Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátlót azon a (1906 db)

Az tényleg igaz hogy a fogamzásgátló jó a pattanásos arcbőrre?

Most viccen kivül kérdezem.Ne irjatok olyat hogy "igen jó,és ez n? t?le ilyen olyan bajom lesz" mint ahogy néhány kérdésnél látható ilyen.Sokaknál hallottam ezt,és én kb 3hete kezdtem el szedni.

Legjobb válasz: Igen, használhat. Ugyanis a pattanások általában a hormonháztartás változása, mûködése miatt keletkeznek. A fogamzásgátló pedig hatással van a hormonháztartásod egészére, nem csak a petére. Egyes esetekben az orvos fogamzásgátlót írhat fel fokozott akneproblémákra, szõrnövekedésre is. Arra viszont készülj fel, hogy amíg a szervezeted hozzászokik a fogamzásgátlóhoz és a hormonháztartásod beáll arra az ütemre, amit a bogyó diktál, addig lehet, hogy rosszabbra fordul a bõröd állapota, zsírosabb lesz, pattanásosabb, de ennek javulnia kell, amennyiben a neked megfelelõ foggátlót használod. Mellette ugyanúgy tisztísd a bõröd!

Igen, használhat. Ugyanis a pattanások általában a hormonháztartás változása, mûködése miatt keletkeznek. A fogamzásgátló pedig hatással van a hormonháztartásod egészére, nem csak a petére. Egyes esetekben az orvos fogamzásgátlót írhat fel fokozott akneproblémákra, szõrnövekedésre is. Arra viszont készülj fel, hogy amíg a szervezeted hozzászokik a fogamzásgátlóhoz és a hormonháztartásod beáll arra az ütemre, amit a bogyó diktál, addig lehet, hogy rosszabbra fordul a bõröd állapota, zsírosabb lesz, pattanásosabb, de ennek javulnia kell, amennyiben a neked megfelelõ foggátlót használod. Mellette ugyanúgy tisztísd a bõröd!
A hormonokra van hatással a tabi, a pattanások pedig a hormonok miatt jönnek ki, tehát a tabi a pattanásokra is hatással van. Vannak olyan tabik, amik inkább a pattanásokra vannak, mint fogamzásgátlásra. Ha direkt így mész orvoshoz, hogy a pattanások ellen kell fogamzásgátló, akkor olyat ad, ami tuti hat. De nem biztos, hogy az a tabi, amit te szedsz, az jó lesz arra is, hogy a pattanásaid eltûnjenek. Mindenesetre valamennyire csökkentik a zsírosodást és a pattanásokat, de nem biztos, hogy 100%-os eredményt érsz el.
A zsíros arcbõr és a pattanások általában a férfihormonszint miatt vannak, amit a fogamzásgátló csökkent. Tehát elvileg leszedi a pattanások nagy részét meg szebb lesz a bõröd. Persze mindenkinél máshogy hat.

Mennyire gyengití a fogamzásgátlót az antibiotikum?

Most voltam dokinál és felirta a gyógyszert meg a fogamzásgátlót is de nem mondott róla semmit. Mi van hogyha egyszerre szedem a kettöt ??? vagy hogy csináljam h ne legyen gondom?:O:)

Legjobb válasz: akkor uti ki a fogamzasgatlot, ha elkezdesz verezni.:) enis most szedtem 5 napig, es elmentem nogyogyaszhoz hogy megkerdezzem meddig nem lehet vedekezes nelkul szexelni. nos, nekem nem volt verzesem, szexeltem, es nem vagyok terhes:D

akkor uti ki a fogamzasgatlot, ha elkezdesz verezni.:) enis most szedtem 5 napig, es elmentem nogyogyaszhoz hogy megkerdezzem meddig nem lehet vedekezes nelkul szexelni. nos, nekem nem volt verzesem, szexeltem, es nem vagyok terhes:D
Antibiotikum üti a fog.gátlót.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod!:) Igazából az antibiotikumot 6 napig kell csak szednem ma kezdtem el és keddig szedem ugye! és pont kedden kell ujra szednem a fog.gátlót is mert most van a szünet a szedése közben így is gáz a dolog?:)
Kedves utolso, attol, hogy nem verzel, meg siman teherbeeshetsz. Nem feltetlen verzel, amikor gyengul a fogamzasgatlo hatasa, remelem ezt te sem gondoltad komolyan. Felelotlenseg volt, amit csinaltal. Kerdezo: az antiobiotikum szedese alatt es utan 1 hetig kell kiegesziti vedekezes, igy biztos, hogy nem esel teherbe. Gyengitheti akkor is, ha epp a szunetben szeded, hiszen a szervezetedben meg ott lesznek az antib. hatoanyagai.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!:)

Ha beveszek egy Algopirint és rá 1-2 mulva a fogamzásgátlót az gátolhatja a fogamzásgátló hatását?

Ugy értem hogy azért mert el?tte bevettem másik gyógyszert is...bocsi a hülye kérdésért de vmi rémlik h nem szabad bevenni másik gyogyszerre..de javitsatok ki ha tévedek..a betegtájékoztatom nincs meg.

Legjobb válasz: Nem.

Nem.
én úgy tudom, hogy a fájdalomcsillapítók közül csak a saridon csökkentheti a hatást.
Azért a biztonság kedvéért használjatok pár napig óvszert
Nem nem csökkenti, csak az antibiotikum csökkenti és azt is beszéld meg orvossal, mert nem mindegyik fajta.
antibiotikum és c vitamin csökkenti a hatást. de azért ne egyszerre vedd be semmi más gyógyszerrel.2 óra különbség legyen meg
dehogy csökkenti a c-vitamin!
Akkor csökkenti, ha nagy adagokat szed belõle valaki, 1000 mg-ot!! a szokásos 60-250 mg nem csökkenti.

Nekem ezt a fogamzásgátlót az egyik barátnőm ajánlotta, vérvételre el kell mennem a kiváltása előtt?

Legjobb válasz: ????a barátnõd ajánlotta? Szerintem fogamzásgátlót orvossal szokás íratni.Õ azt is tudni fogja,hogy milyen vizsgálatok szükségesek neked elõtte.nem szedj be semmit más ajánlására amit nem személyesen neked írt fel az orvos!!!

????a barátnõd ajánlotta? Szerintem fogamzásgátlót orvossal szokás íratni.Õ azt is tudni fogja, hogy milyen vizsgálatok szükségesek neked elõtte.nem szedj be semmit más ajánlására amit nem személyesen neked írt fel az orvos!!!
Attól, hogy neki jó, nem biztos, hogy neked is jó lehet. Max megemlitheted a dokinak, de õ fogja eldönteni vizsgálatok után, melyik számodra megfelelõ.
Orvos ír fel neked gyógyszert kivizsgálás és vérvétel alapján. Szervezetfüggõ az, hogy kinek melyik fogamzásgátló a jó. És azt a doki dönti el.
Maximálisan egyetértek az elottem szólókkal, sokféle van osszetételben, kul. hormonadagok, és amúgyis, a tabletta hormon, beavatkozás a szervezeted mukodésébe. Kényelmes és hatásos, az tény. Sajnos sokan nem veszik komolyan, de nem árt figyelni a mellékhatásokra is, a káros szokások csokkentésére (eros dohányzás-trombózis, stb), hatását befolyásolhatják más gyógyszerek... Errol mindrol tájékoztathat az orvos, és felírja a neked legmegfelelobb tablettát.
Elõször a dokihoz kellene menned, mert nem biztos, hogy neked is jó lesz az, ami a barátnõdnek! Úgyis fel kell íratni valakivel!
Talán inkább orvost kellene megkérdezned hogy neked jó e az a gyógyszer! És igen, kell vérvételre menni. Nagy felelõtlenség "barátnõm mesélte hogy jó" alapján szedni egy fogamzásgátlót!

A fogamzásgátló megkötötte a vizet a szervezetemben (ma mondta az orvos) és emiatt híztam. Mivel lehetne ezt megszüntetni?

És h tudnám a legkönnyebben eltüntetni a felgyülemlett párnácskákat? Leginkább a hasamra, combomra és fenekemre ment felesleg :S

Legjobb válasz: Vannak vízhajtó hatású teakészítmények, de szerintem jobb volna, ha fogamzásgátlót váltanál. Ma már sok van, amelyik nemhogy nem köti meg a vizet, de kifejezetten vízhajtó hatású (pl. yadine)

Vannak vízhajtó hatású teakészítmények, de szerintem jobb volna, ha fogamzásgátlót váltanál. Ma már sok van, amelyik nemhogy nem köti meg a vizet, de kifejezetten vízhajtó hatású (pl. yadine)
A kérdező hozzászólása: Azt mondta az orvosom h nem kell váltanom...hát ha fennáll továbbra is ez a probléma vissza fogok megint menni és addig erõsködök míg nem hajlandó vmi csinálni :D
A fogamzásgátlóknak sajnos valóban lehet ilyen mellékhatása, hogy ez kinél milyen mértékben jelentkezik, az egyén-függõ.
Én is a Gracial-t szedem és én is tapasztaltam egy kis libidó-csökkenést, de most már minden OK!

Nincs libidóm és ez rendkivül zavar engem is és a páromat is. Állítolag a fogamzásgátló az megoldás. Ez igaz?

Legjobb válasz: Szia! Arról még nem hallottam, hogy a fogamzásgátlót ajánlanák a csökkent libidóra. :) A fogamzásgátlótól lehet, hogy növekszik, de az is lehet, hogy csökken. Szerintem ebben egy doki tudna neked segíteni.

Szia! Arról még nem hallottam, hogy a fogamzásgátlót ajánlanák a csökkent libidóra. :) A fogamzásgátlótól lehet, hogy növekszik, de az is lehet, hogy csökken. Szerintem ebben egy doki tudna neked segíteni.
Nálam és barátnõimnél is az a tapasztalat, hogy pont a fogamzásgátló veszi el a libidónkat. Mióta nem szedjük azóta már mi mászunk a párunkra. De lehet valakinél az ellenkezõjét váltja ki, bár kétlem.
Én is azt hallottam a fogamzásgátló sok esetben csökkenti a libidót, és lehet, hogy én is ennek vagyok az áldozata, mert a barátnõm az utóbbi idõben kevésbé van oda a szexért...
Nekem a dokim mondta anno, amikor az elsõ fogamzásgátlóm miatt panaszkodtam, hogy ilyen mellékhatás simán van, csak nem írják rá a papírra, mert akkor senki nem szedné. Minek fogamzásgátló, ha úgysem kívánod?!- jelszóval... Nálam a váltás jött be.
A fogamzásgátló okoz libidócsökkenést!!!! Nehogy még arra szedj!!! Én most hagyom abba, mert szinte teljesen megszûnt 5 év alatt a libidóm!!!!!! Nagyon ellenzem már a hormonális dolgokat!!!Pláne emellett híztam emiatt vagy 30 kilót! Vigyázzatok a fogamzásgátlókkal!!! Csak jóindulatból mondom!!!

A 30-as nők miért részesítik előnyben a fogamzásgátlót az óvszerrel szemben?

Legalábbis én így vettem észre, míg a korombeli lányok csak óvszerrel hajlandóak.

Legjobb válasz: szerintem elég érvet hoztak fel, illetve csak egyet de az elég érv. Mert így élvezetesebb. Habár meg lehet az a kockázata, ha csak úgy össze vissza kefél, hogy elkap valami fertõzést, mert attól a fogamzásgátló nem véd. Persze azért egy normál párkapcsolatban ez nem valószínû, és harmadszor meg nem hinném hogy a 30 nõk körében elterjedtebb, sõt szerintem annál inkább a fiataloknál. Gondolj a sok ribire,

szerintem elég érvet hoztak fel, illetve csak egyet de az elég érv. Mert így élvezetesebb. Habár meg lehet az a kockázata, ha csak úgy össze vissza kefél, hogy elkap valami fertõzést, mert attól a fogamzásgátló nem véd. Persze azért egy normál párkapcsolatban ez nem valószínû, és harmadszor meg nem hinném hogy a 30 nõk körében elterjedtebb, sõt szerintem annál inkább a fiataloknál. Gondolj a sok ribire,
Nem értek egyet. 17 éves korom óta fogamzásgátlót szedek, mert a páromnak is, és nekem is kényelmesebb spontán, bármikor betenni :) )) SOKKAL jobb, mint gumival ;) Ez nem korfüggõ, hogy a 30-asok így, a fiatalabbak meg úgy..
Mert kényelmesebb.
Ez nem korfüggõ, tényleg.
mert sokkal jobb és élvezetesebb, mint gumival N

Befolyásolhatja pozitív irányba a teherbeesésemet az a tény, hogy sose szedtem fogamzásgátlót?

Igyekszem nagyon egészségesen élni, sok zöldség - gyümölcs, vitamin-kiegészítés és a férjemnek is ezeket adom:-)Bármilyen véleményt elfogadok és tapasztalatoknak is örülnék!

Legjobb válasz: Én 5 évig szedtem fogamzásgátlót és elsõ próbálkozásra sikerült is teherbe esnem. Sok gyümölcsöt és zöldséget eszem én is, vitamint mellette nem szedtem. Emellett sok egészségtelen dolgot szeretek. Párom nem szereti a gyümölcsöt, dohányzik is. Mégis nálunk hamar sikerült a baba. Szerintem változó, hogy befolyásolják-e ezek a tényezõk a fogamzást, de az mindenképp egy pozitív dolog, hogy próbáltok egészségesen élni.

Én 5 évig szedtem fogamzásgátlót és elsõ próbálkozásra sikerült is teherbe esnem. Sok gyümölcsöt és zöldséget eszem én is, vitamint mellette nem szedtem. Emellett sok egészségtelen dolgot szeretek. Párom nem szereti a gyümölcsöt, dohányzik is. Mégis nálunk hamar sikerült a baba. Szerintem változó, hogy befolyásolják-e ezek a tényezõk a fogamzást, de az mindenképp egy pozitív dolog, hogy próbáltok egészségesen élni.
Ha az én helyzetemet nézem, akkor igen... Májusban hagytam abba, azóta is hormonzavarom van miatta, pedig elõtte tankönyvi 28 napos ciklusom volt, emiatt nem jön a baba :(
En sem szedtem sohaaa... Es tobb mint fel eve nem jon a baba :(
Én se szedtem soha, és 5. éve nem jön össze.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm. Sajnállak titeket, szorítok!És bízom a mihamarabbi sikerben!
én sem szedtem soha, véletlenül estem teherbe.
Nincs kimutatható összefüggés.
Ha fogamzásgátlót szedsz nincs peteérésed... Ha a kimaradt tabletta után a többit beszedted rendesen, akkor nincs gond.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!