Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló után (847 db)

Most szedem az első levél fogamzásgátlót, még 2 szem van belőle hátra. Gyomorfertőzésem lett és az orvos Smecta-t írt ki, ami befolyásolja a gyógyszerek felszívódását. Hány órával később vegyem be a fogamzásgátló után, hogy a tabi kifejtse a hatását?

vagy ha tényleg megsz?nteti a tabi hatását, akkor a következ? levél alatt kiegészít? védekezés kell?vagy csak a 7 napos szünet alatt? Smecta-t csak 3-4 napig kell szednem.

Legjobb válasz: Ha betartod a két tabletta (a fogamzásgátló és a Smecta) közti idõket, akkor nem lehet bajod! Úgy csináld, hogy a második tabletta bevétele kb. 5-6 órával az elsõ után történjen! Nem kell kiegészítõ védekezést alkalmaznod! A tablettamentes szünetben szeded majd a másikat!

Ha betartod a két tabletta (a fogamzásgátló és a Smecta) közti idõket, akkor nem lehet bajod! Úgy csináld, hogy a második tabletta bevétele kb. 5-6 órával az elsõ után történjen! Nem kell kiegészítõ védekezést alkalmaznod! A tablettamentes szünetben szeded majd a másikat!
Érdemes mindig minden orvosnak szólni, hogy fogamzásgátlót szedsz, akkor lehet úgy írnak fel valamit, hogy nem befolyásolják egymást. De ha a 4 órát betartod, akkor nem lehet gond. Én elõbb bevenném a fogibogyót, az 4 óra alatt felszívódik, utána a másikat, akkor nem lesz gond.-)

Lehetséges, hogy a fogamzásgátló után fél évvel még nem rendszeres?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Több lehetõség is lehet: 1. még nem rendezõdött a ciklusod a fogamzásgátló után, és nem rendszeres a mensesed-ez esetben felkeresném a nõdokimat, aki vizsgálat után segít helyreállítani a ciklusodat-vagy megpróbálod homeopátiás bogyóval(én is ezt tettem), én ajánlani tudom a barátcserje-Zafír, vagy a Premenst-ez szépen rendezi a ciklust. Olvass utána, sok pozitív tapasztalatok vannak vele kapcsolatban. 2-késik, mert hiba csúszott a védekezésbe, magyarán lehet, hogy terhes vagy. Én errõl gyõzõdnék meg elsõnek, a reggeli vizeletbõl mihamarabb csinálnék egy tesztet, és ha negatív legalább ezt kizárnám. 3.-a stressz és az idegesség sem tesz jót-az miatt is késhet. Én elõször tesztet csinálnék, hogy kizárjam a terhességet, aztán utána a többi:) Mellesleg én is 7 évig szedtem foggátlót és nekem is hosszú ideg nem állt helyre a ciklusom. Nekem a barátcserje segített:)

Több lehetõség is lehet: 1. még nem rendezõdött a ciklusod a fogamzásgátló után, és nem rendszeres a mensesed-ez esetben felkeresném a nõdokimat, aki vizsgálat után segít helyreállítani a ciklusodat-vagy megpróbálod homeopátiás bogyóval(én is ezt tettem), én ajánlani tudom a barátcserje-Zafír, vagy a Premenst-ez szépen rendezi a ciklust. Olvass utána, sok pozitív tapasztalatok vannak vele kapcsolatban. 2-késik, mert hiba csúszott a védekezésbe, magyarán lehet, hogy terhes vagy. Én errõl gyõzõdnék meg elsõnek, a reggeli vizeletbõl mihamarabb csinálnék egy tesztet, és ha negatív legalább ezt kizárnám. 3.-a stressz és az idegesség sem tesz jót-az miatt is késhet. Én elõször tesztet csinálnék, hogy kizárjam a terhességet, aztán utána a többi:) Mellesleg én is 7 évig szedtem foggátlót és nekem is hosszú ideg nem állt helyre a ciklusom. Nekem a barátcserje segített:)

Már több mint egy hete magasan van a méhszájam, alig elérhető, és folyamatos folyásom van. Egyből a fogamzásgátló után kezdtem el szeretkezni a párommal, és lehet h még nem fejtette ki a kellő hatást. Elkezdtem aggódni h terhes vagyok?

Semmi más jele nincs, csak még az h nagy mértékben megn?tt az étvágyam. De se mellfeszülés, se semmi alap tünet. Csak ez a méhszáj dolog, ez erre utalhat?

Legjobb válasz: Most kezdted el szedni a fogamzásgátlót, ez az elsõ hónapod? Védekeztetek gumival ebben a hónapban? Ha most kezdted el szedni, akkor az elsõ hónapban védekezni kell még mellette, mert az elsõ hónap UTÁN fejti ki hatását,de ez mind benne van a HASZNÁLATI UTASÍTÁSBAN, amit valószínûleg magasról lesz*rtál. Simán lehetsz terhes. Tényleg nem értem az ilyen embereket. Nehéz lenne elolvasni azt a rövid kis leírást??!!

Most kezdted el szedni a fogamzásgátlót, ez az elsõ hónapod? Védekeztetek gumival ebben a hónapban? Ha most kezdted el szedni, akkor az elsõ hónapban védekezni kell még mellette, mert az elsõ hónap UTÁN fejti ki hatását, de ez mind benne van a HASZNÁLATI UTASÍTÁSBAN, amit valószínûleg magasról lesz*rtál. Simán lehetsz terhes. Tényleg nem értem az ilyen embereket. Nehéz lenne elolvasni azt a rövid kis leírást??!!
én is úgy tudom, hogy az elsõ hónapban kell mellette védekezni. én azt javaslom mielött tovább szeded a gyógyszert menj el dokihoz beszéld meg vele hogy szedd e tovább a gyógyszert szerinte lehetsz e terhes, mert azt ne felejtsd el, nem biztos hogy van olyan szerencséd, hogy szakember válaszol itt neked. és ha véletlen terhes lettél, akkor inkább egészséges babád legyen mint beteg a fog.gátló miatt. én minden hónapba a fog.gátló szünetében mielött újra szedném vagy tesztet csináltam, vagy dokihoz mentem el, hogy kizárja a terhességet, nem azért mert aggódtam, hogy terhes leszek, hanem mert aggódtam, ha terhes vagyok és tovább szedem a gyógyszert beteg lesz a baba. úgyhogy jó tanácsként javaslom, hogy most mindenképp beszélj a dokival, és beszéljétek meg hogy havonta egyszer megnéz a fog.gátló szünetében amikor még vagy már nem vérzel és utána szeded be a következõ adagot, nekem van hogy csúszik a bevétel, de szerintem az kisebb baj mit egy váratlan baba.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak üzenném h azt mondta a nõgyógyászom h Lindynette 20-nál nem kell várni b+!Ehhez alkalmazkodtam.Engem csak az érdekelt h a méhszáj elhelyezkedésének köze lehet-e a terhességhez.Vagy az is lehet h még ovulálok, mert az 1-7 napig tarthat elvileg.És nyitott a méhszájam, és puha!!!!Szal ha csak paraszt stilusban tudnak egyesek válaszolni, akkor inkább megkérném õket, h jelentkezzenek a Mónika show-ba, ne pedig itt osszák a nem létezõ eszüket!!!thx....a 2. válaszolónak köszönöm!
Szerintem nem válaszoltam paraszt stílusban, te viszont annál inkább! Kül.sajnos nem olyan világot élünk, hogy az a szent amit az orvos mond, szóval én akkor is elolvastam volna az utasítást pusztán kíváncsiságból. Az észt nem csak úgy osztom, mivel sajnos van tapasztalatom terhesség, inszem, lombik és egyéb téren... A méhszáj tényleg fent van és nyitott peteérés esetén, DE ha szedsz fogigátlót és ezt tapasztalod, akkor még nem hat a bogyó, mivel a tabletta lényege, hogy ne legyen peteérés ergo ne legyen mit megtermékenyíteni. Szóval csak valami nem stimmel és peteérésed volt, ha nem védekeztetek akkor bizony terhes is maradhattál. Várd ki az esedékes mensit (megvonásos vérzést) és lõjj el egy-két tesztet a biztonság kedvéért.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm!Sajnos eléggé zavaros a mensim alapból is, volt már h 40 valahányadik nap jött meg, holott az már elég súlyos csúszás sztem!...Amúgy sztem már lejjebb jött, tegnap könnyebben el tudtam érni.Meg van valami rózsaszines nyák is, bár tudom ez semmit nem jelent.
Kül.sajnos a magasan lévõ méhszáj sem jelent már semmit. Múlt hónapban én is nagyon bizakodtam, nagyon fent volt a méhszájam, néha el sem értem, késett is, már totál elvoltam hogy sikerült. Nekem mensi elõtt 3-4 nappal már nagyon lent van és kemény, azaz zárt. Végül megjött és még aznap is fennt volt... Csinálj hétvégén egy tesztet, esetleg rá egy hétre is, hogy nyugodt legyél. Ha már rózsaszínezel, akkor valószínûleg meg fog jönni.
A kérdező hozzászólása: Igen egyébként én is rájöttem, h számolgatás, stbstb...nagyon kevés esetben jön be...abszolút szervezet függõ&egyén függõ, kinek mit merre-meddig....ezért is mondja mindenki h hiába kérdezel, max az alap dolgokat tudod meg úgyis....már úgy vagyok vele amúgy, átgondoltam ha be is csúszott a baba, megtartom :) ...bár anyagilag nem állok jelenleg fényesen, de nem számit...25 vagyok, és lehet a sors akarja igy :) párom is támogatná sztem, már beszéltünk róla, még ezt a hetet megvárom, aztán tesztek =) neked pedig drukkolok h összejöjjön :)
A kérdező hozzászólása: Nah ennyit arról h hol van a méhszáj....elérhetetlen volt újra, majd reggelre megjött :)
Na ugye mondtam, hogy nem tuti a helyzete... Eddig mindig megbíztam benne, de múlt hónapban még a mensi elsõ napján is nagyon fent volt. Azóta nem is nézem. Te is így jártál most, becsapott a méhszájad.

Hahó csajok a fogamzásgátló után! Visszatért a libidótok? Ha igen, hogyan?

Fogamzásgátlót szedtem, körülbelül egy évig. Abszolút 0-ra csökkent a libidóm, nem izgulok fel és még csak nem is nedvesedek... Abbahagytam 3-4 hónapja, de még mindig nem állt vissza. El?tte viszont éjjel-nappal kívántam a szexet, bárhol bármikor csináltam volna. Barátommal másfél éve vagyok együtt, lehet, hogy már nem vonzódom hozzá szexuálisan? Szeretném vissza a libidómat!!!:(

Legjobb válasz: http://potenciashop.com/spl/197784/Noi_vagyfokozok

A termeszetes potencianovelokkel is vigyazz(pl Viagrata vagy Gynex vagy Damiana tea pl), mert azok is beavatkoznak a hormontermelesbe, es arthatsz is vele magadnak. En makrobiotikusan taplalkoztam, figyeltem a szenhidrat bevitelre, es csinaltam a tornat. Az arwen torna azert jobb a tobbi intim tornanal, mert az nemcsak intim torna. Van benne tai csi, csikung, joga es intim torna is. A kriston-t is csinaltam, de az nem volt olyan hatasos. Szoval nyugodj meg.Vissza fog terni a regi libidod, csak figyelj oda az egeszseges taplalkozasra, serkents a hormonmukodesed es a verkeringesed tornaval es vizsgaltasd ki magad. A fogamzasgatlo sok kart tud tenni a szervezetben azzal, hogy mestersegesen beavatkozik egy termeszetes folyamatba, leterheli a szervezeted, leallitja a petefeszkeid mukodeset. Javaslom neked a hormonvizsgalatot, a d vitamin szint es 3 pontos inzulin rezisztencia vizsgalatot.
Ja, es vitaminokat is szedtem es ami a legfontosabb a d vitamin. Az nagy hatassal van a hormonrendszerre, a mellekvesek hormontermeleset is befolyasolja. Nalam ki is mutattak a d vitamin hianyt. Neked is javaslom, hogy nezesd meg a d vitamin szintedet. A 3D krem a legjobb, ha potolnod kell, mert boron ketesztul tobb vitamin szivodik fel a szervezetedbe, mintha lenyelned. Es nalam az inzulin rezisztenciat is megallapitottak 3 pontos inzulin rezisztencia vizsgalattal. Ugyhogy a szenhidratbevitelre is oda kell figyelnem.Meg van, hogy egyszerre hany gram lassu es gyors felszivodasu szenhidtatot ehetek meg. A cukoranyagcsere zavar is hatassal van a hormomrendszerre. Az inzulin sejtek nem tudnak egymashoz kapcsolodni, ezert a szervezet egyre tobbet termel, aminek hatasara novekszik a tesztoszteron szint, csokken a progeszteron, felborul a hormonhaztartas. A pcos szindroma is emiatt alakul ki es az endometriozist is hormonzavar okozza. Ugyhogy veszelyes jatek a fogamzasgatlo.
Nekem hormonzavar miatt szunt meg teljesen a szexualis igenyem. Hormonvizsgalat ki is dertitette. Aztan magatol visszaallt a regire(elotte szexfuggo voltam). De nekem tobb mint kb egy ev kellett hozza, mire visszatert a libidom. Es azzal segitettem a hormonrendszerem helyreallasat, hogy egeszsegesen taplalkoztam, es arwen tornaztam. A tornat mar csak kesobb kezdtem el, de lehet, ha elobb tudok rola, akkor hamarabb segit. Nalad is az a baj, hogy a mesterseges hormonok bezavartak a hormonhaztartasodba, es felborult a hormonegyensuly. En a helyedben csinaltatnek egy hormonlabort a mensid 3. es 21. napjan. Es nagyon ajanlom az arwen tornat is vagy valamilyen intim tornat. Serkenti a hormonmukodesedet es verboseget is fokozza a nemi szervekben.
ez a hajó márelúszott:D..... nemám, majd csak jön az:)
Ajjaj. Asszony is Jangee-t szed. Most, hogy így mondod, tényleg folyton csak én mászok rá. Igaz, akkor nem látszik rajta, hogy nemakarná...
A kérdező hozzászólása: 23:03! Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!!! :) Ki is próbálom, mindenképp! Köszönöm a potencianövelõ szerekkel foglalkozó oldalt is, de elõször a természetes megoldásokhoz folyamodnék. :)
Tudom milyen szornyu ez, en is atmentem rajta. Mikor hiaba szeretned, nem erzel semmilyen szexualis kesztetest, pedig tudod, hogy elotte mennyire kivantad es elvezted a szexet. Tonkretesz idegileg. A vagyfokozok nekem nem segitettek. Az okot kell megoldani, ami a hormonegyensuly felborulasa.
A kérdező hozzászólása: Elsõ..hahaha, rettenetesen vicces vagy :) Szeretnék végre egy jót dugni, élvezettel! Nem kívánom neked, hogy tudd meg milyen érzés ez... Második: Igen, van, sõt! A legtöbb fogamzásgátlónak ez a mellékhatása. Felborul a hormonháztartásod, a libidód pedig lecsökken. Nem feltétlenül történik így, amint írtam ez csak lehetséges mellékhatás. Nem a típustól, illetve márkától függ. Én Jangee-t szedtem, a leges legkevesebb hormontartalommal, mégis ez történt...:(
persze hogy van, már én is hallottam róla, hogy valakinek teljesen elmegy a kedve a szextõl
Nekem el sem ment... Van ilyen h gyogyszertol csokken? konkretabban fogamzasgatlotol? ez normalis? nem kellett vna valtanod? (gyogyszert)
A barátnõm is totál más lett, amióta fogamzásgátlót szed. ( 5 hónapja ) Lassan rámegy a kapcsolatunk. Sõt már lehet rá is ment. Inkább elviselném az óvszert, csak lenne minden olyan jó mint pár hónapja.

Igaz e az, hogy ha gyereket szeretnél és abba hagytad a fogamzásgátló szedését nagyobb esély van az első évben teherbe esni mint egy év után? Mert mi lassan egy éve próbálkozunk de semmi, mit tehetnék azért, hogy könnyebben teherbe esek?

Legjobb válasz: Igaz, de nem 1 évre vonatkozóan. Csak az elsõ 2-3 hónapban. Régen a fogamzásgátlót pl. meddõségi központok alkalmazták az alábbi bemásolt okok miatt. 2004-06-09 20:17:00 Dr. Radványi Krisztina Terhesség tervezése fogamzásgátló után Naponta felmerülõ kérdés, nem egyszerû a válasz. A következõk a személyes véleményem, részben szakma A petefészekben lévõ petesejt éretlen alakjai már a lánymagzat méhen belüli életében kifejlõdnek. A nemi érés megkezdõdésekor /8-10! évesen/ kezdenek ismét fejlõdni, hogy az elsõ menstruáció elõtt megérjen és kiszabaduljon az elsõ és így tovább, amíg a klimax el nem jön. Minden hónapban több is kiválasztódik, de általában egy lesz a domináns, ez jut el az ovulációig, a többi elsorvad, vagy a következõ ciklusban használódik fel. És ezek a következõ ciklusban felhasználódókról lesz most szó. Ezek okozzák a fogamzásgátló szedési hibájából származó nem kívánt terhességeket, hiszen ott ülnek szemfülesen, lehetõségre várva és elég egy kis megingás a gátlásban, hogy felszabaduljanak és készre érjenek. Ez a nem szép tulajdonságuk. Most jöjjön, ami szép és hasznos. Amikor több éves gyógyszer szedés után tervezetten jön a baba, a tankönyvek szerint 3 hónapig kell új éleetet élnünk, egészségesen és azátn jöhet a baba. Igen ám, de amikor a gyógyszer szedését abbahagyjuk, ezek az elõbb említett félig megérett, várakozó petesejtek tovább érnek és van peteérés, néha több is. Ezért kb rendszeres a ciklus a gyógyszer abbahagyása után néhány hónapig. Kb mire letelik az elõírt 3 hónap, addigra ezek elfogynak és elkezdõdik a vérzészavar, hiszen a petefészek nem tért magához az új tüszõk érlelésében. Tehát ekkor kezdve a baba programot jön a kudarc élménye.Természetesen van gyógyszer, pl Diane35, ami nem "csak" egyszerû hormont tartalmaz, ez után megfontolandó a szünet. De mivel ha tabletta /bármelyik/ mellett esik teherbe valaki, akkor sem ok a terhesség megszakítására, legalábbis nem orvosi indikáció /tehát védõnõ, csekk, csak 12. hétig/, ezért gondolom, nem hiba utána próbálkozni, a sikeresebb idõszakban, tehát a három hónapon belül. Vagy kivárni, de akkor nagy türelemmel, mert lehet, hogy csak fél-egy év múlva lesz pozitiv a teszt. Errõl az oldalról van: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/307853/2/?order=1&ite..

Igaz, de nem 1 évre vonatkozóan. Csak az elsõ 2-3 hónapban. Régen a fogamzásgátlót pl. meddõségi központok alkalmazták az alábbi bemásolt okok miatt. 2004-06-09 20:17:00 Dr. Radványi Krisztina Terhesség tervezése fogamzásgátló után Naponta felmerülõ kérdés, nem egyszerû a válasz. A következõk a személyes véleményem, részben szakma A petefészekben lévõ petesejt éretlen alakjai már a lánymagzat méhen belüli életében kifejlõdnek. A nemi érés megkezdõdésekor /8-10! évesen/ kezdenek ismét fejlõdni, hogy az elsõ menstruáció elõtt megérjen és kiszabaduljon az elsõ és így tovább, amíg a klimax el nem jön. Minden hónapban több is kiválasztódik, de általában egy lesz a domináns, ez jut el az ovulációig, a többi elsorvad, vagy a következõ ciklusban használódik fel. És ezek a következõ ciklusban felhasználódókról lesz most szó. Ezek okozzák a fogamzásgátló szedési hibájából származó nem kívánt terhességeket, hiszen ott ülnek szemfülesen, lehetõségre várva és elég egy kis megingás a gátlásban, hogy felszabaduljanak és készre érjenek. Ez a nem szép tulajdonságuk. Most jöjjön, ami szép és hasznos. Amikor több éves gyógyszer szedés után tervezetten jön a baba, a tankönyvek szerint 3 hónapig kell új éleetet élnünk, egészségesen és azátn jöhet a baba. Igen ám, de amikor a gyógyszer szedését abbahagyjuk, ezek az elõbb említett félig megérett, várakozó petesejtek tovább érnek és van peteérés, néha több is. Ezért kb rendszeres a ciklus a gyógyszer abbahagyása után néhány hónapig. Kb mire letelik az elõírt 3 hónap, addigra ezek elfogynak és elkezdõdik a vérzészavar, hiszen a petefészek nem tért magához az új tüszõk érlelésében. Tehát ekkor kezdve a baba programot jön a kudarc élménye.Természetesen van gyógyszer, pl Diane35, ami nem "csak" egyszerû hormont tartalmaz, ez után megfontolandó a szünet. De mivel ha tabletta /bármelyik/ mellett esik teherbe valaki, akkor sem ok a terhesség megszakítására, legalábbis nem orvosi indikáció /tehát védõnõ, csekk, csak 12. hétig/, ezért gondolom, nem hiba utána próbálkozni, a sikeresebb idõszakban, tehát a három hónapon belül. Vagy kivárni, de akkor nagy türelemmel, mert lehet, hogy csak fél-egy év múlva lesz pozitiv a teszt. Errõl az oldalról van: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/307853/2/?order=1&ite..
Szerintem ez csak modern kori babona. Akinek rendben vannak a belsõ nemi szervei, az akár azonnal teherbe eshet, elég sok példa van erre a személyes környezetemben is. De olyan is gyakran elõfordul sajnos, hogy több éves tablettaszedés után a szervezet nem tud visszaállni a mesterségesen fenntartott ciklusról a saját ciklusára, azaz egyszerûen nem indul be a hormontermelés, a peteérés, tüszõrepedés, méhnyálkahártya-megvastagodás folyamata. Hogy mit tehetnétek: egy évnyi próbálkozás után keressetek fel egy jó nõgyógyászt, vagy akár meddõsgi klinikát.
12:21 vagyok Próbálkoztál hõmérõzéssel, lh teszttel, teákkal? Én ezt a hármat csinátam és sikerült is mind a kétszer. ;) Amúgy 1 év után már el lehet kezdeni kutakodni, hogy mi lehet az ok. Egy vérvétel, hormonszint lehet nem ártana. Uh, petevezetõ stb. Párodnak esetleg egy spermavizsgálat. Azt is jó lenne tudni, hogy van-e egyátalán peteérésed. Erre jó mondjuk a hõmérõzés. Sztem konzultálj az orvosoddal, mert 1 év után már érdemes ezeket tisztázni. ;) Egy kétgyermekes szülésznõ ;)
A kérdező hozzászólása: Még nem próbálkoztam igazából semmivel. Mostanában, hogy ráakadtam erre az oldalra kapom a tanácsokat és elkezdem ezeket a bevált módszereket.:) Milyen teára gondolsz, pontosan mi a neve? Elõre is köszönöm a válaszokat
Cickafark és palástfû. Borzasztó az íze, de ha segít megéri. ;) Ehhez tudni kellene, hogy mikor van peteérésed. Erre jó a hõmérõzés, mert abból látszik. Meg az is, hogy volt-e egyátalán. Peteérésig cickafark, majd peteérés után palástfû. Jótékony hatása miatt én a 6. hétig ittam, utána csak azért nem, mert hánytam. :) LH teszt is jó, fõleg ha hõmérõzöl is mellette. Akkor szinte biztosra be tudod lõni a peteérést. Kétnaponta szex és ezek - ha minden rendben - 90%-ban meghozzák a várt babát. Egy hasznos oldal neked, ha most kezdessz ezekben elmélyülni: http://babatervezok.otthona.net/ Pl. ciklus.hu-n pedig te is vezethedet a saját görbédet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget mindenképpen megróbálom.:)

Ha abba hagyom a fogamzasgatlo szedeset kb fel ev szedes utan mennyi ido amig vissza all normalis allapotaba?

Legjobb válasz: A menstruációdra gondoltál? Ezt senki se tudja neked megjósolni. Lehet, hogy egybõl minden a régi lesz. Lehet, hogy hosszú hónapokig össze-vissza fog megjönni, vagy egyáltalán nem jön és csak orvosi beavatkozással (nem fogamzásgátló, de gyógyszer) jön helyre. Csak egy valami biztos, hogy ha a fogamzásgátló elõtt rendszertelen volt (kimaradozott, kiszámíthatatlanul jött, hol elõbb, hol késõbb), akkor sokkal nagyobb az esélye, hogy a tabletta után is problémák lesznek vele.

A menstruációdra gondoltál? Ezt senki se tudja neked megjósolni. Lehet, hogy egybõl minden a régi lesz. Lehet, hogy hosszú hónapokig össze-vissza fog megjönni, vagy egyáltalán nem jön és csak orvosi beavatkozással (nem fogamzásgátló, de gyógyszer) jön helyre. Csak egy valami biztos, hogy ha a fogamzásgátló elõtt rendszertelen volt (kimaradozott, kiszámíthatatlanul jött, hol elõbb, hol késõbb), akkor sokkal nagyobb az esélye, hogy a tabletta után is problémák lesznek vele.

Diana 35 fogamzásgátló hatékony pattanások ellen? Mennyi idő után hat, illetve a nyomkodás után keletkezett foltokat is eltünteti?

Legjobb válasz: Bármelyik fogamzásgátló bizonyos fokig, a hormontartalom miatt csökkenti a pattanások mértékét. De mivel nem kozmetikum, a nyomkodás nyomait semmilyen mértékben nem csökkenti. A fogamzásgátló hatás rá van írva a leírásra, minden gyógyszernek más. Pattanás ellen gondolom, eltelik bizonyos idõ, amíg észrevehetõ a változás. Viszont mint a nevében is van, alapvetõen fogamzásgátlás a cél.

Bármelyik fogamzásgátló bizonyos fokig, a hormontartalom miatt csökkenti a pattanások mértékét. De mivel nem kozmetikum, a nyomkodás nyomait semmilyen mértékben nem csökkenti. A fogamzásgátló hatás rá van írva a leírásra, minden gyógyszernek más. Pattanás ellen gondolom, eltelik bizonyos idõ, amíg észrevehetõ a változás. Viszont mint a nevében is van, alapvetõen fogamzásgátlás a cél.
A kérdező hozzászólása: Hát igen gondoltam... de akkor ezeket a nyomokat mivel lehetne eltüntetni?
A kérdező hozzászólása: Vagy el fog múlni ez valamikor is????
A Diane nem csodaszer, amitõl szép leszel és jó. Önmagában nem fogják neked felírni csak mert ragyás vagy, csak akkor, ha ezt súlyos hormonzavar okozza. A sima serdülõkori pattanásosodásra bûn lenne ilyet szedni, mert ez egy HORMONGYÓGYSZER, lórúgásnyi hatóanyaggal. Normális orvos csak súlyos, gennyes aknéra írják fel, ami már komolyan veszélyezteti az egészséget is, ezt konkrétan tudom, mert van orvos a családunkban. Hogy a nyomkodás utáni foltok, hegek elmúlnak-e, kétesélyes: ha szerencséd van, igen, ha nem, akkor nem. A mostani páromnak megmaradtam a foltok az arcán még kamaszkorából, pedig már 24 éves lesz, nekem szerencsém volt, semmi nem elmúltak és heg sem maradt. Menj el bõrgyógyászhoz és kérdezd meg, mivel lehet regenerálni a bõrt. És álld meg a nyomkodást, bízd szakemberre ezt is.
Nem javaslom, hogy szedd. Csak rosszat hallani róla, és max fél évig szabad szedni, de amint abbahagyod, kétszer ilyen ronda lesz a bõröd. Ha fogamzásgátlóra van szükséged, szedj inkább egy modernebbet, az is segít a bõrön (bár amikor abbahagytam, még így is olyan ocsmány lett a bõröm, mint soha elõtte. :S) Ha nagyon csúnya az arcod, írass Roacuttant, még az is jobb, mert legalább nem avatkozik be a hormonokba. A hegek pedig idõvel eltûnnek, de bõrgyógyásztól kérhetsz erre is különféle készítményeket.
A Roacuttan a májat teszi tönkre, de nagyon...

Mekkora az esélye a fogamzásgátló abbahagyása után a terhesség?

Egyik ismer?söm augusztusba hagyta abba a tabletta szedését, azóta nem is jött meg neki. A párjával védekeztek, de semmi jele annak h megjönne neki. Mennyit szokot ilyenkor késni a menszesz? Van esélye arra h terhes? Válaszokat el?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Esélye van a terhességre, de ez nagyon sok mindentõl függ. Pl.: - hogyan védekeztek - meddig szedte a fogamzásgátlót - milyen fogamzásgátlót szedett - nagyon sok nõnek a tabletta abbahagyása után csak hónapokkal jön meg - nem hiszem, hogy ezalatt az idõ alatt teherbe lehet esni A legjobb megoldás az lenne, hogy ha beruházna egy terhestesztre és azonnal kiderülne. Már 1000 forint alatt lehet venni tesztet. Ha meg hónapokig nem jön meg neki, akkor érdemes megemlíteni ezt a nõgyógyászának is.

Esélye van a terhességre, de ez nagyon sok mindentõl függ. Pl.: - hogyan védekeztek - meddig szedte a fogamzásgátlót - milyen fogamzásgátlót szedett - nagyon sok nõnek a tabletta abbahagyása után csak hónapokkal jön meg - nem hiszem, hogy ezalatt az idõ alatt teherbe lehet esni A legjobb megoldás az lenne, hogy ha beruházna egy terhestesztre és azonnal kiderülne. Már 1000 forint alatt lehet venni tesztet. Ha meg hónapokig nem jön meg neki, akkor érdemes megemlíteni ezt a nõgyógyászának is.
Már a tabletta abbahagyását követõ hónapban is 30 százalék az esélye, akár más esetben, hiszen már napi, 24 órás hormontartalma van mindegyik modern tablettának. Ehhez persze az kell, hogy a peteérése visszatérjen, az viszont minden embernél más - nálam 6 hónapig tartott, mire biztos, bizonyítható peteérésem lett, menstruálni mensturáltam ugyan elõtte is, de pete nem volt. De van, akiknek rögtön visszaáll. Teszttel tényleg könnyen a végére lehet járni, ha pedig negatív és csak pár csepp vagy még annyi sem a mensi, akkor érdemes elmenni orvoshoz.

Lehet belõle baba? 2 hónapig szedtem fogamzásgátlót. A fogamzásgátló abbahagyása után a 11. napon még együtt voltunk védekezés nélkül.

Örülnénk neki :) Vannak hasonló tapasztalatok?

Legjobb válasz: Lehet, de szerintem kicsi az esélye, mert még 2 hete sincs, hogy abbahagytad, nem ürült ki a szervezetedbõl a fogamzásgátló. De van aki fogamzásgátló mellett is teherbe esik. Szóval semmi sem lehetetlen. Hajrá! :-)

Lehet, de szerintem kicsi az esélye, mert még 2 hete sincs, hogy abbahagytad, nem ürült ki a szervezetedbõl a fogamzásgátló. De van aki fogamzásgátló mellett is teherbe esik. Szóval semmi sem lehetetlen. Hajrá! :-)
Mi az, hogy nem ürül ki? 24 óra elég hogy kimenjen. Az teljesen más kérdés, hogy van, akinek nem indul be újra a természetes ciklusa a tabletta után, csak rásegítéssel. De ez NEM azért van, mert nála "nem ürült ki"! Lehet belõle, de esélyét lehetetlen megjósolni. Nem látunk beléd. Ha újraindult a "rendszered", és viszonylag rövid ciklusod volt/van/lesz (25-28 nap), akkor jó esélyed van rá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! :-) Szerintem peteérésem már volt, mivel a vérzés után éreztem nyilalásokat a petefészkemnél. Ezeken a napokon voltunk együtt. :-)

Fogamzásgátló után 2 nappal kiszakadt megint a gumi, mit kellene tenni?

Lefeküdtünk a barátnõmmel,kiszakadt a gumi..bevette a fogamzásgátló tablettát,és két napra rá megint kiszakadt,nem mentem el,és ahogy kiszakadt a gumi azonnal kivettem,mert szerencsére lehetett hallani. Kérlek segítsetek,hogy mit kellene tenni? Az értelmes válaszokat elõre is köszönöm!

Legjobb válasz: Fogamzásgátló tabletta alatt esemény utáni tablettára gondolsz, ugye?! Egyébként szerintem semmit nem tudtok tenni. Szerintem ilyen hamar nem írhatnak fel még egyet. Annyit tudtok tenni, hogy 2-3 hét múlva tesztel a barátnõd, ha nem megnyugtató az eredmény és/vagy késik neki, akkor teszt után orvos.

Fogamzásgátló tabletta alatt esemény utáni tablettára gondolsz, ugye?! Egyébként szerintem semmit nem tudtok tenni. Szerintem ilyen hamar nem írhatnak fel még egyet. Annyit tudtok tenni, hogy 2-3 hét múlva tesztel a barátnõd, ha nem megnyugtató az eredmény és/vagy késik neki, akkor teszt után orvos.
Mit kellene tenni, megkérdezni egy nõgyógyászt, vagy utánaolvasni a sürgõsségi tabi betegtájékoztatójában pl. Amúgy szerintem ilyen esetben nem hinném, hogy nagy esélye van a fogantatásnak, , de én ugye nem vagyok nõgyógyász.
Te mirõl beszélsz? A fogamzásgátló tablettát egy nõ folyamatosan szedi. Nem a kiszakadt gumis eset után veszi be, mert akkor semmit nem ér. Te nem az esemény utáni tablettáról beszélsz? Amúgy valamit biztos baromira rosszul csinálhattok az óvszer tekintetében, én amióta nemi életet élek, néhány évig védekeztem óvszerrel is, meg szedtem egy másik idõszakban gyógyszert is, de soha nem szakadt ki egy óvszer sem. Javaslom, hogy olvasd el, hogy hogyan kell felhelyezni és használni a gumióvszert! De ha ennyire nem megy a használat, inkább szedjen a barátnõd fogamzásgátlót! Amúgy ha esemény utániról beszélsz, akkor az ciki. Ugyanis azt 1 évben kétszer írnak csak fel, mert igen nagy hormonadagot visz be az illetõ a szervezetében. Szóval azt most nem fognak felírni!
Vagy túl nagy gumiba rakod a kicsi pocsödet vagy a túl nagy pocsodet rakod a kis gumiba
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Ja bocs... kicsit félreértettem a dolgot... #3-as voltam
Utolsó, és akik még nem tudják, tájékoztatásul: az esemény utáni tablettát más néven sürgõsségi fogamzásgátló tablettának nevezik. Egyébként én ismerek olyant, aki egy hónap különbséggel vett be egymás után, neki bár ejnyézett, de fölírta a nõgyógyász (ráadásul 17 éves volt csak). Tehát az egy dolog, hogy nem szabadna, az egy másik, hogy van, amikor mégis kiadják...
Kedves utolsó! Javaslom, olvasgass itt a gyakorin és rájössz, hogy nagyon sokan azt sem tudják, hogy mi az a fogamzásgátló gyógyszer. Ezért kérdeztem, hogy mirõl beszél az illetõ? Ugyanis sokan azt hiszik, hogy a fogamzásgátló tablettát az után kell bevenni, hogy együtt voltak és természetesen mással nem védekeztek...Nem egy ilyen volt ezen az oldalon. És persze ez orvosfüggõ, hogy ki minek teszi ki a páciensét...de attól még évente max. 2-szer ajánlott az esemény utáni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!