Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló szedése nem (161 db)

Most kezdem a fogamzásgátló szedését, nem baj ha este veszem be ma? Bővebben lent.

Délelőttönként akarom majd szedni, és ma reggel megjött és ugye az első szemet aznap kell bevenni amikor megjön, de csak este tudom mert akkora hozza haza anyum, mert ma váltja ki. Szóval ha ma megjött, és estefelé beveszem, meg holnap már rendesen ahogy akarom délelőtt az úgy jó lesz? Vagy inkább a következő hónapba kezdjem el?

Legjobb válasz: Nem baj:)A lényeg,hogy ugyanabban a napszakban vedd be:) Egyébként csak egy tanács, hogy egyszerûbb ha esténként lefekvéskor veszed be és odateszed a kis csomagját az ágyadhoz, hogy mindig lásd és ne felejtsd el:) Vagy pedig a telefonodra állíts mindig ébresztõs jegyzetet mindennap,hogy ne felejtsd el.:)

Nem baj:) A lényeg, hogy ugyanabban a napszakban vedd be:) Egyébként csak egy tanács, hogy egyszerûbb ha esténként lefekvéskor veszed be és odateszed a kis csomagját az ágyadhoz, hogy mindig lásd és ne felejtsd el:) Vagy pedig a telefonodra állíts mindig ébresztõs jegyzetet mindennap, hogy ne felejtsd el.:)
Téridõparadoxon jön létre, és megsemmisül a világegyetem! Miért nem kérdezed a nõgyógyászt aki fölírta neked?

Mi van olyankor, ha a fogamzásgátló szedésekor nem jön meg a 7 napban a vérzés?

Most szedtem be az els? levéllel,pénteken vettem be az utolsó szemet,azóta semmi.

Legjobb válasz: Van esély a terhességre?Mit szedsz?Én anno a Dianeval jártam úgy hogy szinte teljesen elmúlt a vérzésem,alig jött meg,aztán nem...

Van esély a terhességre?Mit szedsz?Én anno a Dianeval jártam úgy hogy szinte teljesen elmúlt a vérzésem, alig jött meg, aztán nem...
A kérdező hozzászólása: terhességre nincs esély.tri-regolt szedek.ezt szedtem a fiam születése elõtt is 10 évig,
Elsõ hónap után elõfordul. De ha volt szex, akkor teszt mindenképp. Ha negatív, szedd tovább. Ha következõnél sem jön meg, akkor orvos.
ha élsz nemi életet, akkor van esély a terhességre, mindegy hogyan védekezel a leggyakoribb oka annak, hogy a fogamzásgátló szedése mellett a 7 napos szünetben nem jön meg, hogy terhes lett az illetõ amennyiben a teszt negatív, és a szünet végére sincs semmi, akkor orvoshoz kell fordulni

Mivan akkor ha a fogamzásgátló szedését nem a menstruáció 1. napjától kezdem el szedni?

Legjobb válasz: a mellékelt betegtájékoztató és a józan ész alapján: ha a ciklus 2-5. napján kezded el az elsõ 7 napban kiegészítõ védekezést IS használnod kell.

a mellékelt betegtájékoztató és a józan ész alapján: ha a ciklus 2-5. napján kezded el az elsõ 7 napban kiegészítõ védekezést IS használnod kell.
Úgy van ahogy az elsõ írta! Én a 3. napon kezdtem el szedni (pont megjött és akkorra volt idõpontom). Mi kivártuk az egy hónapot. A dokim 2 hetet mondott biztonságosra, a tájékoztató 1 hét kiegészítõt írt. Bíztam a dokimba, de biztosra mentünk, szóval 1 hónapot vártunk. Addig ki lehetett bírni gumival. :)
Google
Elmész nõgyógyászhoz, megvizsgál, felírja a gyógyszert és mindent megkérdezel tõle.
nem személyreszabottan, nincsen személyre szabott gyógyszer, mikor tanuljátok már meg???? felír egyet hasraütésre tulajdonképpen. vagy azt amit a többi betegének is felszokott írni, és beválik. vérvételkor a májadat nézik, mivel a foggátló a májban bomlik le. a rákszûrés pedig csakegy rutinvizsgálat. ha nemjó a gyógyszer akkor vissza kell menni hozzá és másikat kérni. ha az orvos nemis mond el mindent akkor a betegtájékoztatóban benne lesz. de azt neis várd h az orvosból majd dõl az infó, mint a csapbõl a víz. ha érdekel valami, neked kell megkérdezned. ésakkor válaszolni fog rá.
Én csak annyit mondanék ehhez még, már itt elõttem elmondta a válaszoló a lényeget, h nem tévhit a hízás, valaki nagyon is meg tud hízni a bogyótól, valaki meg nem, kinek h reagál a szervezete. Ha nagyon sokat hízol tõle akkor valószínûleg mindegyik fajtától híznál ha nem akkor nem. Én Mercilont szedek, sokan mondták már itt h 10 kg híztak tõle, én meg egy dekát sem. Nálad majd kialakul, meglátod h h bírod.
Nekem magától mondta, hogy ha hízást tapasztalok a tablettától, akkor menjek vissza nyugodtan. Én nem érzem azt, hogy híznék..
Persze, hogy késhet amiatt. Idõ míg visszaáll a szervezeted, nem kell aggódni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hát nagyon remélem, mert már nagyon izgulok
a barátnõmnek utána soha nem jött meg .Kiderült, hogy meddõ lett. Az orvos is csak a fejét vakarta a barátnõm meg depressziós lett.
A kérdező hozzászólása: jézusom:Sremélem lehet segiteni a barátnõdõn.remélem nálam nincs ekkora baj.
Hiába volt a tabi "alacsony hormontartalmú" a szervezetének betett. Igazából az orvosok sem tudják miért , de nem akarnak megérni a petesejtjei. Olyan hormonszintet produkál már 2 éve, mintha szedné a tabit, pedig azóta semmit se szedett. Járt terápiákra, de semmi. Már feladta. Pont azért hagyta abba a tablettát mert már tervezték a családalapítást. Most meg nem jön össze. Persze ez egy extrém példa. Anyám meg engem azért nem vett észre idõben, mert a tabletta beállította a vérzését. Az egyik munkatársnõje mondta neki, hogy terhes, anyu meg kiröhögte, aztán elment az orvoshoz, de akkor már asszem 3 hónapos voltam. Amikor meg én akartam tabit íratni, akkor azt mondta a nõgyógyász bácsi, hogy igazából nem lehet megjosólni még a vizsgálatok ellenére sem, hogy milyen hatással lesz a szer a szervezetre. Tehát lutri az egész. De remélem nálad nincs semmi gebasz.
Azért tesztelj egyet!
Gyakran elõfordul. Ha szerencséd van, akkor pár hónap után visszaáll. Ha kevésbé vagy szerencsés, akkor az orvos segít beindítani. Ha nagyon nem vagy szerencsés, akkor f.szán felborította a hormonrendszered.
Ez normális! Nekem is késett 2 hónapig! Mert ürült ki a gyógyszer!

Körülbelül mennyit hízhatok a fogamzásgátló szedése során, ha vékony lány vagyok, és nem vagyok hízásra hajlamos?

Nagyon szeretnék pár kilót felszedni, az étvágyam a pillanatnyi lelkiállapotomtól és hangulatomtól függ.

Legjobb válasz: fogamzásgátlóval akarsz hizni xdxd?

fogamzásgátlóval akarsz hizni xdxd?
Hát szerintem ha nem vagy rá hajlamos akkor nem fogsz hízni tõle hacsak nem nagyon magas a hormon tartalma de az meg nem tesz jót.. :S
Ha hízni akarsz kicsit, akkor írass fel magadnak Peritol tablettát(étvágynövelõ) és egyél.Figyeld a kalória mennyiséget amit megeszel.Többet egyél meg egy nap, mint szoktál.Lehetõleg többet 2000-nél.
A fogamzásgátló nem arra való, hogy hízzál tõle. Ezért ne szedj tablettát...
én is vékony vagyok, és hiába tömöm magam rengeteg kajával, nem tudok hízni, mert túl gyors az anyagcserém. viszont mikor elkezdtem szedni a tabit, híztam 1 kilót, ami egy icipicit meg is látszódik. de tényleg, csak ezért ne kezd el szedni. 18L
Csak azért ne szedd, engem eléggé tönkretett a fog.gátló! Am. én is vékony vagyok hízásra képtelen, mielõtt elkezdtem szedni 48kg voltam amikor szedtem 52-53 (álomsúly) és most hogy abbahagytam épphogy 48.. Nem hízás miatt kezdtem el szedni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jó tanácsokat, sajnos úgy vettem észre, hogy félreérthetõen fogalmaztam meg a kérdésem. Nem hízás céljából kezdtem el szedni, hanem magam és a párom miatt. Ezt a kérdést csupán azért tettem fel, mert akiket eddig megkérdeztem, és szednek fogamzásgátlót, mind híztak tõle.

Abba hagytam a fogamzásgátló szedését, legutoljára október 10-én jött meg, most meg nem jött meg az elõírt napra. Szerintetek mennyi az esélye, hogy állapotos lettem? Nagyon örülnék neki!?

A menstruációmnak 6-án kellett volna megjönnie. Remélem összejött!!

Legjobb válasz: Kettõt és könnyebbet! Ennyi infó kevés hozzá! Honnan tudjuk, hogy hányszor és jó idõben próbálkoztatok-e? A fogamzásgátló abbahagyása után akár hónapokra is kimaradhat illetve össze-vissza is jöhet.

Kettõt és könnyebbet! Ennyi infó kevés hozzá! Honnan tudjuk, hogy hányszor és jó idõben próbálkoztatok-e? A fogamzásgátló abbahagyása után akár hónapokra is kimaradhat illetve össze-vissza is jöhet.
terhességi teszt?
A kérdező hozzászólása: Szinte minden nap, peteérési teszteket is csináltunk.
50-50 % vagy az vagy, vagy nem. Nekem gyógyszer szedése után is rendszeres maradt a menzeszem, és elsõre összejött a baba. Tesztelj, és kiderül.
Igen, mivel attól híztál el(ami amúgy nem ritka dolog). Csak figyelj oda, nehogy becsússzon 1 baba.
A kérdező hozzászólása: remélem, hogy nem..ugyanis antibiotikumot szedtem, és utána mondták, hogy az gyengíti a hatását..azóta már hánytam és holnap megyek orvoshoz, mert olyan szúrások jönnek a hasamba , hogy sírni tudnék.. meg hiába diétázok stb nem megy le egy deka se..szóval tuti abba hagyom :)
Egyébként sem túl egészséges véleményem szerint a fogamzásgátló...nem csak a hízás miatt.De ebbe ne menjünk bele. :) Csak tényleg figyelj majd oda h máshogy védekezzetek, nehogy "baleset" történjen. :)
A kérdező hozzászólása: az igaz, hgy ha elvileg abba hagyom akkor pattanásos leszek, meg akár egy hónapban 2x is megjöhet meg ilyenek? na ne..nem tudom mit csináljak:S
Ez egy nagy hülyeség... -.-" Legjobb barátnõm is abbahagyta kb 1 éve és semmi baja.Szépen lefogyott és annyi...
A kérdező hozzászólása: voltam ma az orvosomnál, és mondtam neki hogy leszeretném cserélni..elkezdi ja igen neked hízósat írtam..hát majdnem eldobtam az agyam -.- most elvileg fogyósat írt.. -.- ha átváltok menstruáció után, kell még várnom hogy hasson? vagy minden ugyan úgy megy tovább?
Huhh, hát nem tudom.Szerintem kell neki egy kis idõ, de nem 100%.

Hány éves kortól nem tesz kárt a fogamzásgátló szedése? Egyébként mehbízható védekezési eszköz?

Legjobb válasz: Olyan nincs, hogy "x éves kortól biztosan nem tesz kárt". Van, aki szedi 16 éves korától, és 10 év után se lesz semmi baja. De van olyan, aki meg elkezdi 25 évesen, és 3 év szedés alatt szétcseszi az egészségét. A tablettának lehetnek mellékhatásai és szövõdményei, függetlenül attól, hogy mikor kezdi el az ember. Olyat meg ne állítson már senki, hogy "mindennemû gond nélkül". Barátnõmnek jóindulatú daganat lett a mellében, pedig nem 15 évesen kezdte. Másik ismerõsömnek teljesen szétcseszte a ciklusát, és nem esik teherbe. Olyan ismerõsöm is van, aki meg 22 évesen majdnem meghalt tüdõembólia miatt, szintén a tabitól. Nyilván ez nem törvényszerû. Van, akinek semmi baja nem lesz tõle. De olyan baromságot ne állítsunk már, hogy nem okozhat komolyabb gondot. Mert igen is okozhat.

Olyan nincs, hogy "x éves kortól biztosan nem tesz kárt". Van, aki szedi 16 éves korától, és 10 év után se lesz semmi baja. De van olyan, aki meg elkezdi 25 évesen, és 3 év szedés alatt szétcseszi az egészségét. A tablettának lehetnek mellékhatásai és szövõdményei, függetlenül attól, hogy mikor kezdi el az ember. Olyat meg ne állítson már senki, hogy "mindennemû gond nélkül". Barátnõmnek jóindulatú daganat lett a mellében, pedig nem 15 évesen kezdte. Másik ismerõsömnek teljesen szétcseszte a ciklusát, és nem esik teherbe. Olyan ismerõsöm is van, aki meg 22 évesen majdnem meghalt tüdõembólia miatt, szintén a tabitól. Nyilván ez nem törvényszerû. Van, akinek semmi baja nem lesz tõle. De olyan baromságot ne állítsunk már, hogy nem okozhat komolyabb gondot. Mert igen is okozhat.
igen az. 95% os védettséget ad. cirka 16 éves kortól lehet szedni már mindennemú komoylabb gond nélkül. sokkal biztonságosabb mint a gumi, illetve bármely más védekezési módszer. nameg mellesleg elég pontosan be fogja állítani a menstruációdat is.
te még kicsi vagy ehhez :)
bármikor kárt tehet.. én 18-19évesen szedtem.. de áhh, soha többet
hát mivel a peteérést leállítja, így a vérzés, az nudli, az nem igaz menstruáció ami marad, amúgy utána van aki meddõ lesz, mert mindenkire másként hat, valakinek utána nem jön meg, mert csak akkor tud újra elindulni, ha lesz peteérése mindenki az csinál, amit akar,

Ha vannak mellékhatásai a fogamzásgátló szedésének, akkor is ugyanúgy védelmet ad? Nem függ tőle?

Legjobb válasz: A mellékhatások nem csökkentik a fog.gátló hatását, max. egy idõ után a sok mellékhatástól kialakul vmi olyan betegség, szövõdmény, ami miatt majd abba kell hagyni a szedését.Pl: pajzsmirigy betegség - nekem ez van, és szinte 100%, hogy az évekig szedett antibébitõl. A hízásról nem is beszélve, már ez maga elég meggyõzõ mellékhatás lehet.

A mellékhatások nem csökkentik a fog.gátló hatását, max. egy idõ után a sok mellékhatástól kialakul vmi olyan betegség, szövõdmény, ami miatt majd abba kell hagyni a szedését.Pl: pajzsmirigy betegség - nekem ez van, és szinte 100%, hogy az évekig szedett antibébitõl. A hízásról nem is beszélve, már ez maga elég meggyõzõ mellékhatás lehet.
Nem. Ezért hívják mellékhatásnak.
A kérdező hozzászólása: :) Mit nem? Nem ad védelmet vagy nem függ tõle? :D
Mert millió féle mellékhatás van és bármelyik kiválthatja azt, hogy nem nyújt védelmet a gyógyszer. Sõõt, lehet pont az a mellékhatás, hogy nem véd a gyógyszer.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!