Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló utáni (196 db)

Csak én jártam így? 4 hónapos kisfiam van szoptattam is de a védőnő mondta, hogy szedjek fogamzásgátlót amit lehet szoptatás alatt! Sajnos elment tőle a tejem! Amikor neki álltam szedni a fogamzásgátlót utána meg is a menstruációm!

Aztán ugye abbahagytam a szedését,mert nemtudok szopiztatni de azóta nem is jött meg mostmár 2 hónapja! Mit?l lehet az,hogy nem jön meg?Normális lehet ez? Vissza kell állnia?

Legjobb válasz: Szia! Sajnos nekem is elapadt a tejem a fogamzásgátlótól,így én is abbahagytam.Persze nem csak ezért,hanem azért is,mert minden nap véreztem.Mióta abbahagytam,egyszer jött meg( 2 hónapja ).Szerintem idõvel vissza fog állni,ne aggódj,de szerintem egy látogatás a dokinál nem árt.

Szia! Sajnos nekem is elapadt a tejem a fogamzásgátlótól, így én is abbahagytam.Persze nem csak ezért, hanem azért is, mert minden nap véreztem.Mióta abbahagytam, egyszer jött meg( 2 hónapja ).Szerintem idõvel vissza fog állni, ne aggódj, de szerintem egy látogatás a dokinál nem árt.
Milyen tablettát szedtél? Az orvos írta fel? A szoptatás alatt is szedhetõ, csak progesztogén tartalmú tablettáktól nem mehet el (elvileg) a tejed. A tabletta szedése alatti vérzésed nem normális vérzés volt, tehát ha abbahagytad teljesen normális, hogy nem menstruálsz. Utána (ha nincs menstruáció) általában gyógyszeresen szoktak egy menstruációt kiváltani, hogy meginduljon a "rendes" mûködés. A dokid mit mond?
A kérdező hozzászólása: Azáliát szedtem! Mostmár nem szoptatok 1 hónapja sajnos ami nagyon bánt mert ha elöbb mondja a védönö hogy elöfordul ilyen akkor nem állok neki szedni! Görcsölget a hasam mintha meg akarna jönni de semmi! Akkor elmegyek a nögyógyászhoz azt hiszem nem várok hogy magátol megjöjjön! Nem is tudtam hogy van olyan gyógyszer amitöl beindul!
Ez egyfázisú úgynevezett minipill volt amit szedtél? Azália vagy Cerazett? Én szedtem nekem nem ment el tõle a tejem, csak összevissza vérezgettem. Barátnõim közül is akárki szedte, mindenki abbahagyta mert totál megzavarta a ciklust.:( Lehet hogy rád még plusszban ilyen hatással is van. Az meg hogy a védõnõ mondta ilyen szempontból lényegtelen, mert akár be is válhatott volna, illetve mondhatta volna orvos is , akkor is ilyen rosszul jársz vele szegény :(( Nekem mondjuk a saját nõgyógyászom mondta is hogy õ nem szivesen ad és javasol ilyesmit szoptatás ideje alatt, én erõsködtem :( Szóval szerintem ne lepõdj meg hogy nem tért vissza a ciklusod, sok mindent összezavar! Majd ha már nem szoptatsz, akkorra normálisan rendezõdik!

21 napig szedem a fogamzásgátlót utána a 7 napos gyógyszermentes szünetben fog megjönni menstruációm? Vagy ezt nem lehet előre kiszámolni? Eddig 6 hetente jött meg, de gondolom a fogamzásgátló beállítja majd a ciklusomat

Legjobb válasz: Igen, már az elsõ mensid is megjön a szünetben, ezért nem kell aggódnod, hogy "úr isten, vajon most mikor fog megjönni?" Általában a szünet 2.-4. napján jön meg, de minden hónapban majd úgy lesz, hogy a szünetben ugyanazon a napon fog megjönni.

Igen, már az elsõ mensid is megjön a szünetben, ezért nem kell aggódnod, hogy "úr isten, vajon most mikor fog megjönni?" Általában a szünet 2.-4. napján jön meg, de minden hónapban majd úgy lesz, hogy a szünetben ugyanazon a napon fog megjönni.
A gyógyszerszünet végéig mindenképp meg kell jönnie. Ez a 2-4. nap dolog nagyon jól hangzik, meg hogy ugyanazon a napon mindig, de úgy vettem észre hogy nem nagyon jön be (ha stresszelek van hogy csak a gyógyszerszünet legvégén jön meg, máskor már az elsõ nap)
Az elõzõ válszadónak írnám, hogy akkor vszínûleg nem a legmegfelelõbb gyógyszert szedi, én is így voltam vele, váltanom kellett és azóta percre pontos a menstruációm. De ha tényleg jó a gyógyszer neked akkor pontos lesz

Van olyan, hogy fogamzásgátló abbahagyása után 1 hónappal normálisan megjön a menstruáció, de utána már nem? Vagy ez nem a fogamzásgátló miatt van?

Júliusban hagytam abba a fogamzásgátlót, augusztusban 29 napra megjött a vérzésem, de most már késik (37. napon vagyok). (Nemi életet nem élek.) Mikor kell orvoshoz fordulni ilyen esetben?

Legjobb válasz: Bizony lehet amiatt! Szerintem várj még egy-két hetet, és menj vissza mindenképp a doikhoz (és egy évig szedtem, nekem is megjött utána hónapban, azóta fél éve nem). Komoly gondokat is okozhat a fogamzásgátló, de az is lehet hogy kell egy kis idõ a szervezetednek. Mindenképp menj orvoshoz! 18L :)

Bizony lehet amiatt! Szerintem várj még egy-két hetet, és menj vissza mindenképp a doikhoz (és egy évig szedtem, nekem is megjött utána hónapban, azóta fél éve nem). Komoly gondokat is okozhat a fogamzásgátló, de az is lehet hogy kell egy kis idõ a szervezetednek. Mindenképp menj orvoshoz! 18L :)
Igen sajnos ez a késés okoz gondot, mert félõ hogy nem érek vissza a fontos órákra :/. Köszönöm a segítséged! :)
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj, hogy csak most írok, de nagyon belemerültem a szakdolgozat írásába. :) Kedden voltam dokinál, 12-re értem oda, de az orvos csak 13-ra ért be és volt még egy magánbetege is, vele is elment 20 percre. Szóval háromnegyed 2 körül jutottam be, én voltam a 4. Összesen kb. 8-an lehettek, nem is szokott tömeg lenni. Az orvos mindig késik, legyen szó bármelyikrõl. Szóval számíts majd késésre, minimum fél órára, de lehet több is belõle.
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy tetszik. :) Írok mindenképp. :)
Igen, tetszik nagyon:) Örülök, hogy megjött neked, nekem sajnos már május óta kimarad:/ Megköszönném, ha írnál, fõleg az érdekelne, hogy sokan vannak-e, mennyit kell várni:)
A kérdező hozzászólása: Érdekes lehet. :) Hogy tetszik az egyetem? :) Szerencsére ma megjött nekem, de azért egy kontrollra elmegyek kedden. Ha gondolod, megírom majd hogy mi volt. :)
Rendben, majd kitapasztalom akkor. :) Antropológiára.:)
A kérdező hozzászólása: Igen, jól tudod. Voltam már mind a kettõnél. :) Igazából nem szeretnélek befolyásolni, de nekem Fenesi doki szimpatikus és Õ mindig kedves volt velem, mással viszont egyáltalán nem. Ez nagyon egyénfüggõ. Sikó dokit nem kedvelem, másnak meg inkább Õ a jobb. Szóval tapasztald majd ki Te is. :) Milyen szakra jársz, ha nem titok? :)
Na de! :D igen, ME-n vagyok, most elsõs. :D és igen azért nem tudok menni én sem, mert átrakták keddre/szerdára a rendelést ha jól tudom 12-tõl 13-ig.:/ :D Egyébként voltál már ott valamelyik dokinál régebben? Én most mennék elõször.
A kérdező hozzászólása: Akkor gondolom a Miskolci Egyetemre jársz, nem? :) Én is oda járok, vagyis már csak a szakdolgozat van hátra. :)
A kérdező hozzászólása: Na, ne. :D Én is, pontosabban miskolci vagyok. Esetleg nem a MISEKBE szerettél volna menni? Mert ott (is) változott a rendelés és ott szoktak nyáron szabadságra menni több hétre.
Borsod:)
A kérdező hozzászólása: Én is voltam kedden, de megváltoztatták a rendelési idõpontot és nem értem oda. :) Jövõ héten viszont elmegyek mindenképp. Köszi a jókívánságot, aranyos vagy! Remélem nálad is minden rendbe jön. Azt megkérdezhetem hogy melyik megyében laksz?
4 hónapja készülök orvoshoz, de nem tudtam eljutni, mert szabadságon voltak, most pedig áttették a rendelést, így egyenlõre az egyetem miatt nem tudok elmenni :/ (a megyében nincs más nõgyógyászati-endokrin szakrendelés, magánra pedig nincs pénzem). Neked viszont tényleg javaslom hogy menj minél elõbb orvoshoz, és remélem hogy nincs nagy gond nálad! :)
A kérdező hozzászólása: Te voltál orvosnál? Hogy kezeltek?
A kérdező hozzászólása: Én csak fél évig szedtem, de úgy látszik ennyi is elég volt ahhoz, hogy felboruljon a hormonrendszerem. Köszönöm a válaszod! :)
A kérdező hozzászólása: Szívesen. :) Adnak igazolást egyébként, én egyszer már kértem. Bár az a baj, hogy úgyis vissza kellene menned, mert elõször csak vérvétel lenne, az eredményt meg csak meg kell tudnod. 2 hiányzás meg már rossz, tudom. Akkor majd vizsgaidõszakban próbálkozz.

Ha esemény utáni tablettát szedek be, utánna folytathatom a fogamzásgátló szedését?

Sajnos hétvégén, nem tudok elmenni n?gyógyászhoz, az ügyeletes doki pedig nem tudott segíteni. nem tudom, hogy ha beszedem az eseményutánit akkor utánna ugyanúgy folytassam-e a fogamzásgátló szedését?

Legjobb válasz: Ha szedsz fogamzasgatlot akkor megis minek az esemeny utani ?

Ha szedsz fogamzasgatlot akkor megis minek az esemeny utani ?
Ha fogamzásgátlót szedsz, minek az esemény után? Nem, esemény utáni tablettát követõen 3 hónap hormonmentes. Nem legalábbis nem adtak utána h hónapig fogamzásgátlót, mert ki kell ürülnie.. Ez egy nagyon komoly szer.

Esemény utáni tabletta után hogyan folytathatom és mikortól hat a fogamzásgátló tabletta?

6 napja kezdtem el használni a Yasminelle nev? fogamzásgátló tablettát, használtunk óvszert, azonban az szex után lecsúszott. Bevettem esemény utáni tablettát biztos ami biztos alapon, a kérdésem pedig az lenne (mivel az orvosom nem válaszolt egyértelm?en), hogy ez a tabletta hogyan befolyásolja a fogamzásgátló tabletta hatását, ugyanúgy szedhetem-e, és ugyanúgy hatni fog-e, vagy ebben a hónapban használjunk inkább egyéb kiegészít? fogamzásgátlót (óvszert)?

Legjobb válasz: Én is vettem már be esemény utáni gyógyszert, bár nem tudom neked mit mondott az orvosod, de én amikor bevettem a gyógyszert meg kellett várnom egy menstruációs ciklust és csak a következõ havi elsõ napján vehettem, be a fogamzásgátló elsõ szemét. Azt olvastam a gyógyszeredrõl, hogy a tablettaszedés elsõ 7 napján kiegészítõ fogamzásgátlót kell használni! Szerintem nem lesz gond,nekem sem volt, de ha téged jobban megnyugtat az elsõ hónapban használj óvszert is.

Én is vettem már be esemény utáni gyógyszert, bár nem tudom neked mit mondott az orvosod, de én amikor bevettem a gyógyszert meg kellett várnom egy menstruációs ciklust és csak a következõ havi elsõ napján vehettem, be a fogamzásgátló elsõ szemét. Azt olvastam a gyógyszeredrõl, hogy a tablettaszedés elsõ 7 napján kiegészítõ fogamzásgátlót kell használni! Szerintem nem lesz gond, nekem sem volt, de ha téged jobban megnyugtat az elsõ hónapban használj óvszert is.
szia! nemvagyok szakértõ sõt semennyire, de én tuti, hogy nem szedném most a fogamzásátlót, hanem megvárnám míg megjön a következõ mensi és elõrõl kezdeném. De ez csak az én véleményem.
Szia! A probléma ott van, hogy te fogamzásgátlóra ettél esemény utánit. EZ EGYÉRTELMÛEN TILOS! A yasminelle ráadásul az elsõ szemtõl kezdve véd, teljesen felesleges volt. Beszélj egy nõgyógyásszal minél hamarabb. Errõl elõtte kellett volna megkérdezned egy orvost, így most nem én nem tudom hogyan szedd tovább, mielõtt bármit csinálsz konzultálj orvossal.
A kérdező hozzászólása: Kedves 3. hozzászóló! A Yasminelle akkor véd az elsõ szemtõl, ha a menstruáció elsõ napján veszem be. Én nem akkor vettem be, és így még a tájékoztatóban is az volt, hogy minimum az elsõ héten kiegészítõ fogamzásgátló használata szükséges.. Így persze megijedtem amikor megtörtént a baleset, és a saját megnyugtatásom céljából ezt láttam a legmegfelelõbb megoldásnak...
Nekem az abbahagyás utána 3. napon jött meg mindig amikor fogamzásgátlót szedtem.
Nekem a 7napos szünet közepén szokott megjönni, szombaton veszem be az utolsót és szerda vagy csütörtökön jön meg. De ezt ne vedd egyértelmûnek, ha most kezdted el szedni, olyankor van akinél még bolondozni szokott. Egyénfüggõ. Bár nekem rögtön beállt.
nekem az 5.napon szokott megjönni, ki fogod tapasztalni, hogy neked melyik nap fog megjönni
Nagyon kevés az esély rá, hogy másnap megjöjjön. Fõleg, ha 19-én este veszed be a tablettát-najó, ez lehet tökre nem számít :) Szóval tegyél egy tampont a táskádba a biztonság kedvéért, de nem hiszem, hogy használni fogod aznap. (Én pénteken hagyom abba, és kedd reggel jön meg-Yasminelle)
A kérdező hozzászólása: jangee-t szedem
Már ne haragudjatok, h bepofátlankodom...:D de elsõ kézbõl tudom:D:D.... szóval csajomnak az uccsó tabi után 4. vagy 5.-napon jön meg. Attól ne félj, h rögtön másnap .....szerintem tuti nem!! lassan nõgyógyász leszek..:D:D:D
A kérdező hozzászólása: :D:D
szünet elsõ napján nem sansz. 3-6 közti napokon általános. vigyél tampont, de sansz, h nem fog kelleni a buli alatt...
A kérdező hozzászólása: köszi!

Tegnap voltam elõször nõdokinál, hogy fogamzásgátlót írassak. Megvizsgált és írt fel gyógyszert (Symicia). Ez természetes, hogy elõször kiírja a gyógyszert utána küld el laborba? Biztos, hogy a szervezetem be fogadja a gyógyszert?

Kaptam egy labor papírt, hogy ha elfogy a gyógyszer akkor azzal menjek vissza. Félek, hogy az én szervezetemre nem fog hatni...

Legjobb válasz: Ne stresszelj. Nálam is így volt, hogy elõbb írt gyógyszert, és csak utána küldött laborra. Ha félsz attól, hogy nem elég a fogamzásgátló, akkor használjatok gumit is.

Ne stresszelj. Nálam is így volt, hogy elõbb írt gyógyszert, és csak utána küldött laborra. Ha félsz attól, hogy nem elég a fogamzásgátló, akkor használjatok gumit is.
Mennyit változott a világ anno(1998) nekem úgy irt fel, h csak megvizsgált semmi más nem volt..s mikor nem vált be a gyó[email protected], irt másikat..aztán pár évig szedtem, majd abba hagytam, úgy döntöttem inkább nem mérgezem szervezetem, ne kísérletezgessen tovább, van más lehetõség is.
Mondjuk nálam elég egyértelmû volt, hogy mi kell. Azt viszont ne hagyd, hogy félévente-évente váltogassa a fog.gátlókat, mert ezzel meddõvé is tehet!
Én is ugyanígy jártam, hogy felírta a Symiciát, és után küldött vérvételre. Sõt én el is kezdtem szedni (de a doki is azt mondta), mivel a vérvételnek még egy hónap után sincs eredménye..
engem elõször elküldött laborba, aztán csinált egy rákszûrést, és csak utána írta fel a gyógyszert! szerintem így lenne a helyes!

Mennyi idő utána hat a bőrre/pattanásokra a fogamzásgátló?

Belarát szedet (els?sorban nem a pattanások miatt), de az orvosom szerint a b?rre is jó hatással van. Körülbelül ez mennyi id? után észlelhet?? Most fog elfogyni az els? levél. Pattanás talán már kevesebb van, de akne, mitesszer még szép számmal..

Legjobb válasz: Érdemes lenne elmenned egy kozmetikushoz. A mitesszereket ugyanis a fogamzásgátló nem fogja kinyomni, eltüntetni, ha azok már ott vannak. Viszont a kozmetikus szépen kitisztítja és utána már valószínûleg késõbb jönnek ki újra és kevesebb is.

Érdemes lenne elmenned egy kozmetikushoz. A mitesszereket ugyanis a fogamzásgátló nem fogja kinyomni, eltüntetni, ha azok már ott vannak. Viszont a kozmetikus szépen kitisztítja és utána már valószínûleg késõbb jönnek ki újra és kevesebb is.
A kérdező hozzászólása: igen, én is gondoltam erre, elmentem kozmetikushoz, hogy kitisztítsa. Egy hétig szép volt nagyon a bõröm, most azonban már kijöttek/kezdenek kijönni. :S (de már legalább nem annyi)
Én Diane 35 fogamzásgátlóval kezdtem amit pattanások miatt kaptam. Kb 2 hónap alatt rendbe rakta a bõrömet, de ehhez ugye az alap arcápolás is kell (pl esténként tonikkal megtisztítani). Már 3 éve Cypromixet szedek fog.gátlóként, ami szintén hat a bõrömre, szép maradt, csak mensi elõtt van pár pattanás, de tûrhetõ.
én Dieniile-t szedek, nem voltam túl pattanásos elõtte sem, de amióta szedem, azóta a meglévõk is eltûntek kb. 2 hét alatt. :) az étvágyam nem nõtt, sõt, inkább csökkent. :)
Én is Belarát szedek 4 éve, és nekem elõtte nagyon pattanásos volt a bõröm. Minden létezõ krémet, bõrgyógyász által felírt kencét kipróbáltam, nem sok eredménnyel. A fogamzásgátló viszont szépen rendbe rakta a bõrömet, kb. 3-4 hónap után már észrevehetõen kevesebb pattanásom volt, fél év után pedig szép tiszta lett a bõröm. Most már csak mensi elõtt jelenik meg 1-2 pattanás.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! :) nagyon biztatóak. Eredetileg nem emiatt szedem a fogamzásgátlót, de már nagyon zavar a bõröm. Már gondoltam arra, hogy elmegyek bõrgyógyászhoz, de sokan mondták, hogy várjak még, mert a fogamzásgátlótól valószínûleg eltûnnek a pattanások, mitesszerek.
A kérdező hozzászólása: a legrosszabb az, hogy egyik nap alig van valami az arcomon, másnapra pedig tele vagyok mitesszerekkel... :S és nem is az orromon vannak-ott szinte egy sincs- hanem kétoldalt az arcomon, ahol a legszembetûnõbb :( Légyszi írjatok még tapasztalatokat, kinek mennyi idõ alatt és mitõl jött rendbe a bõre.

Tisztelt Doktor Úr! 30 éves vagyok, és tavaly mélyvénás trombózist és tüdőembóliát kaptam! Előtte kezdtem el szedni fogamzásgátlót, de a vérzésem rengeteg volt! 3 hónapig szedtem a fogamzásgátlót, és utaná kaptam trombózist. Most hogy ezt a gyógyszer okoz

Tisztelt Doktor Úr! 30 éves vagyok, és tavaly mélyvénás trombózist és tüdőembóliát kaptam! Előtte kezdtem el szedni fogamzásgátlót, de a vérzésem rengeteg volt! 3 hónapig szedtem a fogamzásgátlót, és utaná kaptam trombózist. Most hogy ezt a gyógyszer okozta-e nem tudom! Mert genetikai vizsgálatot csináltattam és ott a teszt negatív lett! A trombózis után volt még vérzésem (ez tavaly áprilisban volt), és azóta nincs vérzésem. Mondta az orvosom, hogy ez lehet a komoly betegség miatti stressztől is. Otthon az orvosom írt fel Premens tablettát, de nem merem elkezdeni szedni! Félek, hogy megint rengeteg vérzésem lesz, vagy okoz esetleg problémát újra. Ön mit javasolna? Köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Hanna

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A trombózis kialakulásában valószínűleg szerepet játszott a fogamzásgátló tabletta szedése is, függetlenül attól, hogy a genetikai teszt mit mutatott. A Premens tabletta biztosan nem fog túlzott vérzést okozni, így javaslom, hogy fogadja el kezelőorvosa tanácsát. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A trombózis kialakulásában valószínűleg szerepet játszott a fogamzásgátló tabletta szedése is, függetlenül attól, hogy a genetikai teszt mit mutatott. A Premens tabletta biztosan nem fog túlzott vérzést okozni, így javaslom, hogy fogadja el kezelőorvosa tanácsát. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! 30 éves vagyok, és tavaly mélyvénás trombózist és tüdőembóliát kaptam! Előtte kezdtem el szedni fogamzásgátlót, de a vérzésem rengeteg volt! 3 hónapig szedtem a fogamzásgátlót, és utaná kaptam trombózist. Most hogy ezt a gyógyszer okoz

Tisztelt Doktor Úr! 30 éves vagyok, és tavaly mélyvénás trombózist és tüdőembóliát kaptam! Előtte kezdtem el szedni fogamzásgátlót, de a vérzésem rengeteg volt! 3 hónapig szedtem a fogamzásgátlót, és utaná kaptam trombózist. Most hogy ezt a gyógyszer okozta-e nem tudom! Mert genetikai vizsgálatot csináltattam és ott a teszt negatív lett! A trombózis után volt még vérzésem (ez tavaly áprilisban volt), és azóta nincs vérzésem. Mondta az orvosom, hogy ez lehet a komoly betegség miatti stressztől is. Otthon az orvosom írt fel Premens tablettát, de nem merem elkezdeni szedni! Félek, hogy megint rengeteg vérzésem lesz, vagy okoz esetleg problémát újra. Ön mit javasolna? Köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Hanna

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A trombózis kialakulásában valószínűleg szerepet játszott a fogamzásgátló tabletta szedése is, függetlenül attól, hogy a genetikai teszt mit mutatott. A Premens tabletta biztosan nem fog túlzott vérzést okozni, így javaslom, hogy fogadja el kezelőorvosa tanácsát. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A trombózis kialakulásában valószínűleg szerepet játszott a fogamzásgátló tabletta szedése is, függetlenül attól, hogy a genetikai teszt mit mutatott. A Premens tabletta biztosan nem fog túlzott vérzést okozni, így javaslom, hogy fogadja el kezelőorvosa tanácsát. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!