Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátlót és a menstruációm kezdetét (3 db)

Tisztelt Doktor Úr! Két hete kezdtem el szedni először fogamzásgátló tablettát, amit az orvosom írt fel. A tájékoztatóban leírtak szerint szedem, a menstruációm kezdete óta és még mindig menstruálok. Ezelőtt ilyen sose volt velem az utóbbi időben. Szóval

Tisztelt Doktor Úr! Két hete kezdtem el szedni először fogamzásgátló tablettát, amit az orvosom írt fel. A tájékoztatóban leírtak szerint szedem, a menstruációm kezdete óta és még mindig menstruálok. Ezelőtt ilyen sose volt velem az utóbbi időben. Szóval két hete folyamatosan menstruálok hol jobban, hol kevésbé és ilyenkor a pms panaszai is jelentkeznek nálam. Attól félek, hogy mikor letellik a 3 hét és 7 napos szünetet kell tartani a tabletta szedése között még mindig meg lesz a menstruációm, pedig csak akkor kéne megjönnie. Tanácstalan vagyok, hogy miért lehet ez, vagy ennyire felkavarta volna a hormonrendszeret? Menjek el az orvosomhoz vagy várjam meg hátha elmúlik a következő hét folyamán és minden helyreáll? Válaszát előre is köszönöm! F.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A tablettaszedés első hónapjaiban ilyen jellegű panasz még előfordulhat. Mivel a PMS panaszai is felléptek, kiegészítő kezelésre mindenképpen javaslom a Premenes tabletta szedését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A tablettaszedés első hónapjaiban ilyen jellegű panasz még előfordulhat. Mivel a PMS panaszai is felléptek, kiegészítő kezelésre mindenképpen javaslom a Premenes tabletta szedését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

A Barátnőm most kezdett el fogamzásgátlót szedni. A menstruáció első napján kezdte és a szokásos 7 napból 4 lett. Ez normális a legelső levélnél is? (diane 35)

Legjobb válasz: Naná, hogy normális. Nekem is kevesebb napig van akkor meg, és általában a fájdalmaim is enyhülnek.

Naná, hogy normális. Nekem is kevesebb napig van akkor meg, és általában a fájdalmaim is enyhülnek.
Orvos? Ha ennyire bizonytalanok vagytok, akkor a kislány menjen vissza a nõgyógyászhoz. Lehet, hogy nincs semmi komoly, de lehet, hogy másik gyógyszer kell! Fõ a biztonság. Mellékesen elárulok valamit: a Diane35-öt fél, max. egy évig szabad (ajánlott) szedni. Általában a csúnya, pattanásos arcbõrre írják fel. A fogamzásgátlás csak egy mellékhatása... Inkább ha lehet kérjetek másikat!
Betegtájékoztató???
A kérdező hozzászólása: Olvastuk a betegtájékoztatót. Az elvonásos vérzésrõl írták, hogy rövidebb lesz, gyengébb etc. de ez még nem az. Vasárnap kezdte el szedni és mára elmúlt neki a vérzés pedig szombaton kellett volna.
Ezt embere válogatja. Nekem, mikor elkezdtem szedni az elsö napon, nagyon elnyújtotta, viszont a következö rövidebb lett.
A kérdező hozzászólása: Neki is azért írta fel ezt a doki mert picit szõrös a keze meg a háta is. és eléggé pattanásos a bõre... de nem nagyon bizonytalan csak én szeretek mindennek utánanézni még azelõtt, hogy felmerülne benne bármien kérdés (ha felmerül) s köszönöm a válaszokat
Persze hogy elmúlt neki, hisz már elkezdte szedni a hormonokat!

A fogamzásgátlót szedek, és a menstruációm kezdetét szeretném 3 nappal eltolni. Lehetséges úgy, ha nem veszek be 3 szemet?

Egy véletlen folytán egyszer nem vettem be 1 db-ot, és azóta egy nappal kés?bb jön meg, de semmi baj nincs. Mindig péntekente szokott megjönni, így a hétvégém kellemetlenül telik. Arra gondoltam, hogy a tabletta szedés közepénél kihagyok 3 napot és azután kezdem el megint szedni, így eltolom hétf?i napra a menstruáció kezdetét, mivel mindig az 5. napon szokott megjönni. Azt tudom, hogy az a hónap akkor nem védett, de a következ? levélnél már megint biztonságos, addig meg vigyázunk. Én úgy gondolom, hogy ez így beválna, mert kiszámoltam, de azért szeretném mások tanácsát is meghallgatni mihamarabb! El?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Megoldható, fõleg ha így akaro beállítani, és utána így is marad! De nem a közepén hagyj ki tabit, hisz akkor a legveszélyesebb!! Az elsõ 3 szemet ne vedd be a következõ tabiból, vagyis késõbb kezd el szedni mensi után 3 nappal. És igen, akkor gumi abban a hónapban, de utána akkor ár jó lesz, hétfõn jön meg és védve is leszel!!

Megoldható, fõleg ha így akaro beállítani, és utána így is marad! De nem a közepén hagyj ki tabit, hisz akkor a legveszélyesebb!! Az elsõ 3 szemet ne vedd be a következõ tabiból, vagyis késõbb kezd el szedni mensi után 3 nappal. És igen, akkor gumi abban a hónapban, de utána akkor ár jó lesz, hétfõn jön meg és védve is leszel!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Csak mikorra ezt írtad, én már elkezdtem szedni a következõ levéllel, de olvasgattam ezen az oldalon, és találtam egy olyan lányt, akinek szintén ilyen problémája, és neki azt tanácsolták, hogy ne hagyjon ki egyet sem, hanem 3 tabival vegyenk ki a következõ haviból, így mindig utánna pótolná. Nekem jó lenne ha következõleg nem hétvégén jönne meg, így sztem én is ezt fogom tenni....remélem beválik....Valakinek egyéb tanács/tapasztalat?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!