Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló szedését egyik (75 db)

Persze, hogy késhet amiatt. Idõ míg visszaáll a szervezeted, nem kell aggódni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hát nagyon remélem, mert már nagyon izgulok
a barátnõmnek utána soha nem jött meg .Kiderült, hogy meddõ lett. Az orvos is csak a fejét vakarta a barátnõm meg depressziós lett.
A kérdező hozzászólása: jézusom:Sremélem lehet segiteni a barátnõdõn.remélem nálam nincs ekkora baj.
Hiába volt a tabi "alacsony hormontartalmú" a szervezetének betett. Igazából az orvosok sem tudják miért , de nem akarnak megérni a petesejtjei. Olyan hormonszintet produkál már 2 éve, mintha szedné a tabit, pedig azóta semmit se szedett. Járt terápiákra, de semmi. Már feladta. Pont azért hagyta abba a tablettát mert már tervezték a családalapítást. Most meg nem jön össze. Persze ez egy extrém példa. Anyám meg engem azért nem vett észre idõben, mert a tabletta beállította a vérzését. Az egyik munkatársnõje mondta neki, hogy terhes, anyu meg kiröhögte, aztán elment az orvoshoz, de akkor már asszem 3 hónapos voltam. Amikor meg én akartam tabit íratni, akkor azt mondta a nõgyógyász bácsi, hogy igazából nem lehet megjosólni még a vizsgálatok ellenére sem, hogy milyen hatással lesz a szer a szervezetre. Tehát lutri az egész. De remélem nálad nincs semmi gebasz.
Azért tesztelj egyet!
Gyakran elõfordul. Ha szerencséd van, akkor pár hónap után visszaáll. Ha kevésbé vagy szerencsés, akkor az orvos segít beindítani. Ha nagyon nem vagy szerencsés, akkor f.szán felborította a hormonrendszered.
Ez normális! Nekem is késett 2 hónapig! Mert ürült ki a gyógyszer!

Ha szüneteltetem a fogamzásgátló szedését egy hónapra, akkor megszűnik a védelem, vagy minimálisan fog még védeni?

Úgy hallottam, hogy néhány évente nem árt tartani egy egy hónapos szünetet a fogamzásgátló szedése közben. Én most kezdtem el a szünetet és kíváncsi lennék, hogy a védelem mennyi id? után sz?nik meg gyakorlatilag 100%-osan? (Lindynette 20-at szedek) Illetve még azt szeretném megkérdezni, hogy ilyenkor a ciklus automatikusan beáll (tehát a peteérés a ciklus megközelít?leg közepére várható vagy lehet esetleges eltérés?)?

Legjobb válasz: Köszönöm a választ! Igazából pont emiatt szeretném tudni, hogy esetleg mikor kell "nagyon vigyázni". :)

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Igazából pont emiatt szeretném tudni, hogy esetleg mikor kell "nagyon vigyázni". :)
a ciklusod fel fog borulni, a szünetet meg csak orvossal valo konzultacio utan szabad tartani, mert ez gyogyszertöl, hormontartalomtol, mindentöl függ. En 5 evig szedtem Yadine-t, aztan abbahagytam, utana-össze-vissza jött meg, es addig el sem kezdhettem ujra, nekem fel ev volt mire beallt ujra. De gondolom ez emberenkent valtozo. Nekem azt mondta az orvos, hogy hülyeseg volt szünetet tartani, mert ezek mar olyan alacsony hormonszintüek, hogy nem terhelik meg a szervezetet. Amugy a fö kerdesedre a valasz: nekem azt mondta a dokim, de gonsolom ez gyogyszerenkent is valtozo, hogy 2 het, mire teljesen kiürül a szervezetemböl, viszont eleg egy nap kihagyas, hogy teherbe eshessek... szoval csak ovatosan :)
megint en vagyok :) hat elmeletileg mar masnaptol kell, most neztem meg :) ilyen 25 %-okkal romlik kb 12 orankent, de mondjuk gondolom ezt azert alapvetöen nem lehet matematikailag kiszamolni :)
a 12 termeszetesen az elsö 24 ora utan ertetendö :)
Nekem azt mondta több nõgyógyász is, hogy ez és a mostani fogamzásgátlók már kevés hormont tartalmaznak, így nem kell szünetet tartani. Ráadásul ilyenkor szokott becsúszni a "probléma", 9 hónap múlva babó formájában.
Ha már abbahagytad, tarts hosszabb szünetet. Nekem annak idején azt mondta az orvos, csak legalább fél éves idõszakra érdemes abbahagyni. A védelem elvileg akkor szûnik meg, mikor letelt az utolsó tablettától számított 7 nap (ez lehetne a normál tablettaszedési szünet is, ami alatt ugye védve vagy).

Igaz e az, hogy ha gyereket szeretnél és abba hagytad a fogamzásgátló szedését nagyobb esély van az első évben teherbe esni mint egy év után? Mert mi lassan egy éve próbálkozunk de semmi, mit tehetnék azért, hogy könnyebben teherbe esek?

Legjobb válasz: Igaz, de nem 1 évre vonatkozóan. Csak az elsõ 2-3 hónapban. Régen a fogamzásgátlót pl. meddõségi központok alkalmazták az alábbi bemásolt okok miatt. 2004-06-09 20:17:00 Dr. Radványi Krisztina Terhesség tervezése fogamzásgátló után Naponta felmerülõ kérdés, nem egyszerû a válasz. A következõk a személyes véleményem, részben szakma A petefészekben lévõ petesejt éretlen alakjai már a lánymagzat méhen belüli életében kifejlõdnek. A nemi érés megkezdõdésekor /8-10! évesen/ kezdenek ismét fejlõdni, hogy az elsõ menstruáció elõtt megérjen és kiszabaduljon az elsõ és így tovább, amíg a klimax el nem jön. Minden hónapban több is kiválasztódik, de általában egy lesz a domináns, ez jut el az ovulációig, a többi elsorvad, vagy a következõ ciklusban használódik fel. És ezek a következõ ciklusban felhasználódókról lesz most szó. Ezek okozzák a fogamzásgátló szedési hibájából származó nem kívánt terhességeket, hiszen ott ülnek szemfülesen, lehetõségre várva és elég egy kis megingás a gátlásban, hogy felszabaduljanak és készre érjenek. Ez a nem szép tulajdonságuk. Most jöjjön, ami szép és hasznos. Amikor több éves gyógyszer szedés után tervezetten jön a baba, a tankönyvek szerint 3 hónapig kell új éleetet élnünk, egészségesen és azátn jöhet a baba. Igen ám, de amikor a gyógyszer szedését abbahagyjuk, ezek az elõbb említett félig megérett, várakozó petesejtek tovább érnek és van peteérés, néha több is. Ezért kb rendszeres a ciklus a gyógyszer abbahagyása után néhány hónapig. Kb mire letelik az elõírt 3 hónap, addigra ezek elfogynak és elkezdõdik a vérzészavar, hiszen a petefészek nem tért magához az új tüszõk érlelésében. Tehát ekkor kezdve a baba programot jön a kudarc élménye.Természetesen van gyógyszer, pl Diane35, ami nem "csak" egyszerû hormont tartalmaz, ez után megfontolandó a szünet. De mivel ha tabletta /bármelyik/ mellett esik teherbe valaki, akkor sem ok a terhesség megszakítására, legalábbis nem orvosi indikáció /tehát védõnõ, csekk, csak 12. hétig/, ezért gondolom, nem hiba utána próbálkozni, a sikeresebb idõszakban, tehát a három hónapon belül. Vagy kivárni, de akkor nagy türelemmel, mert lehet, hogy csak fél-egy év múlva lesz pozitiv a teszt. Errõl az oldalról van: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/307853/2/?order=1&ite..

Igaz, de nem 1 évre vonatkozóan. Csak az elsõ 2-3 hónapban. Régen a fogamzásgátlót pl. meddõségi központok alkalmazták az alábbi bemásolt okok miatt. 2004-06-09 20:17:00 Dr. Radványi Krisztina Terhesség tervezése fogamzásgátló után Naponta felmerülõ kérdés, nem egyszerû a válasz. A következõk a személyes véleményem, részben szakma A petefészekben lévõ petesejt éretlen alakjai már a lánymagzat méhen belüli életében kifejlõdnek. A nemi érés megkezdõdésekor /8-10! évesen/ kezdenek ismét fejlõdni, hogy az elsõ menstruáció elõtt megérjen és kiszabaduljon az elsõ és így tovább, amíg a klimax el nem jön. Minden hónapban több is kiválasztódik, de általában egy lesz a domináns, ez jut el az ovulációig, a többi elsorvad, vagy a következõ ciklusban használódik fel. És ezek a következõ ciklusban felhasználódókról lesz most szó. Ezek okozzák a fogamzásgátló szedési hibájából származó nem kívánt terhességeket, hiszen ott ülnek szemfülesen, lehetõségre várva és elég egy kis megingás a gátlásban, hogy felszabaduljanak és készre érjenek. Ez a nem szép tulajdonságuk. Most jöjjön, ami szép és hasznos. Amikor több éves gyógyszer szedés után tervezetten jön a baba, a tankönyvek szerint 3 hónapig kell új éleetet élnünk, egészségesen és azátn jöhet a baba. Igen ám, de amikor a gyógyszer szedését abbahagyjuk, ezek az elõbb említett félig megérett, várakozó petesejtek tovább érnek és van peteérés, néha több is. Ezért kb rendszeres a ciklus a gyógyszer abbahagyása után néhány hónapig. Kb mire letelik az elõírt 3 hónap, addigra ezek elfogynak és elkezdõdik a vérzészavar, hiszen a petefészek nem tért magához az új tüszõk érlelésében. Tehát ekkor kezdve a baba programot jön a kudarc élménye.Természetesen van gyógyszer, pl Diane35, ami nem "csak" egyszerû hormont tartalmaz, ez után megfontolandó a szünet. De mivel ha tabletta /bármelyik/ mellett esik teherbe valaki, akkor sem ok a terhesség megszakítására, legalábbis nem orvosi indikáció /tehát védõnõ, csekk, csak 12. hétig/, ezért gondolom, nem hiba utána próbálkozni, a sikeresebb idõszakban, tehát a három hónapon belül. Vagy kivárni, de akkor nagy türelemmel, mert lehet, hogy csak fél-egy év múlva lesz pozitiv a teszt. Errõl az oldalról van: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/307853/2/?order=1&ite..
Szerintem ez csak modern kori babona. Akinek rendben vannak a belsõ nemi szervei, az akár azonnal teherbe eshet, elég sok példa van erre a személyes környezetemben is. De olyan is gyakran elõfordul sajnos, hogy több éves tablettaszedés után a szervezet nem tud visszaállni a mesterségesen fenntartott ciklusról a saját ciklusára, azaz egyszerûen nem indul be a hormontermelés, a peteérés, tüszõrepedés, méhnyálkahártya-megvastagodás folyamata. Hogy mit tehetnétek: egy évnyi próbálkozás után keressetek fel egy jó nõgyógyászt, vagy akár meddõsgi klinikát.
12:21 vagyok Próbálkoztál hõmérõzéssel, lh teszttel, teákkal? Én ezt a hármat csinátam és sikerült is mind a kétszer. ;) Amúgy 1 év után már el lehet kezdeni kutakodni, hogy mi lehet az ok. Egy vérvétel, hormonszint lehet nem ártana. Uh, petevezetõ stb. Párodnak esetleg egy spermavizsgálat. Azt is jó lenne tudni, hogy van-e egyátalán peteérésed. Erre jó mondjuk a hõmérõzés. Sztem konzultálj az orvosoddal, mert 1 év után már érdemes ezeket tisztázni. ;) Egy kétgyermekes szülésznõ ;)
A kérdező hozzászólása: Még nem próbálkoztam igazából semmivel. Mostanában, hogy ráakadtam erre az oldalra kapom a tanácsokat és elkezdem ezeket a bevált módszereket.:) Milyen teára gondolsz, pontosan mi a neve? Elõre is köszönöm a válaszokat
Cickafark és palástfû. Borzasztó az íze, de ha segít megéri. ;) Ehhez tudni kellene, hogy mikor van peteérésed. Erre jó a hõmérõzés, mert abból látszik. Meg az is, hogy volt-e egyátalán. Peteérésig cickafark, majd peteérés után palástfû. Jótékony hatása miatt én a 6. hétig ittam, utána csak azért nem, mert hánytam. :) LH teszt is jó, fõleg ha hõmérõzöl is mellette. Akkor szinte biztosra be tudod lõni a peteérést. Kétnaponta szex és ezek - ha minden rendben - 90%-ban meghozzák a várt babát. Egy hasznos oldal neked, ha most kezdessz ezekben elmélyülni: http://babatervezok.otthona.net/ Pl. ciklus.hu-n pedig te is vezethedet a saját görbédet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget mindenképpen megróbálom.:)

4 évig szedtem a Harmonet fogamzásgátlót minden mellékhatás nélkül, majd tartottam egy 2 éves szünetet. Most ismét szedem kb. 1 éve, de vannak a menstruációmmal gondok. Abba kellene hagynom a fogamzásgátló szedését?

Utolsó normális (id?ben megjött, és szokásosan 4 napig tartott) menzeszem februárban volt. Márciusban semmi, áprilisban 1 nap, május 2 nap, június 3 nap...azért haladok:)) De most júliusban 1 héttel elöbb megjött, még végig sem szedtem a levéllel, és majdnem 7 napig megvolt..

Legjobb válasz: Mindenképpen menj orvoshoz. Ha hormonális fogamzásgátlót használ az ember (legyen az bogyó, vagy például hüvelygyûrû), a használat felfüggesztésével megvonásos vérzésnek kell jelentkeznie. Tehát minden hónapban menstruálnod kellene fogamzásgátló mentes napokon, ha ez elmarad, akkor valamilyen gond van. Majd a doki megmondja, hogy azonnal hagyd-e abba, vagy várd meg a ciklus végét (sokszor okozhat hormonháztartási problémát az is, ha nem a ciklus végén történik meg az elvonás). Irány a doki!

Mindenképpen menj orvoshoz. Ha hormonális fogamzásgátlót használ az ember (legyen az bogyó, vagy például hüvelygyûrû), a használat felfüggesztésével megvonásos vérzésnek kell jelentkeznie. Tehát minden hónapban menstruálnod kellene fogamzásgátló mentes napokon, ha ez elmarad, akkor valamilyen gond van. Majd a doki megmondja, hogy azonnal hagyd-e abba, vagy várd meg a ciklus végét (sokszor okozhat hormonháztartási problémát az is, ha nem a ciklus végén történik meg az elvonás). Irány a doki!

Ha egy lány abbahagyja a fogamzásgátló szedését akkor tényleg nagy az esély arra hogy ikrei lesznek teherbeeséskor?

Legjobb válasz: Ez csak városi legenda. Az ikerterhességek aránya nagyjából változatlan évtizedek óta, pedig fogamzásgátlót már boldog boldogtalan szed.

Ez csak városi legenda. Az ikerterhességek aránya nagyjából változatlan évtizedek óta, pedig fogamzásgátlót már boldog boldogtalan szed.
Meg a mesterséges megtermékenyítés növeli még az esélyt az ikerterhességre. :) A fogamzásgátlónak nem is értem, hogy lehetne köze hozzá. :)
Ikrekre inkább az ad nagyobb esélyt, ha a családban már voltak ikrek. Fogamzásgátló nem növeli az esélyét.
Én fogamzásgátlót szedtem, mielõtt babával próbálkoztunk. Anyukámnak is van ikertestvére és apósomnak is. Apám elsõ unokatestvérei között vannak ikrek, akik közül az egyiknek szintén ikrei vannak. Ehhez képest nem születtek ikreink, 1 fiúnk van.:)
A fogamzásgátló szedés után ajánlott fél egy évet várni a teherbeeséssel, mert a hormonszintek csak lassan állnak vissza és ezért hibás/beteg lehet az utód is. Ikerterhességhez semmi köze.
Nem. Sõt, a nõk egy részének több hónap, mire egyáltalán elkezd menstruálni újra...

Mire számítsak? Egy időre abba hagyom a fogamzásgátló szedését!?

Olyanra gondolok például, hogy esetleg rendszertelen vérzés /gyógyszer szedése előtt teljesen rendben volt/ vagy sok vér? Esetleg más?

Legjobb válasz: Nagyon szívesen, de az, hogy neked arra írta fel az orvosod, nem változtat a tényen, hogy TILOS lenne rendszertelen ciklusra fogamzásgátlót javasolni. Ugyanis NEM megoldja, csak elfedi a problémát. Rendszertelen ciklus esetén - leszámítva azt az esetet, amikor a páciens korából adódik a rendszertelenség -, elõbb hormonpanelt kellene végezni, majd ennek megfelelõen célzott kezeléssel helyretenni a saját ciklust. Csak eztán szabadna fogamzásgátlót szedni. Szép és jó, hogy neked minden jól alakult, de ezt csak a szerencsének köszönheted, nem pedig az orvosodnak.

Nagyon szívesen, de az, hogy neked arra írta fel az orvosod, nem változtat a tényen, hogy TILOS lenne rendszertelen ciklusra fogamzásgátlót javasolni. Ugyanis NEM megoldja, csak elfedi a problémát. Rendszertelen ciklus esetén - leszámítva azt az esetet, amikor a páciens korából adódik a rendszertelenség -, elõbb hormonpanelt kellene végezni, majd ennek megfelelõen célzott kezeléssel helyretenni a saját ciklust. Csak eztán szabadna fogamzásgátlót szedni. Szép és jó, hogy neked minden jól alakult, de ezt csak a szerencsének köszönheted, nem pedig az orvosodnak.
Nem valószínû, hogy rendszertelen lesz, hisz a bogyót javasolják azért is, hogy rendszeressé tegye a menzeszt. Amikor én abbahagytam, jobban éreztem magam, nyilván a gyógyszer miatt kicsit gyengébb a menstruáció, így ha abbahagyod, erõsödhet, de nem biztos, hogy nagy mértékben. Nálam az abbahagyást követõen sem volt probléma, sõt, a libidóm nõtt, és kevésbé éreztem magam fáradtnak. Úgyhogy szerintem nem kell mitõl tartanod, nem okoz akokra stresszt, amire rá kéne izgulni. :)
A kérdező hozzászólása: Megnyugodtam. Köszi. :)
"hisz a bogyót javasolják azért is, hogy rendszeressé tegye a menzeszt" Ezért nem ér sokat ez az oldal, mert bárki tanácsot adhat. Az is, aki egy kicsi sem konyít hozzá. Na, mindegy is. A lényeg, hogy: A gyógyszer NEM beállítja, hanem LEÁLLÍTJA a saját, természetes ciklust. Csak LÁTSZÓLAG rendszerezi a menstruációt, de valójában csak egy mûciklust hoz létre. Ebbõl kifolyólag egyáltalán nem biztos, hogy a gyógyszer abbahagyása után is rendszeres marad. Akkor se, ha a tabletta szedése elõtt az volt. Lutri. Majd kiderül. Saját példa: napra pontos volt gyógyszer elõtt 1, 5 évig szedtem miután leálltam vele, 6 hónapig nem jött meg, majd csak nagyon hosszú idõ múlva rendszerezõdött Persze simán elõfordulhat, hogy neked nem lesz ilyen tapasztalatod és minden rendben megy majd. Sok vér, kevés vér... ez se lehet biztosra mondani. Nekem ugyanolyan maradt, de elõtte se volt túl sok.
Kedves hozzászóló, köznyelven megfogalmazva tökéletes az, ahogy írtam. Nekem is a rendszertelenség miatt írta fel a doki a gyógyszert, mióta abbahagytam (2éve), azóta rendszeres a menzeszem. De köszönjük az igen kedves, kiemelt hangvételû hozzászólást. :)
2. válaszolónak totál igaza van! a fog.gátló csak elfedi a gondokat nem helyreállítja!

Belarat szedek 3 honapja es az utolso honapban nagyon rosszul vagyok tole. Erdemes kihagynom egy honapot es ujra elkezdeni a fogamzasgatlo szedeset?

Kaptam ujat, de azon gondolkodom, lehet, hogy egy honapot szuneteltetem, hatha az jot tesz, mert ebben a honapban nagyon sokat szenvedtem szedulestol es fejfajasto. Egyebkent is most nem elek szexualis eletet, mert a parom kulfoldon van majusig. Szerintetek rdemes kihagyni egy honapot, vagy attol csak osszezavarodik a szervezetem?

Legjobb válasz: Szerintem ne hagyd abba a tabi szedését, mert csak összezavarod a hormonháztartásod. Ha nagyon rosszul vagy, akkor menj vissza a dokihoz és ír fel más féle tabit.

Szerintem ne hagyd abba a tabi szedését, mert csak összezavarod a hormonháztartásod. Ha nagyon rosszul vagy, akkor menj vissza a dokihoz és ír fel más féle tabit.
Sztem se hagyj ki 1 hónapot, ha tényleg rosszul vagy nagyon írass fel másikat, de amugy meg lehet h még scak nem szokott hozzá a szervezeted.
nekem ugyanez volt a bajom én kihagytam egy hónapot, de megbántam tiszta felborult a hormonháztartásom és most megint elõjött h szédülök tõle és fáj a fejem.
Abba ne hagyd, csak rosszabb lesz, mert felborul a hormonháztartásod!
A panaszokkal fordulj a nõgyógyászodhoz. Õ megmondja, milyen másik tablettára érdemes áttérned.

Már egy hónapja hagytam abba a fogamzásgátló szedést, két hete már meg kellett volna jönnie. Mennyi a valószinüsége annak hogy gyerekem lehet?

Védekeztünk óvszerrel, de akkor is furcsa. Sosem volt meg rendesen rendszertelenül jött meg. De a tegnap volt egy kis vérzésem de abbamaradt.

Legjobb válasz: Ha a teszt negatív, akkor nem vagy terhes, fogamzásgátló után gyakori, hogy rendszertelenül jön meg.

Ha a teszt negatív, akkor nem vagy terhes, fogamzásgátló után gyakori, hogy rendszertelenül jön meg.
nekem bogyó abbahagyása után 38 napra jött meg, utána 26, ugyhogy lehet h neked is csak bekavart a bogyó abbahagyása.
én abbahagytam a gyogyszert 8.án, megkellett volnanjönnie 19.én, és 17.én poczitiv lett a tesztem. gyogyszer abbahagyása után könnyeb teherbe esni ugy tudom. 20hetes terhes
Szia! Ha a fogamzásgátló szedése elõtt is rendszertelen volt a mensid, akkor valószínûleg az a probléma visszatér nálad. Ha mostanában szeretnétek babát (nem kell várni tabi abbahagyása után, ilyenkor jobban mûködnek a petefészkek mint egyébként), keress endokrinológust, és rendbe teszi a hormonjaidat.
Most.
Vannak lányok, akik 19 évesen már sülni akarnak. Valaki ezt 27-28 évesen akar. Szóval, akkor mikor akarsz kölyköt.
Tegnap. De viccen kívül. Én hallottam dokitól fél év minimumot, de kettõt is. És van olyan barátnõm, akinek 9-10 hónapig nem jött meg, miután abbahagyta. Úgyhogy inkább a 2 év a reális. (legalábbis nekem)
A kérdező hozzászólása: 25 vagyok és kb egy év múlva szeretnénk babát!
Fél-egy évvel a fogantatás tervezett idõpontja elõtt. Legalábbis ez az ajánlás. Te errõl már lekéstél, úgyhogy a legtöbb, amit tehetsz, hogy hagyd abba most. :)
A kérdező hozzászólása: köszi szépen!

Miért olvasom sok embertől, hogy a fogamzásgátló szedésének elkezdése után még óvszert is használ egy hónapig?

mikor állítólag az első naptól véd, ennyi erővel egy évig is várhatnék, hogy biztos hasson aztán addig óvszerrel védekeznék nem?

Legjobb válasz: Hogy ne kapjon el betegségeket? ...

Hogy ne kapjon el betegségeket? ...
Mert aszem csak 3hét után használ a fogamzásgátló. Nem azonnal. De ez még a jobbik eset, én még mindig használok gumit az óvszer mellett, annyira fél a barátnõm a babátol.
hogy lenne kamu? azért van a betegtájékoztató, hogy onnan tanuld meg használni a "terméket". Ekkora butaságot is rég hallottam már:) bizonyára valamennyi gyógyszergyártó cég alig várja, hogy bepereljék õket, mert a betegtájékoztató alapján szedték a tabit és mégis terhesek lettek, nem? Sõt, szerintem poénból írták rá, és ott röhögnek az irodájukban a markukba, hogy na most aztán nagy mértékben hozzájárulnak a föld népességnövekedéséhez... Kérdezõ, a nõgyógyászok szokták javasolni az elsõ levél megvártát, de az enyém speciel a betegtájékoztatóban foglaltakra alapozott! Illetve van olyan, aki két hét elteltével javasolja csak az óvszer nélküli szexet.
Lehet, hogy kamu, lehet, hogy nem. Nyilván az sem mindegy, hogy valaki sosem szedett elõtte más fog.gátlót, meg az is, ha valaki áttér egyikrõl a másikra. Ha valaki meg meri kockáztatni pár nap-1 hét után, hát tegye. Én inkább nem. Még véletlenül se szándékozom abortuszra menni, hogy aztán esetleg soha többé ne lehessen gyerekem.
Szerintem nagyon buta kijelentés hogy nem az ö felelösségük ha valaki teherbeesik.Nem hinném h a gyártónak az lenne az érdeke h megtévesztõ információkat ad amitöl akár baba is lehetne.A dokik szoktak mondani általában többet a biztonság kedvéért.Amúgy ha valaki mondjuk általában 5 napig menstruál és beszedi elsõ nap akkor mire letelik a menszije simán védhet már, amúgy is menszikor kicsi lenne az esély bármire is.Az ember saját érdekében jo ha vár vele kicsit meg azt a pár hetet ki lehet még birni, de az hülyeség h a betegtájékoztatóban kamu az elsõ szemtõl véd szöveg.
Mert azt írnak rá, amit akarnak. Nem az õ felelõsségük, ha valaki teherbe esik mellette. Mivel ugyebár "egyik fog.gátló módszer sem nyújt 100%-os védelmet"
A kérdező hozzászólása: ha hülyeség akkor miért az van ráírva a betegtájékoztatóra?
Azért olvasod, mert hülyeség, hogy az elsõ naptól kezdve véd.
amikor én elkezdtem szedni, az orvos mondta, hogy egy levélt szedjek, be és utána már hat. a hormonális rendszer amúgy is lassan változik, kell idõ, amíg a szervezet hozzászokik.
te ezek szerint ezt nem érzed át, de nõként az emberben azért benne van a félelem. persze nem logikus. nem véletlenül szeded a fogamzásgátlót, de amíg ez biztonságérzetet ad, addig így csinálják, kész..
mert dupla biztonság b+ -.-"

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!