Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló most fogom elkezdeni (12 db)

Most fogom elkezdeni szedni a fogamzásgátlót. Jobban fogjuk élvezni gumi nélkül?

Nem rendszeresen élek nemi életet, de jol jöhet.Igazábol a havim beállitására szedném, meg hogy kevesebb legyen.De ha már ilyen miatt szedem akkor kihasználom.Nem igazán értek ehhez,ha elkezdem szedni akkor hány nap mulva lehet már biztonságos a szex?A hormontartalomtól milyen mellékhatása lesz?És jobban fogjuk élvezni?

Legjobb válasz: Szia! Én másfél hónapja kezdtem szedni..2 éve élek nemi életet(jaj de szépen mondtam:D)és elötte is nagyon jó volt...de most kicsit jobb nekem, a barátomnak meg határozottan sokkal jobb...eddig azért nem tartozott a sietõsök közé..most meg örülök ha 5-10 percet kibír..XD nekem az elején elment a kedvem a sextõl, meg néha feszül a méhem..ennyit tapasztaltam...ja és a menstruáciom valóban nagyon kevés lett..szinte semmi..2-3 nap és alig alig..mondjuk ennek örülök:)

Szia! Én másfél hónapja kezdtem szedni..2 éve élek nemi életet(jaj de szépen mondtam:D)és elötte is nagyon jó volt...de most kicsit jobb nekem, a barátomnak meg határozottan sokkal jobb...eddig azért nem tartozott a sietõsök közé..most meg örülök ha 5-10 percet kibír..XD nekem az elején elment a kedvem a sextõl, meg néha feszül a méhem..ennyit tapasztaltam...ja és a menstruáciom valóban nagyon kevés lett..szinte semmi..2-3 nap és alig alig..mondjuk ennek örülök:)
kedves utolsó válaszoló, és a hozzás hasonlókat annyira tudom értékelni, állandóan gumitémában mindig van egykét ilyen fazon, hogy "fóliában szenyát enni, meg zokniban lábat mosni" hû de viccesek vagyunk. az a baj, hogy 15 évesen még én se szednék hormonokat, nekem eléggé megváltoztatott dolgokat, lehet h a menszezt javította, de pl állandóan levert vagyok, fáradt, kedvetlen, és ha olvasgatsz a kérdések között, van akinek a libidót is csökkenti. úgyis nõgyógyász írja fel, szóval tõle kérdezzmeg mindent, meg a használatiban is pontosan le van írva minden. amugy nyilván jobb gumi nélkül, de utálom az ilyen beszólásokat, hogy "zokniban lábat mosni" és társai, mert ez olyan pasik szájából szokott elhangzani akik lusták a farkukra húzni a gumit, de az meg természetes, hogy a nõ szedjen be minden szart mert az olyan egyszerû, az ilyen pasik dugjanak inkább lovat, mert a csajokat nem érdemlik meg.ha nem rendszeres a nemi életed, én akkor nem javasolnám csak a menzesz beállítása miatt, meg ha már szeded, akkor kihasználod. így nem biztos h megéri, mert lehetnek nem kedvezõ mellékhatásai.
Összezavarja a hormonjaidat, amik még az életkorod miatt amúgyis kialakulóban vannak. Ami az elõzõ válaszoló is írt: levert leszel tõle pl. Ja, és ha már mindenképpen csinálni akarod - a gumival ellentétben - nem véd meg a nemi betegségektõl!
Szerintem 15 évesen nem kéne hormonokat szedned, teljesen összezavarja a szervezetedet. Nemi életet meg pláne nem kéne élned, mondjuk nem ez volt a kérdés..
Biztos hogy jobban fogjátok élvezni!!! Gondold át milyen lehet zokniba lábat mosni! xd
A kérdező hozzászólása: Ez igy olyan rossz hogy mindenki más mondd :S valaki azt hogy ne szedjem mert nem tesz jót..valaki meg javasolja. én is jobban eltudnák lazulni ha szedném..a havimat is bekéne állitani..és a mellnagyobbodás is jól jönne.szerintem kb fél honap mulva elmegyek dokihoz és kérek töle valamit, mert jol jönne a biztonság érzet.Köszönöm Szépen mindenkinek a válaszokat!!!
Szia! Vannak olyan tabletták aminek nagyon alacsony a hormontartalma. Barátnõm Mercilont szed(véleményt még nem mondok róla mert 1, 5 hónapja szedi), állítólag nagyon jó az a gyógyszer.Direkt fiataloknak van+ a Yasminelle is.Orvostól mindent megkérdeztem és teljesen utánajártam a gyógyszereknek.... A mercilon állítólag a legjobb gyógyszerek közé tartozik. Fiataloknak is nagyon jó. Barátnõm 16, 5 lesz nemsokára és már szedi. Ezek a legkisseb hormontartalmú fogamzásgátló tabletták(Mercilon, yasminelle, ...) Az orvos úgy is megmondja h melyiket javasolja neked. Ha a mensi 1. napján kezded a mercilon elvileg onnantól hat, ha 2-5. napon akkor más védekezés kell 7 napig ?DE JAVASLOM H VÁRD MEG AZ 1 HÓNAPOT! Ha a második levélbõl beveszel 1-et onnan tuti.... Szerintem szedhetsz már te is nyugodtan gyógyszert, mert a hormonális tartalma majdnem 0. Mellékhatásai: mellnagyobbodás, fejfájás, .... De a Mercilonnál nem nagyon szokott lenni. Barátnõm eléggé rosszul tud lenni a mensitõl, de a Mercilontól semmi baja sincs! A melle nõt meg neki.(az szerintem nem jelent gondot nagyon senkinél se...:D) Barátnõmmel együtt mind a ketten sokkal jobban élvezzük gumi nélkül. szerintünk sokkal jobb így... + nem lehet gond azzal h kiszakad v vmi..... ha van kérdésed írj mailt. válaszolok.(engedélyezve van nekem h írhassanak maileket...) Szerintem szedheted. Doki is elmond mindent h ha kérdezed.... Te döntesz....
utolsó elõtti vk.szóval, anyum nekem is azért aakarta h szedjem mert a gumiban õ se hisz, de szerintem csak akkor érdemes, ha rendszeres a nemi élet. röviden a hormonok nagyon sok mindent tudnak befolyásolni szervezetenként eltérõen. van aki kipattogzik, van akinek jó lesz a bõre, van aki elhízik, van aki nem, akinek zsírosabb lesz a haja, van akinek megjavítja. van akinél felerõsíti a libidót, van akinél csökkenti, lecsökkenti a menszezt, mondjuk nekem mennyiségre ugyanugy maradt és napra se igazán csökkent, megváltoztathatja a hüvelyváladék mienségét. és még megannyi dolgot fel lehetne sorolni.most ennyi jutott eszembe, tény h ha szerencsés vagy van jó oldala is lehet, de 15 évesen még annyit változik a szervezet, hogy kár beavatkozni.de mindképp beszélj orvossal tudni fogja melyik a legjobb neked
A kérdező hozzászólása: Akkor szerintem az lesz, hogy még maradok a guminál egy darabig, és utána elemgyek dokihoz és megkérdezem.Megkérdztem anyumat és ö azt mondta hogy a havi beállitására szedhetem, és szerintem szeretné is, hogy szedjem mert nem hisz a gumi védelmében.ö csak azért nem javasolta mert sok benne a hormon.De ebbe mi a baj?(kérlek normálisan válaszoljatok, mert kezdö avgyok még) És köszönöm az elözö válaszokat!!
A kérdező hozzászólása: uhh akkor muszáj szednem :D nekem annyira megszokott lenni hogy kb 5-6 napig és ugy jön belölem mint a víz.és mindig máshogy.amig anyumnak 1x megjön addig enkem 2x, és ebböl elegem van.15 éves vagyok igaz elég korán akarom kezdeni a szedését de remélem hatni fog.Nagyon köszi a választ!!!!!
Én is Mercilont szedek és megvagyok vele elégedve, már szedtem 1évig aztán tartottam 2 hónap pihenõt, de most megint szedem 2.hónapja.nem sok negatív hatását vettem észre(eddig)talán majd 40 éves koromban.Az igaz h eleinte elég sok hangulatingadozásom volt, de már ez is elmúlt.Én tudom ajánlani, bár 15évesen talán még nem lenne fontos, de az orvosok is szokták ajánlani a fogamzásgátlót a menstruáció beállítására, onnan tudom h nekem is ajánlották, mikor vashiányos voltam, de nem szedtem, túl korai lett volna.Az pedig (sajnos)természetes h nincs feltétlen jó hatással a szervezetrede ez minden gyógyszerre igaz.

Most fogom elkezdeni szedni a fogamzásgátlót. Ha most meg fog jönni akkor kell bevennem az első szemet? Bővebben lent.

Szóval délelőtt szeretném majd szedni, és a tájékoztatóban azt olvastam, hogy aznap amikor megjön, kell bevenni az első szemet, és akkor onnantól már védelmet nyújt. De nekem általában du/estefelé szokott megjönni. Ha most délelőtt akarom szedni akkor aznap mikor este megjön majd, vegyek be egyet? Pl megjön holnap este, akkor még vegyek be egy szemet, vagy csak másnap délelőtt kezdjem el?

Legjobb válasz: Én is nem rég kezdtem el szedni, csak én inkább este akartam szedni, mert úgy nem megy ki a fejembõl, meg reggel könnyen el lehet aludni. Nekem kora reggel jött meg, így aznap este vetem be. Nem tudom érthetõ e amit írtam :D de a lényeg, a 2. nap is beveheted a tablettát, legalábbis úgy tudom, hogy a tájékoztatójára ez is rá van írva.. Remélem segítettem. 17/L

Én is nem rég kezdtem el szedni, csak én inkább este akartam szedni, mert úgy nem megy ki a fejembõl, meg reggel könnyen el lehet aludni. Nekem kora reggel jött meg, így aznap este vetem be. Nem tudom érthetõ e amit írtam :D de a lényeg, a 2. nap is beveheted a tablettát, legalábbis úgy tudom, hogy a tájékoztatójára ez is rá van írva.. Remélem segítettem. 17/L
ha menses elsõ napján veszed be (vagyis 24 órán belül), az a legjobb, ilyenkor már elvileg ezonnal védve vagy terhesség ellen.de a 2.-5. napon is beveheted, csak akkor még 7 napig óvszert is kell használni kiegészítésképp.szóval ha este megjön, elég, ha reggel szeded be az elsõt, hiszen az még 24 órán belül van, vagyis az elsõ naphoz tartozik!
a betegtájékoztatóban benne van!! egyébként egy hét minimum.
tájékoztatóban benne van! általában ha a menstruációd elsõ napján kezded, akkor hamar hat, de ez is benne van a tájékoztatóban
Szerintem az elsõ hónapot még várjátok ki a biztonság kedvéért.
Én is ilyet szedek lassan 2 éve, várjátok ki az egy hónapot utána nyugodtan lehet gumi nélkül :)
amenyi idõt a betegtájékoztatója ír.
Ha jól tudom, minden fogamzásgátlót úgy kell elkezdeni, hogy a menzeszed elsõ napján kezded el szedni. Én is így kezdtem el szedni az enyémet, és az orvosom azt mondta, hogy ha a vérzés elsõ napján kezdem, akkor az elsõ szemtõl védett vagyok. Én így csináltam, elkezdtem, mikor megjött, és amint elkezdtem szedni, máshogy már nem védekeztünk! Semmi bajom nem lett tõle :) )) Bár én Lindynette 20at szedtem, úgy tudom, ez mindegyik gyógyszerrel így van. Szóval kezd el, amikor megjön, és védett is leszel az elsõ szemtõl. De ha kétségeid vannak, várj 2 hetet, vagy esetleg az elsõ levél ideje alatt gumizzatok.

Szedett mar valaki YAZ fogamzasgatlot? en most fogom elkezdeni es erdeklodni szeretnek hogy mennyire jo es ugye 99, 99% ved a terhesseg ellen?

Legjobb válasz: Ha betartod a "játékszabályoat", akkor biztos, hogy nem leszel terhes, mert nem lesz peteérésed. Nincs peteérés = nincs baba.

Ha betartod a "játékszabályoat", akkor biztos, hogy nem leszel terhes, mert nem lesz peteérésed. Nincs peteérés = nincs baba.
en ezt szedek mar fel eve, es nem lettem terhes. nalad van vmi mellékhatás?

A fogamzásgátló tablettát most fogom elkezdeni szedni. Biztos védelmet nyújt már az első szem bevétele után, ha a menstruáció első napján veszem be?

Legjobb válasz: Nekem is egy hónapot mondott a dokim, így a legelsõ hónapban védekeztünk óvszerrel is.

Nekem is egy hónapot mondott a dokim, így a legelsõ hónapban védekeztünk óvszerrel is.
Hallgass a dokira! A tabi sem 100%!! csak 99.999999...%!
Az attól is függ, hogy milyen tablettát szedsz, van olyan ami az elsõ szemtõl, de van olyan is, ami 7 nap után nyújt védettséget! Olyan tabletta szerencsére már nincs, amelyik 1 hónap (levél) után! Nézd meg a betegtájékoztatóban, vagy írd meg, hogy milyet akarsz szedni és akkor megnézem neked!
Nekem azt mondta a doki, hogyha biztos akarok lenni a dolgomban varjunk egy honapot. Tok mindegy ki mit mondd, a dokit kellene megkerdezned, hiszen o irta fel neked ezt is el kellett volna mondania - vagy neked kerdezned... Szoval en azt mondom, semmit ne bizz a veletlenre. HA idaig kibirtad (kibirtatok) a vedekezest maskent ez az egy honap mar nem oszt, nem szoroz de biztonsagban vagy utana es garantalt, hogy legkisebb az eselyed a teherbe esesre. Mi a jobb? Hulyeseg miatt tabi mellett teherbe esni aztan abortuszra menni v. kibirni meg egy honapot? Remelem jol fogsz donteni!
"Az elsõ csomag Mercilon - Ha a megelõzõ hónapban nem szedett hormonális fogamzásgátlót: A menstruációs ciklus (vagyis a havi vérzés) elsõ napján kezdje el a Mercilon szedését; a csomagoláson a hét aktuális napjának nevével megjelölt tablettát vegye be (ha például pénteken jelentkezett a havi vérzés, a "Péntek" feliratú tablettát válassza). Ezt követõen a hét napjainak sorrendjében haladva szedje a Mercilon-t. A ciklus 2.-5. napján is elkezdheti a tabletta szedését, ebben az esetben azonban (az elsõ csomag esetében) 7 napon keresztül kiegészítõ (barrier-elvû) fogamzásgátló módszereket is alkalmaznia kell." Így konkrtan nincs benne, hogy az elsõ szemtõl véd, de szerintem olyan egyértelmû, hisz azt írja, hogy a 2.-5. napon is elkezdheted, DE EBBEN az esetben 7 napig kell kieg. védekezés! Vagyis ha az 1. napon kezded el szedni, akkor nem kell védekezni!
én nem találtam iet a betegtájékoztatóban h mikortól véd ezért is érdekelne.. (2vel elõbbi válaszoló vok.)
Hát én inkább a tájékoztatónak hinnék! Nekem is rajta van, hogy az elsõ szemtõl véd, és mi nem is vártunk, és nem lettem terhes!
a mercilonról mit tudtok? úgyértem, hogy az mennyi idõ után nyújt védettséget? köszi a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: hát az orvos azt mondta, hogy 1 hónap, de a tabi dobozában meg az volt hogy ha menstruáci elsõ napján veszem be, akkor már azonnal véd. úgyhogy nem tudom :(
ohh, bocsi, ezt tényleg nem olvastam elég figyelmesen ahoz, h észrevegyem h ott volt a kérdésre a válasz megbújva. köszi szépen. (mercilon-os voltam. :$)

Tisztelt Doktor Úr! 19 éves vagyok, és Symicia fogamzásgátlót fogok elkezdeni szedni. Most először szedek fogamzásgátlót. Kérdésem lenne, hogy biztosan véd-e a terhesség ellen, és hogy lehetnek-e mellékhatásai, mint például a hízás, vagy lila foltok a tes

Tisztelt Doktor Úr! 19 éves vagyok, és Symicia fogamzásgátlót fogok elkezdeni szedni. Most először szedek fogamzásgátlót. Kérdésem lenne, hogy biztosan véd-e a terhesség ellen, és hogy lehetnek-e mellékhatásai, mint például a hízás, vagy lila foltok a testen, vagy bármi más? És, hogy a menstruálás első napjától kell szedni? Előre is köszönöm válaszát: Nóra

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A tablettát a menstruáció első napján kell elkezdeni szedni, a következő hónapban már teljes a védettség. Komolyabb mellékhatásokra nem kell számítania, de mindenképpen tanácsos a kontroll kezelőorvosánál. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A tablettát a menstruáció első napján kell elkezdeni szedni, a következő hónapban már teljes a védettség. Komolyabb mellékhatásokra nem kell számítania, de mindenképpen tanácsos a kontroll kezelőorvosánál. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! 19 éves vagyok, és Symicia fogamzásgátlót fogok elkezdeni szedni. Most először szedek fogamzásgátlót. Kérdésem lenne, hogy biztosan véd-e a terhesség ellen, és hogy lehetnek-e mellékhatásai, mint például a hízás, vagy lila foltok a tes

Tisztelt Doktor Úr! 19 éves vagyok, és Symicia fogamzásgátlót fogok elkezdeni szedni. Most először szedek fogamzásgátlót. Kérdésem lenne, hogy biztosan véd-e a terhesség ellen, és hogy lehetnek-e mellékhatásai, mint például a hízás, vagy lila foltok a testen, vagy bármi más? És, hogy a menstruálás első napjától kell szedni? Előre is köszönöm válaszát: Nóra

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A tablettát a menstruáció első napján kell elkezdeni szedni, a következő hónapban már teljes a védettség. Komolyabb mellékhatásokra nem kell számítania, de mindenképpen tanácsos a kontroll kezelőorvosánál. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A tablettát a menstruáció első napján kell elkezdeni szedni, a következő hónapban már teljes a védettség. Komolyabb mellékhatásokra nem kell számítania, de mindenképpen tanácsos a kontroll kezelőorvosánál. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán
Nagyon egyszerû, nem véd.
azt hogy egy idi*ta vagy, am nem fog védeni... egy-két napos késés még belefér, de ez túl sok... szép babád lesz ha nem használtok gumit :)
sose engedném a csajomnak hogy olyan szarokat szeden!!!!!
Neked ennyi a lényeg az egészben? Elég szánalmas vagy... Hagyod neki, hogy hormonokkal tömje a szervezetét, mert gondolom neked kényelmetlen a gumi és "jajj, úgy nem olyan..." Ha már hagyod neki, hogy bombázza a szervezetét minden egyes nap valamilyen szaros gyógyszerrel csak azért, hogy neked jobb legyen, akkor legalább ne legyél ennyire tuskó és türelmetlen, hogy csak ennyi számít, hogy mikor engedheted bele a dolgaidat. Szánalmas... Amúgy van olyan gyógyszer, amely már az elsõ szemtõl véd, de célszerûbb megvárni az elsõ hónapot biztos-ami-biztos alapon.
Ha jól tudom legalább egy hónap, de gondolom gyógyszer függõ is.
Minimum egy hónap
Ha most fog elmenni akkor miért nem a dokitól kérdezi meg?Lefeküdni most is letudtok gumi nélkül.Ha dugni is akartok az már más kérdés
jajjjj... az már elég régen elmúlt hogy olyan nagy hormombomba volt a tabletta. A maiakban már már nagyon kevés hormon van, és több jó hatása van mint mellékhatása (persze a fõ funkció mellett), pl egy csomó betegség esélyét csökkenti...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!