Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló lehetnek a (297 db)

9. napja szedem a fogamzásgátlót és a barátommal védekezés nélkül szeretkeztünk. A tájékoztatón 1 hét van a hatási időnek írva. Lehetek terhes?

Legjobb válasz: Gondolom a fogamzásgátlót nõdoki írta fel.... õ nem mondta, hogy minden fogamzásgátlónak kell 1 hónap, és csak a következõ levél 1. tablettájától hat? Lehet, hogy a tabletta tájékoztatóján azt írják, de sajnos a valóságban ez nem így mûködik (évfolyamtársam is pont így lett terhes). Menj el dokihoz és imádkozz, mást nem tudsz tenni, és persze válts dokit, mert ha erre nem figyelmeztetett, akkor vele is igen nagy baj van...

Gondolom a fogamzásgátlót nõdoki írta fel.... õ nem mondta, hogy minden fogamzásgátlónak kell 1 hónap, és csak a következõ levél 1. tablettájától hat? Lehet, hogy a tabletta tájékoztatóján azt írják, de sajnos a valóságban ez nem így mûködik (évfolyamtársam is pont így lett terhes). Menj el dokihoz és imádkozz, mást nem tudsz tenni, és persze válts dokit, mert ha erre nem figyelmeztetett, akkor vele is igen nagy baj van...
Bírom, hogy ennyi önjelölt nõgyógyász van... Én azért jobban hinnék egy a gyógyszerészek által összeállított használati utasításnak, mint a "nagyon jó lánybarátok tanításainak" és egyéb baromságoknak. Ne izgulj, nem vagy terhes. Az enyémre az volt írva, hogy elsõ naptól hat. És így sem lettem terhes.
Nem valószínû, de azért gondolkozz neveken...
Én Lindynette 20-at szedek és annak a tájékoztatója nem ír semmit róla.. Ezért a nõgyógyászom azt mondta, hogy szedjem el az elsõ levél gyógyszert és utána már biztonságos a szex.Szerintem ennyi idõ nem olyan nagyon sok, ki lehet bírni.Még mindig jobb, mint egy nem kívnt terhesség..
Ha az elsõ nap szedted be nem kell várni se egy hetet, se egy hónapot, de ezt dokinak is mondani kellett volna!!De ajánlottan szokták mondani h legalább egy hétig/hónapig más védekezési módszert használjatok.Én 2 éve kezdtem el szedni és ugyanúgy elsõ napján, pár napra rá már csináltuk gumi nélkül szóval no para:) amúgyis 9.napja szedted, szóval egy hét eltelt.
A tegnap 21:30 vagyok. Kedves válaszadó! Nem vagyok önjelölt nõgyógyász csak egy mezei mentõtiszt szakos hallgató. Az a bizonyos barátom egy kiváló eredménnyel végzett dietetikus, szóval talán annyit értünk a gyógyszer hatásmechanizmushoz meg hasonlókhoz, hogy pontos választ adjunk. Amúgy is azt írtam, hogy elméletileg véd az elsõ szemtõl, de érdemesebb biztosra menni, és egy hónapig még kiegészíteni más védekezési formával.
Én meg több mint egy éve szedem és egy évvel ezelõtt jó mivel távkapcsolatban éltünk megvûrtuk a mûsodik hétvégét vele, de elég szerintem egy hét is:)
nem kell 1 honap. a betegtajekoztatonak higgy. en 2 tabit is szedtem már, és egyiknél se vártam ki az 1 honapot.
A tablettáknál egy nagyon jó lánybarátom tanított meg erre, hogy mindig egy hónapig kell szedni, a következõ menstruációtól kezdve véd normálisan. Elméletileg az elsõ szemtõl véd, de inkább egy hónapig még gumival egészítsd ki, aztán a következõ hónaptól lehet már anélkül is.
A kérdező hozzászólása: a menstruáció elsõ napjéától szedem. Belara
Ugye elsõ napon kezdted szedni? Mert akkor tutira hatott már, szóval nem hinném hogy baj lehet. Meg tudod a gyártók nem azért írnak egy hetet a tájékoztatóra, hogy megvicceljenek és a markukba röhögjenek ha teherbe esel! :)
valószínû hogy az az 1 hét is már olyan idõ hogy biztosra mennek, tehát szinte biztos hogy nem vagy terhes, de a fogamzásgátló sem 100%-os védelem, mert ugye olyan nincs. De ha már így félsz, miért nem voltatok képesek még gumit használni??
Én Dienille-t szedek. A betegtájékoztató annyit írt: "...elsõ naptól véd.." Így megkérdeztem a nõgyógyászt, õ aztmondta 2 hét, de inkább várjam meg amíg az elsõ levél elfogy. Én nem kockáztatok, megvárom..:)
A fogamzasgatlo minden nap hasznal. nem ertem akkor h mi a baj.
nem nem lehetsz terhes. Eért szeded a tabit!
Tudtommal fogamzásgátló mellett nincs peteérés, de javíts ki, ha tévedek. A tabi a szünetben is véd! Viszont a fertõzésektõl nem, szal mensikor csak gumival!
Biztos hogy nem vagy terhes.
amúgy se lehetsz terhes menstruáció elõtt közvetlenül.
18:11-nek üzenném hogy menstruáció alatt TILOS a sex! gumival meg anélkül is! Olyan fertõzés meg nyavaját összeszedhetsz hogy lehet az életbe nem gyógyulsz meg! amúgy meg ki az a Hü**e aki olyankor sexel, nem lehet kibírni 5-6 napot az nem igaz! de hajrá szedj csak össze minden fertõzést...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Azt meg nem tudtam, h ha szedem a tabit akkor is van peteérés :) látszik a suliba nem figyeltem a felvilágosító órán :$

Mennyi idõ után hat a fogamzásgátló? Lehetek fogamzásgátló mellett terhes?

Fél évig Jangee-t szedtem,25.-én abbahagytam,27.-én megjött a mensim és 1.-jén kezdtem el szedni a Gestomixet.. Szóval már 12 napja szedem a Gestomixet,a barátom ma bennem ment el,lehetek így terhes??Elvileg 1 hét után hat a tabletta.Kérlek segítsetek minél elõbb,fontos!!

Legjobb válasz: 2 tablettát próbáltam, mind a kettõ a levél elsõ szemétõl hatott.. igen, mindegyik módszer mellett lehetsz terhes..

2 tablettát próbáltam, mind a kettõ a levél elsõ szemétõl hatott.. igen, mindegyik módszer mellett lehetsz terhes..
A kérdező hozzászólása: bocsi este van, szóval a 2 tabletta között eltelt 1 hét
A kérdező hozzászólása: 25.-én hagytam abba az egyiket, utána 1.-jén kezdtem el az újat, szóval eltelt azóta majdnem 1 hét!
Akkor kezdted el amikor az elõzõ tablettamentes periódusod lejárt, ergo végig védett voltál. Mellesleg ha tablettát szedsz NINCS CIKLUSOD, ez a fogamzásgátló tabletták lényege.
A kérdező hozzászólása: Csak ennyit ír, elvileg azt irja, ha a ciklus 2-5.napon kezdi el akkor 7 napig védekezni kell.Nos mi a 13. napon vagyunk
A kérdező hozzászólása: Ha egy másik kombinált hormonális fogamzásgátlóról vált át: A Gestromix szedését elkezdheti, amint az elõzõ tabletta tablettamentes periódusa lejárt
A kérdező hozzászólása: Ha a Gestromix szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben.Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5.napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést kell alkamaznia.
Vedd ki szépen a dobozból a tájékoztatót és olvasd el. Nem tömítõanyagnak teszik bele.
Ha a betegtájékoztatóban az van leírva, hogy egy hét után hat, akkor egy hét után már biztosan hat is a tabletta. Ettõl függetlenül tabletta szedése mellett is teherbe lehet esni, de a rendeltetésszerû használat mellet ennek igen kicsi a valószínûsége.
Lehetsz bizony. 2-3 nap múlva tudsz tesztelni, az mond biztos választ...
Ha úgy szedted tovább a gestomixet, mint ahogy a Jangeet (21 szem + 7 nap szünetes?) kellett volna, akkor más a neve, de a hatás ugyanaz. Magyarul nem vagy terhes ha tényleg bevetted, pontosan szeded, nem szedsz antibiotikum éppen, stb.

Abbahagytam a fogamzásgátlót. Lehetek terhes?

6 évig szedtem a belara nevű fogamzásgátlót, 2 hete hagytam abba. Ma véletlenül kiszakadt a gumi. Kell esemény utáni tabletta, vagy még hat a fogamzásgátló? Köszi

Legjobb válasz: ajánlatos..

ajánlatos..
Ha 2 hétig hatna miután nem szeded, akkor szerinted miért van az, hogy 12 óránál többet se szabad vele csúszni??? Gondolkozz, gondolkozz!
Van akinél kell idõ, hogy visszaálljon a fogamzásgátló elõtti idõre a szervezet és van akinek egybõl visszaáll. És nem lehet tudni, hogy te melyik vagy. Mivel a modern fogamzásgátlók nagyon minimális hormont tartalmaznak, így nagyon gyorsan ki tudnak ürülni a szervezetbõl, ezért van, hogy van aki azonnal teherbe is tud esni akár. Ajánlatos szerintem is az esemény utáni. De legalább is egy orvosi konzultáció.
Szilvás buktát...
Nyilván!!!
Az nem gond, ha nem mindíg egy idõben tudod bevenni, lényeg, hogy minden nap szedd.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a nagyon gyors választ:-)!!
Azért 4 óránál tényleg ne csússz többet, és nem lesz gond.
Ha már 3 hónapja szeded, kialakul már egy védettség, és az sem jelent túl nagy problémát, ha véletlen egy nap nem veszed be, nem fogsz teherbe esni.Én is jártam már így.:) A lényeg, hogy másnap pótold, tehát be kell venned az aznapit, és a kimaradt elõzõ napit is.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a válszokat :-)!!!
igazából tényleg nem lehet nagy gond. de ha beszélsz egy nõgyógyásszal, akkor nem fog neki tetszeni. hogy a saját nõdokimat idézzem ugyanebben a témában: "a nõgyógyászok rémálma az ilyen nõ" (mármint aki így veszi be) de persze ez csak egy nõgyógyász véleménye.

Lehetek terhes ha a fogamzásgátló tablettámat a megszokott idő helyett 7 órával később vettem csak be?

csütörtökön reggel 7 helyett délután 2-kor vettem be a tablettát és utána már rendeben szedtem és vasárnap lefeküdtem a barátommal. ez befolyásolja a kés?bbi védettséget? baj lehet?

Legjobb válasz: nem valószínû.

nem valószínû.
A 12 órán belüli bevétel a lényeges. Ez nem befolyásol semmit. A 12 órán túli is még okés, ha az utasításban szereplõ dolgokat betartod (hogy egyszerre vedd-e be a másikkal, kell-e kiegészítõ védekezés stb...)

Fordítva szedtem a fogamzásgátlót, de a barátom csak 2x élvezett belém. Lehetek terhes?

Legjobb válasz: nem is tudtam hogy fordítva is lehet szedni de ha fordítasz rajta még eggyet mielõtt beveszed akkor pont jó lesz reméljük

nem is tudtam hogy fordítva is lehet szedni de ha fordítasz rajta még eggyet mielõtt beveszed akkor pont jó lesz reméljük
majd a várt vérzés ideje után 2 héttel tesztelj, most még akkor is negatív, ha van megtermékenyített beágyazódásra kész petesejted és beszélj az orvosoddal
A kérdező hozzászólása: csináltam tesztet , és nemvagyok az.
De már írta, hogy Tri-Regol. Az pedig háromfázisú.
ha egyfázisú akkor szerintem mindegy. én egy hétig szedtem fordítva de mivel az én bogyómnál minden tabletta ugyanannyi hormont tartalmaz akár visszafelé is szedhetem cska bírjam követni :)
Mivel felcserélted a homonokat, a tabletta nem védett, viszont jól bekavart. Fordulj orvoshoz.
"és az elözöek még hatnak.. szóval még pár hónapig nem lehetnék terhes nem , hiába szedtem fordítva most.. " Hogyne lehetnél? Ennyi erõvel nem kellene minden nap szedni, nem gondolod? Menj el orvoshoz.
De lehetsz terhes....kéne tesztelni, mivel a fogamzásgátló nem hat elõre pár hónappal...
A kérdező hozzászólása: Tri-regol... többfázisú. de amúgy meg már több mint 1éve szedem , és az elözöek még hatnak.. szóval még pár hónapig nem lehetnék terhes nem , hiába szedtem fordítva most.. ?
Utolsónak van igaza. Talán ha leírtad volna milyen gyógyszer...
Attól függ. Ha egyfázisú, vagyis minden tabletta ugyanolyan, ugyanazt tartalmazza, akkor mindegy, milyen sorrendben szeded, csak meglegyen a napi egy. Ha többfázisú, vagyis különbözõ tablettákból áll, akkor igen, az baj.
jaj bocsánat értem már nem az adott idõbe hanem más idõpontba kezdted ? jól gondolom ?
Nem ismered fel a számokat vagy mi a szösz?:D
A betegtájékoztatót elolvastad?
A kérdező hozzászólása: nemúgyértem. hanem nem 1tõl kezdtem hanem 21tõl... és 1hónapon keresztül..
azt hogy csináltad anyám ? :D XS fordítva LOOL
13:27 bocs nem vettem észre. így viszont simán lehet neki gubanc.

Szeretkeztunk a baratommal es elelvezett bennem, harom napja mult el a menstruaciom, es mar ket napja szedem a fogamzasgatlot. Lehetek terhes ha csak ket nap mulva veszem be kovetkezot?

Falun lakom es alberletben a varosban es hazautaztam a tabletta meg ott maradt.

Legjobb válasz: Hát az gáz. Meglehet, hogy most sikerült. Mióta szeded?

Hát az gáz. Meglehet, hogy most sikerült. Mióta szeded?
hát drágám, nagy bajban vagy.
És igen, mióta szeded a gyógyszert? Oké, h 2 napja de a mensid elõtti hónapban is szedted már?
a két napi fogigátló nem ér semmit ha a következõ ké napot kihagyod, úgyhogy jó eséllyel teherbe eshetsz.
18:05ös, a spermiumok egy hétig is elélhetnek a nõben, tehát nem csak közvetlenül az aktus után eshet teherbe a nõ. az én fogigátlómra a van írva hogy ha az elsõ héten hagyok ki szemet akkor szarban vagyok, azon okból kifolyólag amit az elõzõ mondatban leírtam.
Akkor viszont szerintem nincs nagy gáz...én 10 hónapja szedem, úgy a 3-4.hónap körül antibiotikumot kellett szednem és a háziorvosom azt mondta, nem kell kiegészítõ védekezés. Aztán én jobban utánanéztem, és mindenhol azt írják, hogy kell. Gyorsan orvost kérdeztem mi van ilyenkor, mert akkor már 3 napja szedtem az antibiotikumot is, azt mondta nem lesz még baj, de használjunk mostantól mást is. Nem is lett semmi...na ebbõl azt akartam kihozni, hogy szerintem fél év alatt hat már annyira a gyógyszer, hogy nem indít be 1-2 nap alatt peteérést. Úgyhogy szerintem nem vagy terhes, de mostantól használjatok gumit is, ha vmit akartok csinálni, és amikor elkezded (gondolom hétfõn) szedni tovább, akkor is használjatok legalább 1 hétig még. De ez szerintem benne van a tájékoztatódban, mi kihagyott szemnél a teendõ.
hát, kockázatos. bár attólfügg mikor szeretkeztetek. ha aznap, amikor a tablettát nemtudod bevenni, akkor az rosszabb. ha viszont tegnap, vagy tegnapelõtt, de akkor bevetted a tablettáidat, akkor nincs nagy gáz.
A kérdező hozzászólása: Mar fel eve szedem, de meg ilyen nem fordult elo velem soha.Meg fel orat sem kestem vele.Soha nem volt gondom.Nem tudom hogy felejthettem el.
Lehetsz! Az én fogamzásgátlóm(Samba) tájékztatójára rá van írva, hogy ha az elsõ héten elfelejtetted bevenni és az azt megelõzõ 7 napban volt szexuális kapcsolatod akkor lehetsz terhes. A két tabi kihagyástól pedig bármikor lehetsz terhes. Próbáld meg hazaküldetni valakivel vagy beszerezni egyet.
Nem hiszem, de azért nagyon figyelj oda rá, nagyon pici az esély hogy terhes legyél.
váááááá dehogy lehetsz terhes...én inkább azon aggódnék ennyi idõ után lehet-e gyereked
Igen, természetesen. Hát hová gondolsz???
nem hiszem, hogy lehetsz terhes, de ha kihagysz egy tablettát, egyszerre kettõt ne vegyél be, mert az szerintem hülyeség.én ha kihagytam, akkor reggel bevettem, azt amit kihagytam, aztán este, ami következett rendesen.
ha 12 órán belül bevetted, akkor nem lehet gond, ha késtél akkor igen, de sztem inkább számold ki mikor van peteérésed, az többet segíthet

Lehetek terhes így? Mennyi idõ kell ahhoz, hogy a fogamzásgátló kiürüljön a szervezetbõl?

10.16.-10.21. között szedtem, azóta nem szedek fogamzásgátlót, azelõtt is júliusban szedtem be 1 levéllel, de idén ennyi volt. 10.29.-11.02. között volt menstruációm. Lehetséges, hogy már kiürült a szervezetembõl a gyógyszer? Teherbe eshetek bármikor normális esetben? Hogyan lehetnék mindenképp terhes?

Legjobb válasz: Na, ezzel a hol szeded, hol nem szeded, meg csak pár napig szeded módszerrel olyan jól be lehet kavarni a szervezetedet, hogy csak na... Amúgy átlagban kb. 3 nap alatt ürül ki a szervezetbõl...

Na, ezzel a hol szeded, hol nem szeded, meg csak pár napig szeded módszerrel olyan jól be lehet kavarni a szervezetedet, hogy csak na... Amúgy átlagban kb. 3 nap alatt ürül ki a szervezetbõl...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!