Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátlóra hat az (63 db)

Ha valami gyengíti a fogamzásgátlót, akkor az azt jelenti, hogy egyáltalán nem is hat?

Már fél éve szedem,és kicsit véreztem,erre kiderült hogy a ginseng a grapefruit cseppemben az,ami gyengíti a lindynette-et.Hétvégén kell megjönnie.És ha gyengítette de abbahagytam a grapefruitcseppet,akkor jöv? hónapban még nem vagyok védett?

Legjobb válasz: nem valoszinü.használjatok gumit mellette,az a biztos.

nem valoszinü.használjatok gumit mellette, az a biztos.
Ha abbahagytad akkor oké. Elvileg 7 nap szedés után újra védett vagy. A betegtájékoztatón kicsit homályos a leírás, de nagyjából kivehetõ, hogy 7 nap után hat a gyógyszer. Az orvosok azonban általában 2 hét várakozási idõt tanácsolnak. Ha viszont már régóta szeded, akkor nagyobb védettségben vagy, de ez attól is függ hogy grapefruit cseppek mennyire gyengítették a hatást. Szerintem ha újra elkezded szedni a 2 hetet várd meg, addig védekezzetek mással is. Az a biztos. http://www.pirulapatika.hu/210160008/betegtajekoztato/lindyn..
a grapefruit természtes antibiotikus hatással bír. az antibiotikum minden esetben csökkeni a fogigátló hatását, nem tudom hogy ez amit te szedsz is minden esetben-e vagy csak elõfordul. kérdezz orvost. ha abbahagyod akkor szerintem már következõ hónapban tökéletes lesz a védelem de errõl is kérdezz meg egy orvost a biztonság kedvéért. de nem igazán értem amit írtál, fél éve szeded a cseppet és nem estél teherbe? mert szerintem akkor nem hat rá.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, hülyeséget írtam, a tabit szedem fél éve, a grapefruit cseppet is régóta, de a ginsengeset még csak egy hete kezdtem el.Csak azért Mától kezdõdik az egy hetes szünetem, szóval ebben a hét napban nem szedem úgyse, csak jövõ héttõl újra a tabit.Ezért féltem hogy védetten kezdem-e, de akkor majd vigyázunk.
A kérdező hozzászólása: Az emúlt egy hétben is szeretkeztünk, amikor még azt hittem, hoyg csak valami folyás, nem volt véres.És azért is félek, hogy lehet h akkor nem is voltam védett..

Hat-e akkor a fogamzásgátló, ha az első levél 20 napján hánytam és a második levél alatt Augmentin Duo tablettát kellett szednem és 8db Zinacef injekciót kaptam.

Valamint mindemellett kísér?ként ment az algopyrin, ACC200, Mebucain, Strepsils és a Tantumverde...

Legjobb válasz: én ugyan nem szedek tabit, de nem lenne egyszerübb, ha ilyenkor óvszerrel védekeznétek? akkro biztos nem lehet baj, így meg van aki azt modnja hogy mehet, van aki nem. kinek fogsz hinni? szerintem óvszerrel és nem lesz gond.

én ugyan nem szedek tabit, de nem lenne egyszerübb, ha ilyenkor óvszerrel védekeznétek? akkro biztos nem lehet baj, így meg van aki azt modnja hogy mehet, van aki nem. kinek fogsz hinni? szerintem óvszerrel és nem lesz gond.
Itt az is kérdés, hogy mikor hánytál? A tabletta bevételét követõen 4 órán belül? Mert akkor mindenképpen védekezzetek óvszerrel! Az Augmentint meddig szedted? Ha csak 4-5 nap, akkor nem lehet baj! A többi pedig nem befolyásolja a hatását!
Az nem szerencsés, hogy pont az elsõ levélbõl maradt ki egy darab a hányás miatt... szerintem most egy ideig (egy-két hét) csnáljátok gumival, már csak az antibiotikum miatt is. Fõ a biztonság!
A kérdező hozzászólása: A tabletta bevétele után 6-7 órával hánytam... Egyébként köszönöm az információkat:D

A fogamzásgátló elvileg az első levél beszedése után hat. De akkor miért muszáj megvárni a menstruációt, ha akkor nem is szedem a tablettát?

Tegnap szedtem be az utolsó szem Harmonet fogamzásgátló tablettám.Ma még nem jött meg,így szeretnék együtt lenni a barátommal,de nem tudom,hogy mennyire biztonságos óvszer nélkül.Valaki tud valamit err?l?

Legjobb válasz: ha az elso honapot kiszedted rendesen, akkor nyugodtan szexelhetsz, a menses alatt is teljes védelmet biztosít,mert ugy állitja be a hormonháztartásodat.

ha az elso honapot kiszedted rendesen, akkor nyugodtan szexelhetsz, a menses alatt is teljes védelmet biztosít, mert ugy állitja be a hormonháztartásodat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, várom még a további tapasztalatokat és véleményeket :)
Szia! Én Diane 35öt szedek. Konkrétan ennél sem írják, hogy mikortól hat. Olyan érdekesen írják le. Elvileg már az elsõ szemtõl hat, ha a menses elsõ napján szedem be. De mindenki mást mond. Szerintem még a dokik sem tudnak ebben megegyezni. Már több embertõl hallottam, hogy ha egy levelet beszedtél, és utána megjött, akkor a mensi után már biztos, hogy hat. Szóval én ezt hallottam. :)

Hat még a fogamzásgátló vagy mindenképpen vegyek esemény utánit? Úgyhallottam azt csak receptre adják és nagyon fájdalmas.

A barátommal 1éve vagyunk együtt. Már 7hónapja szedem a fogamzásgátlót. Az utolsó menstruációm 2hete jött meg úgy, hogy még volt bogyóm 6db. (előtte 2 nappal elfelejtettem bevenni. ) Mivel nem volt még meg a következő havi így gondoltam kihagyom ezt a hónapot. Eddig használtunk óvszert de ma szeretkeztünk nem védekeztünk. Mit csináljak?

Legjobb válasz: na nézzük szépen sorban a fogamzásgátló azóta nem hat, hogy 2 szemet is elfelejtettél bevenni ez egy gyógyszer és nem úgy mûködik, hogy hopp most 1 hónapot kihagyok, aztán meg hopp 2 hónapot kihagyok - érdemes volna egy nõgyógyásszal konzultálnod, hogy mit kavartál a szervezetedben azért jött meg hamarabb, mert 2 szemet is elfelejtettél bevenni - úgy jártál el, ahogyan a betegtájékoztató írja? (ami szerintem az, hogy onnantól kellett volna kiegészítõ védekezést használni) szerintem a fogamzásgátló a 2 napos felejtés óta nem véd, így ha még ráadásul mindenféle védelem nélkül is voltatok együtt...igenis van esélyed a terhességre az eseményutáni itt már nem sokat ér... de hogy a kérdésre is válaszoljak, az eseményutánit receptre írják és egy tabletta, így önmagában nem fájdalmas (??) viszont kellõen megzavarja a hormonháztartásod

na nézzük szépen sorban a fogamzásgátló azóta nem hat, hogy 2 szemet is elfelejtettél bevenni ez egy gyógyszer és nem úgy mûködik, hogy hopp most 1 hónapot kihagyok, aztán meg hopp 2 hónapot kihagyok - érdemes volna egy nõgyógyásszal konzultálnod, hogy mit kavartál a szervezetedben azért jött meg hamarabb, mert 2 szemet is elfelejtettél bevenni - úgy jártál el, ahogyan a betegtájékoztató írja? (ami szerintem az, hogy onnantól kellett volna kiegészítõ védekezést használni) szerintem a fogamzásgátló a 2 napos felejtés óta nem véd, így ha még ráadásul mindenféle védelem nélkül is voltatok együtt...igenis van esélyed a terhességre az eseményutáni itt már nem sokat ér... de hogy a kérdésre is válaszoljak, az eseményutánit receptre írják és egy tabletta, így önmagában nem fájdalmas (??) viszont kellõen megzavarja a hormonháztartásod
Minek szexelsz egyáltalán, most komolyan? Ha vetted volna a fáradtságot és elolvasod a betegtájékoztatót, abban minden benne van. Az is, hogy ha csak 1 szemet kihagysz, már csökkenhet a tabletta hatása és teherbe lehet esni. Na, ehhez képest, te még abba is hagytad és úgy együtt voltál a barátoddal gumi nélkül! Persze, hogy lehetsz terhes! És a fogamzásgátló nem úgy megy, hogy gondolok egyet, kihagyok egy hónapot aztán megint szedem. Mert nem lehet! Ha valaki abbahagyja, akkor el kell telnie egy idõnek még újra lehet szedni! Ha 1 vagy 2 szem kimarad, akkor nem az a megoldás, hogy abbahagyod, hanem hogy pótolod az összes kimaradt szemet és mellette kiegészítõ védekezést alkalmaztok egy ideig! És akkor utána nincs gond. De így nagyon is van! És ha valaki fogamzásgátlót szed, az kizárja az esemény utáni tablettát. Na, már most, te jelenleg nem szeded, de záros határon belül szedted, amit meg orvos eldönt, hogy felírja-e így az esemény utánit vagy sem. Mindenképpen menj orvoshoz és majd õ megmondja, hogy mi a teendõ! És legközelebb, ha már annyira szexelni akartok, legalább ésszel tegyétek azt!

A dienille fogamzásgátló már az elsõ szemtõl hat?

A papírján ezt olvastam, 10 év után most fogom elkezdeni szedni újra (10 éve mercilont szedtem).9 hónapja szültem, most szeretném elkezdeni újra.Ha elkezdem szedni a menstruáció 1. napján, amikor elmúlik (kb 5 nap) utána már hat a gyógyszer?

Legjobb válasz: Ha azt írja a betegtájékoztató, hogyha te a vérzésed elsõ napján kezded el szedni és akkor már hat, akkor igen, fog hatni az elsõ szemtõl. Ha nem a vérzésed elsõ napján kezded el szedni, akkor nem fog egybõl hatni, akkor kell még 1 hét, hogy kialakuljon a védelem. Viszont sokan biztos, ami biztos alapon, még így is mondjuk az elsõ levél szedésénél alkalmaznak kiegészítõ védekezést. Ez mindenkinek a maga döntése, hogy miként tesz, ha éppenséggel már ki is van alakulva a védelem. Amúgy én szedtem Dienille-t, de nekem nem vált be. És már máshonnan is hallottam, hogy ugyanilyen problémája volt mellette. Konkrétan szedtem 3-4 hónapig, minden rendben volt, egyszer csak nem volt vérzésem 1 hónapig, aztán a következõ hónapban sem, mire elmentem orvoshoz, mindent rendben talált, terhes nyilván nem voltam és mondta, hogy egyértelmûen ez a fajta fogamzásgátló nem volt megfelelõ. És ezt már másoktól is hallottam, hogy nem volt vérzésük, kimaradt a Dienille mellett. Persze, ez nem jelenti azt, hogy neked nem lesz éppen jó, csak tapasztalatot kértél, én meg leírtam.:) Ha véletlenül nem lesz mellette vérzésed, akkor ez is benne van a pakliban.:)

Ha azt írja a betegtájékoztató, hogyha te a vérzésed elsõ napján kezded el szedni és akkor már hat, akkor igen, fog hatni az elsõ szemtõl. Ha nem a vérzésed elsõ napján kezded el szedni, akkor nem fog egybõl hatni, akkor kell még 1 hét, hogy kialakuljon a védelem. Viszont sokan biztos, ami biztos alapon, még így is mondjuk az elsõ levél szedésénél alkalmaznak kiegészítõ védekezést. Ez mindenkinek a maga döntése, hogy miként tesz, ha éppenséggel már ki is van alakulva a védelem. Amúgy én szedtem Dienille-t, de nekem nem vált be. És már máshonnan is hallottam, hogy ugyanilyen problémája volt mellette. Konkrétan szedtem 3-4 hónapig, minden rendben volt, egyszer csak nem volt vérzésem 1 hónapig, aztán a következõ hónapban sem, mire elmentem orvoshoz, mindent rendben talált, terhes nyilván nem voltam és mondta, hogy egyértelmûen ez a fajta fogamzásgátló nem volt megfelelõ. És ezt már másoktól is hallottam, hogy nem volt vérzésük, kimaradt a Dienille mellett. Persze, ez nem jelenti azt, hogy neked nem lesz éppen jó, csak tapasztalatot kértél, én meg leírtam.:) Ha véletlenül nem lesz mellette vérzésed, akkor ez is benne van a pakliban.:)
Az orvos is megmondta, a tájékoztató is azt írja, DE mivel szülés után nõben tombolnak a hormonok a szoptatás és egyebek miatt ezért házaséletet élni úgy érdemes csak, hogy nem élvez a férjed a puncidba az elsõ levél végéig. Ez a 100%-os módszer. Szülés után a legkönnyebb újra teherbe esni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)

Most szedem az első levél fogamzásgátlót, még 2 szem van belőle hátra. Gyomorfertőzésem lett és az orvos Smecta-t írt ki, ami befolyásolja a gyógyszerek felszívódását. Hány órával később vegyem be a fogamzásgátló után, hogy a tabi kifejtse a hatását?

vagy ha tényleg megsz?nteti a tabi hatását, akkor a következ? levél alatt kiegészít? védekezés kell?vagy csak a 7 napos szünet alatt? Smecta-t csak 3-4 napig kell szednem.

Legjobb válasz: Ha betartod a két tabletta (a fogamzásgátló és a Smecta) közti idõket, akkor nem lehet bajod! Úgy csináld, hogy a második tabletta bevétele kb. 5-6 órával az elsõ után történjen! Nem kell kiegészítõ védekezést alkalmaznod! A tablettamentes szünetben szeded majd a másikat!

Ha betartod a két tabletta (a fogamzásgátló és a Smecta) közti idõket, akkor nem lehet bajod! Úgy csináld, hogy a második tabletta bevétele kb. 5-6 órával az elsõ után történjen! Nem kell kiegészítõ védekezést alkalmaznod! A tablettamentes szünetben szeded majd a másikat!
Érdemes mindig minden orvosnak szólni, hogy fogamzásgátlót szedsz, akkor lehet úgy írnak fel valamit, hogy nem befolyásolják egymást. De ha a 4 órát betartod, akkor nem lehet gond. Én elõbb bevenném a fogibogyót, az 4 óra alatt felszívódik, utána a másikat, akkor nem lesz gond.-)
Nekem is volt ilyen, csak fogamzásgátlót kellett váltanom.
Érdemes hormoneredményeket nézetni!
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszolót kérdezném, hogy milyet szedtél? És azért még védett míg így voltál mint én?Félek nagyon! És erõsebb hormontartalmút kaptál? Vagy ugyanolyat szinte csak másikat?
A kérdező hozzászólása: Esetleg valahogy nem lehet téged elérni? Légyszives ne értsd félre csak kérdeznék pár dolgot hogy te mit tapasztaltál akkor és hogy a hosszú barnázás után megjött e, mert nekem ez most olyan erõs lett a végére hogy olyan volt mint amúgy a mesim mennyisége csak barna. és már attól tartok meg sem jön amúgy holnap vagy holnapután kellene. Teljesen ki vagyok készülve, már totál úgy fáj mintha meglenne, és néha akkorát nyillal a méhemnél lenn még a combomban is érzem, a mellem is fura, reméelm hogy véd a terhesség ellen mert végem ha nem!

Tisztelt Doktor Úr! 21 éves vagyok, nemrég voltam nőgyógyásznál, aki Velgyn tablettát írt fel. Még nem szedtem fogamzásgátlót. A betegtájékoztatón azt írják, hogy a gyógyszer már az első tabletta beszedése után hat, de kétségeim vannak. Ön mit javasol? Té

Tisztelt Doktor Úr! 21 éves vagyok, nemrég voltam nőgyógyásznál, aki Velgyn tablettát írt fel. Még nem szedtem fogamzásgátlót. A betegtájékoztatón azt írják, hogy a gyógyszer már az első tabletta beszedése után hat, de kétségeim vannak. Ön mit javasol? Tényleg véd, már az első tablettától, vagy inkább egy hónapig még használjunk óvszert is a párommal? Válaszát köszönöm, Kata

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a ciklus első napján beveszi az első tablettát, akkor az adott ciklus vége felé már valószínűleg van fogamzásgátló hatás. Azonban a nőgyógyászok többsége  – így magam is – egy hónap elteltével javasolja csak az egyéb védekezés nélküli együttlétet. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a ciklus első napján beveszi az első tablettát, akkor az adott ciklus vége felé már valószínűleg van fogamzásgátló hatás. Azonban a nőgyógyászok többsége  – így magam is – egy hónap elteltével javasolja csak az egyéb védekezés nélküli együttlétet. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! 21 éves vagyok, nemrég voltam nőgyógyásznál, aki Velgyn tablettát írt fel. Még nem szedtem fogamzásgátlót. A betegtájékoztatón azt írják, hogy a gyógyszer már az első tabletta beszedése után hat, de kétségeim vannak. Ön mit javasol? Té

Tisztelt Doktor Úr! 21 éves vagyok, nemrég voltam nőgyógyásznál, aki Velgyn tablettát írt fel. Még nem szedtem fogamzásgátlót. A betegtájékoztatón azt írják, hogy a gyógyszer már az első tabletta beszedése után hat, de kétségeim vannak. Ön mit javasol? Tényleg véd, már az első tablettától, vagy inkább egy hónapig még használjunk óvszert is a párommal? Válaszát köszönöm, Kata

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a ciklus első napján beveszi az első tablettát, akkor az adott ciklus vége felé már valószínűleg van fogamzásgátló hatás. Azonban a nőgyógyászok többsége  – így magam is – egy hónap elteltével javasolja csak az egyéb védekezés nélküli együttlétet. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a ciklus első napján beveszi az első tablettát, akkor az adott ciklus vége felé már valószínűleg van fogamzásgátló hatás. Azonban a nőgyógyászok többsége  – így magam is – egy hónap elteltével javasolja csak az egyéb védekezés nélküli együttlétet. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

A Volina fogamzásgátló már az első naptól hat?

A betegtájékoztatóba az van írva, hogy ha a menstruáció első napján beszedem, már védve vagyok a terhességtől. Igazából a dokim semmit sem mondott, csak hogy olvassam el a kis lapot benne. Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Ha egy teljes levelet beszedsz (21) onnantól hat 100%osan.

Ha egy teljes levelet beszedsz (21) onnantól hat 100%osan.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!