Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló után is marad a (18 db)

Ha egy ideje már fogamzásgátlót szedtem, de most a 7 napos gyógyszerszünet után másikra váltok, mennyi idő után leszek ismét védett?

3 hónapig szedtem Diane 35-öt, de volt ez a balhé vele Franciaországban, úgyhogy mikor most elfogyott az utolsó doboz, mondtam a dokinak, hogy másikat adjon. De azt elfelejtettem megkérdezni, hogy mikortól fog védeni. Mert az előzőnél az volt, hogy beszedtem az első levélt, kivártam hogy leteljen a 7 napos szünet, és mikor a 2. levéllel kezdtem el szedni, csak onnantól élvezhetett belém a barátom. Most viszont tanácstalan vagyok.. Lehet, hogy ki kéne várnom evvel is, hogy leteljen az 1 hónap? Vagy mivel nem hagyok ki egy napot se, amin szednem kéne a gyógyszert, lehetséges, hogy ugyanúgy védett maradok? Segítsetek légyszi! Előre is kösz 18/L

Legjobb válasz: Hogy a kérdésre is válaszoljon valaki: ha új gyógyszert kezdesz, kezeld úgy, mint ha korábban nem szedtél volna fogamzásgátlót. A legtöbb ilyen tablettánál 7-10 napot javasolnak az elsõ levél megkezdésekor, amikor kiegészítõ védekezést kell alkalmazni, míg a hormonszint beáll a biztos védelemhez elegendõ szintre. Ha így alkalmazod nem lehet gond.

Hogy a kérdésre is válaszoljon valaki: ha új gyógyszert kezdesz, kezeld úgy, mint ha korábban nem szedtél volna fogamzásgátlót. A legtöbb ilyen tablettánál 7-10 napot javasolnak az elsõ levél megkezdésekor, amikor kiegészítõ védekezést kell alkalmazni, míg a hormonszint beáll a biztos védelemhez elegendõ szintre. Ha így alkalmazod nem lehet gond.
Kedves 3. válaszoló te meg nagy valószínûséggel egy okos életre való tapasztalt és bombajó csaj lehetsz aki jó az ágyban :D :D
Milyen balhé? Mit beszél.. mivel minden fog. gátló ugyan az a hatóanyga igy semmivel sem lesz különb a másik és a hatása.. hasonlít a szörphöz narancs ízû vagy eper mindegy frissit és ez a lényeg.. vágod? teherbe esni nem olyan könnyû csak rossz a reklámja a dolognak és mindenki azt hiszi hogy beléd élveznek akkor máris kovász lessz a cipóban..:) kedves 18 éves kis hamvas kislány :) nem kel félned de nagyon egyszerûen csak telefonon felhívod a nõgyógyot és meg kérdezed.:) ha az itteni válasz nem kielégítõ mint a barátodnak a te puncid mélysége :D és nyeld is le ;)
De buta vagy, te jó Isten...az a baj, hogy buta vagy, de okoskodsz. Kellett volna egy körlevelet küldenem mindenkinek, hogy légysziii több választ szeretnééék erre a kérdésreee.. Köszönöm én boldog vagyok, kiegyensúlyozott életem van, boldog párkapcsolatom, és szeretõ szüleim. Én nem vagyok nebáncsvirág. De ha valakitõl segítséget kérek, akár idegentõl, akár ismerõstõl, az elsõ, hogy megköszönöm, nem pedig lehúzom.
A kérdező hozzászólása: Most már buta is vagyok, okoskodok... Erre mást nem tudok mondani, csak hogy: Köszi a bókokat, még valami? :) Amúgy nem tudom, hogyan lyukadtunk ki ott, hogy mennyire kiegyensúlyozott az életed, vagy sem :D Elárulom, attól még ugyanúgy nebáncsvirág vagy... :D Csak tudnám, miért támadsz ennyire. Igen keményen beszólhattam azzal a 2 mondattal, ami ezt kiváltotta belõled... :D Csak nevetni tudok rajtad, ne haragudj
Nebáncsvirág biztos, hogy nem vagyok, szóval nem bántottál meg vele. Az elsõ írásod nem értem a mai napig sem...nem is értem miért zavart téged, hogy itt reagáltam le az elsõ válaszolót, többet között azért is, hogy nehogy elhidd, hogy amit ír, és ne legyen belõle bajod. Karót nyelt egy csaj vagy.Na köszöntem.
A kérdező hozzászólása: Jólvan.. Neked bármit elhiszek :D Bár ez most kicsit új nekem, még nem használták rám ezt a jelzõt, de oks. Legyen igazad. Csak higgadj már leeeee :D
De lányok ! Mi ez a egymás piszkálása én vagyok a nagyokos elsõ válaszoló és ezen jogomnál fogva :D most megbocsátok nektek :D de legközelebb elõ ne forduljon ! Ha már két nõ vitatkozik akkor vitatkozzon de rajtam és mind a ketten pucéron a ágyban :D :D Máshogyan ne :D kedves kérdezõ nem feltétlen muszály több válasz a lényeg megértésére :) És kedves vitat társa a kérdezõnek . Igen segítettél neki de nem kel minden segítségért köszönést várni :) Minden ember más van aki meg köszöni és van aki késõbb teszi egyikõtök sem hibás;) kár ezen vitatkozni csak egy helyen és egy dolgon nem az :D :D
A kérdező hozzászólása: Más lányok tapasztalatai is érdekelnének még :)
A kérdező hozzászólása: #10 Persze, legelsõnek a kérdésre válaszoltál, ez igaz, meg mellette belekötöttél az elõzõ, nagyon értelmes hozzászóló válaszába. Ez nem is lenne olyan gond, de nézd már meg, hogy a hozzászólások számához képest mindössze 2 értelmes választ kaptam.. Tudod, nem ezért írtam ki a kérdést, 2-nél azért több ember véleménye is érdekelt volna. Egyébként meg, nem tudom, min kaptad fel ennyire a vizet. Jó, elfelejtettem megköszönni, hogy te is írtál hasznos dolgokat. De nincs benne igazam, hogy máshol kéne vitáznotok? Ezért vagyok, hogy téged idézzelek: "komoly, lekezelõ", ja, és választ sem érdemlek :D Hát ez igen... :D Tudod, ha az életben is ilyen hisztis kis "nebáncsvirág" vagy, akkor sajnálom azokat, akiknek nap mint nap el kell viselniük. Abban pedig megnyugodhatsz, hogy nem fog sor kerülni rá, hogy akaratom ellenére teherbe essek. Szóval nem fog sor kerülni az általad említett "segitseg terhes lettem a tablettavaltas miatt" jellegû kérdésre :)
Kèrdezõ, èn a kèrdèsedre válaszoltam elõször. Õszintèn felháborít a reakciòd..mègis az elsõ válaszomban talán nem írtam le a választ, ès a tapasztalatomat? Továbbra is az lenne tõled a legbölcsebb ha megkèrdeznèd a nõgyòszászodat evvel kapcsolatban. Valamint azèrt itt reagáltam, mert nem fogok senkivel privátban levelezni, annyira nem èrdekel a dolog, szòval máskor ne aggòdj nem fogok neked sehol válaszolni a segitseg terhes lettem a tablettavaltas miatt kerdesedre. Milyen lehetsz te a valosagban?Szerintem ne legyel ennyire komoly, mert ha ilyen lekezelo vagy az eletben is...haat.. Oszinten sajnalom, hogy segiteni akartam a valaszommal, bar ne tettem volna, semmilyen valaszt nem erdemelsz.
A kérdező hozzászólása: #8 Na végre.. köszönöm szépen :) Én a biztonság kedvéért am úgy döntöttem, hogy az új gyógyszer szedésének 1. hónapában gumit is fogunk használni, biztos ami biztos. Az elõzõnél is úgy volt, hogy addig kiegészítõ védekezést kellett használni, amíg el nem kezdtem a 2. adagot. Szóval inkább ez, mint a baba :D A másik 2 válaszolónak is köszönöm az aktív "jelenlétet", remélem privátban sikerült lerendezni a dolgokat. De legközelebb inkább üziben vitázzatok már, jó?
Kedves numeravirtuóz! Nevezlek csak igy aki jó az ágyban az az! :D Mivel a semmire nem csak semmit írni igy nem kezdek bele a 4és fél oldalba amiben téged dicsérgetnélek :D Szerintem a legjobb megoldás ha mi ketten randevuzunk megbánni nem fogom hisz jó vagy az ágyban és bizonyitanod is kel :D :D Vagy ha kiváncsi vagy akkor nagyon szívesen társalgok veled de nem mindenki elõtt :)
Pontosan ilyen vagyok köszönöm, legalább jó emberismerõ vagy :D Kérlek írj még valami szépet, hátha idetéved más is, olyan üdítõ vagy :D Annyira penge vagy, a logikád az valami eszméletlen :D:D
Elnézésedet kérem ha összevontad a szemöldököd a válaszom miatt :) a választ meg kaptad az amit szedsz ha vélsz tõle akkor válts nincs ezen mit túl magyarázni.. Van az a mondás ahol fát vágnak ott hullik a forgács :) Ha olyat szedsz ami másoknak ártott akkor ha esetleg valami kinõl a hasadból ne csodálkozz rajta Vannak normális és sokkal gyengébb fogamzás gátlók is nem kel erõset szedni . ez tényleg olyan dolog mint a párkapcsolat nem mindenkivel illesz össze van akivel nagyon és van akivel sehogyan sem.. ezt vetítsd át a fog. gátlóra de amire kiváncsi vagy hogy szexelhettek e nyugodttan azzal a szerencsés barátoddal a válasz igen! Mivel már szedted a fog. gátlót igy hatással van a szervezetedre és a másik is ugyan ugy hat rá nem semmisiti meg egyik a másikat de szerintem ez rajta van a használati utasításán ( nézz utánna.) meg mint irtam hívd fel telefonon valamelyik nõ gyógyot és azonnal megkapod a választ .. ha meg félsz telefonálni akkor meg is érdemled hogy 1O évesként beszéljek hozzád :D 18 évesen még férfi szemmel a legjobb bõr vagy de ha nem igy tekintek rád akkor egy fiatal is pina aki még nagyon sokat kel tanúlnia mire rájön nem tud semmit sem ;) :D Örvendtem!
Kedves elsõ válaszoló, te annyira sötét vagy, hogy az már konkrétan fáj. De igazából megnevettet! :) Nem minden fogamzásgátlónak ugyanaz a hatóanyaga, kezdjük evvel, a második pedig az, hogy nem mindegyikben ugyanakkora mennyiségû hormon van. Szóval kérdezõ, szerintem a nõgyógyászhoz fordulj inkább, ne a gyakori kérdésekre írd ki, mert nem megbízhatóak a válaszok. Mindenképp kérdezd meg az orvost. Anno én is váltottam két gyógyszer között, de annak ugyanaz volt a hatóanyaga, így nem kellett várnom :)
A kérdező hozzászólása: Olyan balhéról beszélek, ami Franciaországban volt a Diane miatt, mert az utóbbi jópár évben több nõ is annak betudhatóan halt meg. Mivel a nõgyógyászok sok helyen kiadták csupán fogamzásgátlási célra, holott az csak a mellékhatása, valójában bõrgyógyászati dolgok kezelésére szolgál. Szóval ezért egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy ugyanaz lenne a hatóanyaga. A másik pedig, hogy neten olvasgattam a dologról, és azt írják, hogy elõfordulhat, hogy túl nagy a hormontartalom-különbség a 2 gyógyszer között, és ilyen esetekben javasolt kiegészítõ védekezés. De azért köszi a válaszodat, amiben nagyjából úgy írtál, mint ha egy 10 éves kislány lennék, aki most hallott elõször a fogamzásgátlóról.. -.-' Akkor most már teljesen tegyek le róla, hogy értelmes, tényleg hasznos választ is kapok?
Kérdezd meg az orvosodat bakker :D
csak akkor hat, ha a menstruáció elsõ napján kezded el szedni, de akkor tényleg
A kérdező hozzászólása: Igen, akkor kezdtem el.
Tényleg hat, ugyanis többféleképpen fejti ki a fogamzásgátló hatását. Egyrészt peteérést gátol. De ha még a ciklus elején esetleg lenne is peteérésed, akkor is gátolja a méhnyálkahártya felépülését, tehát a petesejtnek nincs hova beágyazódni. De ha esetleg mégis, akkor megvonásos vérzést okoz, ami gyakorlatilag felér egy vetéléssel, ha megvolt a begyázódás (de ez már tényleg az extrém ritka kategória, hiszen elõzõleg már minden mást megakadályozott, ami a terhességhez szükséges).
csinálj egy tesztet.
Hat hónap kihagyás már elég hosszú idõ ahhoz, hogy visszaálljon a normál ciklusod. És mivel min. 1 hónap gyógyszer szedés kell ahhoz, hogy védettséget adjon a tabletta, ezért elõfordulhat, hogy teherbe estél, ha félidõben voltatok együtt. ( Akkor még csak két hete szedted újra)Csatlakozom az elõttem szólóhoz, nézz meg egy tesztet!És írd meg az eredményt légyszi!

Eddig azt hittem, hogy a fogamzásgátló 1 hónap után nyújt "teljes" védelmet, de már többször olvastam másfél-2 hónapot is. Most ez komoly? Később már min.3 hónapot kell várni vagy mi?

De sokan írtak 15 napot. Ezt mire alapozzátok?

Legjobb válasz: Én 15 napot írok mindig, és erre alapozom: http://www.orvostudakozo.hu/index.php?menu=experts_faq&id=81.. A válaszai alapján nagyon korrekt orvosnak tûnik. Valószínûleg egy nyilvános oldalon nem is fog baromságot írni. Úgy emlékszem az egyik válaszában arra is utalt, hogy végzett erre irányuló vizsgálatokat is (de lehet rosszul emlékszem). Ha ezen az oldalon beírod a keresõbe a doki nevét, itt is csak pozitív dolgokat írnak róla.

Én 15 napot írok mindig, és erre alapozom: http://www.orvostudakozo.hu/index.php?menu=experts_faq&id=81.. A válaszai alapján nagyon korrekt orvosnak tûnik. Valószínûleg egy nyilvános oldalon nem is fog baromságot írni. Úgy emlékszem az egyik válaszában arra is utalt, hogy végzett erre irányuló vizsgálatokat is (de lehet rosszul emlékszem). Ha ezen az oldalon beírod a keresõbe a doki nevét, itt is csak pozitív dolgokat írnak róla.
ott kéne kezdeni, hogy nem minden fogamzásgátlónak azonos a hatóanyaga....viszont minden betegtájékoztatón rajta van, hogy mikortól véd
Én azt olvastam a betegtájékoztatón, és az orvosom is azt mondta, hogyha a menstruációd elsõ napjától szeded, és a menstruációd alatt mindig ugyanabban az idõpontban veszed be, nem hánysz, nincs hasmenésed, akkor a menstruációd ha elmúlt, már akkor véd. De az a legegyszerûbb, ha mész a dokidhoz, megkérdezed, hogy mikor hat a tabid.
A kérdező hozzászólása: Tehát az elsõ menstruáció elmúlására gondolsz? És még azt kérdezném, hogy én aznap ESTE vettem be, mikor megjött. Nem számít az a 12 van nem tudom hány óra eltérés?
Az enyem az elsö 7 nap utan véd... a betegtajekoztató irja...

18 éves korunk után is ugyanúgy hízhatunk a fogamzásgátló tablettától? Vagy akkor ez már nem jelent gondot?

Legjobb válasz: ez nem kortól hanem szervezettõl függ. aki hízik tõle 17 évesen, nem azt jelenti, hogy 19 éves korában nem hízna tõle. sõt! volt olyan akinek a melle nõtt a f.g. szedése mellett miközben már elmúlt 20.

ez nem kortól hanem szervezettõl függ. aki hízik tõle 17 évesen, nem azt jelenti, hogy 19 éves korában nem hízna tõle. sõt! volt olyan akinek a melle nõtt a f.g. szedése mellett miközben már elmúlt 20.
nem. 18 éves kor a választóvonal. onnantól már nincsenek benned hormonok, aminek a szintjét egy hormontartalmú gyógyszer megnövelheti... édes istenem...
Nem mindenki hízik meg tõle.

Csajok, nektek is maradt ki menzeszetek a fogamzásgátló abbahagyása után?

Legjobb válasz: Nem. De azért ne aggódj. Csináltass terhességi tesztet és ha 2-3 hónapon belül nem jön meg, akkor látogass el dokihoz.

Nem. De azért ne aggódj. Csináltass terhességi tesztet és ha 2-3 hónapon belül nem jön meg, akkor látogass el dokihoz.
gondolom fiú vagy, és a bnõdnek marad el, mivel lány lányokat nem szólít meg úgy, hogy "csajok". szval gondolom van egy kis lelkifurkád, mert vmikor rosszul védekeztetek.... szerintem van esélye, hogy terhes a bnõd, mivel ez nem normális, h kimarad...kb 28napra rá meg kéne jönnie. 20L
Tabletta abbahagyása után NAGYON gyakori a vérzéskimaradás. Szerencsés esetben pár hónap alatt , magától helyreáll a dolog. Szerencsétlen esetben mehet az ember dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.
Abbahagyás után nekem megjött 31 napra, a következõt még nem tudom, ez lehet még a gyógyszer hatása volt.
a nõgyógyász nem mondta?
Olvasd el a betegtájékoztatód ;) Amúgy ha a menstruáció elsõ napján kezded el szedni, akkor azonnal véd, ha a 2-5. napon, akkor 7 napig kell kiegészítõ védekezést (pl óvszer) használni, de a dokik az ajánlják, hogy várd ki az elsõ hónapot.
Nem azért, de annyi ilyen kérdés van itt is, és ha már beírod a kulcsszavakat a keresõbe, akkor is kapsz választ.Egy hetet célszerû várni egyébként.(Ha 1. napon vetted be)
Bár én is csak pár napot vártam, szóval nyugi, már csinálhatod, ha elsõ nap kezdted el szedni, az az egy hónap csak h megnyugodj:)
2 hetet várj. mit szedsz amugy?
A kérdező hozzászólása: Cypromix-et és a 3-dik napon kezdtem
akkor ink 2 hetet várj ne csak egyet az a biztos
Terhes vagy....
ha a 3. napon kezdted, akkor az 1. honapban még nem véd. de inkabb itt kérdezd meg. http://www. orvostudakozo. hu Dr. Hamvas Ferenc.

A fogamzásgátló abbahagyása után is marad a 28 napos ciklusom?

Legjobb válasz: Ez, gondolom, egyénileg változik, de sajnos egyáltalán nem törvényszerû. Nekem, miután abbahagytam, egész nyáron nem jött meg.

Ez, gondolom, egyénileg változik, de sajnos egyáltalán nem törvényszerû. Nekem, miután abbahagytam, egész nyáron nem jött meg.
Nekem meg azóta 36 napos ciklusaim vannak...
Nekem pedig 33-34 naposak :-D
Szerintem mindenkinél más. Nekem például maradt 28 napos! :-)
Nekem is meghosszabbodot a ciklusom.5-6hetes hosszúságú lett.
Én tavaly nyáron hagytam abba. Eleinte össze-vissza jött meg, majd beállt nagyjából. De most pár hónapja elõször a másik után 2 héttel jött meg, majd 2 hét csúszás... Holnap megint 2 hét csúszásban leszek és már kezdek ideges lenni!

Császármetszés után meddig tart a menstruáció? Már kb.2 hete megvan, fogamzásgátlót is szedek közben. Menjek orvoshoz, vagy várjak még vele?

Legjobb válasz: mármint a szülés utáni vérzésre gondolsz vagy amikor elõször jön meg utána? Amikor elõször jön meg annak semmi köze ahhoz hogy hogy szültél. Mindenképp keresd fel az orvost mert nem normális a két hete tartó vérzés.

mármint a szülés utáni vérzésre gondolsz vagy amikor elõször jön meg utána? Amikor elõször jön meg annak semmi köze ahhoz hogy hogy szültél. Mindenképp keresd fel az orvost mert nem normális a két hete tartó vérzés.
szia! ha most császároztak meg: utána ugyan úgy 6 hétig vérzel, mint aki hüvelyi úton szült. Mert ugye leválasztották neked is a placentát. De ha azon már túl vagy, és sima menzesz, akkor szerintem is doki a megoldás!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat Felkeresem az orvosomat

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!