Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátlót azon a napon kezdhetem (3 db)

Most kezdeném el előszőr a fogamzásgátlót és a dokim azt mondta h a mensi 5. napján kezdjem el...de most a 6. napon vagyok. El kezdhetem igy is a 6. napon vagy megint 1 hónapot kell várnom?

(kedd este jött meg és ma vasárnap van)

Legjobb válasz: Elkezdheted szedni, de nem fog védeni! Inkább várd meg a köv. mensid-et és ha benne van a tájékoztatóban, hogy az 1. naptól is elkezdheted szedni, akkor inkább az elsõ napon kezd el, mert akkor rögtön védett leszel! Milyen tablettát fogsz szedni?

Elkezdheted szedni, de nem fog védeni! Inkább várd meg a köv. mensid-et és ha benne van a tájékoztatóban, hogy az 1. naptól is elkezdheted szedni, akkor inkább az elsõ napon kezd el, mert akkor rögtön védett leszel! Milyen tablettát fogsz szedni?
A kérdező hozzászólása: yasminelle! (de úr isten még 1 hónap:S) a dokim mondta h az 5.ik napon kezdjem el mert igy nem zavarja meg a mensimet vagy micsoda. és h 1 hónap után véd telljesen. ha a mensi 1.napján veszembe 100% h onnantol kezdve véd?nem kell várni 1 hónapot?
Én csak az írom le, ami a betegtájékoztatójában van: "Mikor kezdheti el az elsõ csomag szedését? A Yasminelle szedését a ciklus elsõ napján (azaz a menstruáció elsõ napján) kezdje el. Ha a Yasminelle szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia." Te döntöd el, hogy a tájékoztatónak vagy az orvosnak hiszel! (megjegyzem, azért van leírva a tájékoztatóban, mert úgy kell használni)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ
A legtöbb fogamzásgátlót a menstruáció ELSÕ napján kell elkezdeni és nem az ötödiken!

Menstruáció utáni 6. napon kezdtem fogamzásgátlót szedni, az orvosom azt mondta az 5. napon szedjem, de nem volt még meg a gyógyszer. Felhívtam egy nőgyógyász ápolónő barátnőmet, hogy kezdhetem-e szedni, aztmondta nem lesz gond. Biztos ez?

életem első doboza volt, már a végefelé járok, 1-2x szexeltünk csak megszakítás nélkül. nagyon rendszeresen szedtem, de aggódok kicsit

Legjobb válasz: Elvileg az elsõ napján kéne a menstruációnak,de ezzel az 5.napon való kezdéssel,asszem kiküszöbölhetõ a hónap alatt a pecsételõ vérzés..én az elsõ napján kezdtem,de szerintem nem lesz gond,ha a hatodiktól kezdted el,elvégre is,van olyan (dienille pl) ami elvileg az elsõ tabi után véd..

Elvileg az elsõ napján kéne a menstruációnak, de ezzel az 5.napon való kezdéssel, asszem kiküszöbölhetõ a hónap alatt a pecsételõ vérzés..én az elsõ napján kezdtem, de szerintem nem lesz gond, ha a hatodiktól kezdted el, elvégre is, van olyan (dienille pl) ami elvileg az elsõ tabi után véd..
A kérdező hozzászólása: igen, pecsételõ vérzésem nem volt.. a betegtájékoztatón nem volt utalás arra, hogy mikortól véd, de kaptam egy prospektust egy ugyanolyan tartalmú de más márkájú gyógyszerrõl, azon az volt hogy már az 1. is véd ..
Nem lesz gond.
A CIKLUS 5. napján, nem a menzesz után a 5. napon, te jó atya ég!!!!!! 5 napos vérzéssel számolva a menzesz utáni 6. nap már a ciklus 11. napja!!! Olyankor NEM lelet elkezdeni a tablettát. Reménykedj, hogy nem estél teherbe, mert bizony szépen megadtad az esélyét.

A fogamzásgátlót csak azon a napon kezdhetem el szedni, amikor megjön a mensim?

És ha igen,miért?köszi

Legjobb válasz: Ha másik napon kezded el, teljes hónapot kell várni, hogy védett legyél. Azért az elsõn kell elkezdeni, mert így a teljes ciklusod alatt, az elejétõl a végéig védve vagy peteérés ellen.

Ha másik napon kezded el, teljes hónapot kell várni, hogy védett legyél. Azért az elsõn kell elkezdeni, mert így a teljes ciklusod alatt, az elejétõl a végéig védve vagy peteérés ellen.
De egyébként el kellene olvasnia betegtájékoztatót mert minden tabi más, és nem feltétlenül mind úgy mûködik mint ahogy fent írták.
A betegtájékoztatón tuti rajta van! Én pl. Novynettet szedek és ott úgy van, hogyha az 1. naptól szedem akkor egybõl hat, ha a 2-5. naptól akkor 1 hét kiegészítõ védekezés ajánlott... Szóval ez tabifüggõ;)
Nem csak az elsõ napon kezdheted el de a mensi alatt kell elkezdeni! De az orvos ugyis elmondja hogy mikor célszerû!Én Belara-t szedek és azt mondta az orvos hogy az 5.napon kezdjem el szedni és az elsõ hónapba kiegészítõ védekezés is kell!
...de egyébként a doktor el fogja mondani, h mikor kell megkezdeni a tabi szedését.Ha meg nem mondja, akk. nyugodtan kérdezd meg.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!