Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló lehet a rendszertelen ciklus (2 db)

Letettem a fogamzásgátlót novemberben 3 évig szedtem, most rendszertelen a ciklusom, lehet ettől?

November elején még normálisan megjött, erre 37 napra rá jött meg Decemberben, majd 26 napra januárban, pénteken kellett volna megjönnie? Van okom aggódni, ha vettem tesztet az negatív lett, de lassan egy hete nem jött meg? Ha jöv?héten csinálnék tesztet, az már pontosan megmutatná, hogy terhes vagyok e. Védekeztünk óvszerrel! Így nem hiszem, hogy a teszt lenne a hibás, ,kb. mikorra áll vissza normálisan a ciklusom?

Legjobb válasz: Azt szokták mondani, hogy a fogamzásgátló abbahagyását követõ 3-6 hónap alatt kell helyreállnia a ciklusnak.

Azt szokták mondani, hogy a fogamzásgátló abbahagyását követõ 3-6 hónap alatt kell helyreállnia a ciklusnak.
Elõtte nem volt rendszertelen? Mert nekem igen, és kb annyi ideig szedtem, mint te és nekem is kellett egy pár hónap, míg rendezõdött a dolog. Sajnos ez az összevisszaság a tabletta miatt van, nem hiszem, hogy terhesség miatt aggódnod kellene.
A feleségem 1 éve hagyta abba a fogamzásgátlót, és még mindig rendszertelen a ciklusa.
hát nekem is nagyon sokáig rendetlenkedett, sajnos elõtte is problémáim voltak, fiatalon kezdtem el szedni. ha ezt tudom akkor, biztos nem iratom ki.
A kérdező hozzászólása: Szerencsere megjott. Elõtte rendszeres volt.
Igen, a tabletta miatt van. Mikor szeded a tablettát, akkor a ciklusod teljesen ki van kapcsolva. Mikor abbahagyod, idõ kell a szervezetnek, hogy a peteérést és a ciklust újraindítsa. Valakinél ez gyorsan megy, valakinél meg hónapokba telik. Ritkább esetben nem is rendezõdik.

A fogamzásgátló hatása lehet a rendszertelen ciklus?

2007. november elején hagytam abba a Linynette 20-at, mert babát szeretnénk. Azóta 40, 42 napra jött meg a mensim. Az utolsó 2 hete tart, de szerencsére nem jár túl sok vérzéssel. Dokihoz majd csak kés?bb tudok menni a munkám miatt, meg illene megvárni azt is, hogy befejez?djön...

Legjobb válasz: Igen, simán lehet, hogy a tabletta miatt lett ilyen a ciklusod. Most regenerálódik a szervezeted.

Igen, simán lehet, hogy a tabletta miatt lett ilyen a ciklusod. Most regenerálódik a szervezeted.
Engem is eléggé megzavart amikor abbahagytam a bogyót, kellett egy kis idõ mire beálltak a hormonjaim.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!