Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátlóra hat (231 db)

A fogamzásgátló a 7 napos szünetben is hat!
A két levél közötii szünetben is hat a tabletta, ha rendesen szeded, ezért találták ki, ha nem hatna nem lenne semmi értelme.
Az enyémnél ilyen esetre a tájkoztatóban azt írják, hogy teljesen normális. (Lindynette 20)
Ezt én azért nem jelenteném ki pragmatikusan. Valóban megállja a helyét, hogy a hormonhatású fogamzásgátlók egy-az -egyben felfüggesztik a nemi ciklust, de nem tudhatod, hogy mennyire volt érett a pete a fogamzásgátló szedésének megkezdésekor. A menstruáció nem egyértelmû jele annak, hogy nem vagy megtermékenyíthetõ. Zt javaslom, hogy kérdezz meg egy gyógyszerészt az adott készítményrõl. aki meg tudja mondani, hogy az mennyire erõs, vagyis meddig biztos még a visszamaradó hatás
Én hosszú évekig szedtem fogamzásgátlót, elõször Tri-Regolt, utána Mercilont. Mindeközben tartós párkapcsolatban éltem...Rendszeresen szedtem a tablettákat, közel azonos idõpontban mindig, így a hatásuk teljes volt, a szünet alatt is. Egyébként a Te gyógyszered tájékoztatójában is biztosan szerepel, hogy az delsõ 2, inkább 3 ciklus (beszedett levél tabletta) után fejti ki hatását, tehát lesz biztonságos, a 7 nap alatt is. Persze csak akkor, ha Te is rendesen szeded.

A fogamzásgátlóra hat a fejfájás csillapító?

Legjobb válasz: Nem! A fogamzásgátlóra csak a hosszabb ideig szedett antibiotikumok vannak hatással! De ha elolvasod a papírját, biztosan rajta van!

Nem! A fogamzásgátlóra csak a hosszabb ideig szedett antibiotikumok vannak hatással! De ha elolvasod a papírját, biztosan rajta van!

Ha a fogamzásgátló hat, utána egyből meg kell jönnie a menstruációnak?

A barátnőmmel nem védekeztünk, ezért vettünk 1 fogamzásgátlót és egyből be is vette. Egy ismerősünk azt mondta, hogy utána egyből meg kell jönnie, de neki még nem jött meg. A válaszokat előre köszönöm!:)

Legjobb válasz: kérjük olvass el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelõorvosát, gyógyszerészét.

kérjük olvass el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelõorvosát, gyógyszerészét.
nem esemény utánira gondolsz? mert a fogamzásgátló az egész más tészta...
Annyira birom, mikor mindenkit lemondanak mert nem védekezik... Mintha még ez nem fordult volna elõ soha senkivel...szánalmas -.- amugy én múltkor 72 órás tabit vettem be, szerintem te is erre gondolsz...ami allitolag minél hamarabb veszeed be annal hatasosabb...nos én 12.5 órára vettem be és mégis teherbe estem, mi védekeztünk, csak kiszakadt a gumi...én ott rontottam el, hogy nem mentem nõgyógyászhz az esemeny tabi bevétele utan 2 hettel...mond meg a b.-nõdnek h mindenképp menjen el mert akkor még lehet segiteni egy artatlan injekcióval, ha terhes lenne...nkm sajnos már nem lehetett... ha bármi kérdésetek lenne, irjatok priviben :)
utolsó: egyébként nem muszaj megjönnie azonnal...de általában igen, a tabi bevétele utan kb 1 hettel meg kéne jönnie...persze csak ha hatott
minek vettél be fogamzásgátló mellé esemény utánit? az már önmagában véd...
Hát ez nem tul gyakori kérdés! Ha csak nincs közöttünk orvos nem hinném hogy sokat segithetnénk! Szerintem sürgõssen hivd fel a nõgyógyászodat és kérj tanácsot! Ja és ezt ne csináld többet, mert nagyon megzavarhatod a hormonjaidat, örülj ha ebbõl nem lesz nagy gond!
Szerintem vagy azt csináld, hogy megszakítás nélkül végigszeded a levelet, amit megkezdtél és tartasz pár hónap szünetet vagy szedd tovább a gyógyszert mintha nem történt volna semmi. de ez csak elméleti válasz, sürgõsen keresd fel a nõgyógyászt, mert a biztos választ csak õ fogja tudni!

Hat még a fogamzásgátló vagy mindenképpen vegyek esemény utánit? Úgyhallottam azt csak receptre adják és nagyon fájdalmas.

A barátommal 1éve vagyunk együtt. Már 7hónapja szedem a fogamzásgátlót. Az utolsó menstruációm 2hete jött meg úgy, hogy még volt bogyóm 6db. (előtte 2 nappal elfelejtettem bevenni. ) Mivel nem volt még meg a következő havi így gondoltam kihagyom ezt a hónapot. Eddig használtunk óvszert de ma szeretkeztünk nem védekeztünk. Mit csináljak?

Legjobb válasz: na nézzük szépen sorban a fogamzásgátló azóta nem hat, hogy 2 szemet is elfelejtettél bevenni ez egy gyógyszer és nem úgy mûködik, hogy hopp most 1 hónapot kihagyok, aztán meg hopp 2 hónapot kihagyok - érdemes volna egy nõgyógyásszal konzultálnod, hogy mit kavartál a szervezetedben azért jött meg hamarabb, mert 2 szemet is elfelejtettél bevenni - úgy jártál el, ahogyan a betegtájékoztató írja? (ami szerintem az, hogy onnantól kellett volna kiegészítõ védekezést használni) szerintem a fogamzásgátló a 2 napos felejtés óta nem véd, így ha még ráadásul mindenféle védelem nélkül is voltatok együtt...igenis van esélyed a terhességre az eseményutáni itt már nem sokat ér... de hogy a kérdésre is válaszoljak, az eseményutánit receptre írják és egy tabletta, így önmagában nem fájdalmas (??) viszont kellõen megzavarja a hormonháztartásod

na nézzük szépen sorban a fogamzásgátló azóta nem hat, hogy 2 szemet is elfelejtettél bevenni ez egy gyógyszer és nem úgy mûködik, hogy hopp most 1 hónapot kihagyok, aztán meg hopp 2 hónapot kihagyok - érdemes volna egy nõgyógyásszal konzultálnod, hogy mit kavartál a szervezetedben azért jött meg hamarabb, mert 2 szemet is elfelejtettél bevenni - úgy jártál el, ahogyan a betegtájékoztató írja? (ami szerintem az, hogy onnantól kellett volna kiegészítõ védekezést használni) szerintem a fogamzásgátló a 2 napos felejtés óta nem véd, így ha még ráadásul mindenféle védelem nélkül is voltatok együtt...igenis van esélyed a terhességre az eseményutáni itt már nem sokat ér... de hogy a kérdésre is válaszoljak, az eseményutánit receptre írják és egy tabletta, így önmagában nem fájdalmas (??) viszont kellõen megzavarja a hormonháztartásod
Minek szexelsz egyáltalán, most komolyan? Ha vetted volna a fáradtságot és elolvasod a betegtájékoztatót, abban minden benne van. Az is, hogy ha csak 1 szemet kihagysz, már csökkenhet a tabletta hatása és teherbe lehet esni. Na, ehhez képest, te még abba is hagytad és úgy együtt voltál a barátoddal gumi nélkül! Persze, hogy lehetsz terhes! És a fogamzásgátló nem úgy megy, hogy gondolok egyet, kihagyok egy hónapot aztán megint szedem. Mert nem lehet! Ha valaki abbahagyja, akkor el kell telnie egy idõnek még újra lehet szedni! Ha 1 vagy 2 szem kimarad, akkor nem az a megoldás, hogy abbahagyod, hanem hogy pótolod az összes kimaradt szemet és mellette kiegészítõ védekezést alkalmaztok egy ideig! És akkor utána nincs gond. De így nagyon is van! És ha valaki fogamzásgátlót szed, az kizárja az esemény utáni tablettát. Na, már most, te jelenleg nem szeded, de záros határon belül szedted, amit meg orvos eldönt, hogy felírja-e így az esemény utánit vagy sem. Mindenképpen menj orvoshoz és majd õ megmondja, hogy mi a teendõ! És legközelebb, ha már annyira szexelni akartok, legalább ésszel tegyétek azt!

A cigaretta hat valahogy a fogamzásgátlóra?

Legjobb válasz: nem hat rá! és az alkohol sem! sõt a drog sem csak azért mondom hogy a következõ kérdés ne az legye hogy "a drog hat a fogamzásgátlóra" nem nem hat rá, a fogamzás gátlo akkor is véd ha drogos alkoholista dohányos vagy. nyugodj meg.

nem hat rá! és az alkohol sem! sõt a drog sem csak azért mondom hogy a következõ kérdés ne az legye hogy "a drog hat a fogamzásgátlóra" nem nem hat rá, a fogamzás gátlo akkor is véd ha drogos alkoholista dohányos vagy. nyugodj meg.
A tájékoztatókban általában az van, hogy a 35 év feletti nõknél, akik dohányoznak és fogamzásgátlót szednek, nagyobb a trombózis veszélye! De ez nem jelenti azt, hogy egyátalán nem lehet a kettõt egyszerre! Én pl. egy nap elszívok 4-5 szál cigit és 4 éve szedem a tabit! Semmi bajom!
A tabitól és cigitõl egyszerre trombózis keletkezhet vagy más érrendszeri betegség, aminek a következménye akár halál is lehet...
nem! az utolsó válaszadónak pedig: magyarországon a felnõtt nõknek 25 százaléka napi rendszerességgel dohányzik. ezek statisztikai adatok. 2001ben a magyar lakosság száma magyarországon:9 416 015 Fõ.Magyarországon kétharmad a férfiak, és egyharmad a nõk aránya.tehát a nõk: 3138671-en vannak magyarországon. ennek a 25 százaléka : 784668. és a magyar nõk 30 százaléka fogamzásgátló tablettát szed. így ha pont azok a nõk dohányoznak akik fogamzásgátlót szednek akkor 235400-an vannak. arra meg elég kevés az esély hogy a 235400-ból senki se dohányozzon aki fogamzásgátlót is szed. tehát ha igaz lenne amit irsz akkor elég sok nõ hallt volna meg trombozisba. 100000 minimum. akkor nem gondolod hogy esetleg valami botrány lett volna belõle? amugy meg minden olyat amit nem leeht fogamzásgátló mellett szedni az valoszinû felvan tüntetve a használati utmutaton! ha odavan irva h nem leeht mellette dohányozni akkor valoszinû ugy is van, ha nincs odairva akkor pedig nem! tehát a te elméleted szerint
az utolsó válaszadonak: biztos számit a dohányzás mértéke is, jó ha valaki napi két dobozzal elsziv akkor az alapbol árt...érted....azok tabletta sem kell az még csak rádob egyett, de alapbol ártalmas.
Nem azt írtam, hogy nem ártalmas, hanem hogy nem feltétlen fog minden mellékhatás jelentkezni, ami a tájékoztatókban van! Persze számít a mérték is, a napi két doboz alapból nem egészséges! Én "kocadohányos vagyok", mindig van nálam cigi, de van úgy, hogy napokig nem gyújtok rá, mert nem kívánom, aztán meg olyan jól esik eszívni 1-2 szálat!
Magára a fogamzásgátlóra nem hat. A kettõ együtt hat a szervezetedre, mint azt páran már leírták. A tablettában lévõ hormonok hatása a megnövekedõ trombózisveszély, ami mellett a cigaretta keringésrontó hatása csak tetézi a veszélyt.

Fogamzásgátló + antibiotikum? Hat a fogamzásgátló?

Jangee fogamzásgátlót szedek, de felfázás miatt elkezdtem Dalacin antibiotikumot is szedni. Egyiknek sincs a betegtájékoztatójában, hogy semlegesitené a fogamzásgátló hatását, de gondoltam jobb, ha megkérdezem. Mit tudtok erről?

Legjobb válasz: Ha antibiotikumot ír fel az orvos mondanod kellene hogy szedsz fogamzásgátlót mert ez csökkenti a hatását és nekem fertõzésem is lett tõle nem ajánlom.

Ha antibiotikumot ír fel az orvos mondanod kellene hogy szedsz fogamzásgátlót mert ez csökkenti a hatását és nekem fertõzésem is lett tõle nem ajánlom.
Minden esetben csökkenti a hatást. A kérdés igazából az, hogy mennyivel. Én a helyedben biztos megkérdeznék egy szakembert azért. Sok szerencsét
Ez egy marha erõs gyógyszer, tuti hogy gyengíti a hatását. Ráadásul szinte mindig hasmenést okoz, ami szintén gyengíti.
A tabletta gyengíti, míg a hüvelykrém nem.

Ugyan úgy hat a fogamzásgátló tabletta? Vagy újra használjunk gumit?

Fogamzásgátlót szedek, aminek betegtájékoztatóján rajta van, hogy antibiotikumot nem lehet szedni, vagy ha igen akkor szexnél használni kell más védekezési módszert is.

Legjobb válasz: Ha a védekezéskor nem vagy biztos benne, hogy hat-e a fogamzásgátló, akkor MINDIG használj gumit. Nem halsz bele. Felesleges ilyesmit kérdezned.

Ha a védekezéskor nem vagy biztos benne, hogy hat-e a fogamzásgátló, akkor MINDIG használj gumit. Nem halsz bele. Felesleges ilyesmit kérdezned.
A Mebucain nem antibiotikum, hanem torokfertõtlenítõ, nem hiszem, hogy hatással van a foggátlóra, de ha biztosra akarsz menni, akkor hívd fel az orvost, aki felírta a Mebucaint, vagy kérdezd meg a gyógyszerészt, amikor kiváltod.
A Mebucain NEM antibiotikum. Nem kell óvszer. Egyébként tudom, nem ez volt a kérdés, de ha még nem vetted meg, akkor ne is ezt vedd, hanem Tantum Verdét. Az sem antibiotikum, hanem ugyanolyan szopogatós torokfájás elleni tabletta, csak sokkal jobb. Nekem a Mebucain egyáltalán nem használt.
Ezt én is elhamarkodottnak tartom. Csak a tájékozatót kéne elolvasni ilyenkor, vagy a neten a googlet használni...

Esemény utáni tabletta után hogyan folytathatom és mikortól hat a fogamzásgátló tabletta?

6 napja kezdtem el használni a Yasminelle nev? fogamzásgátló tablettát, használtunk óvszert, azonban az szex után lecsúszott. Bevettem esemény utáni tablettát biztos ami biztos alapon, a kérdésem pedig az lenne (mivel az orvosom nem válaszolt egyértelm?en), hogy ez a tabletta hogyan befolyásolja a fogamzásgátló tabletta hatását, ugyanúgy szedhetem-e, és ugyanúgy hatni fog-e, vagy ebben a hónapban használjunk inkább egyéb kiegészít? fogamzásgátlót (óvszert)?

Legjobb válasz: Én is vettem már be esemény utáni gyógyszert, bár nem tudom neked mit mondott az orvosod, de én amikor bevettem a gyógyszert meg kellett várnom egy menstruációs ciklust és csak a következõ havi elsõ napján vehettem, be a fogamzásgátló elsõ szemét. Azt olvastam a gyógyszeredrõl, hogy a tablettaszedés elsõ 7 napján kiegészítõ fogamzásgátlót kell használni! Szerintem nem lesz gond,nekem sem volt, de ha téged jobban megnyugtat az elsõ hónapban használj óvszert is.

Én is vettem már be esemény utáni gyógyszert, bár nem tudom neked mit mondott az orvosod, de én amikor bevettem a gyógyszert meg kellett várnom egy menstruációs ciklust és csak a következõ havi elsõ napján vehettem, be a fogamzásgátló elsõ szemét. Azt olvastam a gyógyszeredrõl, hogy a tablettaszedés elsõ 7 napján kiegészítõ fogamzásgátlót kell használni! Szerintem nem lesz gond, nekem sem volt, de ha téged jobban megnyugtat az elsõ hónapban használj óvszert is.
szia! nemvagyok szakértõ sõt semennyire, de én tuti, hogy nem szedném most a fogamzásátlót, hanem megvárnám míg megjön a következõ mensi és elõrõl kezdeném. De ez csak az én véleményem.
Szia! A probléma ott van, hogy te fogamzásgátlóra ettél esemény utánit. EZ EGYÉRTELMÛEN TILOS! A yasminelle ráadásul az elsõ szemtõl kezdve véd, teljesen felesleges volt. Beszélj egy nõgyógyásszal minél hamarabb. Errõl elõtte kellett volna megkérdezned egy orvost, így most nem én nem tudom hogyan szedd tovább, mielõtt bármit csinálsz konzultálj orvossal.
A kérdező hozzászólása: Kedves 3. hozzászóló! A Yasminelle akkor véd az elsõ szemtõl, ha a menstruáció elsõ napján veszem be. Én nem akkor vettem be, és így még a tájékoztatóban is az volt, hogy minimum az elsõ héten kiegészítõ fogamzásgátló használata szükséges.. Így persze megijedtem amikor megtörtént a baleset, és a saját megnyugtatásom céljából ezt láttam a legmegfelelõbb megoldásnak...

Szerintetek sürgősségi tabletta után hat a fogamzásgátló?

Köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Azt nem tudom,de az biztos,hogy szigorúan tilos mindkettõt bevenni egyszerre.Mármint fogamzásgátló mellett nem vehetsz be elvileg egyszer sem sürgõsségit. L/18

Azt nem tudom, de az biztos, hogy szigorúan tilos mindkettõt bevenni egyszerre.Mármint fogamzásgátló mellett nem vehetsz be elvileg egyszer sem sürgõsségit. L/18
A kérdező hozzászólása: pedig sajnos megtörtént:( mert milyen gond lehet belõle?
te bevetted mindkettõt?:O szerintem húzz el nõgyógyászhoz de k*rva gyorsan.
Elsõ vagyok.Ezzel most totál felborítottad az egész hormonháztartásod.Azért ne parázz be nagyon, inkább menj el nõdokihoz, aki majd elmondja, hogy szedheted-e ezek után tovább a fog.gátlót vagy sem.
A kérdező hozzászólása: hajjajj..de ugye nem lehetek beteg?már 2 hete bevettem és még semmi mellékhatás csak az arcom ugyebár nagyon pattanásos lett:S
Igen, az arcod emiatt lett full pattanásos.Amúgy meg hányingered lehet, össze-vissza fogsz menstruálni, meg ilyenek.De miért vetted be mindkettõt?
A kérdező hozzászólása: húú hát ez nagyon hosszú..kórházba kerültem és ott antibiotikummal tömtek..ezért nem hatott a fogamzásgátló.mikor hazajöttem a barátommal lefeküdtünk de amilyen szerencsés vagyok naná, hogy kiszakadt a gumi:/így beparáztunk és vettünk sûrgõsségi tabit.
Biztos nem tett jót a hormonjaidnak, de azért csak helyrejön. De a helyedben elmennék nõgyógyászhoz...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!