Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló szedése nem lesz (9 db)

A fogamzásgátló tabletta szedése nem lesz káros később a magzatra, ha majd gyereket szeretnék?

Legjobb válasz: a fogamzásgátlo tabletta még jo hatással is lehet a késobbi terhességedre,csokkenti a méhen kívuli terhesség esélyét például.

a fogamzásgátlo tabletta még jo hatással is lehet a késobbi terhességedre, csokkenti a méhen kívuli terhesség esélyét például.
A fogamzásgátlók nem befolyásolják a késõbbi terhességet, a bennük lévõ hormon néhány nap alatt kiürül a szervezetbõl, nem okozhat gondot.
Ajánlom, hogy ha babát szeretnétek elõtte egy fél évvel hagyd abba a bogyó szedését:)
ha jobb, modernebb készítményet szedsz, akkor az tényleg pozitivan hat a szervezetedre valamit a késobbi terhességdre is -a dokim szerint.
Szerintem okozhat meddõséget ha valaki évekig szedi bármennyire is korszerû.Annyi meddõ nõ van mostanába mint soha.

Szerintetek ha folytatom a fogamzásgátló szedését akkor nem lesz bajom úgy, h még csak 1 hónapja szedem?

Volina fogamzásgátlót szedek. Tegnap este fogyott el az 1. adagom. Olvastam róla, hogy lehet olyat csinálni, h ha továbbszedem a gyógyszert akkor nem jön meg ebben a hónapban majd csak következőben amikor végigszedem a másik levél gyógyszert.

Legjobb válasz: Senki sem tudja megmondani, hogy lesz-e bajod vagy sem. Van akinek meg sem kottyan, van akinek annyira megzavarja a ciklusát, hogy hosszú hónapokig nem áll helyre. Szerintem mindenesetre nem jó ötlet ide-oda tologatni vele a ciklusodat, fõleg nem úgy, hogy még csak egy hónapja szeded és még az sem biztos, hogy jó neked ez a gyógyszer.(ez majd csak néhány hónap múlva fog kiderülni)

Senki sem tudja megmondani, hogy lesz-e bajod vagy sem. Van akinek meg sem kottyan, van akinek annyira megzavarja a ciklusát, hogy hosszú hónapokig nem áll helyre. Szerintem mindenesetre nem jó ötlet ide-oda tologatni vele a ciklusodat, fõleg nem úgy, hogy még csak egy hónapja szeded és még az sem biztos, hogy jó neked ez a gyógyszer.(ez majd csak néhány hónap múlva fog kiderülni)

Bocs, de a nőknek a fogamzásgátló szedése miatt nem lesz kevesebb az esélyük hogy gyerekük legyen később?

Legjobb válasz: Bocs, de nem ;) Régen volt ez, amikor nagyon sok hormon volt benne.

Bocs, de nem ;) Régen volt ez, amikor nagyon sok hormon volt benne.
kb 40 éve még igaz volt amit irsz ma már nincs igy
Elõzõ vagyok: fogamzásgátló mellett ugyanis nincs olyan hogy hormonszint mérés. Mert nem látnak így semmit a tabletta miatt! Olvass vagy kérdezz már utána ha hülyeséget írsz!!!
Ne égess már ki basszus. Milyen hormonszint mérésrõl beszélsz? Nem méricskélnek hormonokat. Nem is lehet, mivel a tabletta hormontartalmú. Amíg vki szedi, halálosan felesleges méricskélni, mert a égvilágon semmi nem derül ki belõle. Májfunkciót szoktak nézni, már ha a dokinak eszébe jut. De annak semmi köze ahhoz, hogy újraindul-e a peteérésed vagy sem. Igen is van olyan, hogy vkinek a pontos ciklusát szétcseszi a tabletta. Hiába nem hiszed el, attól még létezik ilyen.
nekem minden évben mértek hormonszintet- vagy 30 éve. lehet mérni, hiszen ha szeded és a hormonszint túl magas, akkor alacsonyabb hormonszintû gyógyszert kell szedned. (a fél család orvos, a férjem is)
És mit állapítasz meg abból, hogy magas a hormonszint? Lehet, hogy a fél családod eü-s, de látszik, hogy te nem értesz hozzá. Nem fogod fel mirõl beszélek? A tabletta a peteérést gátolja. Tök mindegy, hogy milyen hormontartalmút szed vki, elõfordulhat, hogy az abbahagyás után nem indul újra a peteérés. Ezt nem tudod elõre megjósolni hormonvizsgálattal.
22:40 Tuti nem azt nézték akkor... "Tisztelt Asszonyom! Fogamzásgátló tabletta szedése alatt hormonvizsgálatok végzése értelmetlen, mert ilyenkor a petefészek nem mûködik, nem nagyon termel hormonokat, ugyanis a hormonok a fogamzásgátlóból jutnak a szervezetbe, mely visszahat a petefészek mûködését szabályozó hormonszintekre is. A 3. napon egyébként a progeszteronnak, az ösztradiolnak ennyinek kell lennie. Tehát kevesebb felkiálltójelre és kevesebb kérdõjelre lenne szükség, viszont kerülni kellene a felesleges vizsgálatokat, ugyanis azok drágák és ilyen formában fals eredményeket mutatnak. Üdvözlettel: Dr.Török Attila" innen: http://www.infertility.hu
A hormonvizsgálat azt mutatja, hogy a beszedett tabletta + a saját hormontermelésedmekkora.A beszedett tablettára mindenki másképp reagál. van akinek magashormonszint aklakul ki a szervezetében és van akinek nem. ha túlmagas a hormonszint, akkor a "felesleges" hormonok ártanak a szervezetnek.
Még mindig nem fogod fel, hogy ennek marhára de smemi köze nincsen ahhoz, hogy az abbahagyás után újraindul-e a peteérésed? Egyébként ahogy már leírták, smemi értelme nincs hormonokat nézegetni. De ha lenne, akkor sem csinálnák meg minden egyes nõnek, ugyanis baromi drága. Lehet neked megcsinálják, mert van ismerõs a kórházban, de másnak nem. De mint mondták, értelme sincs, szóval totál felesleges. Egyébként hh 30 éve néznek nálad hormonszintet? 30 éve szeded?
Lehet üzni-fûzni a dolgot, a tabi a hátrányait is figyelembe véve még mindig a legbiztonságosabb (a hatékonyságát tekintve) fog. gátlási módszer. Ha aközül kell választani, hogy szedem vagy nem szedem, nyilván jobb, ha nem. Ha a nem kívánt terhesség és a tabi közül kell választani, akkor a tabi a kisebbik rossz. Ennyi.
Csak a mesében létezik ilyen, hogy rendszeres hormonszint mérés :DDDD Tudod mi van? Évenkénti vérvétel a májfunkcióra + rákszûrés.
kedves elõzõ. Értsd meg, hogy ezek a nõk évekig szedtek tablettát, de elmulasztották az évi hormonszint mérést. Elismerem sok orvos beleegyezik ebbe, nem szabadna. És amikor a szervezet sok évig a szükségesnél jóval nagyobb adag hormont kap, akkor utána persze, hogy gond van. Kérdezd meg az ismerõseidet akiknek problémájuk van, eljártak-e hormonszint mérésre minden évben? Mert ha nem, és kisírták a gyógyszert anélkül, akkor, bocs, de az õ hibájuk.
Akármennyire is mondják, bizony okozhat gondokat a babavállalásnál. Rengeteg nõ szenved attól, hogy a tartós tabiszedés annyira leállította a peteérést, hogy orvosi segítség nélkül abbahagyás után egyáltalán nincs neki. És ez nem csak a régi tabikra igaz, hanem a mostaniakra is. És nekem ne mondja senki, hogy nem okozhat PCO-t. Nem egy nõvel beszéltem, akinek tabletta elõtt NAPRA PONTOS ciklusa volt, és tabi után meg nem jön meg neki, csak ha az orvos vmivel meghozza a vérzését. És persze mellette ott a PCOS petefészek. Persze olyan is van, aki tabi után könnyebben esik teherbe.
Ha a megfelelõ gyógyszert szedik, akkor nem. De ehhez az kell, hogy eljárjanak rendszeresen at orvoshoz. én lassan 30 éve szedek fogamzásgátlót, közben szültem 3 gyereket, mindháromszor minden gond nélkül teherbe estem pár hónap alatt.
Remélem nem!
Elég rendesen bekavar a ciklusba, és elõfordul, hogy valakinek idõvel akkor se jön össze a baba, mikor szeretné. Több meddõ pár van, és olyan, akik sokáig próbálkoznak, mire sikerül, mint régen, hiába alacsony a hormontartalma a mai gyógyszereknek. A trombózist viszont háromszor akkora eséllyel idézik elõ, ami orvosilag bizonyított.
Bekavar a ciklusba, sok nõ van, akinek az abbahagyás után hónapig-évekig össze-vissza jön meg a menszesze és nem rendezõdik a ciklusa. Van akinek PCOS-e lesz. Mindez alkattól függ, hogy kinek hogy reagál a szervezet. Van akinek ugyanúgy visszaáll minden. Van, aki egy ideig még akár termékenyebb is lesz az abbahagyás miatt. És megint vannak nem is kevesen, akik az abbahagyás után hónapokig-évekig küzdenek, hogy gyerekük legyen. Sajnos ezt elõre semmilyen orvosi vizsgálattal nem lehet kiszûrni.
*Bekavar a ciklusba, sok nõ van, akinek az abbahagyás után hónapig-évekig össze-vissza jön meg a menszesze és nem rendezõdik a ciklusa. Van akinek PCOS-e lesz. Ez így azért nem igaz. Összevissza menzeszt leginkább azoknál okoz, akiknek a szedése elõtt sem volt rendszeres. PCOS-s pedig NEM okoz, sõt, a cisztákat általában fog. gátólval próbálják "eltüntetni". --- Tény, hogy okozHAT problémákat a fog. gátló, de ha választani kell az abortusz testi és lelki következményei és fog.gátló között, én ez utóbbit választom. Tudom, lehet máshogy is védekezni, de õszintén szólva én nem bízom magamat, a testemet másra - ha elcseszi, a gyerek attól még bennem kezd el fejlõdni, akár felnevelem egyedül, akár elvetetem - mindenképpen én szívok nagyobbat.
nekem volt egy cisztamamivel megmutottek es konkretan arra irtak fel a fogigatlot, h ne jojjon vissza.
Akkor kavar bele aciklusba, ha túl nagy adag. Azért kell elõtte hormonszintet mérni és a szedés alatt is folyamatosan, hogy az orvos tudja, hogy nem ad túlnagy adagot. Sajnos sokan elmennek, vérkép nélkül feliratnak és utána szedik szintén vérkép nélkül.
A kérdező hozzászólása: Szed itt valaki olyat, hogy milligest?
A kérdező hozzászólása: Pff... inkább maradok a kotonnál, nem leszek szemét hogy egy lánynak elbaxam a petefészkét vagy mit...

Folytassam a fogamzásgátló szedését, hogy ha a mensesem első napján kellett elkezdenem, de már másnap nem volt meg, sőt utána sem jelentkezett a menses. Egyáltalán így védve leszek?

Most el?ször szedek fogamzásgátlót (Belara) és azt mondták hogy a menses els? napján kezdjem... segítsetek légyszi.

Legjobb válasz: Igen folytasd.Nekem sem volt mar masodik nap verzesem. A masodik leveltol vagy vedve, a het napos szunet utan.

Igen folytasd.Nekem sem volt mar masodik nap verzesem. A masodik leveltol vagy vedve, a het napos szunet utan.
Én úgy tudom (mert kérdeztem az orvost, és olvastam az utasítást) hogy ilyenkor sokszor elmarad, ha elsõ nap kezded szedni. Ezért jobb a 2-5. napon elkezdeni, mert akkor nem marad abba, és nem lesz pecsételõ vérzés. De akkor késõbb véd. Én õgy tudom, hogy ha elõs naptól szeded, akkor az elsõ bogyó után véd... Vagy csak az én fogamzásgátlóm ilyen?

Fogamzásgátló szedése mellett terhes lettem! Lehet-e valami baja a gyógyszer szedésétől a babának? Most már abbahagytam természetesen, de mikor még nem tudta hogy baba lesz, akkor szedtem.

Legjobb válasz: Allitolag nem lesz semmi baj. Van olyan baratnom aki szinten igy esett teherbe es gyonyoru, egeszseges gyermeke szuletett. Persze igazan csak a doki tud megnyugtatni. De szerintem ne aggodj.

Allitolag nem lesz semmi baj. Van olyan baratnom aki szinten igy esett teherbe es gyonyoru, egeszseges gyermeke szuletett. Persze igazan csak a doki tud megnyugtatni. De szerintem ne aggodj.
Az egyik ismerõsöm fogamzásgátló inekció mellett esett teherbe. Megtartotta és nincs semi baja a babának. Persze konzultálj az orvossal. Mond el félelmedet , és tedd fel kérdéseid. Szerintem fog megnyugtató szavakat mondani. Persze te döntesz.
Én is úgy tudom, hogy nem okoz gondot, ha valaki fogamzásgátló mellett esik teherbe. Olvastam több helyen is, hogy ennyi idõ alatt nem valószínû, hogy károsodást szenvedett a baba. Gondolom az elsõ gyanûs jel (menstruáció kimaradása) után abbahagytad a szedést. Bocsi, hogy visszakérdezek, de hogy történt ez meg veled? Hagytál ki szemeket? Vagy hogyan? Én nagyon parázok ettõl az esettõl, és azért kérdem mert neked tuti tapasztalatod van.
Szia. Ne aggódj, aranyszabály, hogy ha valami rendellenesség is kialakul az embrio fejlõdésekor- akkor az a terhesség elhal. A korai szakaszban a mindent vagy semmit elve érvényesül, ez magyarázza azt is, hogy a nõgyógyászok nem harcolnak különösebben egy alig pár heteske terhességért. Nyugi, csak optimistán! És gratula a kicsihez.
én is fog-gátló mellett estem teherbe ráadásul és csak 24 hetesen vettem észre:( de gyönyörû makk egézséges fiam van:D
én is tabi mellett estem teherbe. és 3hónapig szedtem, utána derült a ki a baba. de semmi baja. egészséges kicsi lányom van.mai tabik annyira alacsony hormontartalmúak, hogy ez nem kárositja a babákat. ezt a dokim mondta nekem is. egy 21 éves anyuka
Szia! Én is terhes lettem a fogamzásgátló mellett (2x is, 1x a szoptatós bogyó mellett!!!+ szoptattam is). Sajnos még a mensim se maradt ki, így csak 2, 5 hónap után hagytam abba a gyógyszert. A dokim szerint ha így is megmaradt a baba, akkor az biztosan egészséges, mert ha bármi károsodás érte volna, akkor eleve meg sem tapadt volna vagy spontán elment volna. Emellett azt is mondta, hogy a mostani, modern fog. gátlók elég kevés hormont tartalmaznak, így kicsi az esély, hogy bajt okoznának, ha mégis, akkor érvénybe lép az elõzõ megjegyzés. Elmondhatom, hogy mindkét gyerekem gyönyörû, makk egészséges és még a terhesség alatt sem volt velük semmi probléma. A fiam 11 éves, a pici lányom 8 hónapos.. Szerintem, hogy biztosan megnyugodj, beszélj a dokiddal és a védõnõvel is. Minden jót Nektek!:) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek a gyors és megnyugtató válaszokat!!! Amúgy én csak annyit "hibáztam", hogy két alkalommal elfelejtettem, de cseppet sem bánom. Remélem minden rendben lesz.

Ha elõbb abba hagyom a fogamzásgátló tabletta szedését a 7 napos szünet elõtt, akkor elõbb is fog megjönni ugye? Mennyi nappal elõbb hagyhatom abba? És ebbõl nem lesz baj ugye?

Legjobb válasz: NEM SZABAD! Fölboríthatja a ciklusodat, aztán nézhetsz. Arról nem is beszélve, hogy így - mivel elveszíted a védettséget - teherbe is eshetsz.

NEM SZABAD! Fölboríthatja a ciklusodat, aztán nézhetsz. Arról nem is beszélve, hogy így - mivel elveszíted a védettséget - teherbe is eshetsz.
Szerintem is szedd végig most már azt a levelet. Az a legbiztosabb.
ha 28 napos ciklusaid vannak, akkor valóban a 14. napon van peteérés. pár hét múlva csinálj egy tesztet, a következõ menstruációd elmaradása után!

A szoptatás alatt is szedhető fogamzásgátló tényleg nem befolyásolja a tejcsit? Nem lesz kevesebb tőle? És a szedése alatt van menszi?

Van még egy injekció ami három hónapra védetséget ad. Az tényleg hatásos? Az alat van menszi?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a 6 hetes kontrollon azt mondta a doki, hogy nyugodtan lehet szedni a cerazettet, mert nem befolyásol semmit. Itt nagyon sok embernél olvastam az ellenkezõjét. Azért én elkezdtem szedni. Még csak 5 napja szedem. A doki azt is mondta, hogy alatta lehet menstruáció, de nem kötelezõ, mindenkinél változó, az a lényeg ha van, ne legyen gyakoribb 3 hétnél, mert akkor nem jó a gyógyszer. Az inekcióról én sajna nem tudok semmit. Remélem tudtam segíteni.

Szia! Nekem a 6 hetes kontrollon azt mondta a doki, hogy nyugodtan lehet szedni a cerazettet, mert nem befolyásol semmit. Itt nagyon sok embernél olvastam az ellenkezõjét. Azért én elkezdtem szedni. Még csak 5 napja szedem. A doki azt is mondta, hogy alatta lehet menstruáció, de nem kötelezõ, mindenkinél változó, az a lényeg ha van, ne legyen gyakoribb 3 hétnél, mert akkor nem jó a gyógyszer. Az inekcióról én sajna nem tudok semmit. Remélem tudtam segíteni.
Én Cerazettet szedek (most tartok a 2. levélnél) és eddig nem vettem észre, hogy kevesebb lenne a tejem.
Az én dokim azt mondta vagy spirál, vagy kifejezetten a szoptatás idejére való fogamzásgátló. Injekciót nem is adta volna be.
Az elõttem szóló jól mondja! Az én dokim is ezt ajánlotta... Injekciót nem vállalnék.

Több éve tartó fogamzásgátló (Lindynette 20) szedése esetén előfordulhat, hogy egyszer csak magas lesz a vérnyomásom? Úgy értem pár napja fokozatosan magas. Eddig semmi bajom nem volt.

Lassan (pár hónap múlva)35 éves leszek. Lehet, hogy váltanom kellene? A ciklus felénél tartok, még kb 10 szem van a levélben. Hagyjam abba most? Vagy mástól lehet a magas vérnyomás?

Legjobb válasz: a vérnyomásod nem a fogamzásgátlótól lett ilyen. vizsgáltasd ki.

a vérnyomásod nem a fogamzásgátlótól lett ilyen. vizsgáltasd ki.
Ha több éve szeded, és most lett magas a vérnyomásod, szerintem nem a fogamzásgátlótól van. Abbahagyást nem javaslom, legalábbis anélkül ne, hogy a nõgyógyászoddal nem beszéled meg. Mindenképpen menj orvoshoz, nehogy nagyobb baj legyen!
De, lehet a tablettától. 35 felett egyébként sem javasolt a hormontartalmú fogamzásgátló. Keress más megoldást.
37 vagyok szedem és sem túlsúly, sem magsavérnyomás biztos, hogy nem attól

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!