Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló szedésének van (91 db)

Igen, Én
Csak a szex miatt.De a többi hatásnak is örülök.(pattanás eltünés, nem görcsölés, idõbenmegjön stb.)
Én a mensim miatt. 14-18 napig volt meg. És amikor nemvolt meg, akkor barnázás és vérezgetés volt. Vagyis nemvolt más választásom.:(
Én is csak a szex miatt kezdtem el.
Én azért mert 2x kiszakadt a gumi, és már nem tudtam magam elengedni gumival, mert egyfolytában ráparáztam. A kúpokra, zselékre, akármikre pedig allergiás vagyok, és azok nem is védenek annyira....
Én is-is. Mert allergiás vagyok ilyen kúpokra habokra és a gumin lévõ spermicidre.
Éni is ezért írattam, amit kérdeztél.
nekem a menstruációm 30-33 naponta jött meg, tehát akkor "jobb" volt, most 24 naponta jön meg tablettával. Mondhatni tehát, hogy tökéletes volt ahhoz képest hogy amikor nem ettem, idegeskedtem 20-40 naponta jött meg
Én is Petra
A kérdező hozzászólása: És ti mennyire éreztetek mellékhatásokat? Igaz, hogy növeli a mellrák kockázatát?
Nem igaz, hogy növeli a mellrák kockázatát, sõt! Pont hogy csökkenti a szabadgyökök kialakulását! Én is azért kezdtem el szedni, mert gumival szörnyû volt! Én nem éreztem semmit, a párom nem tudott elmenni, szóval szenvedtünk vagy egy hónapig, aztán elmentem felíratni! Nálam semmilyen mellékhatás nem volt, az elején egy kicsit csökkent a libidóm, de hülye lettem volna abbahagyni ezért! Most már az is a régi! A mensim nagyjából tökéletes volt, csak az 1-3 nap annyira görcsöltem, hogy fel sem bírtam kelni! Most már ilyen gondom sincs! Lassan 5 éve szedem szünet nélkül, és még 1 évig szeretném, utána pedig jöhet a baba!
Hogy tökéletes volt a menzim, azt nem mondanám, 25-29 naponta jött meg, nem lehetett órát igazítani hozzá. Mikor a férjemmel összekerültem (21 voltam), aggódott a fütyije hossza miatt, nem volt neki kényelmes a gumi, inkább megszakításossal védekeztünk. 2-3 hónap múlva nõgyógyászhoz mentem ellenõrzésre (16 évesen volt egy kellemetlen kelés a mellemben, idõszakonként ellenõrzésre jártam utána), és végül a nõdoki csak úgy, hirtelen fogigátlót (diane-t) írt fel, mert úgy látta, kicsit szõrösõdéssel küzködök. Magamtól nem jutott volna eszembe a fogamzásgátló, de 5 évig, míg szedtem, nem volt rá panaszom.
A menzeszemmel nem volt baj, de borzasztóan pattanásos voltam, és az antibiotikumot nem szedhettem rá. Szóval aknéra, és diane. De mindenképp irattam volna, mert az óvszert se testileg se lelkileg nem bírom (éget, csíp, szúr, eltûnik a libidóm).

Igaz e az, hogy ha gyereket szeretnél és abba hagytad a fogamzásgátló szedését nagyobb esély van az első évben teherbe esni mint egy év után? Mert mi lassan egy éve próbálkozunk de semmi, mit tehetnék azért, hogy könnyebben teherbe esek?

Legjobb válasz: Igaz, de nem 1 évre vonatkozóan. Csak az elsõ 2-3 hónapban. Régen a fogamzásgátlót pl. meddõségi központok alkalmazták az alábbi bemásolt okok miatt. 2004-06-09 20:17:00 Dr. Radványi Krisztina Terhesség tervezése fogamzásgátló után Naponta felmerülõ kérdés, nem egyszerû a válasz. A következõk a személyes véleményem, részben szakma A petefészekben lévõ petesejt éretlen alakjai már a lánymagzat méhen belüli életében kifejlõdnek. A nemi érés megkezdõdésekor /8-10! évesen/ kezdenek ismét fejlõdni, hogy az elsõ menstruáció elõtt megérjen és kiszabaduljon az elsõ és így tovább, amíg a klimax el nem jön. Minden hónapban több is kiválasztódik, de általában egy lesz a domináns, ez jut el az ovulációig, a többi elsorvad, vagy a következõ ciklusban használódik fel. És ezek a következõ ciklusban felhasználódókról lesz most szó. Ezek okozzák a fogamzásgátló szedési hibájából származó nem kívánt terhességeket, hiszen ott ülnek szemfülesen, lehetõségre várva és elég egy kis megingás a gátlásban, hogy felszabaduljanak és készre érjenek. Ez a nem szép tulajdonságuk. Most jöjjön, ami szép és hasznos. Amikor több éves gyógyszer szedés után tervezetten jön a baba, a tankönyvek szerint 3 hónapig kell új éleetet élnünk, egészségesen és azátn jöhet a baba. Igen ám, de amikor a gyógyszer szedését abbahagyjuk, ezek az elõbb említett félig megérett, várakozó petesejtek tovább érnek és van peteérés, néha több is. Ezért kb rendszeres a ciklus a gyógyszer abbahagyása után néhány hónapig. Kb mire letelik az elõírt 3 hónap, addigra ezek elfogynak és elkezdõdik a vérzészavar, hiszen a petefészek nem tért magához az új tüszõk érlelésében. Tehát ekkor kezdve a baba programot jön a kudarc élménye.Természetesen van gyógyszer, pl Diane35, ami nem "csak" egyszerû hormont tartalmaz, ez után megfontolandó a szünet. De mivel ha tabletta /bármelyik/ mellett esik teherbe valaki, akkor sem ok a terhesség megszakítására, legalábbis nem orvosi indikáció /tehát védõnõ, csekk, csak 12. hétig/, ezért gondolom, nem hiba utána próbálkozni, a sikeresebb idõszakban, tehát a három hónapon belül. Vagy kivárni, de akkor nagy türelemmel, mert lehet, hogy csak fél-egy év múlva lesz pozitiv a teszt. Errõl az oldalról van: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/307853/2/?order=1&ite..

Igaz, de nem 1 évre vonatkozóan. Csak az elsõ 2-3 hónapban. Régen a fogamzásgátlót pl. meddõségi központok alkalmazták az alábbi bemásolt okok miatt. 2004-06-09 20:17:00 Dr. Radványi Krisztina Terhesség tervezése fogamzásgátló után Naponta felmerülõ kérdés, nem egyszerû a válasz. A következõk a személyes véleményem, részben szakma A petefészekben lévõ petesejt éretlen alakjai már a lánymagzat méhen belüli életében kifejlõdnek. A nemi érés megkezdõdésekor /8-10! évesen/ kezdenek ismét fejlõdni, hogy az elsõ menstruáció elõtt megérjen és kiszabaduljon az elsõ és így tovább, amíg a klimax el nem jön. Minden hónapban több is kiválasztódik, de általában egy lesz a domináns, ez jut el az ovulációig, a többi elsorvad, vagy a következõ ciklusban használódik fel. És ezek a következõ ciklusban felhasználódókról lesz most szó. Ezek okozzák a fogamzásgátló szedési hibájából származó nem kívánt terhességeket, hiszen ott ülnek szemfülesen, lehetõségre várva és elég egy kis megingás a gátlásban, hogy felszabaduljanak és készre érjenek. Ez a nem szép tulajdonságuk. Most jöjjön, ami szép és hasznos. Amikor több éves gyógyszer szedés után tervezetten jön a baba, a tankönyvek szerint 3 hónapig kell új éleetet élnünk, egészségesen és azátn jöhet a baba. Igen ám, de amikor a gyógyszer szedését abbahagyjuk, ezek az elõbb említett félig megérett, várakozó petesejtek tovább érnek és van peteérés, néha több is. Ezért kb rendszeres a ciklus a gyógyszer abbahagyása után néhány hónapig. Kb mire letelik az elõírt 3 hónap, addigra ezek elfogynak és elkezdõdik a vérzészavar, hiszen a petefészek nem tért magához az új tüszõk érlelésében. Tehát ekkor kezdve a baba programot jön a kudarc élménye.Természetesen van gyógyszer, pl Diane35, ami nem "csak" egyszerû hormont tartalmaz, ez után megfontolandó a szünet. De mivel ha tabletta /bármelyik/ mellett esik teherbe valaki, akkor sem ok a terhesség megszakítására, legalábbis nem orvosi indikáció /tehát védõnõ, csekk, csak 12. hétig/, ezért gondolom, nem hiba utána próbálkozni, a sikeresebb idõszakban, tehát a három hónapon belül. Vagy kivárni, de akkor nagy türelemmel, mert lehet, hogy csak fél-egy év múlva lesz pozitiv a teszt. Errõl az oldalról van: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/307853/2/?order=1&ite..
Szerintem ez csak modern kori babona. Akinek rendben vannak a belsõ nemi szervei, az akár azonnal teherbe eshet, elég sok példa van erre a személyes környezetemben is. De olyan is gyakran elõfordul sajnos, hogy több éves tablettaszedés után a szervezet nem tud visszaállni a mesterségesen fenntartott ciklusról a saját ciklusára, azaz egyszerûen nem indul be a hormontermelés, a peteérés, tüszõrepedés, méhnyálkahártya-megvastagodás folyamata. Hogy mit tehetnétek: egy évnyi próbálkozás után keressetek fel egy jó nõgyógyászt, vagy akár meddõsgi klinikát.
12:21 vagyok Próbálkoztál hõmérõzéssel, lh teszttel, teákkal? Én ezt a hármat csinátam és sikerült is mind a kétszer. ;) Amúgy 1 év után már el lehet kezdeni kutakodni, hogy mi lehet az ok. Egy vérvétel, hormonszint lehet nem ártana. Uh, petevezetõ stb. Párodnak esetleg egy spermavizsgálat. Azt is jó lenne tudni, hogy van-e egyátalán peteérésed. Erre jó mondjuk a hõmérõzés. Sztem konzultálj az orvosoddal, mert 1 év után már érdemes ezeket tisztázni. ;) Egy kétgyermekes szülésznõ ;)
A kérdező hozzászólása: Még nem próbálkoztam igazából semmivel. Mostanában, hogy ráakadtam erre az oldalra kapom a tanácsokat és elkezdem ezeket a bevált módszereket.:) Milyen teára gondolsz, pontosan mi a neve? Elõre is köszönöm a válaszokat
Cickafark és palástfû. Borzasztó az íze, de ha segít megéri. ;) Ehhez tudni kellene, hogy mikor van peteérésed. Erre jó a hõmérõzés, mert abból látszik. Meg az is, hogy volt-e egyátalán. Peteérésig cickafark, majd peteérés után palástfû. Jótékony hatása miatt én a 6. hétig ittam, utána csak azért nem, mert hánytam. :) LH teszt is jó, fõleg ha hõmérõzöl is mellette. Akkor szinte biztosra be tudod lõni a peteérést. Kétnaponta szex és ezek - ha minden rendben - 90%-ban meghozzák a várt babát. Egy hasznos oldal neked, ha most kezdessz ezekben elmélyülni: http://babatervezok.otthona.net/ Pl. ciklus.hu-n pedig te is vezethedet a saját görbédet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget mindenképpen megróbálom.:)

4 évig szedtem a Harmonet fogamzásgátlót minden mellékhatás nélkül, majd tartottam egy 2 éves szünetet. Most ismét szedem kb. 1 éve, de vannak a menstruációmmal gondok. Abba kellene hagynom a fogamzásgátló szedését?

Utolsó normális (id?ben megjött, és szokásosan 4 napig tartott) menzeszem februárban volt. Márciusban semmi, áprilisban 1 nap, május 2 nap, június 3 nap...azért haladok:)) De most júliusban 1 héttel elöbb megjött, még végig sem szedtem a levéllel, és majdnem 7 napig megvolt..

Legjobb válasz: Mindenképpen menj orvoshoz. Ha hormonális fogamzásgátlót használ az ember (legyen az bogyó, vagy például hüvelygyûrû), a használat felfüggesztésével megvonásos vérzésnek kell jelentkeznie. Tehát minden hónapban menstruálnod kellene fogamzásgátló mentes napokon, ha ez elmarad, akkor valamilyen gond van. Majd a doki megmondja, hogy azonnal hagyd-e abba, vagy várd meg a ciklus végét (sokszor okozhat hormonháztartási problémát az is, ha nem a ciklus végén történik meg az elvonás). Irány a doki!

Mindenképpen menj orvoshoz. Ha hormonális fogamzásgátlót használ az ember (legyen az bogyó, vagy például hüvelygyûrû), a használat felfüggesztésével megvonásos vérzésnek kell jelentkeznie. Tehát minden hónapban menstruálnod kellene fogamzásgátló mentes napokon, ha ez elmarad, akkor valamilyen gond van. Majd a doki megmondja, hogy azonnal hagyd-e abba, vagy várd meg a ciklus végét (sokszor okozhat hormonháztartási problémát az is, ha nem a ciklus végén történik meg az elvonás). Irány a doki!

PCOS-ra van más megoldás is, mint a fogamzásgátló szedése? Ki lehet ebből valakit teljesen gyógyítani?

Cukorbeteg nem vagyok.Nagyon elvagyok már keseredve,mert 2 nőgyógyásznál is jártam már,akik mind ketten fogamzásgátlót javasoltak.Azt mondták,hogy más megoldás nincsen.Viszont,ha valamikor újra abba hagyom,akkor a PCOS-val járó összes tünet újra felerősödik...és én már nem akarok életem végéig fogamzásgátlót szedni...:(Ja egyébként már hormonvizsgálaton is voltam. Köszönöm előre is!

Legjobb válasz: Én is az vagyok. Nekem fogamzásgátló mellet sem gyengék tünetek. Élethosszig tartó és addig örülj, mag nem jár együtt pl. cukorbajjal...

Én is az vagyok. Nekem fogamzásgátló mellet sem gyengék tünetek. Élethosszig tartó és addig örülj, mag nem jár együtt pl. cukorbajjal...
A kérdező hozzászólása: A végén a jókívánságot véletlenül 2x írtam, bocsi!:D
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, aranyos vagy!:) Mindenképpen megyek endokrinológushoz, és Hál Istennek sikerült egy cukorterheléses vizsgálatot is kiharcolnom, plusz a hormon eredmény is, elvileg a héten meg lesz. (Egyébként a minap olvastam, hogy a PCOS a nõk 10%-át érinti, dühös vagyok, amiért ebbe pont bele tartozom...:() Na mind1, próbálok a legjobbakra gondolni. Neked meg nagyon sok sikert kívánok a babyhez!!:) Sok sikert kívánok nektek a babyhez!!:)
A fogamzásgátló nem oldja meg a problémát csak elfedi.Arra való amire, hogy ne ess teherbe.Mivel a legtöbb embernél az inzulinmûködés helyreállta után a hormonrendszer is rendezõdik , ezáltal lesz peteérés, így sokan ha nem védekeznek 1-2 hónap alatt teherbe is tudnak esni.Ezért ha nem akarsz még gyereket mindenképp kell vmi védekezési forma, de ez nem feltétlen kell fogamzásgátló legyen.Én ma már biztos vmi hormonmentes módszert választanék, de mivel mi most a babára gyúrunk így engem ez nem érint.Mindenképpen javaslom hogy menj endokrinológushoz aki végeztesse el a terheléses cukorellenõrzést és a hormonvizsgálatot, ez a legfontosabb.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.és akkor ez lehet, hogy buta kérdés, de ha kiderül, hogy inzulinrezisztenciám van, akkor fogamzásgátlót nem is kell szednem?
Az utólsó válaszolónak teljesen igaza , az inzulinrezisztenciát nem mutatja ki az éhgyomori vércukormérés, mindenképpen terheléses kell.Menj el magánúton endokrinológushoz neki ki kell írnia. Ha az nem megfelelõ, márpedig pconál ritkán az, akkor metforminnal lehet kezelni, plusz diéta, sport és megszûnnek a ciszták , valamint mivel az inzulinrezisztencia megszûnik így a hormonjaid is rendezõdnek.Én most megyek endokrinológushoz emiatt.
A háziorvosod hülye, már elnézést. Harmadikos tananyag az orvosin, hogy inzulinrezisztencia csak terheléses cukorvizsgálattal mutatható ki. Pont az a lényege, hogy alapból normális a vércukorszint, csak ha kajál az ember, akkor több inzulin kell ahhoz, hogy normális maradjon a vércukor.
A kérdező hozzászólása: Sajnálom, hogy neked is ilyen problémád van...:( Egyébként a terheléses cukorvizsgálatot már én is szerettem volna, de a háziorvosom azt mondta, hogy ha a sima nem mutat olyan értéket, akkor ez nem indokolt...szóval nem tudom...
Eddig nagyon reménykedtem, hogy van, de nem igazán sajnos. Ha nincsen inzulinrezisztenciád (amit csak terheléses cukor vizsgálattal lehet kimutatni, sima éhgyomri cukorméréssel nem!!!!!), és nem akarsz még babát, akkor sajnos csak a tabletta marad. Nekem is volt már rakás hormonvizsgálat, cukorteszt, ilyenolyan gyógynövényes bogyók, endokrinológus...tényleg minden. De ma mondta az orvos, hogy már tényleg csak a fogamzásgátló marad. Mert ha nem ad tablettát, ami eltünteti a cisztákat a petefészkembõl, akkor mire gyereket szeretnék, teljesen tönkre fog menni a petefészkem, és akkor már cseszhetem:( Pedig a dokim sem akart elõször tablettát, próbált más megoldást keresni... Egyébként a talpmasszázst is javasolta, azt még én is ki szeretném próbálni.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat, tényleg nagyon jól esett. Jó érzés, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával, bár az még jobb lenne, ha senkinek nem lenne ilyen betegsége. Lehet, hogy ezt a talpmasszázst kipróbálom, jól hangzik!
Az egyik ismerõsöm ilyen problémával járt Vargha féle talpmasszázsra. Azt mondta az elején nagyon fájt (mármint amikor masszírozták), de ahogyan javult a helyzet a fájdalom is megszûnt. Utána visszament nõgyógyászhoz ultrahangra, aki alig akarta elhinni, hogy eltûntek a cisztái. Esetleg érdemes kipróbálni. Úgy tudom Bp-en Gyõrben és Pécsen van, de a neten gondolom megtalálod.
Szia! Most akartam kiírni ezt a kérdst, remélem érkeznek még válaszok, mert nekem is ez a betegségem. Szintén jártam több orvosnál, endokrinológusnál, volt hormonviszgálat minden, és nekem sem tudtak mást mondani, csak a fogamzásgátlót. Mindenkinek más tünetei vannak, nekem például rendszertelen vérzés(volt hogy több hónapig kimaradt), és nagyon hullott a hajam. Most szedem egy fél éve a gyógyszert a hajhullás csökkent, alig hullik mostmár, és így a vérzésem is "normális". Azért én is parázok, mert most akkor szedjem a gyógyszert x évig?? de mondott nekem olyat a doki, hogyha nem idéznénk elõ vérzést, akkor a ksõbbiekben nagyonn a veszélye a csontritkulásnak, hát engem ez kissé megijesztett, így most inkább szedem..
Azért szeretném elmondani, hogy Merckformint szedtem, ami ideiglenesen javított a helyzeten. Néhány évig. Konkrétan elmúltak a ciszták, megszületett a kisfiunk, ami maga a csoda. De a Merckformin ellenére ismét elõjöttek a problémáim...és a fogamzásgátló mellett is...

Aki évek után abbahagyta a fogamzásgátló szedését, az milyen változásokat, tüneteket észlel magán? Vannak olyanok, amiket a gyógyszer nem szedésének tulajdonít?

Legjobb válasz: Nekem iszonyatosan megnott a szexualis etvagyam es egy kicsit atalakult a testalkatom is ( lefogytam :) es sokkal jobb kedvem van, nem vagyok olyan faradekony.

Nekem iszonyatosan megnott a szexualis etvagyam es egy kicsit atalakult a testalkatom is ( lefogytam :) es sokkal jobb kedvem van, nem vagyok olyan faradekony.

Ha vannak mellékhatásai a fogamzásgátló szedésének, akkor is ugyanúgy védelmet ad? Nem függ tőle?

Legjobb válasz: A mellékhatások nem csökkentik a fog.gátló hatását, max. egy idõ után a sok mellékhatástól kialakul vmi olyan betegség, szövõdmény, ami miatt majd abba kell hagyni a szedését.Pl: pajzsmirigy betegség - nekem ez van, és szinte 100%, hogy az évekig szedett antibébitõl. A hízásról nem is beszélve, már ez maga elég meggyõzõ mellékhatás lehet.

A mellékhatások nem csökkentik a fog.gátló hatását, max. egy idõ után a sok mellékhatástól kialakul vmi olyan betegség, szövõdmény, ami miatt majd abba kell hagyni a szedését.Pl: pajzsmirigy betegség - nekem ez van, és szinte 100%, hogy az évekig szedett antibébitõl. A hízásról nem is beszélve, már ez maga elég meggyõzõ mellékhatás lehet.
Nem. Ezért hívják mellékhatásnak.
A kérdező hozzászólása: :) Mit nem? Nem ad védelmet vagy nem függ tõle? :D
Mert millió féle mellékhatás van és bármelyik kiválthatja azt, hogy nem nyújt védelmet a gyógyszer. Sõõt, lehet pont az a mellékhatás, hogy nem véd a gyógyszer.
Biztos nem. Menj orvoshoz.
Ez egy szép kis fertõzés. Menj orvoshoz amíg nagyobb baj nem lesz!
A kérdező hozzászólása: nah akkor örülök neki, megint visszakaptam akkor a fertõzést!
Lehet terhes, a fogamzásgátló már az elsõ kihagyott gyógyszer után nem véd!!!
Igen lehet terhes, ha már nem szedi a gyógyszert, ha elolvassa a gyógyszer leírását, akkor kiderül, hogy ha 1-2 szemet elfelejt bevenni, akkor is lehet terhes, ha 2 hete hagyta abba, akkor erre eléggé nagy esélye van. Ha terveztétek a gyereket, akkor gratu, ha meg nem, akkor nem tudom elhinni, hogyan lehettek ennyire felelõtlenek!!!
Szerinted miért olyan nagy baj ha már egy szemet is kihagyunk? Mert teherbe lehet esni! Nem hogy 2 hét kihagyással. Ráadásul ilyenkor megeshet, h tömegével jönnek az érett petesejtek, miután felszabadulnak a gyógyszer alól..
Hogy lehetsz ekkora gyökér, kedves kérdezõ?
Nekem volt egy osztálytársam, aki nagy hassal iratkozott be a suliba anno.Kérdeztük hogyhogy terhes?Mondta, hogy fogamzásgátlót szedett, de szünetet tartott és azt hitte még véd a tabi amit már nem is szedett 2-3 hete.9 hónap múlva megszülte a fiát.Szóval igen lehet terhes a barátnõd.
utolsó, az a helyzet, hogy tévedsz ;)
Nagyban függ attól, hogy meddig szedte a gyógyszert, mivel az kiépít egy folyamatos hatást, szóval ha huzamosabb ideig szedte akkor 1 nap után nem áll vissza a fogamzó képesség... nem gyakorikérdéseken kell ilyeneket kérdezni amúgy, hanem a dokitól...
Persze, hogy lehet terhes!!Amit eddig leírtak, az mind úgy van.Viszont azért nem kell mindjárt pánikba esni, mert az én esetemben kellett másfél év a tabletta abbahagyása után mire teherbe tudtam esni.A doki szerint azért nem estem rögtön teherbe, mert a gyógyszer abbahagyása megbolygatta a hormonháztartásomat és a szervezetemnek idõre volt szükségemhogy helyreálljonak a dolgok és képes legyek kihordani egy babát.Tehát egyáltalán nem biztos, hogy a párod a közeljövõben képes lesz teherbeesni, de azért inkább legyetek óvatosak!
Nehezedre esett volna elviselni a gumit a farkadon, mi? Hát most viseld a következményeket!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, amugy lehet normálisan is beszélni ez két parasznak szól a többieknek köszi:)

Szénhidrátnapon lehet enni palacsintát? Mert olvastam, hogy lehet, de hát ott van benne a tej meg a tojás! És fehérje napon hortobágyi húsos palacsintát? És szerintetek a fogamzásgátló szedése befolyásolja a diéta hatását? E/20 Köszönöm előre is!

Legjobb válasz: a palacsintába nem kell még a tejen és a tojáson kívül liszt is??? csak mert én úgy tudom :D de lehet én nem vagyok képben XD aki elkezdi szedni a fogamzásgátlót és nem mozog, az bizony elhízik, mint a disznó (tisztelet a kivételeknek :D). a diétádat valószínûleg nem fogja befolyásolni a gyógyszer, viszont a hülye diétákkal te igenis befolyásolhatod a gyógyszer hatékonyságát! erre azért figyelj oda! olvass utána, vagy kérdezd meg a nõgyógyászod. ha nem akarsz idõ elõtt teherbe esni, akkor érdemes ezzel foglalkoznod! :)

a palacsintába nem kell még a tejen és a tojáson kívül liszt is??? csak mert én úgy tudom :D de lehet én nem vagyok képben XD aki elkezdi szedni a fogamzásgátlót és nem mozog, az bizony elhízik, mint a disznó (tisztelet a kivételeknek :D). a diétádat valószínûleg nem fogja befolyásolni a gyógyszer, viszont a hülye diétákkal te igenis befolyásolhatod a gyógyszer hatékonyságát! erre azért figyelj oda! olvass utána, vagy kérdezd meg a nõgyógyászod. ha nem akarsz idõ elõtt teherbe esni, akkor érdemes ezzel foglalkoznod! :)
Én csak a zsírnapi szabályokat ismerem...
Palacsinta? Jó hízókúrának ígérkezik, a liszt már csak ilyen. A tej is segíti a hízást, ez bizony igaz, arra lett kitalálva, hogy a borjú növekedjen, hízzon tõle. A hormon gyógyszer pedig bizony hatással van ránk..
És voila, megtaláltad a 90 napos egyik nagy logikátlanságát. Amúgy a lisztben is van fehérje, hogy érdekesebb legyen az élet (meg persze zsír is, csak igen kevés). Jó, hogy nem kell szétválasztanunk a tápanyagokat, mert nagyon nehéz dolgunk lenne. Egyébként lehet sütni (nem szokványos) palacsintát tej és tojás nélkül is. Persze az elég ízetlen. Én inkább a tejet és a lisztet hagyom ki, az már finom :D Csak legyen házi a tojás :) Inkább kutakodj, milyen egy egészséges életmód. A 90 napos diéta a 3 szénhidrát alapú napjával még rövid távon is rosszul néz ki.

Van akinél súlyos károsodást okozott a fogamzásgátló szedése?

Legjobb válasz: Hát pl. bekerült parlamentbe és hülyeségeket beszél.

Hát pl. bekerült parlamentbe és hülyeségeket beszél.
Hormonháztartás megborul. Meddõ lesz, rákos lesz, pajzsmirigy, csecsemõmirigy, agyalapi mirigy, stb problémája lesz.
van
A legtöbb esetben trombózist okoz, ami agyvérzést, agyérgörcsöt is csinálhat. Hajlamosaknál rák kialakulásához is hozzájárulhat. Meddõséget is okozhat akár, ami a hormonháztartás felborulása miatt alakulhat ki. Elég sok mellékhatás ismert. Pszichésen is kihat, mivel beavatkozol a normális ciklusodba. Persze, bizonyos kor fölött és dohányzás mellett eleve nem is szabadna, csak a legtöbb doki le van szerzõdve egy céggel, és különösebb mérlegelés/vizsgálat nélkül rögtön azt a gyógyszert írja. A meghízás nem súlyos károsodás, a szõrösödés sem, csak rendkívül kellemetlen, és elõ szokott mindkettõ fordulni. Én elolvastam a tájékoztatót, és nem szedtem inkább. Kiskoromban volt olyan mellcsomóm, hogy már akkor szóltak, hogy nem javasolják. Persze igazából hosszú távon nem is volt rá szükségem.
tüdõembólia - halál
pl meddõség? kóros elhízás...
az egyik ismerõsöm, rákos lett pár évvel azután h abbahagyta a gyógyszert. elvileg emiatt.
A Vas lédi is ebbe halt bele
láttam nõt neurológián, akinek a fejében vérrögök képzõdtek. csak 2 hónapig volt kómában.
A kérdező hozzászólása: Köszi, de én arra vagyok kíváncsi hogy milyen formában.
Szia! Nekem az anyukám még 24 évesen a szívét tette tönkre vele és azóta is gyógyszert szed(szívritmus szabályzót, most 59 éves). A nõvérem pár évnyi (Tryregol)gyógyszer szedés után méhszájsebet kapott a felborult belsõflóra miatt és fagyasztották neki pár hónaponként, de ajánlották ha már túl van a gyermek szülésen mindenképp mûttesse meg magát.És a barátnõm hogy ezért-e azt nem tudom, de nem esett teherbe sajnos igaz hosszú évekig szedett gyógyszert jól meghízott és most a sokadik embrió beültetésen vannak túl nem sok sikerrel.Hát sajnos nem igazán válik ez a hosszas gyógyszer az egészségünkre nekünk nõknek én 35 vagyok ösz-visz 6 hónapot szedtem eddig fogamzásgátlót, de fel sem nagyon írnák sajnos nagyon csúnya a visszeres a lábam és a trombózis kaphatok tõle.A második terhességem végén és szülés után is vérhígító injekciót kellet minden nap kapnom ez miatt.Sok más védekezési mód is van, de a pasik ezt tartják számukra a legegyszerûbbnek!Az enyém hála istennek nem osztja ezt a véleményt!De mielõtt belevágsz mindenképp gondolkodj el számodra mi lenne a legmegfelelõbb.Helló!Viki

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!