Találatok a következő kifejezésre: A fogamzásgátló lehet (1126 db)

A fogamzásgátló sem nyujt mint semmisem!!de nyugodj meg nem vagy terhes!!ha idegeskedsz azzal nem lesz jobb!
Szia! Ha fél éve szedsz tabit, nem lehet elvileg semmi baj. Csak akkor nem hatásos, ha elfelejtetted bevenni vagy ha szedtél valami gyógyszert mellette és az csökkentette esetleg a hatását. Ha nem, ne izgulj, mert védve vagy!
ott a 100% kimaradt!!
Ha fél éve szeded a tablettát és minig rendesen megjött a gyógyszermentes szünetben, akkor ki van zárva, hogy terhes legyél!

Ha cappucinoval vettem be a fogamzásgátlót lehet nem hat?

Lehet hogy most ez miatt terhes leszek?

Legjobb válasz: ez komoly?

ez komoly?
A kérdező hozzászólása: Igen!
ilyen értelmi színvonallal kétséges, hogy a nemi életre érett vagy, ne haragudj.
Na most szépen fogj egy szövegkiemelõt, ülj le, és tanulmányozd át a tablettád betegtájékoztatóját...
ne szexelj mert ha te anya leszel elátkozod a gyermeked.. szerinted mi van a cappucinoval ami semlegesítené a fogamzásgátlót?
En uresen magaban vettem be regen.vagy tejjel vagy eppen mi volt keznel.honnan vetted ezt h ettol nem hat??????akkor fordulhat elo ilyesmi ha antibiotikumot szedsz, hanysz, hasmenesed van es nem tudott felszivodni..ja es persze ha osszevissza szeded..
A kérdező hozzászólása: Köszi utolsó
Ez a nap kérdése. Gratulálok!
Kedves Kérdezõ! Feltételezem elég fiatal vagy. Ha érettnek érzed magad a szexre, csináld, de azt tedd biztonságosan! Egyik elõttem szóló válaszoló írta hogy olvasd el a betegtájékoztatót, a fogamzásgátló papírját. Igaza van. Elolvasod, és annak megfelelõen használod. Megtudsz belõle mindent amire kíváncsi vagy és amit tudnod kell!!! Jó tanácsként mondom hogy amíg nem vagy tisztába a szexuális élettel, annak következményeivel és a fogamzásgátlással addig pihentesd a szexet. Lehet fertõzésed akár, teherbe eshetsz és még jó pár kellemetlen élmény érhet, beszélj a családod egy tapasztaltabb nõi tagjával. Csak óvatosan, és ügyesen! Szép napot!:)

A fogamzásgátlónak lehet az a mellékhatása, hogy lelkileg érzékenyebb vagyok?

amióta elkezdtem szedni a fogamzásgátlót (1 hónap)

Legjobb válasz: persze, lehet attól. én két hétig szedtem és tiszta depressziós lettem tõle. abba is hagytam. 18/L

persze, lehet attól. én két hétig szedtem és tiszta depressziós lettem tõle. abba is hagytam. 18/L
A kérdező hozzászólása: köszi a választ, jöhetnek még tapasztalatok, hogy ki hogyan élte ezt meg :S
Velem is ez volt/ van néha. De most már a 6. levélnél nem érzem annyira, elsõ pár hónap volt húzósabb. Hisztis voltam nagyon.
Én is egy hónapja szedem és minden szaron elsírom magam, remélem ez azért változni fog. 18/L
Nekem is volt vele ilyen gondom, meg nálam hüvely-szárazság is jelentkezett. Én 17 voltam, mikor elkezdtem szedni, 3 évig szedtem. Aztán abbahagytam, hogy kitisztuljon a szervezetem és híztam 10 kilót. Már 4 éve nem szedem, végre ismét vékony vagyok és más módszerrel védekezünk. Sajnos még mindig nincs optimális megoldás a fog.gátlásra. Az tuti, hogy én nem fogok többet szedni, nem a hízás miatt, hanem mert lassan (2-3 év) babát szeretnék és nem akarom, hogy bajom legyen. De te még fiatal vagy! Ha nem múlik az érzékenység vagy egyéb panaszok is jelentkeznek, mondd meg a dokinak, hogy másikat akarsz. Széles a paletta.
szia! Én Belarát szedek, és határozottan van mellékhatás. Sok hiszti és csökkent nemi vágy. :(
Nekem váltás után volt ilyen, iszonyat magam alatt voltam néha, és minden hülyeségen sírni tudtam volna...Meg persze ott volt a mellfeszülés, amit nagyon rühelek a mai napig...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :) és sajnálom, hogy nektek is van ezzel gond :/

Péntek helyett szombaton kezdem el szedni a fogamzásgátlómat, lehet belőle baj?

Évek óta folyamatosan szedem.

Legjobb válasz: Baj nem, csak baba...

Baj nem, csak baba...
Lehet, az olyan mintha kihagynál egy szemet... abból pedig lehet baj!

Tovább szedtem a fogamzásgátlót, lehet valami baj?

Els?nek szedek fogamzásgátlót! 21 nap helyett 30 napig szedtem tehát 9 nappal tovább, mint ahogy kell. Most tartom a 7 napos szünet második napját. Szerintetek nagy baj ha tovább tartottam, és rendesen tartsam be a 7 napot vagy most másképp kell? Ett?l ugye nem lehet semmi komolyabb bajom?

Legjobb válasz: Ajanlom figyelmedbe a betegtajekoztatot. Tudod, a gyogyszer dobozaban van benne egy ilyen feleslegesnek tuno papir, de olykor hasznos lehet.

Ajanlom figyelmedbe a betegtajekoztatot. Tudod, a gyogyszer dobozaban van benne egy ilyen feleslegesnek tuno papir, de olykor hasznos lehet.
miért szedted 30 napig, ha 21 napig kell?? szünet után mennyit fogsz bevenni? nem véletlenül van ám egy levélen 21 szem... ha már trükközöl, legalább jol csináld, ugy, ahogy le van irva. vagy 21 napig szedd, vagy ne hagyj szünetet, fogyaszd el a 2 levelet és utána hagyj szünetet. BETEGTÁJÉKOZTATÓ!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Elolvastam. De semmit se írt arról h mikor kell szünetet tartani. Csak azt, hogy kell.
egy levél után kell szünetet tartani. ha véletlenül tovább szedted, akkor be kellett volna szedned az egész levelet, nem leállni a 9. szemnél...olyan nincs, hogy a betegtájékoztató nem írja, hogy mikor kell szünetet tartani. ha meg nem írja le pontosan, akkor nem az az elsõ, hogy utánanézek? ez nem cukorka, gyerekek...
Nincs olyan betegtájékoztató, ami nem írná, hogy hogy kell szedni, mikor kell szünetet tartani. De még ha lenne is ilyen, nem az az alap, hogy utánanézel, MIELÕTT elkezdesz ilyet szedni? Nem Tictac... Most csak a jóisten tudja, hogy és mikor fog megjönni a vérzésed, a szükségesnél jóval nagyobb mértékben felborítottad a hormonrendszeredet, arról nem is beszélve, hogy a védettségnek is annyi. És igen, nagy baj, hogy így csináltad, még több hónap szedés után sem szabad ilyennel szórakozni, nem még az elsõ levélnél.

A fogamzásgátlóval lehet kicsit tolni a havi menzeszt?

Úgy néz ki, hogy a szuper nyári id?járás miatt pár nappal kés?bb tudunk nyaralni menni, így viszont belecsúszok a következ? menzeszbe. A Balcsira megyünk, tampont nem akarok használni. Olyat lehet, hogy nem akkor hagyom abba, amikor kéne, hanem a következ? 28 naposból beveszek 4-5 szemet, és így eltolom a menzeszt? Ha lehet, akkor viszont az az utáni korábban lesz, mert 5 szemmel kevesebb lesz már, vagy akkor megint az azt követ? adagból kell kipótolni, hogy meg legyen a 2 nap gyogyó? Kicsit körülményesen írtam le, de a lényeget remélem ki lehet venni.

Legjobb válasz: Azt, hogy tovább szeded lehet. A tovább szedés miatt megmaradó levél igazából már semmire sem jó, mert ahhoz, hogy a gyógyszer megfelelõen védjen egy ciklusban a 21 szemet be kell szedni.Az egyik megoldás az, hogy ezt a levelet elteszed és szükség esetén még pótlásra jó lehet. Megoldás még az is, hogy nem 5 nappal szeded tovább hanem be szeded az egész levelet, így nem keletkezik darab levél gyógyszered.

Azt, hogy tovább szeded lehet. A tovább szedés miatt megmaradó levél igazából már semmire sem jó, mert ahhoz, hogy a gyógyszer megfelelõen védjen egy ciklusban a 21 szemet be kell szedni.Az egyik megoldás az, hogy ezt a levelet elteszed és szükség esetén még pótlásra jó lehet. Megoldás még az is, hogy nem 5 nappal szeded tovább hanem be szeded az egész levelet, így nem keletkezik darab levél gyógyszered.
Szerintem is az a jobb megoldás, hogy szünet nélkül végigszeded a következõ levelet is, (én az esküvõmnél így csináltam)mert ha kavarod, attól végleg megbolondul a szervezeted és egy megkezdett leveled is marad. Így egy hónap kimarad, de ne csináld ezt túl sûrûn!
ha egyfázisú a tablettád, akkor csinálhatod azt is, hogy pár nappal tovább szeded és a megkezdett levelet pótlásnak elrakod...de jobb lenen, ha kihagynád a szünetet és bevennéd a következõ teljes levelet is 3fázisúnál meg csak a szünet kihagyásával lehet eltolni a menzeszt
A kérdező hozzászólása: Akkor valszeg beszedem a köv adagot is, de lehet, hogy megkérdem a nõgyogyómat is, hogy õ mit tanácsol. Köszönöm a válaszokat.
Ez is egyénfüggõ vki hízik tõle vki nem.
Oda van írva, hogy mikor kaphatsz trombózist, pl ha dohányzol, csak h visszanézzünk ez elõtt pár kérdéssel. Nos, elég valószínûnek tartom, hogy a hatvan százalék nagy része bizony például dohányzik :)
Lehet. De barátnõm sem hízott.
én nem javaslom a fog. gatlo szedeset. mindenki mondja, hogy nem tartalmaz hormont, és hogy milyen jó.. szedtem vagy két évig.. és most rettegek. mivel a fog. gatlot szedo nok 60%a trombozist kap.. épp tegnap volt nalam az egyik baratnom, o még nem is szült, de trombozisa lett, es meg is mondtak neki, hogy a fogamzasgatló miatt.. van mas sok alternativ fog.gatló modszer, a tablettaval vigyazz, ez az, ami nincs benne a reklamokban :( amugy nem hiszem, hogy hiznal tole. a parom is ilyen anyagcserével van megaldva, amikor huzamosabb ideje rendbejott minden tokeletes volt, meg klappolt, akkor hizott par kilót. mellesleg ha ráguglizol arra, hogy hizokura, kiad par cikket, ami nem abbol all, hogy a hizokura forditott fogyokura, hanem vannak benne ertelmes dolgok is.
Egyetértek az elõttem szólóval, nekem van egy barátnõm, aki rengeteget eszik és olyan vékony, mintha anorexiás lenne, , pedig nem az. Fél éve szed tabit, de semmit sem hízott tõle... Ha az anyagcseréd nagyon gyors, akkor úgy sem fogsz hízni. Egyébként én nem vagyok sovány típus, elég nõies alkatom van, de még én sem híztam a tabitól....
én nem dohanyzom, nem iszom, és a baratnom sem. nincs osszefugges, hogy csak akkor kapsz nagyobb eselyjel trombozist, ha dohanyzol. ha dohanyzol, annak megvannak a veszelyei, de pl ha valaki dohanyzik és iszik, akkor nem a cigitol lesz májproblémája. mellesleg orvos figyelmeztett a trombozis es fogamzasgatlo veszelyeire, nem ok nelkul tanult 6 evet az egyetemen..

Ha a szex miatt fogytam, egy idő után "visszakapom" a régi testsúlyomat? Vagy ha szedném a fogamzásgátlót lehet híznék?

Legjobb válasz: Nemtudom miért fogyhattál a szextõl. A fogamzásgátlótól egyébként lehet hizni.

Nemtudom miért fogyhattál a szextõl. A fogamzásgátlótól egyébként lehet hizni.
A szextõl nem lehet fogyni. Igen kevés kalóriát éget el egy átlagos aktus. A szex utáni éhségérzet miatt elterjedt az a helytelen állítás miszerint a szex fogyaszt. Ez nem igaz. Ha hízni akarsz egyél többet, nem kell semmilyen csodaszer, csak étel.

Tényleg a fogamzásgátló lehet a ludas?

Nagyszerű kapcsolatban élek már 3 éve a barátommal.Harmonikus,még mindig nagy a szerelem,és minden rendben van.A szexuális életünk is jó volt,de mióta szedem a fogamzásgátlót(fél éve) úgy érzem,durván csökkent a libidóm!Már egyáltalán nem gondolok a szexre!Félreértés ne essék,és nem is várok olyan válaszokat,hogy cseréljek partnert,mert imádjuk egymást,és nem az a baj,hogy valamit nem jól csinál!Együttlétekkor figyelmes,érzelmes,és szerelmes :) Egyáltalán nem arról van szó,hogy unnám!Egyszerűen nem tudom mit csináljak,mert mióta szedem a gyógyszert,a menstruációs panaszaim is csökkentek,és biztonságosabbnak érzem az együttléteket!Eddig Belarát szedtem,de most úgy gyógyszert írt fel a dokim.Valakinek van tapasztalata ez ügyben? Vagy tanács esetleg?

Legjobb válasz: 21/L

A kérdező hozzászólása: 21/L
Nekem egy doki azt mondta, hogy ált. akinek egyféle gyógyszertõl csökken a libidója, annak a többitõl is fog. Talán még az új gyógyszer megér egy próbát, de aztán neked kell döntened, hogy a kevesebb görcs vagy a vágy kell jobban. Harmadikat szerintem már felesleges lenne kipróbálnod.
A kérdező hozzászólása: Hát jó lenne mind kettõ!Ugye a védelem is nagyon fontos, és még sok más egyéb szempont is!A másik gyógyszert azért írta ki, mert volt egy kis nõgyógyászati problémám, és felmerült, hogy a Belara okozza.Ezért írt mást.De kegyetlenül nem érzek már vágyat...Nem ilyen voltam, és ez meglepõ!
Hát persze, sok minden jó lenne. De ha nem lehet mindkettõt, akkor választani kell. Mondom, ha ennyire kényelmes neked a tabletta, akkor próbáld meg az újat, hátha.
Szia, nálam ugyanez van, mióta a Yasminella tablettát szedem. Nem tudok mit tenni.. Pedig imádom a párom.. 21/L
A kérdező hozzászólása: Attól félek, hiába térek át másik gyógyszerre, ugyanez lesz!Hát kedves utolsó válaszoló, egy cipõben járunk!Pedig azelõtt szerettem Vele együtt lenni, de most meg sem fordul a fejemben!Magát az öleléseket már várom, és szeretek hozzábújni, de a , , komolyabb" részét a dolgoknak már el is felejtettem! :(
velem ugyanez van... yasminelle-t szedek.. nem tom mit tehetnénk.. :(
De akkor miért nem hagyjátok abba? Attól, hogy ezen sírtok, nem lesz jobb. Lehet mással is védekezni. És a gumis szex még mindig jobb a semmilyen szexnél....
én nem panaszkodom, csak megosztottam a kérdezõvel h nekem is van ilyen problémám... azért ezt szedem, és nem gumit használok, mert 1. sokkal olcsóbb, mint a gumi 2. nem kell félni h lecsúszik, szakad...stb 3. rengeteg pozitív hatása van és ez az 1 a negatív 4. kényelmesebb stb. (egy "yasminelle-s")

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!