Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátlóra gyógyszerek milyen hatással vannak (5 db)

A fogamzásgátlóra a gyógyszerek milyen hatással vannak?

Nem feltétlen antibiotikumra gondolok, hanem sima "mezei" gyógyszerekre. Pl: Algoflex M, Algopyrin stb.

Legjobb válasz: A sima gyógyszerek elvileg semmilyen hatással nincsenek a tabira. Mondjuk én azért pár órás eltéréssel veszek be a 2 gyógyszert, ha szükségem van rá... Ha már 1 hét után védve vagy, akkor másfél hónap múlva ultravédett! :D Úgyhogy ne aggódj!

A sima gyógyszerek elvileg semmilyen hatással nincsenek a tabira. Mondjuk én azért pár órás eltéréssel veszek be a 2 gyógyszert, ha szükségem van rá... Ha már 1 hét után védve vagy, akkor másfél hónap múlva ultravédett! :D Úgyhogy ne aggódj!
TERHES VAGY!!!!
2 hete kezdtem szedni. Az elsõ 3 napban iszonyatos hányingerem és hangulatingadozásom volt, 5 nappal tovább volt meg, de mondta a doki, hogy ez normális. Azóta minden rendben :) Már jelentkeznek az elõnyei is: utoljára szerintem akkor volt ilyen kevés pattanásom mikor megszülettem + a mellem is nagyobb lett (nem nagyon, látható a változás :) ) Remélem tudtam segíteni.
elírtam: nem nagyon, de azért látható a változás
A kérdező hozzászólása: igen segítettél, köszi :)
nekem nem vált be, abba is hagytam, nem vennétek át tõlem a kimaradt 1 levelet?
Én annyit szenvedtem az utóbbi idõben a hüvelygyûrû miatt, hogy ez a Samba egy áldás számomra. Súlynövekedést nem tapasztaltam, pattanások alig vannak, fõleg a gyógyszerszünet táján, és a libidómat sem gyalulta le. Alacsony hormontartalmú egyébként, tehát nem kell tõle félni. Nem jobban, mint a többitõl legalábbis :) Ja és a vérzés mennyisége csökkent, és a görcsölés is elviselhetõ. Én tudom ajánlani :)
Elsõ 3 hónapban jól bevált, nem görcsöltem ha megjött és a mellem is nõtt egy kosárméretet (!!!). Azóta sajnos problémáim adódtak vele mert vérezgetek közben, valószínûleg váltanom kell majd másra.

Milyen gyógyszerek befolyásolják a fogamzásgátlók hatását? (Nekem Mercilon van)

Mert elkezdtem vérezni még a gyógyszer szedése alatt (az utolsó 2 napon), elmentem n?gyógyászhoz, és azt mondta, hogy a gyógyszerem annyira alacsony hormontartalmú, hogy bármilyen gyógyszer "bezavarhat". És arra vagyok kiváncsi, hogy mire vigyázzak.

Legjobb válasz: Hát ha azt mondta a doki,hogy bármilyen,akkor tényleg bármi lehet.de megkérdezhetted volna inkább õt magát,hogy melyek azok a gyógyszerek,amelyek csökkentik a hatást.meg szerintem a gyógyszered ismertetõjén is fel van tüntetve,de az antibiotikumok mind gyengítik a hatását,sõt az antidepresszánsok is.

Hát ha azt mondta a doki, hogy bármilyen, akkor tényleg bármi lehet.de megkérdezhetted volna inkább õt magát, hogy melyek azok a gyógyszerek, amelyek csökkentik a hatást.meg szerintem a gyógyszered ismertetõjén is fel van tüntetve, de az antibiotikumok mind gyengítik a hatását, sõt az antidepresszánsok is.
Az antibiotikumok és az antidepresszánsok csak akkor befolyásolják, ha hosszú idõn keresztül kell szedni (hetek, hónapok)!
A kérdező hozzászólása: Én egy ilyen gyógyszert sem szedtem: mindössze a Biovanne szépségvitamint említettem neki, és már azért is rámförmedt, hogy hogy szedhetek ilyet!!!! (VITAMIN!!!)
én már 3éve ezt szedem, és eddig amiket szedtem mellette vitamint, nem befolyásolta egyik sem!

Milye gyógyszerek vannak hatással a fogamzásgátlóra?

Pl.: fájdalomcsillapító,magnézium? ezek semlegesítik a hatásást vagy van ilyesmi?

Legjobb válasz: inkább antibiotikumok, azok gyengítik a fog.gátló védekezõképességét, így kiegészítõ védekezés szükséges..(óvszer )

inkább antibiotikumok, azok gyengítik a fog.gátló védekezõképességét, így kiegészítõ védekezés szükséges..(óvszer )
Amit még rendszeresen szedsz, annak olvasd el a tájékoztatóján. Ha nincs benne, akkor szedheted. A magam esze után a magnéziumot nem nyelném le a bogyó társaságában, hanem mondjuk az egyiket este, a másikat reggel.
Magnézium?! Alapvetõen szükséges a szervezet egészséges mûködéséhez, szóval tuti, hogy vitaminoknak, nyomelemeknek nem szabadna beleszólniuk a fogamzásgátló hatásosságába. Az antibiotikumra mondják, hogy befolyásolhatja. Amúgy azon gondolkoztam nemrég, hogy szerintem az antibiotikum is csak azért, mert megzargatja a bélrendszert, hasmenést okozhat így nem is tud rendesen felszívódni, nemcsak a fogamzásgátló, hanem minden egyéb vitamin, étel stb... Ebben nem vagyok biztos, csak egy felvetés, ha valaki tud errõl valami tényleges infót, akkor kíváncsi lennék rá.
Nem írtál ám butaságot utolsó! :) http://www.webbeteg.hu/cikkek/fogamzasgatlas/1866/antibiotik.. A paracetamol (fájdalomcsillapító) is csökkentheti a hatását. Ilyen pl. a neo-citranban van, coldrexben stb....Illetve az én gyógyszerem betegtájékoztatójába az is bele van írva hogy az orbáncfû készítmények is. Azóta nagyívben kerülöm itthon az orbáncfû olajat. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!