Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló most (734 db)

Változókor? 51 éves vagyok! 4 éve szedtem a fogamzásgátlót. Most 4 hónapja abba hagytam, de a vérzésem azóta sem jött meg! A változókor minden tünete előfordul nálam.

Lehetséges,hogy végleg elmúlt a menzesz???

Legjobb válasz: elképzelhetõ. de akkor már nem kell a fogamzásgátló. de az is lehet, hogy a fogamzásgátló hormonok zavarták meg a szervezeted és ezért nem jön meg. (van olyan, akinek több hónapig nincs, miután abbahagyta)

elképzelhetõ. de akkor már nem kell a fogamzásgátló. de az is lehet, hogy a fogamzásgátló hormonok zavarták meg a szervezeted és ezért nem jön meg. (van olyan, akinek több hónapig nincs, miután abbahagyta)

Aprilis 8-dikan megjott a menzim es mar nemvettem be a fogamzasgatlot. Majusba25-diken jott meg a menzim. A juniusi honap a 3-dik hogy mar nemszedem a fogamzasgatlot! Most mikorra varjam a menzeszt?

Legjobb válasz: hormonkészítmény szedését hagytad abba, nekem 2 év nem volt elég, hogy ki tudjam számolni, de normális esetben pár hónap alatt beáll a rendszer, szerintem nem tudjuk ezt neked kiszámolni most . Sajnos ez a tabletták mellékhatása.

hormonkészítmény szedését hagytad abba, nekem 2 év nem volt elég, hogy ki tudjam számolni, de normális esetben pár hónap alatt beáll a rendszer, szerintem nem tudjuk ezt neked kiszámolni most . Sajnos ez a tabletták mellékhatása.
Szia! Én 3 honapja hagytam abba a gyógyszert de nekem beállt! 27 naposak a ciklusaim:DD! Neked hány napra jön meg?

Lehetek terhes ha ha a fogamzásgátlót most kezdtem el szedni?

az els? levéllel beszedtem + beszedtem a 2.levélb?l 7 db-ot. A 8. napon szexeltünk és elment bennem. (de ekkor még nem vettem be a 8. tablettát) Lehet h teherbe estem?

Legjobb válasz: Persze hogy lehet, elvégre a fogamzásgátló nem ad 100% védettséget. Ám ha azt kérdezed, hogy mennyi az esélyed rá, akkor azt kell mondjam, hogy szinte 0%.

Persze hogy lehet, elvégre a fogamzásgátló nem ad 100% védettséget. Ám ha azt kérdezed, hogy mennyi az esélyed rá, akkor azt kell mondjam, hogy szinte 0%.
nem valószínû, hogy terhes vagy, ha bevetted a nyolcadik tablettát is
A kérdező hozzászólása: Az együtt lét után vettem be kb 3 órával...
nyugi, valakik még az elsõ levél végét sem várják meg. te meg még beszedtél plusz 7 szemet is. Ha ilyenkor nem véd akkor mikor védene már? soha?:D
Már a sokak által szajkózott "várj egy hónapot" idején is túl vagy, miért aggódsz?? És miért kéne aktus elõtt bevenni? -.-

Mitől lehet az hogy szedtem körülbelül egy évig a fogamzásgátlót. Most abbahagytam körülbelül 1 hónapja. és a homlokom tele van pöttyökkel. De nem pattanás hanem pöttyök. és elég ronda. Valaki valami tippet hogy mivel mulna el vagy mitől van?

Sose voltam hajlamos pattanásokra, pöttyökre.Nem akarom ujbol elkezdeni a gyogyszert csak azért hogy ne legyenek pöttyeim. Mert kicsit drága mulatság lenne azért.

Legjobb válasz: Elmúlik magától.A fogamzásgátló elhagyása okozza.De a szervezeted visszaáll és elmúlnak.

Elmúlik magától.A fogamzásgátló elhagyása okozza.De a szervezeted visszaáll és elmúlnak.
1. válaszolóval egyetértek, ha nem múlik el menj el orvoshoz!

Hany nap utan kezd el hatni a fogamzasgatlo? Most kezdtem szedni, elotte 3 honapig szedtem, de most kimaradt 3 het.3 napja ujra kezdtem. Mennyi ido kell?

Legjobb válasz: Ha a menszi elsõ napján kezded szedni, akkor nem kell kiegészítõ fog.gatlast alkalmazni.

Ha a menszi elsõ napján kezded szedni, akkor nem kell kiegészítõ fog.gatlast alkalmazni.
A kérdező hozzászólása: a menszesem 2 hete mult el kb. 1 het utan hat? tehat 3 napja szedem es nem a mensesem elso napjan kezdtem, arra varhatnek meg vagy 4 honapot!
Ha nem a menstruáció elsõ napján kezted szedni akkor 7 nap.
A kérdező hozzászólása: enis igy emlekeztem, koszonom.

Tegnapelőtt elfelejtettem bevenni a fogamzásgátlót, most vettem észre, a mait bevettem, vegyek be még 1et most?

nem a teherbeesés szempontjából kérdezem, mert nem szexeltem mióta ezt a levelet szedem és nem is fogok a következ? 1 hétben, csak nem tudom mikor kéne pótolni azt az egy szemet.

Legjobb válasz: Nem kel potolni, de ez benne van a betegtajekoztatoban, amit bizonyara figyelmesen atolvastal, mielott szedni kezdted a bogyokat.

Nem kel potolni, de ez benne van a betegtajekoztatoban, amit bizonyara figyelmesen atolvastal, mielott szedni kezdted a bogyokat.
az elsõ hozzászóló iróniája magával ragadó! de a lényeg, hogy most, hogy kihagytál egyet, agy kötelezõ gumival védekezni, a menszeszig! mert innentõl már nem biztonságos!
A kérdező hozzászólása: irtam, h mostanában nem fogok szexelni. 4 éve szedem, elolvastam ezerszer már, de nem teljesen érthetõ. olvastam hasonló kérdéseket, és ott azt irják, h beveszik a kimaradt szemeket és amennyire értem, a betegtájékoztatóban is azt irják, h pótoljuk a kimaradt bogyót. egyikõtöknek sem köszönöm
A kérdező hozzászólása: a másodiknak mégis köszönöm, viszont elsõ: és akkor most csak 27 napos lesz a ciklusom ezentúl? te se nagyon értesz hozzá...
A kérdező hozzászólása: Az utolsó, be nem vett tablettát, amilyen hamar csak lehet be kell venni, akkor is ha ez egy nap alatt két tabletta bevételét jelenti. A további tablettákat a szokásos módon kell bevenni. Az elkövetkezõ 7 napban kiegészítõ fogamzásgátló módszer alkalmazása szükséges. akkor megvan a válasz, köszi
Azén gyógyim tájékoztatójában az ált, hogyha elfelejtettük bevenni (mondjuk este 7-8 körül szoktuk), akkor még 12 óráig pótolható. Ha ez nem történik meg, akkor ki kell hagyni az elfelejtett szemet, és folytatni a gyógyszer szedését. Én is jártam úgy, hogy elfelejtettem, de attól még nem változott a ciklus hossza. Remélem tudtam segíteni!
Elso vagyok! Egyszeru matek alapjan ha kihagytal 1 napot es azt 2 napra ra vetted eszre, akkor a cikusod hossza akkor marad 28 nap, ha 1 tablettat kihagysz. A gyogyszert potolni 12 oran belul erdemes. Attol, hogy 1 nap 2 bogyot veszel be, meg nem nyujt nagyobb vedetseget. Ez benne van feketen feheren a tajekoztatoban, de ha nem tudod ertelmezni, akkor ird le a gyogyszer nevet, megkeresem neked a tajekoztatot es kimasolom az idevonatkozo reszt es elmagyarazom. Ha nekem nem hiszel, akkor barmelyik patikaban megkerdezheted egy gyogyszeresztol (en is az vagyok), ingyen es bermentve kaphatsz tajekoztatast!

Elfelejtettem bevenni a fogamzásgátlót most terhes leszek?

Legjobb válasz: az igen...te sem vagy több 14 nél fõleg agyilag

az igen...te sem vagy több 14 nél fõleg agyilag
csak ha megdugtak
A kérdező hozzászólása: hát ja modhatjuk ugy is
akkor az vagy :D grat
nembiztos. de valószínû. nem minden szexnél lesz terhes egy nõ. csak ha megfelelõ mennyiségû hímivar sejt van jelen meg ilyenek. itt nem magyaráznám el. még van esélyed
A kérdező hozzászólása: egy hete történt és én egy sovány lány vok és kezd hasam lenni egy icsit hiztam 2 kilot remélem hogy csak meghiztam
mit szeretnél fiút-lányt?:p
A kérdező hozzászólása: mindegy de inkáb fiu
xD

Ezután hogy kell alkalmazni a fogamzásgátlót? ( most kezdeném el szedni a gyógyszert elsőnek )

(Hétvégén vettem be az eseményutánit, jövőhéten megyek felíratni fogamzásgátlót ) Ugye az esemény utáni tabletta után lehet használni a fogamzásgátlót és ezt nem befolyásolhatja a szedését??

Legjobb válasz: Talán megkérdezheted az orvosodat, ha már úgyis mész feliratni...

Talán megkérdezheted az orvosodat, ha már úgyis mész feliratni...
A kérdező hozzászólása: Több válasz ?? Valaki tudna tájékoztatni errõl?
Elmúlt a menzeszem, rá 2 napra kiszakadt a gumi. Én is mentem esemény utániért, rá 1 hétre jött egy kis vérzés, az esemény utáni miatt. Utána elmentem a dokihoz, aki azt mondta, hogyha megjön, akkor kezdjem el a fogamzásgátlót.
Akkor szabad elkezdeni, ha rendesen megjön a vérzésed. Nem a tabletta miatti ilyenolan pecsételõ vérzés, hanem a normális idõben jelentkezõ menstruáció. Ha nem jön meg idõben, akkor annyit kell várni, hogy helyreálljon a ciklus.

Hány nap/hét szedés után véd a fogamzásgátló? Most kezdeném el szedni. Mennyi idő után lehet gumi nélkül csinálni? :D

Szeretném ha olyan álaszolna aki tényleg tudja nem csak tippelget..Mert neten is elég eltér? válaszok vannak :)

Legjobb válasz: ne a netet nézd! olvassad el a betegtájékoztatót! szerinted azért van benne hogy kevésbé zörögjön a dobozban?

ne a netet nézd! olvassad el a betegtájékoztatót! szerinted azért van benne hogy kevésbé zörögjön a dobozban?
Pontosan igaza van annak, aki elõttem szólt. Oda van írva annak a mocsok bogyónak a rohadt papírjára, hogy KONKRÉTAN az a bogyó hogyan hat. Miért nem lehet azt elolvasni???? Ha meg már eldobtad a papírt, a neten is meg lehet ezeket a tájékoztatókat találni ilyen online patikaoldalakon... De aki ezt nem képes felelõsségteljesen kezelni, annyira sem, hogy ELOLVASSA, az miért akar gumi nélkül szexelni? (vagy egyáltalán) Nem akarok nagyon bunkónak tûnni, csak kiakaszt a lustaságból/figyelmetlenségbõl/butaságból? fakadó felelõtlenség.
azért ha igazam van remélem felpontozol....
Az egy dolog h a betegtájékoztatót nem olvassa el... de hogy mikor ott van az orvosnál, felíratja az elsõt és ilyenek nem jutnak eszébe, h meg kéne kérdezni??? Vagy ha valamiben nem biztos õt felhívni??? Mert azt nyugodt szívvel ígérhetem h a doki TÉNYLEG tudja és , , nem csak tippelget".
ez a gyógyszertõl (is) függ, de általában 10-14 nap után már teljes védelmet nyújt. a legjobb ötlet az volna, ha felhívnád a nõgyógyászt, aki felírta a gyógyszert, és megkérdeznéd.
kaptál tõlem egy pipát, sõt más kérdéseknél is, elég legyen:P
A kérdező hozzászólása: Bocsi, látom rosszul fogalmaztam.. :D Még nemvoltam feliratni hanem a napokban megyek majd..Ha megvettem természetesen elolvasom.. :) Csak a barátommal most mérlegeljük a fogamzásgátlási módszereket. :D

Véletlen a menstruációm előtt kezdtem el szedni a fogamzásgátlót. Most szedek először. Lehet ebből probléma?

Például nem hat?! Mit tegyek? Fügeszem fel a szedését? Csak 1-2 nappal korábban kezdtem el a kelleténél.

Legjobb válasz: mostmár nem nagyon fogsz tudni mit csinálni, szedjed, ha elfogy a levél, akkor hagyd ki a hetet, és folytathatod.

mostmár nem nagyon fogsz tudni mit csinálni, szedjed, ha elfogy a levél, akkor hagyd ki a hetet, és folytathatod.
Nem értem hogy lehet véletlenül elöbb elkezdeni, de komolyan nem tudom, ezt hogy csináltad.Egyszerû a szabály.Ha vérzel szeded, ha nem vérzel még nem szeded.Mindenképpen megkérdezném az orvost, hogy ilyenkor mi van, mivel ilyen esetrõl a tájékoztató sem rendelkezik.
én úgy tudom, hogy ilyenkor nem hat.
Menj el a dokihoz, és kérdezd meg. Elsõ hónapban pedig mindenképpen védekezzetek óvszerre is!!! Amúgy én sem értem hogy lehet véletlen elkezdeni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!