Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátlót azon (1906 db)

Mennyire gyengití a fogamzásgátlót az antibiotikum?

Most voltam dokinál és felirta a gyógyszert meg a fogamzásgátlót is de nem mondott róla semmit. Mi van hogyha egyszerre szedem a kettöt ??? vagy hogy csináljam h ne legyen gondom?:O:)

Legjobb válasz: akkor uti ki a fogamzasgatlot, ha elkezdesz verezni.:) enis most szedtem 5 napig, es elmentem nogyogyaszhoz hogy megkerdezzem meddig nem lehet vedekezes nelkul szexelni. nos, nekem nem volt verzesem, szexeltem, es nem vagyok terhes:D

akkor uti ki a fogamzasgatlot, ha elkezdesz verezni.:) enis most szedtem 5 napig, es elmentem nogyogyaszhoz hogy megkerdezzem meddig nem lehet vedekezes nelkul szexelni. nos, nekem nem volt verzesem, szexeltem, es nem vagyok terhes:D
Antibiotikum üti a fog.gátlót.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod!:) Igazából az antibiotikumot 6 napig kell csak szednem ma kezdtem el és keddig szedem ugye! és pont kedden kell ujra szednem a fog.gátlót is mert most van a szünet a szedése közben így is gáz a dolog?:)
Kedves utolso, attol, hogy nem verzel, meg siman teherbeeshetsz. Nem feltetlen verzel, amikor gyengul a fogamzasgatlo hatasa, remelem ezt te sem gondoltad komolyan. Felelotlenseg volt, amit csinaltal. Kerdezo: az antiobiotikum szedese alatt es utan 1 hetig kell kiegesziti vedekezes, igy biztos, hogy nem esel teherbe. Gyengitheti akkor is, ha epp a szunetben szeded, hiszen a szervezetedben meg ott lesznek az antib. hatoanyagai.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!:)

Ha beveszek egy Algopirint és rá 1-2 mulva a fogamzásgátlót az gátolhatja a fogamzásgátló hatását?

Ugy értem hogy azért mert el?tte bevettem másik gyógyszert is...bocsi a hülye kérdésért de vmi rémlik h nem szabad bevenni másik gyogyszerre..de javitsatok ki ha tévedek..a betegtájékoztatom nincs meg.

Legjobb válasz: Nem.

Nem.
én úgy tudom, hogy a fájdalomcsillapítók közül csak a saridon csökkentheti a hatást.
Azért a biztonság kedvéért használjatok pár napig óvszert
Nem nem csökkenti, csak az antibiotikum csökkenti és azt is beszéld meg orvossal, mert nem mindegyik fajta.
antibiotikum és c vitamin csökkenti a hatást. de azért ne egyszerre vedd be semmi más gyógyszerrel.2 óra különbség legyen meg
dehogy csökkenti a c-vitamin!
Akkor csökkenti, ha nagy adagokat szed belõle valaki, 1000 mg-ot!! a szokásos 60-250 mg nem csökkenti.

Barátnőm 2 héttel ezelőtt antibiotikumot szedett 1 hétig a fogamzásgátló mellett, és most jött meg neki. Mikor nyújt védelmet újra a fogamzásgátló? Az új levél elkezdése után?

Legjobb válasz: Így van. Legalábbis nekem anno ezt mondta a doki, és sose lett belõle baj. Azért még várj más válaszokat is.

Így van. Legalábbis nekem anno ezt mondta a doki, és sose lett belõle baj. Azért még várj más válaszokat is.

Nekem ezt a fogamzásgátlót az egyik barátnőm ajánlotta, vérvételre el kell mennem a kiváltása előtt?

Legjobb válasz: ????a barátnõd ajánlotta? Szerintem fogamzásgátlót orvossal szokás íratni.Õ azt is tudni fogja,hogy milyen vizsgálatok szükségesek neked elõtte.nem szedj be semmit más ajánlására amit nem személyesen neked írt fel az orvos!!!

????a barátnõd ajánlotta? Szerintem fogamzásgátlót orvossal szokás íratni.Õ azt is tudni fogja, hogy milyen vizsgálatok szükségesek neked elõtte.nem szedj be semmit más ajánlására amit nem személyesen neked írt fel az orvos!!!
Attól, hogy neki jó, nem biztos, hogy neked is jó lehet. Max megemlitheted a dokinak, de õ fogja eldönteni vizsgálatok után, melyik számodra megfelelõ.
Orvos ír fel neked gyógyszert kivizsgálás és vérvétel alapján. Szervezetfüggõ az, hogy kinek melyik fogamzásgátló a jó. És azt a doki dönti el.
Maximálisan egyetértek az elottem szólókkal, sokféle van osszetételben, kul. hormonadagok, és amúgyis, a tabletta hormon, beavatkozás a szervezeted mukodésébe. Kényelmes és hatásos, az tény. Sajnos sokan nem veszik komolyan, de nem árt figyelni a mellékhatásokra is, a káros szokások csokkentésére (eros dohányzás-trombózis, stb), hatását befolyásolhatják más gyógyszerek... Errol mindrol tájékoztathat az orvos, és felírja a neked legmegfelelobb tablettát.
Elõször a dokihoz kellene menned, mert nem biztos, hogy neked is jó lesz az, ami a barátnõdnek! Úgyis fel kell íratni valakivel!
Talán inkább orvost kellene megkérdezned hogy neked jó e az a gyógyszer! És igen, kell vérvételre menni. Nagy felelõtlenség "barátnõm mesélte hogy jó" alapján szedni egy fogamzásgátlót!

Nincs libidóm és ez rendkivül zavar engem is és a páromat is. Állítolag a fogamzásgátló az megoldás. Ez igaz?

Legjobb válasz: Szia! Arról még nem hallottam, hogy a fogamzásgátlót ajánlanák a csökkent libidóra. :) A fogamzásgátlótól lehet, hogy növekszik, de az is lehet, hogy csökken. Szerintem ebben egy doki tudna neked segíteni.

Szia! Arról még nem hallottam, hogy a fogamzásgátlót ajánlanák a csökkent libidóra. :) A fogamzásgátlótól lehet, hogy növekszik, de az is lehet, hogy csökken. Szerintem ebben egy doki tudna neked segíteni.
Nálam és barátnõimnél is az a tapasztalat, hogy pont a fogamzásgátló veszi el a libidónkat. Mióta nem szedjük azóta már mi mászunk a párunkra. De lehet valakinél az ellenkezõjét váltja ki, bár kétlem.
Én is azt hallottam a fogamzásgátló sok esetben csökkenti a libidót, és lehet, hogy én is ennek vagyok az áldozata, mert a barátnõm az utóbbi idõben kevésbé van oda a szexért...
Nekem a dokim mondta anno, amikor az elsõ fogamzásgátlóm miatt panaszkodtam, hogy ilyen mellékhatás simán van, csak nem írják rá a papírra, mert akkor senki nem szedné. Minek fogamzásgátló, ha úgysem kívánod?!- jelszóval... Nálam a váltás jött be.
A fogamzásgátló okoz libidócsökkenést!!!! Nehogy még arra szedj!!! Én most hagyom abba, mert szinte teljesen megszûnt 5 év alatt a libidóm!!!!!! Nagyon ellenzem már a hormonális dolgokat!!!Pláne emellett híztam emiatt vagy 30 kilót! Vigyázzatok a fogamzásgátlókkal!!! Csak jóindulatból mondom!!!

A 30-as nők miért részesítik előnyben a fogamzásgátlót az óvszerrel szemben?

Legalábbis én így vettem észre, míg a korombeli lányok csak óvszerrel hajlandóak.

Legjobb válasz: szerintem elég érvet hoztak fel, illetve csak egyet de az elég érv. Mert így élvezetesebb. Habár meg lehet az a kockázata, ha csak úgy össze vissza kefél, hogy elkap valami fertõzést, mert attól a fogamzásgátló nem véd. Persze azért egy normál párkapcsolatban ez nem valószínû, és harmadszor meg nem hinném hogy a 30 nõk körében elterjedtebb, sõt szerintem annál inkább a fiataloknál. Gondolj a sok ribire,

szerintem elég érvet hoztak fel, illetve csak egyet de az elég érv. Mert így élvezetesebb. Habár meg lehet az a kockázata, ha csak úgy össze vissza kefél, hogy elkap valami fertõzést, mert attól a fogamzásgátló nem véd. Persze azért egy normál párkapcsolatban ez nem valószínû, és harmadszor meg nem hinném hogy a 30 nõk körében elterjedtebb, sõt szerintem annál inkább a fiataloknál. Gondolj a sok ribire,
Nem értek egyet. 17 éves korom óta fogamzásgátlót szedek, mert a páromnak is, és nekem is kényelmesebb spontán, bármikor betenni :) )) SOKKAL jobb, mint gumival ;) Ez nem korfüggõ, hogy a 30-asok így, a fiatalabbak meg úgy..
Mert kényelmesebb.
Ez nem korfüggõ, tényleg.
mert sokkal jobb és élvezetesebb, mint gumival N

Mercilon tablettát szedek (fogamzásgátló) Kb 3és fél hete tüszős mandulagyulladásom volt és a doktornőm felírt augmentint (antibiotikum). Mikor megkérdeztem befolyásolja-e a fogamzásgátlót, azt mondta nem, így nem védekeztünk. Lehetek terhes?

Azóta hogy szedtem az antibiotikumot,állandó jelleggel hányingerem van,de nem hánytam! 3 hét után ma sikerült:9 ennek még így nem örültem,de azóta jobb,könnyebb.

Legjobb válasz: Így van, tényleg az lenne a legjobb, ha most nem tartanál szünetet és ha beveszed az utolsó tablettát másnap elkezded a következõ levéllel. Szedd végig az új levél tabit, de ne feledkezz meg esténként bevenni. Majd, ha végigszedted, utána jöhet a 7 nap szünet. Talán így egyenesbe jössz. Persze azért nem ártan közben tényleg egy teszt, de csak miután elmúlt a mensid.

Így van, tényleg az lenne a legjobb, ha most nem tartanál szünetet és ha beveszed az utolsó tablettát másnap elkezded a következõ levéllel. Szedd végig az új levél tabit, de ne feledkezz meg esténként bevenni. Majd, ha végigszedted, utána jöhet a 7 nap szünet. Talán így egyenesbe jössz. Persze azért nem ártan közben tényleg egy teszt, de csak miután elmúlt a mensid.
A kérdező hozzászólása: Három napon át nem tudom miért, vagy hogy hogy, nem szokásom de elfelejtettem bevenni az antibébim:( Így megjött a menszeszem, de a tabibol még volt vagy 5 szem...Na mindegy mire vége úgyis jön a rendes:( A "menszeszem"(nem a rendes) már 6.napja megvan, a gáz hogy a 3.naptól hol vér hol pedig barna sûrû folyás.Nagyon utálom... Lehet hogy nekem nem vált be ez az antibébi??? a gáz hogy pisimintát kellene vinnem laborba, de mivel lassan meg is jön a rendes nem tudom menszi után mennyit várjak? kíváncsi vagyok hogy mi a szitu! Kérlek válaszoljatok, nagyon bepánikoltam!!! Elõre isKöszike:)
Nem fog a doki a sárga földig tiporni. Várd meg, hogy elmúljon és csinálj egy tesztet. Ezt a vetélésügyet meg már szerintem kezded bebeszélni magadnak. Menstruáció közben, a végén a barnás folyásé teljesen természetes. Remélhetõleg 1-2 napon belül elmúlik a mensid (és tényleg szedd tovább most a következõ levél gyógyszert), irány a gyógyszertár, DM vagy Rossamann és szerezz be egy tesztet. Ha beszedted az újabb levél bogyódat meg kell rendesen jönnie, ha nincs gond. Mivel eléggé összekuszáltad a dolgokat, én most javasolnám, hogy amíg ezt a levél gyógyszert szeded, védekezzetek mellette. Nehogy 3 hét múlva újra hasonló kérdésekkel bombázz itt minket. És figyelj oda, hogy tényleg ne maradjon ki egy szem gyógyszer sem. Inkább állítsd be a telefonod emlékeztetõjét minden napra és amikor csipog, gyorsan vedd be azt a gyógyszert.
A kérdező hozzászólása: Elég bunkók felénk a nõgyógyászok... Ha dokihoz megyek, hogy adagoljam be hogy ne tiporjon a sárga földig??? Így is elég hülyén érzem magam...
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi! Azt én is éreztem, hogy kavar lesz, de hogy ekkora.Én már gondoltam vetélésre is, mert 2-3 napja barna "folyás" mintha nem is mensi volna... Ha dokihoz megyek megtudja állapítani, hogy volt-e vetélés? Ha igen hogy?Fáj az alhasam, tegnap kicsit görcsölt is... Ilyenkor jönne jól egy anya... köszi a segítséget!!!
Így van, azt kellett volna tenned, hogy ha már 3 kimaradt, akkor tartasz 1 hét (azaz még 4 nap) szünetet, mint máskor a mensikor. És utána kezdtél volna új levél gyógyit. Akkor nem kavartál volna be, és nem is lenne 2* mensid. Én mostmár szedném folyamatosan, hogy ne jöjjön meg még 1*, és persze kéne egy teszt, hogy nem vagy-e terhes.
Elég nagy zagyvaságot csináltál. Ha már 3 szem tabletta kimaradt, egyértelmû, hogy megjön utána. Nem lett volna szabad a maradék 5öt bevenni, szegény szervezeted biztos nem érti mi van vele. Most ha megint elfogy a tabletta, hát mit ne mondjak... A három kimaradt nap után tartottál volna még 4 nap szünetet, és utána kezdted volna szedni az új levél tablettát. Akkor nem lett volna ilyen káosz. Ne haragudj, de én így már tényleg nem tudok tanácsot adni, jól összekuszáltad a dolgokat.
A kérdező hozzászólása: Szia! köszi a választ. A tabikból 1-et pótoltam a többit folytatólagosan szedtem! Reméltem hogy nem jön majd meg de megjött... A baránõmnek is volt gyógyszer melett menszesze és mondta hogy végigszedi a tabit hogy a rendes menszihez tudjon viszonyítani. Gondoltam én is így teszek. Még holnapra van egy tabim.
Elõzõ vagyok, elég zavaros a szitu. Remélem a 3 kihagyott tabi után, miután megjött már nem vetted be a maradék 5 szemet. Ilyen összevisszaságban már nehéz követni, hogy mikor mi történt veled, viszont ha nem vetted be a bogyóidat, + még antibiotikumot is szedsz, hát ne csodálkozz, ha baleset történhet. Ez már tényleg csak a saját figyelmetlenséged. Bocsi.
El kellene olvasni a betegtájékoztatókat. Az antibiotikum igenis befolyásolja a fogamzásgátlót, az Augmentin, pedig elég erõs antibiotikumnak minõsül. Hogy most mitõl van hányingered, arról még korai bármilyen következtetést levonni, lehet a betegségtõl és antibiotikumtól is. Mikor kell megjönnie? Csinálj egy tesztet, aztán remélhetõleg, ha nincs gond védekezzetek, a következõ levél fogamzásgátlóig, persze ha a következõ levélnél is szeded az antibiotikumot akkor is kell a kiegészítõ fogamzásgátlás.
Persze a barnás folyást okozhatja az is, hogy 3 nap gyógyszermentes nap után újra bevetted a tablettákat, még az sem kizárt, hogy a következõ levél alatt végig ez lesz, de most ettõl sem kell túlzottan megijedni. Jól felkavartad a hormonrendszered.
ja fogjuk rá.
Az 1% (ami inkább 0, 5%) az azokra vonatkozik akik mindig helyesen szedik. Mert 100%-os védekezési mód nincs. Akik kihagynak bármennyi szemet, õk ezt a százalékot jelentõsen megnövelik.
Nem, a hiba nem csak a rossz szedésbõl adódik, vkinek nem hat. A tabletta sem ad 100%-os védelmet még megfelelõ használat estén sem!
Nem. A kb. 1% a precíz szedés mellett áll fenn. Arra az esetre, ha elfelejti beszedni valaki, a leírásban benne van, hogy mi a teendõ. Egy amúgy sem igazán termékeny idõszakban kimaradt szemnél általában nem nõ meg a kockázat. Nagyban függ viszont attól, hogy a ciklus melyik részében marad ki a tabletta!
A kérdező hozzászólása: Ezer köszönet a gyors válaszokért!

Ha elkezdem szedni a fogamzásgátlót az már az első naptól hat ugye?

Legjobb válasz: Nem! Ugy olvastam, hogy kell varni 2 hetet!

Nem! Ugy olvastam, hogy kell varni 2 hetet!
*ciklus (szoftver bekavart...)
A menstruációs csiklós elsõ öt napján ha elkezded akkor azonnal véd, de ajánlott az elsõ napján elkezdeni. Ha az ötödik nap után kezded el, akkor egy hétig még kiegészítõ védekezést kell alkalmazni. Lásd 8. oldal "First Prescription of Combined Oral Contraception Cinical Guidance" - Faculty of Family Planning & Reproductive Health Care of the Royal College of Obstetricians and Gynaecologists (orvosoknak egyetemen ezt tanítják, googlebe beírod, le lehet tölteni) Amúgy sok doki azért mondja az egy hónapot, hogy esetleges mellékhatásokat észre lehessen venni. Ettõl függetlenül ha jól szeded az elejétõl akkor azonnal véd.
pontosabban egy levél tehát 21nap....
Nögyógyász szerint egy hónap! én is addig vártam ! :/
A barátnõd tudja jobban, vagy az orvos/gyógyszerész? Amúgy várd meg az egy hónapot, beleértve az elsõ levél után esedékes 7 napos szünetet is.
Szerintem ne a barátnõre hallgass, hanem olvasd el a tájékoztatót. 2 hét, de jobb ha kivárod az elsõ hónapot
A kérdező hozzászólása: jójó. köszi :)
mert elvileg egybõl, szóval a tájékoztató szerint, de a dokik egy hónapot javasolnak
A kérdező hozzászólása: nekem egyik baratnom azt mondta h egybõl hat a másik meg h 1 hónapot ekllvarni
lol elsõ naptól? POÉN XDDD Egy hónap mire hat..

Azon gondolkodom, h abbahagyom a fogamzásgátlót. Az elég biztonságos, ha gumit, meg vmi pharmatex terméket használunk?

csak a gumiban nem biznék. vagy szexeljünk a terméketlen napokon, és ha belémkerül egy kis el?váladék, akkor ne izguljak? 19, l

Legjobb válasz: gumi + spermaölõ az sztem elég (gumiban amúgy én sem bízom) Meg szabad kérdeznem, hogy miért hagyod abba?

gumi + spermaölõ az sztem elég (gumiban amúgy én sem bízom) Meg szabad kérdeznem, hogy miért hagyod abba?
hát te tudod...olvasgatva itt a kérdéseket már kezdem érteni h egyes pasik miért menekülnek máshova szex terén. mert egyszerûen egyes nõkkel nem lehet egy normálisat szexelni. megszabja h mikor, megszabja h húzza ki, mert õ nemakar terhes lenni, szarráparázzák magukat mert nemképesek normálisan védekezni, a szexbõl egy eröltetett para szituációt csinálnak.....figyi...sztem NE hagyd abba a gyógyszert ha ennyire túlkomplikálod a védekezést. biztos a barátodnak is jobbvolt amikor még tablettát szedtél, akárhol akármikor lehetett, nemkellett gumiban és fõleg nem így napokra bontva....ja vagy ez téged nem is érdekel?
A kérdező hozzászólása: milyen 10 nap?? egy ciklusban kb. 5 termékeny nap van, a többin lehet szeretkezni. igen, kizárom, mert elõváladéktól is teherbeeshetek, és nem akarok mindig 72 órásért szaladgálni. nekünk eddig 3 x szakadt ki.
naptármódszer, szal kikötöd h mikor nincsen szex és a naptárban bekarikázod azt a kb 10 napot akkor lehet szex? ezígy nemtúl abszurd????? a gumi önmagában is elegendõ, nemkell hozzá semmi egyéb. ha netán kiszakadna akkor hajrá eseményuténi tabletta, de nem szakadozik az ki olyan gyakran.
A kérdező hozzászólása: és gumi és naptármódszer? az ugy jo? nem jut jobb az eszembe :S
Értem.Gumi, naptármódszer és pharmatex.Ez tényleg elég hatásosnak tûnik. :)
A kérdező hozzászólása: nem ugy gondolom, h csak naptármódszer, hanem gumi és naptármódszer. hat, ha kiszakad, lecsuszik, akkor kerulhet.
Szerintem is elég a gumi és a pharmatex együtt.Egyébként, ha gumit használtok, akkor hogy kerülne beléd elõváladék?Ha már a behatolásnál tartotok, akkor nyilván elötte felveszi a srác a gumit, az elöváladék amúgy nem kerül beléd. A naptármódszer pedig kb annyira hasznos, mint a megszakításos.Semennyire.
A kérdező hozzászólása: mert már régóta szedem, és azért is, mert egyre többet fáj a fejem. van, amikor ugy ébredek. meg egyre kevesebbet szexelunk. hetente 1 x. amugy nem tudod, h külföldön milyen spermaölõk vannak? szerbiában is van pharmatex? pedig a legujabbat szedem.
A kérdező hozzászólása: de érdekel. de azért a saját egészségem is érdekel. és nem a legjobb, h minden nap fáj a fejem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!