Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló után több (35 db)

Már több mint egy hete magasan van a méhszájam, alig elérhető, és folyamatos folyásom van. Egyből a fogamzásgátló után kezdtem el szeretkezni a párommal, és lehet h még nem fejtette ki a kellő hatást. Elkezdtem aggódni h terhes vagyok?

Semmi más jele nincs, csak még az h nagy mértékben megn?tt az étvágyam. De se mellfeszülés, se semmi alap tünet. Csak ez a méhszáj dolog, ez erre utalhat?

Legjobb válasz: Most kezdted el szedni a fogamzásgátlót, ez az elsõ hónapod? Védekeztetek gumival ebben a hónapban? Ha most kezdted el szedni, akkor az elsõ hónapban védekezni kell még mellette, mert az elsõ hónap UTÁN fejti ki hatását,de ez mind benne van a HASZNÁLATI UTASÍTÁSBAN, amit valószínûleg magasról lesz*rtál. Simán lehetsz terhes. Tényleg nem értem az ilyen embereket. Nehéz lenne elolvasni azt a rövid kis leírást??!!

Most kezdted el szedni a fogamzásgátlót, ez az elsõ hónapod? Védekeztetek gumival ebben a hónapban? Ha most kezdted el szedni, akkor az elsõ hónapban védekezni kell még mellette, mert az elsõ hónap UTÁN fejti ki hatását, de ez mind benne van a HASZNÁLATI UTASÍTÁSBAN, amit valószínûleg magasról lesz*rtál. Simán lehetsz terhes. Tényleg nem értem az ilyen embereket. Nehéz lenne elolvasni azt a rövid kis leírást??!!
én is úgy tudom, hogy az elsõ hónapban kell mellette védekezni. én azt javaslom mielött tovább szeded a gyógyszert menj el dokihoz beszéld meg vele hogy szedd e tovább a gyógyszert szerinte lehetsz e terhes, mert azt ne felejtsd el, nem biztos hogy van olyan szerencséd, hogy szakember válaszol itt neked. és ha véletlen terhes lettél, akkor inkább egészséges babád legyen mint beteg a fog.gátló miatt. én minden hónapba a fog.gátló szünetében mielött újra szedném vagy tesztet csináltam, vagy dokihoz mentem el, hogy kizárja a terhességet, nem azért mert aggódtam, hogy terhes leszek, hanem mert aggódtam, ha terhes vagyok és tovább szedem a gyógyszert beteg lesz a baba. úgyhogy jó tanácsként javaslom, hogy most mindenképp beszélj a dokival, és beszéljétek meg hogy havonta egyszer megnéz a fog.gátló szünetében amikor még vagy már nem vérzel és utána szeded be a következõ adagot, nekem van hogy csúszik a bevétel, de szerintem az kisebb baj mit egy váratlan baba.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak üzenném h azt mondta a nõgyógyászom h Lindynette 20-nál nem kell várni b+!Ehhez alkalmazkodtam.Engem csak az érdekelt h a méhszáj elhelyezkedésének köze lehet-e a terhességhez.Vagy az is lehet h még ovulálok, mert az 1-7 napig tarthat elvileg.És nyitott a méhszájam, és puha!!!!Szal ha csak paraszt stilusban tudnak egyesek válaszolni, akkor inkább megkérném õket, h jelentkezzenek a Mónika show-ba, ne pedig itt osszák a nem létezõ eszüket!!!thx....a 2. válaszolónak köszönöm!
Szerintem nem válaszoltam paraszt stílusban, te viszont annál inkább! Kül.sajnos nem olyan világot élünk, hogy az a szent amit az orvos mond, szóval én akkor is elolvastam volna az utasítást pusztán kíváncsiságból. Az észt nem csak úgy osztom, mivel sajnos van tapasztalatom terhesség, inszem, lombik és egyéb téren... A méhszáj tényleg fent van és nyitott peteérés esetén, DE ha szedsz fogigátlót és ezt tapasztalod, akkor még nem hat a bogyó, mivel a tabletta lényege, hogy ne legyen peteérés ergo ne legyen mit megtermékenyíteni. Szóval csak valami nem stimmel és peteérésed volt, ha nem védekeztetek akkor bizony terhes is maradhattál. Várd ki az esedékes mensit (megvonásos vérzést) és lõjj el egy-két tesztet a biztonság kedvéért.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm!Sajnos eléggé zavaros a mensim alapból is, volt már h 40 valahányadik nap jött meg, holott az már elég súlyos csúszás sztem!...Amúgy sztem már lejjebb jött, tegnap könnyebben el tudtam érni.Meg van valami rózsaszines nyák is, bár tudom ez semmit nem jelent.
Kül.sajnos a magasan lévõ méhszáj sem jelent már semmit. Múlt hónapban én is nagyon bizakodtam, nagyon fent volt a méhszájam, néha el sem értem, késett is, már totál elvoltam hogy sikerült. Nekem mensi elõtt 3-4 nappal már nagyon lent van és kemény, azaz zárt. Végül megjött és még aznap is fennt volt... Csinálj hétvégén egy tesztet, esetleg rá egy hétre is, hogy nyugodt legyél. Ha már rózsaszínezel, akkor valószínûleg meg fog jönni.
A kérdező hozzászólása: Igen egyébként én is rájöttem, h számolgatás, stbstb...nagyon kevés esetben jön be...abszolút szervezet függõ&egyén függõ, kinek mit merre-meddig....ezért is mondja mindenki h hiába kérdezel, max az alap dolgokat tudod meg úgyis....már úgy vagyok vele amúgy, átgondoltam ha be is csúszott a baba, megtartom :) ...bár anyagilag nem állok jelenleg fényesen, de nem számit...25 vagyok, és lehet a sors akarja igy :) párom is támogatná sztem, már beszéltünk róla, még ezt a hetet megvárom, aztán tesztek =) neked pedig drukkolok h összejöjjön :)
A kérdező hozzászólása: Nah ennyit arról h hol van a méhszáj....elérhetetlen volt újra, majd reggelre megjött :)
Na ugye mondtam, hogy nem tuti a helyzete... Eddig mindig megbíztam benne, de múlt hónapban még a mensi elsõ napján is nagyon fent volt. Azóta nem is nézem. Te is így jártál most, becsapott a méhszájad.

Biztos hogy lesz pe-m? Ez a masodik honapom fogamzasgatlo nelkul es tervezzuk a babat, de en feltem attol, hogy pe-m sem lesz a bogyoszedes utan. Tobb mint 10 evig mergeztem magam vele. Annyi ilyen rosszat olvastam mar itt is.

Ez a 15. napom es ma az ovuteszten vegre megjelent a masodik halvany csik. Ez azt jelenti, hogy par napon belul tutira lesz pe-m vagy nem biztos? Persz az elkovetkezo napokban tesztelni fogok minden nap. De ez ugye jo jel!?

Legjobb válasz: Ha megjelent a másodkik vonal is, de csak halványan az nem elég. Erõs két vonalnak kell lennie. És este tesztelj mindíg, ne reggel! Valamint mérd a hõdet is mellette és így biztosra tudod majd mikor volt pé. Valamint, attól mert még volt pé-d nem biztos hogy van tüszõrepedésed is. Ez pedig ugye szintén nagyon fontos tényezõ. Mérdd a hõdet és így mindkét kérdésre választ fogsz kapni! A hõmérés reggel még az ágyban, viszonylag azonos idõben történjen digitális hõmérõvel. Remélem segítettem.

Ha megjelent a másodkik vonal is, de csak halványan az nem elég. Erõs két vonalnak kell lennie. És este tesztelj mindíg, ne reggel! Valamint mérd a hõdet is mellette és így biztosra tudod majd mikor volt pé. Valamint, attól mert még volt pé-d nem biztos hogy van tüszõrepedésed is. Ez pedig ugye szintén nagyon fontos tényezõ. Mérdd a hõdet és így mindkét kérdésre választ fogsz kapni! A hõmérés reggel még az ágyban, viszonylag azonos idõben történjen digitális hõmérõvel. Remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: nagyon koszonom a valaszt! ha megjon, elkezdek homerozni is, az a biztos! addig pedig remenykedunk!!!! :-)

4 hónapja fogamzásgátlót szedek (belara), és a 3. levél beszedése után több alkalommal is óvszer nélkül voltam együtt a párommal. Kb. 1 hete esténként hányingerem van. Terhes vagyok?

Legjobb válasz: 4 hónap után már védettséget ad a gyógyszer.Ha rendesen szedted,és nem hánytál,vagy nem volt hasmenésed a gyógyszer bevétele után 5-6 órával,akkor elvileg nagyon csekély az esélye,hogy teherbe estél.Lehet más oka van a hányingernek,el kell menni dokihoz!Én 13 évig szedtem fogamzásgátlót,és egyszer sem volt baj.Szurkolok,hogy nálad se legyen!!

4 hónap után már védettséget ad a gyógyszer.Ha rendesen szedted, és nem hánytál, vagy nem volt hasmenésed a gyógyszer bevétele után 5-6 órával, akkor elvileg nagyon csekély az esélye, hogy teherbe estél.Lehet más oka van a hányingernek, el kell menni dokihoz!Én 13 évig szedtem fogamzásgátlót, és egyszer sem volt baj.Szurkolok, hogy nálad se legyen!!
Szia.Elöfordul, hogy teherbe esnek tabi mellett.Barátnöm is így lett terhes kétszer is.Az elsöt elvetette, és utánna 4 hónapra rá, ismet teherbe esett, e´s a kicsi ma´r 3 éves.Szóval menj dokihoz, mert lehet, hogy nálad is ez a hejzet.De nem kel mindíg rosszra gondolni.Nem írtad, hogy kimaradt-e a menzeszed??A hányinger lehet mástól is.De ha cinálsz egy tesztet, megtudod.
Nem artad, hogy hol jár a ciklusod.Ha rendesen megjött a leutolsó mensid, és nem csak 1-2 nap ippeghogy valami barnázgatás volt, nem hiszem, h babás vagy.Statisztika szerint 10ezer nõbõl 2-3 esik teherbe a tabi remdes szedése mellett is.De ha a fönti dolgok nem igazak rád, akkor nem hiszem, h az.Hogy megnyugodj csinlj egy tesztet, mert ha má hányingered van, akkor kell lennie annyi HCGnek a szervezetedben, h kimutassa.

Fogamzásgátlót szedek több mint két éve folyamatosan. Most azonban egy hónap kimaradt és a párommal ezt elfelejtetük és belémélvezett de ez a 7 napos szünet után kb egy hét után történt. Lehetek így terhes vagy meddig véd a fogamzásgátlót?

Legjobb válasz: Sajnos az már kívül esett a védett idõn. A 7 napos szünetután megszünt a védettség. Mivel ahogy sok hozzászó esetébõl látod, sokaknak hónapok kellenek amíg beindul a peteérésük, elvileg lehetsz szerencsés és megúszod. De 100 %-os védettséged akkor már nem volt. Szerintem vegyél óvszert és egy terhes tesztet. Ha késik, teszteljetek.

Sajnos az már kívül esett a védett idõn. A 7 napos szünetután megszünt a védettség. Mivel ahogy sok hozzászó esetébõl látod, sokaknak hónapok kellenek amíg beindul a peteérésük, elvileg lehetsz szerencsés és megúszod. De 100 %-os védettséged akkor már nem volt. Szerintem vegyél óvszert és egy terhes tesztet. Ha késik, teszteljetek.
Ha még belefész, mindenképp vegyél be 72 órást, ha nem akarsz babát. Mert védett már nem voltál, így 50-50% esély, hogy terhes vagy, vagy nem. Használjatok gumit, és igen, vegyél egy tesztet és a menses idejében csináld meg, fõleg ha késik, és akkor menj dokihoz is. Most meg 72 órás..

Tegnap kezdtem el szedni a fogamzásgátló tablettát. Ezek után, hogy fogom észre venni ha terhes lennék? Többi lent.

Elvileg a tabletta mellett a 7 napos szünetbe mindenképp megjön, mert az nem rendes menstruáció csak "megvonásos" vérzés. Ez igaz? És akkor, hogy veszem észre ha terhes lennék? Nem szeretnék még anyuka lenni. Ha hülyeség a kérdés elnézést, csak aggódok.

Legjobb válasz: Elõfordulhatnak kivételes esetek, de ha szedsz fogamzásgátlót és meg kéne megjönnie a 7 napos szünetben, ha teherbe esel, akkor nem fog megjönni semmiféleképpen. Akármit használsz védekezésként.

Elõfordulhatnak kivételes esetek, de ha szedsz fogamzásgátlót és meg kéne megjönnie a 7 napos szünetben, ha teherbe esel, akkor nem fog megjönni semmiféleképpen. Akármit használsz védekezésként.
Ha egyáltalán nem jön meg a 7 napos szünetben, akkor veszel egy terhességi tesztet.
De vannak olyan esetek is hogy valakinek akár több 7napos pihibe is megjön és csak az 3-4. hónapban veszi észre h terhes...szval az is lehet h vki az és mégis megjön neki.:S

Ha kicsit több mint 4 órával a fogamzásgátló bevétele után hánytam akkor kell pótolni?

Tegnap este háromnegyed 10-kor vettem be és ma hajnali fél 3-kor hánytam. A tájékoztatóban az van hogy ha 4 órán belül jelentkezik hányás akkor kell pótolni. Ez épp kívül van a 4 órán. Szerintetek ez így nem gáz vagy pótoljam illetve védekezzünk máshogy is ebben a hónapban? (még 9 szem van a levélb?l hátra)

Legjobb válasz: sztem nem gáz.4ora letelt!

sztem nem gáz.4ora letelt!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Csak azért aggódom mert a felszívódás gyorsasága gondolom egyénenként is változik és ez épp a határon volt! De akkor igyekszem nem parázni:)
Szerintem addigra felszívódott, vagy legalábbis a gyomrodat elhagyta.Bár ha velem történne ilyen akkor én még védekeznék óvszerrel is biztos ami biztos alapon!!!!
Mármint csak az utolsó szem gyógyszerig védekeznák óveszerrel.

Több éve szedem a fogamzásgátlót, de most véletlen egymás után kétszer hagytam ki van rá esély hogy terhes elszek?

Legjobb válasz: Van. Ha egyet hagysz ki, akkor is van. Védekezz óvszerrel! Bár egyébként ezt az infót a tájékoztatóban is megtaláltad volna, de mindegy.

Van. Ha egyet hagysz ki, akkor is van. Védekezz óvszerrel! Bár egyébként ezt az infót a tájékoztatóban is megtaláltad volna, de mindegy.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem meg mer nincs benne , tudod drága .
Mi az, hogy nincs benne?? Minden dobozban van betegtájékoztató. De ha kidobtad, akkor meg fent van a neten, csak rá kellene keresni.
Sajnos így hogy kettõt hagytál ki egymás után megnövelted az esélyét. Akkor van max szerencséd ha messze voltál a peteéréstõl. vagy a 2. héten hagytad ki

Fogamzásgátló tablettától lehet e érzelmileg labilissá, depresszióssá válni? Előfordulhat hogy ezek a tünetek csak több hónap szedés után jelentkeznek?

labilis, érzelem

Legjobb válasz: Igen lehet. Nekem abba is kellett hagynom a szedését, mert az idegeimet felturbózta.

Igen lehet. Nekem abba is kellett hagynom a szedését, mert az idegeimet felturbózta.
Lehet, de benne is van a tájékoztatóban, nem árt néha elolvasni...
Több hónapos szedés után intenzívebbek a tünetek, de ne keseredj el, legalább nem kapsz embóliát ha nem birod szedni. Egy ismerõsöm azt kapott a fogamzásgátlótól.

Fogamzásgátlót szedek több éve és most fordul elő először hogy egymás után kétszer nem jött meg a menstruációm! Mi lehet az ok?

Legjobb válasz: Tesztet csináltál már? Ha másodszor sem jön meg a gyógyszerszünetben, haladéktalanul orvoshoz kell fordulni!

Tesztet csináltál már? Ha másodszor sem jön meg a gyógyszerszünetben, haladéktalanul orvoshoz kell fordulni!
Hát igen, tönkretetted a hormonháztartásodat egy életre. Gyerekben ne reménykedj.
Vagy teherbe estél, vagy a tabletta miatt van. Mindenképp csinálj egy tesztet. Értelemszerûen, ha pozitív, akkor ne kezd el a következõ levelet, vagy azonnal hagyd abba!!! De ha negatív, akkor is el kell menned orvoshoz. Vagy a tabi túl gyenge már, vagy a szervezetednek elege lett belõle. Nem tudom mennyi az a több év, de egy orvos azt mondta, õ 3 év után 3 hónap szünetet javasol. Ha rendben visszatér a menzesz, akkor még 2 évig szabad szedni, utána fél év szünet. Ha akkor is minden rendben van, akkor évente egy hónap szünet kell.
*Ha akkor is minden rendben van, akkor évente egy hónap szünet kell. Ennél nagyobb valótlanságot csak az a válaszoló írt, aki azt írta, hogy a kérdezõ gyerekben ne reménykedjen. (Kérdezném tõle, honnan tudja, végzett hormonvizsgálatot, csinált ultrahangot és természetesen orvosi diplomával és nõgyógyász-szakvizsgával rendelkezik, ugye? Vagy látó, táltos vagy röntgenszemei vannak, távgyógyító, netán elmeháborodott, hogy ilyeneket képzel magáról, vagy csak szimplán gonosz és rosszindulatú?) Tehát... A tabletát nem lehet 1 hónapos szünettel szedni, mert többet árt mint használ. Az a nõgyógyász tévedett, vagy valamit félreértettél. Ha valaki abbahagyja a szedést, minimum fél évet ki kell hagyni, mert a túl gyakori változgatás valóban okozHAT meddõséget. A kérdezõnek: ha pontosan szedted a tabit, nem maradt ki egy sem, nem hánytál stb. szerintem nem vagy terhes, de mindenképpen vegyél egy tesztet még ma. (Én már az elsõ kimaradás után vettem volna, biztos ami biztos.) És menj vissza a nõdokihoz, szerintem csak arról van szó, hogy már nem jó neked ez a tabi.
"Tehát... A tabletát nem lehet 1 hónapos szünettel szedni, mert többet árt mint használ. Az a nõgyógyász tévedett, vagy valamit félreértettél. Ha valaki abbahagyja a szedést, minimum fél évet ki kell hagyni, mert a túl gyakori változgatás valóban okozHAT meddõséget. " Az az orvos, aki ezt írta, egy sülész-nõgyógyász fõorvos. Mellékesen ezen az oldalon is utánanéztem, hogy mennyire elégedettek ezzel az orvossal, és egyetlen rossz szót sem írt róla senki. Neked talán orvosi diplomád van, hogy felülbírálod? Egyébként itt van szó szerint: "Kedves L.M.! Én a betegeimnél panaszmentesség esetén három év után háromhavi szünetet javasolok. Ha visszatér a rendes ciklusa, akkor további két évig engedem a szedést és ezután hathavi szünetet írok elõ. Ha folytatja a szedést, akkor évente egy hónapos szünetet tartok szükségesnek." Szerintem nem értettem félre.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!