Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátlóra gyógyszerek (644 db)

A hcg tartalmú gyógyszerekbe beletartozik a fogamzásgátló gyógyszer?

Én sensonettet szedek, vagy ha azok nem, akkor milyen gyógyszerek tartoznak bele?

Legjobb válasz: A HCG = terhességi hormon. Többnyire termékenységet javító gyógyszerekbe pakolják. Pregnyl, Profasi, Pergonal Nem, ezen gyógyszerek közé nem tartoznak a fogamzásgátló gyógyszerek, de ez a betegtájékoztatóból is egyértelmûen kitûnik. Van egy olyan pontja ugyanis, hogy ez a gyógyszer ezt és ezt tartalmaz.

A HCG = terhességi hormon. Többnyire termékenységet javító gyógyszerekbe pakolják. Pregnyl, Profasi, Pergonal Nem, ezen gyógyszerek közé nem tartoznak a fogamzásgátló gyógyszerek, de ez a betegtájékoztatóból is egyértelmûen kitûnik. Van egy olyan pontja ugyanis, hogy ez a gyógyszer ezt és ezt tartalmaz.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm!

Miért csak nőgyógyász írhatja fel a fogamzásgátló gyógyszert?

Milyen vizsgálatot csinálnak, amiért el kell menni az orvoshoz? És mi alapján mondja meg, hogy melyik fajtát kapom?

Legjobb válasz: Szia! Ha szûz vagy még, akkor valószínûleg nem vizsgál meg hüvelyen keresztül, de biztosan megnézi a külsõ nemi szerveid, nincs-e elváltozás. Mindenképp vérvétel lenne szükséges a fogamzásgátló felírásához, mivel ebbõl látja a hormontartalmaidat. És azért írhatja csak nõgyógyász fel, mert érti a dolgát. Persze ha meg van milyen gyógyszert szedsz, akkor elvileg háziorvos is felírhatja, kivéve ha támogatott gyógyszert ír, mert azt csak szakorvos írhatja fel. Remélem sikerült válaszolnom mindenre.

Szia! Ha szûz vagy még, akkor valószínûleg nem vizsgál meg hüvelyen keresztül, de biztosan megnézi a külsõ nemi szerveid, nincs-e elváltozás. Mindenképp vérvétel lenne szükséges a fogamzásgátló felírásához, mivel ebbõl látja a hormontartalmaidat. És azért írhatja csak nõgyógyász fel, mert érti a dolgát. Persze ha meg van milyen gyógyszert szedsz, akkor elvileg háziorvos is felírhatja, kivéve ha támogatott gyógyszert ír, mert azt csak szakorvos írhatja fel. Remélem sikerült válaszolnom mindenre.
A gyógyszerekben eltérõ a különbözõ hormonok szintje. A vérvételbõl látja, hogy milyen a te hormonszinted (az enyém pl. annyira összevissza volt, hogy egyáltalán nem szedhettem gyógyszert!!!), ebbõl tudja, milyen hormonszintû gyógyszer kell neked, és kikeresi az adatbázisból azt, amelyik ehhez a legközelebb áll. Azt fogod kapni. És ha nem akar elküldeni vérvételre (sajnos vannak ilyen nõgyógyászok is, pedig velem nem tudom, mit tett volna egy gyógyszer, fogalmam sem volt elõtte, hogy gáz van a hormonjaimmal), akkor szólni kell neki, hogy te szeretnéd, ha vért vetetne és az alapján adna gyógyszert. Esetleg menj át egy másik orvoshoz. Eléggé haza tud vágni egy rosszul kiválasztott fogamzásgátló...
Meg azért is, mert így "köteleznek" az évenkénti rákszûrésre, mert addig nem írja fel. Szerencsére! :D Mert lássuk be, nagyon nehezünkre esik elmenni, de utána olyan jó, hogy túl vagyunk rajta, és nincs semmi baj!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat :)

Meg lehet bízni a fogamzásgátló gyógyszerekben?

Legjobb válasz: semmilyen fogamzásgátló módzser nem 100%-os de ha gyógyszert szedsz plusz gumit is használtok plusz még meg is szakitjátok sztem az már 100% :D

semmilyen fogamzásgátló módzser nem 100%-os de ha gyógyszert szedsz plusz gumit is használtok plusz még meg is szakitjátok sztem az már 100% :D
Annyira lehet megbízni mint abban aki használja. Nem 100%, de közel 100%, a legtöbb hiba téves használatból van. A Cavintont sem szabad ám elfelejteni bevenni!
Csak, még annyi, hogy, ha túl sokat használsz, akkor káros is lehet, pl. Egyik ismerõsömnek nem lehet miatta gyermeke...

Este 9körül vettem be a fogamzásgatló gyógyszert majd 2- 2, 5 óra után nagy WC-re kellett mennem. Elbizonytalanodtam h felszivodott e a gyógyszer. Igy bevettem még egyet. Lehet baj belőle? Lehetek terhes? Mert a gyógyszer 3-4 óra alatt szivódik fel.

Legjobb válasz: Ha csak nem hánytad ki, vagy nem volt igen súlyos hasmenésed nincs semmi gond. Tudod a gyomor tartalma nem ürül ki vécézésnél, a belek sem teljesen. az emésztés folyamata ennél egy kicsit lassúb, de ha ezt nem tudod, nem tanultad még, akkor biztos hogy fogamzásgátlót kell neked szedni? nem inkább bejárni biológia órára szex helyett?

Ha csak nem hánytad ki, vagy nem volt igen súlyos hasmenésed nincs semmi gond. Tudod a gyomor tartalma nem ürül ki vécézésnél, a belek sem teljesen. az emésztés folyamata ennél egy kicsit lassúb, de ha ezt nem tudod, nem tanultad még, akkor biztos hogy fogamzásgátlót kell neked szedni? nem inkább bejárni biológia órára szex helyett?
egyetértek az elõttem szólóval. azt gondoltad, hogyha elmész wc-re, akkor rögtön azt üríted ki, amit utoljára ettél? nem. és elolvastad a gyógyszer használati utasítását? abban nem olvasható ilyesmi. csak hányás, és hasmenés esetén kell hasonlóakat tenni, akkor is csak akkor, ha a hasmenés 12 óránál tovább tart... szerintem sem való még neked a gyógyszer, ha ezeket nem tudod, bár én meg azt tudom, hogy most a mi véleményünktõl nem fogod abbahagyni.
Csak egyet vettél be utána? Basszus még egyet kellett volna!! Egy pöpppet fiatal..
Hasmenés volt? Mert ha nem, akkor totál feleslegesen vettél be még 1-et...AMúgy ha az volt és pótoltad, akkor nem lehetsz terhes.
a libidó csökkenését okozhatja, a hüvelygombát azt nem tudom. érdemes váltani más gyógyszerre.

Mi van olyankor ha egynél több alkalommal nem vettem be a fogamzásgátló gyógyszeremet?

Lindynette 20mg-os tablettát szedek és 7 nap helyett 9et hagytam ki. Érdemes most elkezdenem szedni vagy várjak a következő mezeszig?

Legjobb válasz: Az van olyankor hogy nem kéne fogamzásgátlót szedned ha nem vagy képes felelõsségteljesen használni...

Az van olyankor hogy nem kéne fogamzásgátlót szedned ha nem vagy képes felelõsségteljesen használni...
A kérdező hozzászólása: Normális kérdést tettem fel, amire normális választ várok..... ha erre nem vagy képes akkor ne válaszolj. köszi
Várd meg a következõ menstruációdat.
szerintem, kezd el szedni
Mi lenne ha ezt szakembertõl kérdeznéd meg nem bizonytalan válaszolóktól? Azért ez nem olyan dolog amiben a szomszédasszonyra kéne hallgatni...
Elsõnek igaza van. Hát úgy látszik van akinek ez is túl nagy feladat...-.-"
Hyvd fel az orvosod, vagy neten kérdezz meg egy dokit.
kb kezdheted majd újra mert ennek már annyi
Na ügye én szóltam idõben

Lehet káros a fogamzásgátló gyógyszer?

Néhány hónapja észrevettem magamon hogy nagyon ingerlékeny lettem. Minden miatt kiakadok és hisztit rendezek, pedig én korábban nem voltam ilyen. Még a bolhából is elefántot csinálok. Okozhatja a fogamzásgátló? Lindinette 20 -szedek.

Legjobb válasz: Minden fogamzásgátlónak lehetnek többé kevésbé komoly mellékhatásai. attól függ, kinek hogyan reagál rá a szervezete. amit te leírsz, pl elég gyakori. komoly egészségkárosító hatásai akkor lehetnek, ha az orvos csak úgy vakon felírja minden kivizsgálás nelkül. pl ha hajlamos vagy trombózisra, szívbetegségekre, májfunkció zavarokra (amit vérképbõl néz a lelkiismeretes orvos) akkor kimondottan veszélyes lehet. hallottam már, hogy fiatal nõ tüdõembóliát kapott tõle.

Minden fogamzásgátlónak lehetnek többé kevésbé komoly mellékhatásai. attól függ, kinek hogyan reagál rá a szervezete. amit te leírsz, pl elég gyakori. komoly egészségkárosító hatásai akkor lehetnek, ha az orvos csak úgy vakon felírja minden kivizsgálás nelkül. pl ha hajlamos vagy trombózisra, szívbetegségekre, májfunkció zavarokra (amit vérképbõl néz a lelkiismeretes orvos) akkor kimondottan veszélyes lehet. hallottam már, hogy fiatal nõ tüdõembóliát kapott tõle.
Jujjj...én is ugyanezt csináltam. Aztán a párom mondta, hogy õ nem bírja ezt a hisztit és akkor inkább szakít. Akkor abba hagytam az egész szedését.
Nekem elsõ hónapban voltak ezek a mellékhatások
Sok más mellékhatás mellet, nem szokták említeni, de a csontritkulásért nagyban felelõs, plusz nem beszélve a hormonális hatásokról és etikai oldaláról, ha valakinek ez is számít.
persze, hogy lehet karos. Az osszed mellekhatas rajta van a tajekoztaton, az internet tele van errol szolo cikkel, az orvosod pedig szoban is tud errol tajekoztatast adni. Ezek kikuszobolesere valok a vizsgalatok.
Utolsónak: én hisztijeim sem voltak egyszerûk, de a barátom nagyon jól kezelte, ugyanúgy szeretett abban a hónapban is, amikor kijöttek a mellékhatások. Utólag mondta, hogy nehezen lehetett velem akkoriban kibírni 1 órát is, de meg nem fordult a fejében h szakítson velem..
Lehet ilyen mellékhatása. Ha szerinted ettõl van, akkor beszélj az orvossal, hogy adjon neked másikat. Van vagy 100 féle, és meg kell találni mindenkinek a neki valót. Lehet káros a fog gátló, de nem hiszem, hogy károsabb mint egy kiszakadt gumiból származó probléma.
Utolsó elõttinek. Nekem is csak azért mondta a szakítást, mert én tényleg kibirhatatlan voltam, így utólag tudom csak igazán. Plusz akkor még az anyja is nálunk lakott meg az öccse 2 hónapot és velük is ordítoztam és nem túl szép dolgokat mondtam (amiket egyébként nem igazán szoktam)
Nekem is ezt a készítményt írta fel a nõgyógyász. Gondolhatta rólam, hogy érzékeny vagyok, mivel én hülye még akkor is sírtam, mikor bementem hozzá. Mostmár a bolhányi dolgok miatt is bõgök, remélem gyorsan elmúlik ez a hatása..

Honnan lehet tudni, hogy a fogamzásgátló gyógyszer 100 % -ra hat, hogy védett a nő?

Vérvétel alapján ki lehet mutatni, hogy hat -e a gyógyszer vagy csak a gyengít? tényez?kkel??? ( hányás, hasmenés, fejfájás, mellfeszülés---> ezeket nem csak a gyógyszer okozhatja ) És ha valaki rendszeresen szedi, az tuti, hogy nem lesz terhes, igaz?

Legjobb válasz: Hányást hasmenést...gyomorontás is okozhatja, ilyenkor ajánlott óvszert használni, mert nem biztos hogy, rendesen felszívódott a fogamzásgátló. Fejfájás és mellfeszülés lehet mellékhatás ami az elsõ 3 hónapban elmúlik. Minden nap egy idõben szeded be akkor 99,9 (azaz 100 nõbõl 0,1 teherbe eshet) hogy, nem esel teherbe. :)

Hányást hasmenést...gyomorontás is okozhatja, ilyenkor ajánlott óvszert használni, mert nem biztos hogy, rendesen felszívódott a fogamzásgátló. Fejfájás és mellfeszülés lehet mellékhatás ami az elsõ 3 hónapban elmúlik. Minden nap egy idõben szeded be akkor 99, 9 (azaz 100 nõbõl 0, 1 teherbe eshet) hogy, nem esel teherbe. :)
2-3 óra eltérés nem okoz bajt
Onnan tudod, hogy hat a gyógyszer, hogy nem leszel terhes, sajnos jobb módszer nincs.
A kérdező hozzászólása: Az csökkenti a védettség hatását, ha egyik héten 8kor, a másik héten 10kor tudom csak bevenni a gyógyszert? minden nap beveszem a gyógyszert, 2-3 óra eltérés nem okozhat bajt?

4-5 éve menstruálok. De nem rendszeres. Többször felmerült bennem a kérdés hogy a fogamzásgátló gyógyszer segítene ezen vagy inkább várjak még, és később kezdjek el szedni gyógyszert.! Szerintetek?

Legjobb válasz: sok nõgyógyász felírja ilyen esetben, de szerintem nem indokolt, nem akarsz gyereket, ne bombázd a szervezeted feleslegesen

sok nõgyógyász felírja ilyen esetben, de szerintem nem indokolt, nem akarsz gyereket, ne bombázd a szervezeted feleslegesen
A fogamzásgátló csak elfedi a problémát, nem kezeli. Rendszeres lesz a menzeszed, amíg szeded, de lehet utána meg sem jön. Én a helyedben csak akkor szedném, ha tényleg fogamzásgátlásra használnám, és nem terveznék már gyereket. Nagy teher a szervezetednek, és nagyon megzavarja a saját hormontermelését.
En is ugyanebben a helyzetben vagyok.Nekem emellett meg faj is, megakadalyoz a napomban es elegge zavaro hogy rendszertelen, raadasul kapcsolatom is van.En is sok embertol hallottam hogy a fogamzasgatlo segithet, szerintem probald meg, mar olyan kis hormontartalmu tablettak vannak hogy minimalisan rossz hatasu csak a szervezetre.de ha nem surgos neked akkor felesleges, ha nagyon zavar meger egy probat!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!