Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló lehetnek (297 db)

Mennyi idõ után hat a fogamzásgátló? Lehetek fogamzásgátló mellett terhes?

Fél évig Jangee-t szedtem,25.-én abbahagytam,27.-én megjött a mensim és 1.-jén kezdtem el szedni a Gestomixet.. Szóval már 12 napja szedem a Gestomixet,a barátom ma bennem ment el,lehetek így terhes??Elvileg 1 hét után hat a tabletta.Kérlek segítsetek minél elõbb,fontos!!

Legjobb válasz: 2 tablettát próbáltam, mind a kettõ a levél elsõ szemétõl hatott.. igen, mindegyik módszer mellett lehetsz terhes..

2 tablettát próbáltam, mind a kettõ a levél elsõ szemétõl hatott.. igen, mindegyik módszer mellett lehetsz terhes..
A kérdező hozzászólása: bocsi este van, szóval a 2 tabletta között eltelt 1 hét
A kérdező hozzászólása: 25.-én hagytam abba az egyiket, utána 1.-jén kezdtem el az újat, szóval eltelt azóta majdnem 1 hét!
Akkor kezdted el amikor az elõzõ tablettamentes periódusod lejárt, ergo végig védett voltál. Mellesleg ha tablettát szedsz NINCS CIKLUSOD, ez a fogamzásgátló tabletták lényege.
A kérdező hozzászólása: Csak ennyit ír, elvileg azt irja, ha a ciklus 2-5.napon kezdi el akkor 7 napig védekezni kell.Nos mi a 13. napon vagyunk
A kérdező hozzászólása: Ha egy másik kombinált hormonális fogamzásgátlóról vált át: A Gestromix szedését elkezdheti, amint az elõzõ tabletta tablettamentes periódusa lejárt
A kérdező hozzászólása: Ha a Gestromix szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben.Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5.napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést kell alkamaznia.
Vedd ki szépen a dobozból a tájékoztatót és olvasd el. Nem tömítõanyagnak teszik bele.
Ha a betegtájékoztatóban az van leírva, hogy egy hét után hat, akkor egy hét után már biztosan hat is a tabletta. Ettõl függetlenül tabletta szedése mellett is teherbe lehet esni, de a rendeltetésszerû használat mellet ennek igen kicsi a valószínûsége.
Lehetsz bizony. 2-3 nap múlva tudsz tesztelni, az mond biztos választ...
Ha úgy szedted tovább a gestomixet, mint ahogy a Jangeet (21 szem + 7 nap szünetes?) kellett volna, akkor más a neve, de a hatás ugyanaz. Magyarul nem vagy terhes ha tényleg bevetted, pontosan szeded, nem szedsz antibiotikum éppen, stb.

Abbahagytam a fogamzásgátlót. Lehetek terhes?

6 évig szedtem a belara nevű fogamzásgátlót, 2 hete hagytam abba. Ma véletlenül kiszakadt a gumi. Kell esemény utáni tabletta, vagy még hat a fogamzásgátló? Köszi

Legjobb válasz: ajánlatos..

ajánlatos..
Ha 2 hétig hatna miután nem szeded, akkor szerinted miért van az, hogy 12 óránál többet se szabad vele csúszni??? Gondolkozz, gondolkozz!
Van akinél kell idõ, hogy visszaálljon a fogamzásgátló elõtti idõre a szervezet és van akinek egybõl visszaáll. És nem lehet tudni, hogy te melyik vagy. Mivel a modern fogamzásgátlók nagyon minimális hormont tartalmaznak, így nagyon gyorsan ki tudnak ürülni a szervezetbõl, ezért van, hogy van aki azonnal teherbe is tud esni akár. Ajánlatos szerintem is az esemény utáni. De legalább is egy orvosi konzultáció.
Szilvás buktát...
Nyilván!!!
Az nem gond, ha nem mindíg egy idõben tudod bevenni, lényeg, hogy minden nap szedd.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a nagyon gyors választ:-)!!
Azért 4 óránál tényleg ne csússz többet, és nem lesz gond.
Ha már 3 hónapja szeded, kialakul már egy védettség, és az sem jelent túl nagy problémát, ha véletlen egy nap nem veszed be, nem fogsz teherbe esni.Én is jártam már így.:) A lényeg, hogy másnap pótold, tehát be kell venned az aznapit, és a kimaradt elõzõ napit is.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a válszokat :-)!!!
igazából tényleg nem lehet nagy gond. de ha beszélsz egy nõgyógyásszal, akkor nem fog neki tetszeni. hogy a saját nõdokimat idézzem ugyanebben a témában: "a nõgyógyászok rémálma az ilyen nõ" (mármint aki így veszi be) de persze ez csak egy nõgyógyász véleménye.

Szeretkeztunk a baratommal es elelvezett bennem, harom napja mult el a menstruaciom, es mar ket napja szedem a fogamzasgatlot. Lehetek terhes ha csak ket nap mulva veszem be kovetkezot?

Falun lakom es alberletben a varosban es hazautaztam a tabletta meg ott maradt.

Legjobb válasz: Hát az gáz. Meglehet, hogy most sikerült. Mióta szeded?

Hát az gáz. Meglehet, hogy most sikerült. Mióta szeded?
hát drágám, nagy bajban vagy.
És igen, mióta szeded a gyógyszert? Oké, h 2 napja de a mensid elõtti hónapban is szedted már?
a két napi fogigátló nem ér semmit ha a következõ ké napot kihagyod, úgyhogy jó eséllyel teherbe eshetsz.
18:05ös, a spermiumok egy hétig is elélhetnek a nõben, tehát nem csak közvetlenül az aktus után eshet teherbe a nõ. az én fogigátlómra a van írva hogy ha az elsõ héten hagyok ki szemet akkor szarban vagyok, azon okból kifolyólag amit az elõzõ mondatban leírtam.
Akkor viszont szerintem nincs nagy gáz...én 10 hónapja szedem, úgy a 3-4.hónap körül antibiotikumot kellett szednem és a háziorvosom azt mondta, nem kell kiegészítõ védekezés. Aztán én jobban utánanéztem, és mindenhol azt írják, hogy kell. Gyorsan orvost kérdeztem mi van ilyenkor, mert akkor már 3 napja szedtem az antibiotikumot is, azt mondta nem lesz még baj, de használjunk mostantól mást is. Nem is lett semmi...na ebbõl azt akartam kihozni, hogy szerintem fél év alatt hat már annyira a gyógyszer, hogy nem indít be 1-2 nap alatt peteérést. Úgyhogy szerintem nem vagy terhes, de mostantól használjatok gumit is, ha vmit akartok csinálni, és amikor elkezded (gondolom hétfõn) szedni tovább, akkor is használjatok legalább 1 hétig még. De ez szerintem benne van a tájékoztatódban, mi kihagyott szemnél a teendõ.
hát, kockázatos. bár attólfügg mikor szeretkeztetek. ha aznap, amikor a tablettát nemtudod bevenni, akkor az rosszabb. ha viszont tegnap, vagy tegnapelõtt, de akkor bevetted a tablettáidat, akkor nincs nagy gáz.
A kérdező hozzászólása: Mar fel eve szedem, de meg ilyen nem fordult elo velem soha.Meg fel orat sem kestem vele.Soha nem volt gondom.Nem tudom hogy felejthettem el.
Lehetsz! Az én fogamzásgátlóm(Samba) tájékztatójára rá van írva, hogy ha az elsõ héten elfelejtetted bevenni és az azt megelõzõ 7 napban volt szexuális kapcsolatod akkor lehetsz terhes. A két tabi kihagyástól pedig bármikor lehetsz terhes. Próbáld meg hazaküldetni valakivel vagy beszerezni egyet.

Nem tudom, hogy lenyeltem-e a fogamzásgátlót, lehetek terhes?

Yasminelle fogamzásgátlót szedek több, mint fél éve. Múlt hét szerdán (11.13) a 19. szemet nem bírtam lenyelni, elkezdett oldódni a számban, ezért gyorsan ittam rá, és még mindig nem ment le, majd félrenyeltem, és kiköptem egy kis vizet, de nem tudom, hogy a gyógyszert lenyeltem-e. Úgy gondoltam, igen, mivel nem láttam a csapba kiesni, (de persze le is mehetett gyorsan.) A csütörtöki és a pénteki gyógyszert bevettem, és nem kezdtem el a gyógyszerszünetet, hanem folytattam az új levéllel, mert a papír azt írta, hogy ha mégsem vettem be, akkor pótoljam és ne tartsak szünetet. Nem pótoltam, de szünetet nem tartok. Az lenne a kérdésem, hogy együtt voltam a párommal megszakítás nélkül egyszer pénteken, mennyi az esélye, hogy teherbe estem? Elkezdtem aggódni, hogy mi van, ha mégis kiköptem azt az egy szem gyógyszert. A másik kérdésem pedig, hogy ha ezt a levelet most végig szedem, akkor most már védve vagyok, ha ki is maradt az az egy? És ha ennek a levélnek vége, és a 7 napos szünetben megjön, akkor ugye kizárt a terhesség?

Legjobb válasz: Ha a kihagyástól (kiköpéstõl) kezdve elérsz a 8. tablettáig (tehát 7-et beszedsz folyamatosan újabb kihagyás nélkül), akkor már teljesen bizonyos, hogy ismét védett vagy. A másik kérdésre: nem, nem kizárt a terhesség attól, hogy megjön a megvonásos. Még gyógyszer nélkül se marad el minden esetben. Ha sikerült kiköpni, akkor védekezni kellett volna máshogy is 7 napig. Ez nem történt meg, a pénteki szex így problémás lehet. Majd tesztelj egyet (péntekitõl számítva minimum két héttel késõbb)!

Ha a kihagyástól (kiköpéstõl) kezdve elérsz a 8. tablettáig (tehát 7-et beszedsz folyamatosan újabb kihagyás nélkül), akkor már teljesen bizonyos, hogy ismét védett vagy. A másik kérdésre: nem, nem kizárt a terhesség attól, hogy megjön a megvonásos. Még gyógyszer nélkül se marad el minden esetben. Ha sikerült kiköpni, akkor védekezni kellett volna máshogy is 7 napig. Ez nem történt meg, a pénteki szex így problémás lehet. Majd tesztelj egyet (péntekitõl számítva minimum két héttel késõbb)!

Vasarnap kene megjonnie a menzeszemnek, de nemvarom! Mit jelent az ha nagyon szaraz a szam belulrol, es felvagyok puffadva nagyon! Faj a fejem! Ebbe a honapba mar nemvettem be 8-apon a fogamzasgatlot! Lehetek terhes?

Legjobb válasz: Ha még csak ebben a hónapban hagytad abba a tabit, akkor nem hiszem, hogy terhes vagy. Lehet, hogy késõbb fog megjönni a mensid!

Ha még csak ebben a hónapban hagytad abba a tabit, akkor nem hiszem, hogy terhes vagy. Lehet, hogy késõbb fog megjönni a mensid!
Szia! Azt nem mondom, hogy kizárt a terhesség, mert spirál mellett, és gyógyi mellett is maradt babás valaki, de sztem 1.nagyon -nagyon koraiak még a tüneteid 2.gyógyszer elhagyásnak is lehetnek ilyen tünetei. Sztem nem vagy terhes.Egy öreg róka

9. napja szedem a fogamzásgátlót és a barátommal védekezés nélkül szeretkeztünk. A tájékoztatón 1 hét van a hatási időnek írva. Lehetek terhes?

Legjobb válasz: Gondolom a fogamzásgátlót nõdoki írta fel.... õ nem mondta, hogy minden fogamzásgátlónak kell 1 hónap, és csak a következõ levél 1. tablettájától hat? Lehet, hogy a tabletta tájékoztatóján azt írják, de sajnos a valóságban ez nem így mûködik (évfolyamtársam is pont így lett terhes). Menj el dokihoz és imádkozz, mást nem tudsz tenni, és persze válts dokit, mert ha erre nem figyelmeztetett, akkor vele is igen nagy baj van...

Gondolom a fogamzásgátlót nõdoki írta fel.... õ nem mondta, hogy minden fogamzásgátlónak kell 1 hónap, és csak a következõ levél 1. tablettájától hat? Lehet, hogy a tabletta tájékoztatóján azt írják, de sajnos a valóságban ez nem így mûködik (évfolyamtársam is pont így lett terhes). Menj el dokihoz és imádkozz, mást nem tudsz tenni, és persze válts dokit, mert ha erre nem figyelmeztetett, akkor vele is igen nagy baj van...
Bírom, hogy ennyi önjelölt nõgyógyász van... Én azért jobban hinnék egy a gyógyszerészek által összeállított használati utasításnak, mint a "nagyon jó lánybarátok tanításainak" és egyéb baromságoknak. Ne izgulj, nem vagy terhes. Az enyémre az volt írva, hogy elsõ naptól hat. És így sem lettem terhes.
Nem valószínû, de azért gondolkozz neveken...
Én Lindynette 20-at szedek és annak a tájékoztatója nem ír semmit róla.. Ezért a nõgyógyászom azt mondta, hogy szedjem el az elsõ levél gyógyszert és utána már biztonságos a szex.Szerintem ennyi idõ nem olyan nagyon sok, ki lehet bírni.Még mindig jobb, mint egy nem kívnt terhesség..
Ha az elsõ nap szedted be nem kell várni se egy hetet, se egy hónapot, de ezt dokinak is mondani kellett volna!!De ajánlottan szokták mondani h legalább egy hétig/hónapig más védekezési módszert használjatok.Én 2 éve kezdtem el szedni és ugyanúgy elsõ napján, pár napra rá már csináltuk gumi nélkül szóval no para:) amúgyis 9.napja szedted, szóval egy hét eltelt.
A tegnap 21:30 vagyok. Kedves válaszadó! Nem vagyok önjelölt nõgyógyász csak egy mezei mentõtiszt szakos hallgató. Az a bizonyos barátom egy kiváló eredménnyel végzett dietetikus, szóval talán annyit értünk a gyógyszer hatásmechanizmushoz meg hasonlókhoz, hogy pontos választ adjunk. Amúgy is azt írtam, hogy elméletileg véd az elsõ szemtõl, de érdemesebb biztosra menni, és egy hónapig még kiegészíteni más védekezési formával.
Én meg több mint egy éve szedem és egy évvel ezelõtt jó mivel távkapcsolatban éltünk megvûrtuk a mûsodik hétvégét vele, de elég szerintem egy hét is:)
nem kell 1 honap. a betegtajekoztatonak higgy. en 2 tabit is szedtem már, és egyiknél se vártam ki az 1 honapot.
A tablettáknál egy nagyon jó lánybarátom tanított meg erre, hogy mindig egy hónapig kell szedni, a következõ menstruációtól kezdve véd normálisan. Elméletileg az elsõ szemtõl véd, de inkább egy hónapig még gumival egészítsd ki, aztán a következõ hónaptól lehet már anélkül is.
A kérdező hozzászólása: a menstruáció elsõ napjéától szedem. Belara
Ugye elsõ napon kezdted szedni? Mert akkor tutira hatott már, szóval nem hinném hogy baj lehet. Meg tudod a gyártók nem azért írnak egy hetet a tájékoztatóra, hogy megvicceljenek és a markukba röhögjenek ha teherbe esel! :)
valószínû hogy az az 1 hét is már olyan idõ hogy biztosra mennek, tehát szinte biztos hogy nem vagy terhes, de a fogamzásgátló sem 100%-os védelem, mert ugye olyan nincs. De ha már így félsz, miért nem voltatok képesek még gumit használni??
Én Dienille-t szedek. A betegtájékoztató annyit írt: "...elsõ naptól véd.." Így megkérdeztem a nõgyógyászt, õ aztmondta 2 hét, de inkább várjam meg amíg az elsõ levél elfogy. Én nem kockáztatok, megvárom..:)
A fogamzasgatlo minden nap hasznal. nem ertem akkor h mi a baj.
nem nem lehetsz terhes. Eért szeded a tabit!
Tudtommal fogamzásgátló mellett nincs peteérés, de javíts ki, ha tévedek. A tabi a szünetben is véd! Viszont a fertõzésektõl nem, szal mensikor csak gumival!
Biztos hogy nem vagy terhes.
amúgy se lehetsz terhes menstruáció elõtt közvetlenül.
18:11-nek üzenném hogy menstruáció alatt TILOS a sex! gumival meg anélkül is! Olyan fertõzés meg nyavaját összeszedhetsz hogy lehet az életbe nem gyógyulsz meg! amúgy meg ki az a Hü**e aki olyankor sexel, nem lehet kibírni 5-6 napot az nem igaz! de hajrá szedj csak össze minden fertõzést...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Azt meg nem tudtam, h ha szedem a tabit akkor is van peteérés :) látszik a suliba nem figyeltem a felvilágosító órán :$

Lehetek terhes vagy most áll csak be a fogamzásgátló?

2 hónapja szedem a fogamzásgátlót , sosem maradt még ki egy szem sem , mindig rendesen szedtem. Az els? levélnek pénteken lett vége és szombaton meg is jött.Most csütörtökön volt az utsó szem és még nem jött semmi. A barátommal együtt voltam a 2.levél 2.hetén gumi nélkül. A doki aztmondta 2 hét után biztonságos.

Legjobb válasz: A fogamzásgátló tablettának nem csak az az elõnye van, hogy megvéd a nem kívánt terhességgel szemben, hanem a menstruációdat napra pontosan belövi. 2 hónap nem számít nagy idõnek, de bármilyen külsõ hatás miatt (stressz, családi gondok) késhet. A tablettát pontosan a 8. napon el kell kezdeni, de ha addig nem jön meg, lehet érdemes lenne a kezelõorvosoddal konzultálni. A fogamzásgátló tabletták elsõ szeménél is már hatásos a védelem, ha pontosan a menstruáció elsõ napján van bevéve az elsõ szem! Mai tablettáknak van olyan jó oldala is, hogy enyhe vízhajtó hatás, és lehet tõle fogyni is.

A fogamzásgátló tablettának nem csak az az elõnye van, hogy megvéd a nem kívánt terhességgel szemben, hanem a menstruációdat napra pontosan belövi. 2 hónap nem számít nagy idõnek, de bármilyen külsõ hatás miatt (stressz, családi gondok) késhet. A tablettát pontosan a 8. napon el kell kezdeni, de ha addig nem jön meg, lehet érdemes lenne a kezelõorvosoddal konzultálni. A fogamzásgátló tabletták elsõ szeménél is már hatásos a védelem, ha pontosan a menstruáció elsõ napján van bevéve az elsõ szem! Mai tablettáknak van olyan jó oldala is, hogy enyhe vízhajtó hatás, és lehet tõle fogyni is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod ! Nagyon sokat stresszelek és a családigondok is összejötek.:s.. remélem megjön minél hamarabb! :)
Kedves elso, csak a drospirenonnak van vizhajto hatasa. Es az nem egyenlo a tenyleges fogyassal.
Szia! Nekem az elsõ hónapban 3 nap után jött meg, késõbbiekben már csak 2 napot kellett várnom! Szerintem ne aggódj, nincs semmi gond. :) ) Az idõtartam más lehet még ilyenkor és lehet, hogy a stressz se segít..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod 3. !:) megnyugtattál.:)
ha 1 nap kimarad, már akkoris lehetsz terhes... nemhogy 3 hét kihagyás után
Lehetsz terhes! A megszakításos módszer nem igazi védekezés. A fogamzásgátló meg csak addig véd, még szeded.
A fogamzásgátló csak adig véd, amíg szeded. Az abbahagyás után pedig a felszabaduló hormonok miatt megnõ az esély a teherbeesésre, ezért szoktak régóta próbálkozó pároknál a nõnek 1-2 hónapra fogamzásgátlót íratni, hogy az abbahagyás után nagyobb esély legyen a babára. Amúgy egyik barátnõm pont így lett terhes: a tabletta abbahagyása után megszakítással védekeztek + a lány pajzsmirigyproblémás is (tehát nála alapból elég kicsi esély volt a babára), mégis az elsõ rendes mensije már meg sem jött, mert babás volt :)
Szerinted miért nem szabad EGY darabot se kihagyni a tabiból? Mert csökken a hatása. Ha három hete nem szeded már nulla hatása van a tablettáknak. A megszakításos módszer pedig NEM védekezés, miért olyan nehéz ezt megérteni?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!