Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátlóra gyógyszerek milyen (46 db)

A fogamzásgátló mellett milyen gyógyszer tartós szedése segít még a pattanásos bőrön?

Legjobb válasz: Szia. Nekem ponthogy a fogamzásgátlótól lett pattanásos az eddig sima, normál bõröm... Amúgy szerintem a legjobb, ha mindig tisztán tartod a bõröd, 2-3 havonta meglátogatod a kozmetikust, aki kitisztítja. Nekem szokott adni krémet rá, hogy ne legyen olyan pattanásos. Ha pedig olyan nagymértékû a pattanásosodás, akkor keress fel egy bõrgyógyászt, õ majd ad rá valami gyógyszert. Légy jó, szép bõrt ;) 19L

Szia. Nekem ponthogy a fogamzásgátlótól lett pattanásos az eddig sima, normál bõröm... Amúgy szerintem a legjobb, ha mindig tisztán tartod a bõröd, 2-3 havonta meglátogatod a kozmetikust, aki kitisztítja. Nekem szokott adni krémet rá, hogy ne legyen olyan pattanásos. Ha pedig olyan nagymértékû a pattanásosodás, akkor keress fel egy bõrgyógyászt, õ majd ad rá valami gyógyszert. Légy jó, szép bõrt ;) 19L

Valaki szedte már azt a fogamzásgátló gyógyszert amit csak havi 1-szer kell szedni tapasztalatok vélemények és milyen árban van?

Legjobb válasz: Off: erre én is kiváncsi vagyok, mert még nem hallottam róla, csak az injekcióról, de az 3 hónapra véd. On

Off: erre én is kiváncsi vagyok, mert még nem hallottam róla, csak az injekcióról, de az 3 hónapra véd. On
Én is csak az injekcióról hallottam, illetve használtam 3x3 hónapig. Depo-provera a neve, szoptatás alatt lehet használni, míg használod egyáltalán nincs vérzésed. Egy injekció 3x28 napig hatásos és 1.200.- körül van. Nekem nem volt vele rossz tapasztalatom.
A kérdező hozzászólása: a nevét sajna nem tudom a gyógyszernek spirálom volt fent de nem bírta a szervezetem le kellett venni és most mennem kell eü kaparásra láttam már neten a gyógyszert és a nögyógyásznál kint is a plakátot létezik ilyen
a plakátját én is láttam... valami óra van rajta azt hiszem... kérd ki a nõgyógyászod véleményét. én is így tettem mikor hüvelygyûrût kértem. elmondta az eddigi tapasztalatokat. mikor engem kérdezett, hogy "Na, használja? Milyen?" csak azt tudtam mondani, h fel se mertem tenni, akkora. :D amúgy próbáltam neten keresni, de csak a hüvelygyûrût találtam...
A kérdező hozzászólása: Igen én már beszéltem róla a nõgyogyászommal de az nem gyógyszer hanem egy hüvely gyûrû amit ö egyszer feltesz és le is veszi és majd neked kell havonta csinálnod és hát havi 3500 ft körül van

Milyen idős korban lehet elkezdeni a fogamzásgátló gyógyszer szedését?

Legjobb válasz: 21 éves korig még nõ meg fejlõdik az ember szóval addig nem ajálnlatos csak majd utána, mert nehogy megzavard a hormonod

21 éves korig még nõ meg fejlõdik az ember szóval addig nem ajálnlatos csak majd utána, mert nehogy megzavard a hormonod
Egy normális orvos elküld elõtte vérvételre, és alaposan kivizsgál. Az én nõgyógyászom azt mondta, akkor lehet kezdeni szedni, ha 2-3 éve RENDSZERESEN menstruál a lány, tehát már be is állt a ciklusa és minden rendben van. Én is 17 évesen kezdtem el szedni, de 14 éves korom óta egy centit se nõttem már. Szerintem menj el a dokihoz, és kérdezd meg:)
Legalacsonyabbat szedtem, 16 évesen kezdtem el szedni és 13évesen menstruáltam elõször. Azóta váltottam egy másik tabira, de az is alacsony.
De, a legmodernebb fogamzásgátlók már nagyon alacsony hormontartalmúak. Én most voltam nemrég (16L vagyok) és nem ajánlja, mert késõn érõ típus vagyok (1, 5 éve menstruálok még csak) és megállítja a növekedésem. Tehát én még várok vele:) Persze ez fõleg attól függ, hogy mikor jött meg elõször.
én 15 évesen kezdtem
A kérdező hozzászólása: És nincsenek gyengébb hatóanyagú gyógyszerek?
A kérdező hozzászólása: Ha ilyen idõs(16) korban kezdi az ember akkor milyen mellékhatások lehetnek?
Én 15. szülinapom elõtt 1 hónappal kezdtem el szedni. 5 éve menzeszelek amúgy. Voltam laborban is, minden oké lett, ezek után írta fel :)
Én 19 évesen kezdtem el szedni, és 11 évesen volt az elsõ menzeszem. Mindenkinél változó, de szerintem menj el egy szakorvoshoz és kérd ki a véleményét. Akkor lehetsz csak igazán biztos!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!!!!!!
és 20 évesen kezdtem el szedni(mert lyukas a petefészkem és erre írták fel) , de utálom. a tudat, h gyógyszer, mesterséges hormon wáááááá! nem ajánlom. ennél még a gumi is jobb.
Én 15 évesen kezdtem, van már direkt tiniknek is fogamzásgátló, nekem semmilyen mellékhatás nincs és 5 éve szedem. De mindneképpen menj el nõgyógyászhoz.

Nemi kapcsolatban élek a barátommal, ajánljátok a fogamzásgátló gyógyszert, ha igen akkor milyet? 17/L

Olvastam a jó hatásairól, h csökkenti a daganatok kialakulását is.

Legjobb válasz: miért nem mész el nõgyógyászhoz?? hiába mondunk neked most itt neveket a doki fogja kiírni mert nem mindegyik lehet neked jó istenem

miért nem mész el nõgyógyászhoz?? hiába mondunk neked most itt neveket a doki fogja kiírni mert nem mindegyik lehet neked jó istenem
Okoska, ide is ide evett a fene?! :@ 17/F
Nem mondta a védõnéni általánosba', hogy a fogamzásgátlót a nõgyógyásznak kell felírni?
Csökkenti a daganatokat? Hm, hát az enyém papírján pont fordítva volt... A trombózissal, és egyéb anyám kínja lehetetlenül sz.ar és esetenként halálos mellékhatásokkal együtt... Nem ajánlom, csak ha nincs jobb ötlet (nálunk nem volt jó más). De akkor is inkább várd ki a kamaszkorod végét, hogy a szervezeted békében fejlõdjön, ne hormonokkal bombázva.
MNorbi94 válasza: Nem vagy egyedül a véleményeddel, testvér!

Milyen fogamzásgátló módszert válasszak? Mi a jobb? Kinek milyen tapasztalata van az escapelle gyógyszerrel?

Legjobb válasz: Elõször is, az escapelle az nem fogamzásgátló, hanem 72 órás tabletta. Ami alaposan felborítja az ember lányának hormonháztartását, tehát nem jó elõre arra alapozni, hogy majd vész esetén ilyet használ a nõ. Amúgy is csak félévente egyszer lehet alkalmazni, amibõl máris látszik, hogy brutálisan erõs készítmény. De ha már fogamzásgátló módszer, akkor maradj a guminál, az a betegségektõl is megvéd. Ha pedig komoly kapcsolat, akkor jöhet a fogamzásgátló tabletta... :)

Elõször is, az escapelle az nem fogamzásgátló, hanem 72 órás tabletta. Ami alaposan felborítja az ember lányának hormonháztartását, tehát nem jó elõre arra alapozni, hogy majd vész esetén ilyet használ a nõ. Amúgy is csak félévente egyszer lehet alkalmazni, amibõl máris látszik, hogy brutálisan erõs készítmény. De ha már fogamzásgátló módszer, akkor maradj a guminál, az a betegségektõl is megvéd. Ha pedig komoly kapcsolat, akkor jöhet a fogamzásgátló tabletta... :)
A fogamzásgátlót csak az elõírásnak megfelelõen szabad szedni, ha azt akarod, hogy hatásos legyen!!
"( ennek milyen következményei lehetnek)" Teljesen felborulhat a hormonháztartásod... Ha teljesen le akarod állítani a ciklusod kérj injekciós fogamzásgátlót, de ilyeneket ne játssz, mert minden tabletta más, és igen sokból komolyabb gondod is lehet ha tologatod.

Milyen magas hormontartalmú gyógyszerek léteznek még a fogamzásgátlón kívül?

Ha vannak egyáltalán.

Legjobb válasz: Vannak gyógyszerek hormonzavaros emberek kezelésére, amiknek elég magas a hormontartlamuk (a sógornõm is az, onnan tudom), és én szedek magas hormontartalmú gyógyszert a pajzsmirigy problémámra is.

Vannak gyógyszerek hormonzavaros emberek kezelésére, amiknek elég magas a hormontartlamuk (a sógornõm is az, onnan tudom), és én szedek magas hormontartalmú gyógyszert a pajzsmirigy problémámra is.
A "magas hormontartalom" elég értelmezhetetlen fogalom. Mi számít magasnak? Honnantól? Kinek? Mondjuk akinek kivették az egész pajzsmirigyét, annak az összes pajzsmirigyhormonját pótolni kell, azaz vagy napi 175 mikrogrammot kell szednie. Ha neki adsz egy 100-as tabit, akkor alulmûködéses tünetei lesznek és szarul lesz. Ha egy tök egészséges embernek adsz egy 100-as tabit, akkor meg olyan túlmûködéses tünetei lesznek hogy csak na. Vagy vegyük az inzulint... Ha egy cukros nem kapja meg az inzulinját, akkor felmegy a cukra és kómába is eshet. Ha egészségesnek nyomsz be pár adag inzulint, akkor neki meg leesik a cukra és belehalhat. Nincs ilyen, hogy "magas" meg "alacsony" hormontartalom.
Csatlakoznék az elõzõ válaszolóhoz: csak hormontartalmú gyógyszerek vannak - mivel a hormonok esetében egy érzékeny egyensúlyról beszélünk, így minden, ami ezt az egyensúlyt befolyásolja egy igen erõs élettani hatással rendelkezõ gyógyszer. A magas hormontartalmat, ahogy a második válaszadó is írja, nem lehet definiálni, mert minden embernél más a magas. Az elõzõ válaszadó által említett inzulinon és L-tiroxinon kívül ide sorolhatjuk a nemi hormonok népes csoportját (a fogamzásgátlón kívül ide tartoznak az androgének, az antiandrogének és az ovulációt stimuláló gonadotropinok), a szisztémás kortikoszteroidokat (prednisone, prednisolone, methylprednisolone, etc.), a hypophysis-hypothalamus hormonjait (vazopresszin, oxitocin, szomatosztatin, okterotid, etc.), a kalcium homeosztazis hormonjait (teriparatide, paricalcitol, calcitonin, etc.), a glukagont és még egy sor egyéb hormonszerû anyagot.

A fogamzásgátlóra a gyógyszerek milyen hatással vannak?

Nem feltétlen antibiotikumra gondolok, hanem sima "mezei" gyógyszerekre. Pl: Algoflex M, Algopyrin stb.

Legjobb válasz: A sima gyógyszerek elvileg semmilyen hatással nincsenek a tabira. Mondjuk én azért pár órás eltéréssel veszek be a 2 gyógyszert, ha szükségem van rá... Ha már 1 hét után védve vagy, akkor másfél hónap múlva ultravédett! :D Úgyhogy ne aggódj!

A sima gyógyszerek elvileg semmilyen hatással nincsenek a tabira. Mondjuk én azért pár órás eltéréssel veszek be a 2 gyógyszert, ha szükségem van rá... Ha már 1 hét után védve vagy, akkor másfél hónap múlva ultravédett! :D Úgyhogy ne aggódj!

Milyen gyógyszerek befolyásolják a fogamzásgátlók hatását? (Nekem Mercilon van)

Mert elkezdtem vérezni még a gyógyszer szedése alatt (az utolsó 2 napon), elmentem n?gyógyászhoz, és azt mondta, hogy a gyógyszerem annyira alacsony hormontartalmú, hogy bármilyen gyógyszer "bezavarhat". És arra vagyok kiváncsi, hogy mire vigyázzak.

Legjobb válasz: Hát ha azt mondta a doki,hogy bármilyen,akkor tényleg bármi lehet.de megkérdezhetted volna inkább õt magát,hogy melyek azok a gyógyszerek,amelyek csökkentik a hatást.meg szerintem a gyógyszered ismertetõjén is fel van tüntetve,de az antibiotikumok mind gyengítik a hatását,sõt az antidepresszánsok is.

Hát ha azt mondta a doki, hogy bármilyen, akkor tényleg bármi lehet.de megkérdezhetted volna inkább õt magát, hogy melyek azok a gyógyszerek, amelyek csökkentik a hatást.meg szerintem a gyógyszered ismertetõjén is fel van tüntetve, de az antibiotikumok mind gyengítik a hatását, sõt az antidepresszánsok is.
Az antibiotikumok és az antidepresszánsok csak akkor befolyásolják, ha hosszú idõn keresztül kell szedni (hetek, hónapok)!
A kérdező hozzászólása: Én egy ilyen gyógyszert sem szedtem: mindössze a Biovanne szépségvitamint említettem neki, és már azért is rámförmedt, hogy hogy szedhetek ilyet!!!! (VITAMIN!!!)

A Symicia fogamzásgátló mellett milyen gyógyszereket ehetek torokgyulladásra?

Csak olyan gyógyszert szeretnék használni, amely nem gyengíti as gyógyszer hatását, illetve nem vényköteles. Csak BIZTOS válaszokat írjatok!! Köszönöm!

Legjobb válasz: Csak a penicilin és annak származékai gyengitík a fog. gátlók hatását, mert megváltoztatják a bélben a sárgatest hormon felszívódását és akadályozzák a teljes felszívódást, ezért csökken a hatása. Én úg ytudom jelenleg nincs olyan vény nélküli gyógyszer, amely penicilint tartalmaz. Szedhetsz bármilyen torokfertõtlenítõt, ezekben általában lidocain an csak és ibuprofen.

Csak a penicilin és annak származékai gyengitík a fog. gátlók hatását, mert megváltoztatják a bélben a sárgatest hormon felszívódását és akadályozzák a teljes felszívódást, ezért csökken a hatása. Én úg ytudom jelenleg nincs olyan vény nélküli gyógyszer, amely penicilint tartalmaz. Szedhetsz bármilyen torokfertõtlenítõt, ezekben általában lidocain an csak és ibuprofen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!