Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátlóm tablettájánál (2 db)

A fogamzásgátló 2. levelének 2. tablettájánál már teljesen védett vagyok?

Lehet, hogy hülye kérdés, de még soha nem szedtem fogamzásgátlót és félek, hogy teherbe esek. Dienillet szedek.

Legjobb válasz: Igen teljesen védett vagy.

Igen teljesen védett vagy.
Ha rendszeresen, pontosan, minden szemet beszedtél eddig, akkor védett vagy, és nincs mitõl tartanod. :)
Sose leszel teljesen védett, hisz nincs 100 %-os biztonságot nyújtó módszer. Ha nagyon aggódsz, akkor inkább próbálkozz a második héten, mivel az elsõ hét MINDEN levélnél rizikósabb olyan szempontból, hogy ha akkor hagysz ki (vagy más hiba: hányás, hasmenés, antibiotikum), akkor VISSZAMENÕLEGESEN 1 hétre is gond lehet az együttlétekbõl. Ellenõrizd a tájékoztatóban!
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom, hogy nincs 100 %- os védelem. Minden szemet beszedtem az 1. levélbõl, szinte percre pontosan ugyanakkor, és ugyanabban az idõben kezdtem el szedni a 2. levelet 1 hét kihagyással! Köszönöm szépen a válaszokat! :) Utolsó: szerinted így is rizikós az 1. hét, hogy eddig sosem felejtettem el bevenni?
Dehogy rizikós, semmi problémád nem lesz belõle. A tablettamentes héten is megmarad a védettség, akkor az elsõ héten miért lenne rizikós?
"szerinted így is rizikós az 1. hét, hogy eddig sosem felejtettem el bevenni?" És mi a garancia, hogy most se fogod? 10 év szedés után is mindig ügyelni kell rá, hogy sose hagyj ki, és fõleg ne az elsõ illetve az utolsó héten! Nem védettebb az, aki mondjuk 15 éve szedi, mint az, aki csak 2 hónapja. Mindkettõnek ugyanúgy kell ügyelnie a szedéssel.
*na de a lényeg, hogy a második héten még ha kihagysz is, akkor is csak a következõ tablettákra kell ügyelned, és a kihagyást megelõzõ aktusok miatt nem kell fájjon a fejed! Erre írtam, hogy ha aggódsz, akkor AKKOR kezdd el, hogy engeded, ne a levél elsõ hetén!

A fogamzásgátlóm 4. tablettájánál járok és az 5. nap elfelejtettem bevenni. A 12 órát túlléptem, de amint tudtam bevettem. Mennyi az esélye a teherbe esésnek?

Ez idö alatt éltem nemi életet is

Legjobb válasz: Mivel ez a ciklus eleje, szerintem kicsi az esély. Mert ugye a közepén van elvileg a peteérés. Szerintem ebben a ciklusban védekezzetek óvszerrel is. Ha pedig késne, mindenképp csinálj majd a reggeli elsõ vizeletedbõl egy terhességi tesztet. Csak önmagad megnyugtatására.

Mivel ez a ciklus eleje, szerintem kicsi az esély. Mert ugye a közepén van elvileg a peteérés. Szerintem ebben a ciklusban védekezzetek óvszerrel is. Ha pedig késne, mindenképp csinálj majd a reggeli elsõ vizeletedbõl egy terhességi tesztet. Csak önmagad megnyugtatására.
Egyetértek az elsõ hozzászólóval. Szerintem sem lesz semmi gond, mert a ciklus elején vagy, de azért védekezzetek más módszerrel is ebben a hónapban.
Nem értem, ha a 4. tabinál jársz, akkor hogy felejtetted el az 5. -et!? Ezen az oldalon bármelyik tabletta tájékoztatóját megtalálod! http://www.pharmindex.hu/gyogyszer.xhtml?tid=12654#top "Ha elfelejtette bevenni a Belara filmtablettát: Ha elfelejtette bevenni a filmtablettát a szokásos idõben, akkor azt 12 órán belül pótolja. Ebben az esetben egyéb védekezés nem szükséges és a szokásos módon folytathatja a Belara filmtabletta szedését. Ha a filmtabletta pótlás 12 óránál hosszabb idõ múlva történik, akkor a Belara filmtabletta fogamzásgátló hatása már nem biztosított. Ebben az esetben azonnal vegye be az elfelejtett filmtablettát és a következõ filmtablettát a szokásos idõpontban. Ilyenkor azonban a következõ 7 napban egyéb védekezést (pl.: kondom) kell alkalmaznia. Ha ezalatt a 7 nap alatt fogy el a gyógyszer azonnal vegye elõ a következõ Belara csomagot és abból folytassa megszakítás nélkül (7 napos szabály). Ha a következõ csomagot is elhasználta és menstruációja nem jelentkezik, akkor végezze el a terhességi tesztet."

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!