már a tablettaszedés abbahagyását követõ elsõ hónapban helyreállt. Hat-e a tabletta a magzatra? A hormonális fogamzásgátlás nem hat a késõbbi terhesség lefolyására, nem jelent veszélyt a magzatra nézve, még akkor sem, ha a terhesség a tabletta szedése alatt következne be. A 3 hónap csupán biztonsági határ. Ismerek fogamzásgátló MELLETT fogant gyermekeket, egészségesen születtek. A hormonháztartás egyensúlya miatt jobb, ha kivárjuk a 3 hónapot, de nem tragikus, ha nem úgy alakul.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm megnyugtato volt z utolso válasz lehet becsuszott a baba csak jövö héten megyek orvoshoz rosszul is vagyok de lehet bebeszélem magamnak nem tom majd kiderül azért köszi

Ha terhes vagyok es ittam rozmaring teat arthat a babanak? Mert mar 3 napja iszom napi 2 csuporral. Mennnyi esely van a vettelesre? Szedek fogamzasgatlo gyogyszert nem biztos hogy terhes vagyok csak nem jött meg kesik 1 hete

Legjobb válasz: Ha terhes vagy, akkor szigorúan tilos innod, mert méh simaizom összehúzó hatása van, tehát elvetélhetsz. Mondjuk elviekben "csak" nagyobb dózisok (pl. illóolaj) esetén jelentkezik ez a hatása, de értelemszerûen nem érdemes kockáztatni.. Egyébként a fogamzásgátlódnak is jelentõsen gyengíti a hatását, tehát ha nem vagy terhes, akkor erre sem árt figyelned.

Ha terhes vagy, akkor szigorúan tilos innod, mert méh simaizom összehúzó hatása van, tehát elvetélhetsz. Mondjuk elviekben "csak" nagyobb dózisok (pl. illóolaj) esetén jelentkezik ez a hatása, de értelemszerûen nem érdemes kockáztatni.. Egyébként a fogamzásgátlódnak is jelentõsen gyengíti a hatását, tehát ha nem vagy terhes, akkor erre sem árt figyelned.

Árthat ez a gyógyszer, hogy ha fogamzásgátlót szedek?

Adiponix ( superwell ) 8hatóanyag van benne. És tablettás. A sogorn?mt?l kaptam,azt mondta mindenreggel vegyek be bel?le 1darabot.

Legjobb válasz: ezt miért nem az orvosodtól kérdezed? ha valaki ide beírja h nem árt, rögtön elhiszed, mert õ biztos tudja?

ezt miért nem az orvosodtól kérdezed? ha valaki ide beírja h nem árt, rögtön elhiszed, mert õ biztos tudja?
Az Adiponix egy étrendkiegészítõ, nem tartalmaz gyógyszeranyagot. Akár ételként is bevihetnéd a tartalmi anyagait, amik pedig nincsenek hatással a hormonkészítményedre. Szedheted nyugodtan. egy gyógyszerész

Fogamzásgátló abbahagyása után kb.2 héttel teherbe estem. Árthat a babának?

4 évig szedtem a gyógyszert, aztán abba hagytam mert fájt t?le a fejem, újat írattam és a doki mondta, hogy addig amíg nem jön meg a mensim ne vegyem be.

Legjobb válasz: Ha a dokid lelkiismeretes, akkor nem mond semmit megnyugtatásképpen, hanem õszintén elmondja, ha valami gond van. Úgyhogy szerintem emiatt ne aggódj.

Ha a dokid lelkiismeretes, akkor nem mond semmit megnyugtatásképpen, hanem õszintén elmondja, ha valami gond van. Úgyhogy szerintem emiatt ne aggódj.
Nem lehet semmi gond, nyugi! Amai gyógyszerek már nem a régi NDK- elefánt- hormonnal rendelkeznek. :)
Nekem azt mondta a doki, hogy olyan alacsony hormontartalmuk van a mai gyógyszereknek, hogy akár a terhesség végéig is szedhetnénk, akkor sem lenne belõle baj.Szóval tényleg ne izgulj e miatt.
Szia! 36.hétben vagyok, és ugyanúgy vagyok, mint Te, minden rendben és hidd el az orvos igazat mondott.Egészséges kisbabád lesz.Boldog babavárást!
28 éves vagyok és fogamzásgátló melett fogantam egészséges vagyok pedig akkoriban érdekes gyogyszerk voltak.A mostaniak melett tuti nem lesz baja .
A kérdező hozzászólása: Ez jó! :) Köszi, hogy leírtad a történeted! Ez kellett!:) És gratulálok a kis-nagy fiadhoz!:)
Nyugi, semmi gond nem lesz! A dokim szerint a gyógyszer abbahagyása után akár egybõl teherbe lehet esni, és nem árt a babának!! Hajrá!!
Én a nagyfiammal gyógyszer(Mersilon) mellett lettem terhes és mivel nem tudtam szedtem tovább, közben menstruáltam is. Mikor már hízni kezdett a hasam mentem el dokihoz hogy hízok a gyógyszertõl, erre közölte hogy 20 hetes terhes vagyok.A fiam egészségesen született 4100 grammal most 10 éves és semmi baja. Szerintem ne aggódj, nekem is azt mondta a doki hogy alacsony a hormontartalma ezeknek a gyógyszereknek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :) Igaz a dokinak õszintén meg kell mondani ha gáz van, erre nem is gondoltam, csak mindig agyalok magamba hülyeségeken. De köszi a megnyugtatást!;) Ez az elefánt dolog tetszett!:D
Valóban a mostani tabik alacsony hormontarralmúak..elvileg érdemes kivárni ahárom hónapot, de na aggódj, aki tabi mellett esett teherbe az is egészséges kibabát szülhetett..A doki nem mondhat valótlant megnyugtatásképp sem..a próblémák pedig sajnos lehetnek fogamzásgátlómenteseknél is, , , ne aggódj, majd a vizsgálatokon minden kiderül, de nem hinném hogy ez fog gondot okozni..van ismerõsöm így egészséges babával. Gratulálok!
Én Marvelont szedtem 6 évig, aztán decemberben eldöntöttük hogy babát szeretnénk, én is 2 hét mulva terhes lettem, és az orvosom tanácsára nem szüneteltünk, merthogy azért kell napra pontosan bevenni a tablettákat mert olyan gyorsan kiürülnek a szervezetbõl hogy már nem védenek, szóval ezért nem kell várni az elhagyása után hónapokat. 29 hetes kismami.

SEGITESETEK VALASZT TALALNI! 2 honapja csaszaroztak, mar nincsen verzesem 2-3 hete, fogamzas gatlot (rigevidon) -t szedhetek pld ul matol? Mit arthat a babanak vagy a tejmennyisegnek? Ti mikortol szedtetek fogamzasgatlot?

Szoptatas mellett potolom a tejet tapszerrel, ez allitolag azt jelenti, hogy teherbe eshetek!velemeny?

Legjobb válasz: Mondjuk nõgyógyásszal kéne kiíratni, hormon menteset!!! És a menzesz 1. napján kell elkezdeni szedni a legtöbb fog. gátlót!

Mondjuk nõgyógyásszal kéne kiíratni, hormon menteset!!! És a menzesz 1. napján kell elkezdeni szedni a legtöbb fog. gátlót!
Ha a doki írta fel, hogy szedheted szoptatás mellett akkor lehet.Nekem szoptatás mellett a cerazett-et írta fel, azt hiszem a másik ilyen foggátló az azália.De MINDENKÉPP beszélj az orvossal.
Szoptatás alatt szedhetõt írhat fel a doki, de leginkább nem ajánlják.Mást nem szedhetsz.És ha kizárólag szoptatsz is teherbe eshetsz. Én két évig szoptattam, addig nem szedtem semmit, most megyek tavasszal rákszûrésre, majd akkor iratok újra.
csak akkor szedhetsz fogamzás gátlót szoptatás mellett, ha orvos írta fel. És jó ha tudod hogy szoptatás alatt az ember hormonháztartása eléggé más, mint egyébként, ennek köszönhetõen a fogamzásgátló sem ad olyan biztos védelmet.
amig egy kicsit is szoptatsz, csak olyan fogamzásgátlot lehet szedni, amely kimondottan szoptatos anyukáknak valo, csak egyféle hormont tartalmaz (gesztagént). ennek a kezdése menstruáciotol fuggetlen. De ahogy mások is írták, orvosnak kell felírnia és o majd felvilágosít a tobbirol. a tobbi fogamzásgátlot ilyenkor nem szabad. teljesen magadtol pedig sose kezdj szedni, semmilyet, nem tudhatod, neked mi a jo. és elvileg el sem adhatnák a gyogyszertárban. amit a terhesség elott szedtél, az nem biztos, hogy utána is passzolni fog, megváltozik a szervezet, a hormonszint..
A kérdező hozzászólása: Koszi meindenkinek, beszelek a dokimmal, es inakbb maradok az ovszernel!! koszonom meg 1 szer, rendesek vagytok:)
Nekem a nõdokim Cerazettet írt fel szoptatás alatt.Nem volt hatással a szoptatásra a gyógyszer, viszont míg szedtem addig nem volt havi vérzésem.

Árthat-e a pár napos/hetes magzatnak, ha az anyuka úgy esik teherbe, hogy közben fogamzásgátlót szed, és mivel az első menzesz elmaradtáig nem tudja, hogy terhes, ezért szedi a tabit, miközben már megfogant a magzata?

Legjobb válasz: Hûû. Sürgõsen hívd fel a nõgyógyászt! Egyébként van ismerõsöm aki tabi mellett esett teherbe, és gyönyörû a kislánya. Reméljük semmi vész, és gratu a babihoz.

Hûû. Sürgõsen hívd fel a nõgyógyászt! Egyébként van ismerõsöm aki tabi mellett esett teherbe, és gyönyörû a kislánya. Reméljük semmi vész, és gratu a babihoz.
hát elég rosszul indul, de inkább szerintem is a nõgyógyászt hívd fel, õ mondja meg mi van ilyenkor.
Ne aggódj semmi baja nem lesz a babának a nõgyógyász is ezt fogja mondani :) (Az enyémnek sem lett)
szia 33 hetes várandós vagyok a kisfiammal, aki Mercilon szedése mellett fogant. (nem voltam beteg, nem hánytam ki, rendesen szedtem stb, szal érdekes és értékes eu-i szintû statisztikai adatnak hívta az "esetet" az egyik doki :S) Megjártunk több genetikai kivizsgálást is a legnevesebb magyar szakiknál, és megnyugtattak, hogy a babó teljesen egészséges! Állítólag a gyógyszertõl is függ, a Mercilon éppenséggel olyan kis dózisú, hogy nagyon ritkán okoz problémát, akkor is csak erõsíti az öröklött hajlamot (szívfejlõdési rendellenességet okozhat leginkább, de NAGYON ritkán). Szóval mi megnyugodtunk, de nagyon sok idegeskedéstõl kíméled meg magadat, ha mihamarabb elmész orvoshoz, és it nem az SZTK-s rendelésre gondolok, mert a SOTÉ-n nagyon röhejes volt a "genetikai tanácsadás" ( 7 órát utatzunk, 4-et vártunk, 2percet voltam benn és meg sem néztek UH-val...).
Nem árthat. Se fejlõdési rendellenességet nem okoz, se vetélést. Nem kell abortuszra menned emiatt, egyetlen olyan eset sem ismert, amelynél probléma lett volna a babával a tabletta miatt. Ezek csak hormonok, ráadásul igen kis mennyiségben. Rengeteg baba fogan úgy, hogy az anyjuk tablettával védekezik, csak valami hiba támad a rendszerben. Ne aggódj! :-) Csak hagyd abba a gyógyszert - bár gondolom, már abba is hagytad.
én pont tegnap nézem egy müsort.A csaj 3havonta kapott fogamzásgátló injekciót, és terhes lett.Nem volt hányingere, a hasa se nõtt meg, 5kg hizott, de ezt a sok zsiros étel fogyasztás miatt gondolta, meg a gyomra égett, ezt is a táplálkozásának tudta le, bulizni járt, ivott, cigizett. Szerencsére a baba egészséges lett. Mondjuk nem hiszem el hogy a hasán nem vette észre, mert még ha molett is volt kicsit, az akkor is keményebb lesz.Na meg ott van a baba mozgása, hogy nem lehet érezni?! A kérdésedre a válasz, szerintem mindenképp beszélj orvossal errõl, az õ szava a legbiztosabb.
Semmi baja nemlesz, a mai fog.gátlók már annyira kevés hormont tartalmaznak.gondolj bele 1 kihagyott szem miatt is beindulhat a peteérés.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!